Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
AleksoMKD

#3501 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by AleksoMKD »

Ramzess Veliki wrote: Pitam iz razloga sto procitah na nekim mjestima a u sklopu LGBT propagande, da je to pitanje samoopredjeljenja, a podrzano onim slucajem sa Charlise - usvojila crncica po uzoru na Angelinu, pa ga jos trpa u haljinice i uci da piski cuceci jer je jadan sa tri godine rekao Mama I ja sam djevojcica, u igri okruzen samo djevojcicama.
-Zelim da vozim automobil.
-Ne dolazi u obzir, nisi punoletan.

-Zelim da glasam.
-Nema sanse, imas 10 godina i nisi zreo.

-Mislim da sam devojcica.
-7 godisnje dete zna najbolje za sebe, evo hormona.

:-)
Hakiz

#3502 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

Ramzess Veliki wrote:
medvjed23 wrote:bogme, slabo ide bolesnicima.. vlada, američka ambasada i normalna raja rekli svoje, podržali pravo ljudi da šetaju, a bolesnici mogu samo pjeniti po forumima i sl.. al hajd, bolje i to nego ništa..
Koliko sam upratio normalna raja rekla NE paradi.

Koja Gebelsovska propaganda, primjena obrnute psihologije od ovih LGBT placenika, isto kakve kurvice kad ti pakuju suplju pricu I ocekuju da im vjerujes. :D

Ali odrzace se parada, u to sam siguran.
Gorka je to pilula za progutati.

Ali, što gorči lijek, to bolje liječi.
Loulou

#3503 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Loulou »

AleksoMKD wrote:
Ramzess Veliki wrote: Pitam iz razloga sto procitah na nekim mjestima a u sklopu LGBT propagande, da je to pitanje samoopredjeljenja, a podrzano onim slucajem sa Charlise - usvojila crncica po uzoru na Angelinu, pa ga jos trpa u haljinice i uci da piski cuceci jer je jadan sa tri godine rekao Mama I ja sam djevojcica, u igri okruzen samo djevojcicama.
-Mislim da sam devojcica.
-7 godisnje dete zna najbolje za sebe, evo hormona.

:-)
Kad je već spomenuta Angelina... I Shiloh Jolie Pitt je s 2, 5 god. tražila da je zovu John.
I, kako danas, sa 13 godina izgleda Shiloh? Tipična djevojčica? Don't think so.

I mislim da je terminologija pogrešna. Samoopredjeljenje. Nije to stvar opredjeljivanja nego onoga što čovjek duboko u sebi osjeća da jeste.

Druga je stvar seksualno eksperimentiranje, o tome ovdje nije riječ.
AleksoMKD

#3504 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by AleksoMKD »

Loulou wrote:
Kad je već spomenuta Angelina... I Shiloh Jolie Pitt je s 2, 5 god. tražila da je zovu John.
I, kako danas, sa 13 godina izgleda Shiloh? Tipična djevojčica? Don't think so.

I mislim da je terminologija pogrešna. Samoopredjeljenje. Nije to stvar opredjeljivanja nego onoga što čovjek duboko u sebi osjeća da jeste.

Druga je stvar seksualno eksperimentiranje, o tome ovdje nije riječ.
Negde procitah najbolje objasnjenje.

Trans dete je kao vegetarijanska macka, svi znamo ko donosi odluku.

Deca zele da ugode roditeljima, primaju sugestije lako.

Ne kazem da nema trans dece, ali malo mi je cudnio da bas toliko trans dece ima kod "progresivnih" roditelja. Marocito poznatih roditelja.

Bice veselo za 10 - 15 godina kada krenu tuzbe sadasnje dece za zlostavljanje od strane roditelja.
Loulou

#3505 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Loulou »

Nije to najbolje objašenjenje, to je humor u pokušaju.

Transgender je daleko kompleksnije pitanje. Nemaju roditelji, na način na koji sugeriraš, ništa s tim.
Niti društveni sloj ima veze. Celeb su samo eksponirani, za njih se zna ali utabaju put onima neprivilegiranima, što je i jeste, s jedne strane, dobar način da se iskoristi činjenica da je se popularno.

I druge društvene fenomene kad podrže celebs postaju vidljiviji javnosti i razbija se taboo.
AleksoMKD

#3506 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by AleksoMKD »

Mozda je tako, vidimo za 10 - 15 godina.
medvjed23

#3507 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by medvjed23 »

Ramzess Veliki wrote:
medvjed23 wrote:bogme, slabo ide bolesnicima.. vlada, američka ambasada i normalna raja rekli svoje, podržali pravo ljudi da šetaju, a bolesnici mogu samo pjeniti po forumima i sl.. al hajd, bolje i to nego ništa..
Koliko sam upratio normalna raja rekla NE paradi.

Koja Gebelsovska propaganda, primjena obrnute psihologije od ovih LGBT placenika, isto kakve kurvice kad ti pakuju suplju pricu I ocekuju da im vjerujes. :D

Ali odrzace se parada, u to sam siguran.
slabo si upratio
MarlboroGold

#3508 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Ramzess Veliki wrote:Zelio bih ovom prilikom da mi neko ko je stvarno gej odgovori na ovo pitanje a ne ovi sto se furaju da je moderno podrzavati svaku bjelosvijetsku glupost ali nece prstom pomaknuti za zastitu klime, prirode, gladnih, starih, bolesnih i osoba sa posebnim potrebama :

Pitanje glasi, da li bi vi zeljeli da niste homo, da ste se rodili sa prirodnim seksualnim nagonima usmjerenim ka suprotnom polu?

Pitam iz razloga sto procitah na nekim mjestima a u sklopu LGBT propagande, da je to pitanje samoopredjeljenja, a podrzano onim slucajem sa Charlise - usvojila crncica po uzoru na Angelinu, pa ga jos trpa u haljinice i uci da piski cuceci jer je jadan sa tri godine rekao Mama I ja sam djevojcica, u igri okruzen samo djevojcicama.
Kako ti znaš da neće ili da to već ne rade? Kakva ti je to priča? :mrgreen:
Rugafet

#3509 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rugafet »

Ja još ne mogu vjerovati da će se ovako nešto dozvoliti...Onaj osjećaj kad očekuješ da češ se oznojen probuditi i shvatiti da je sva ova priča bila samo jedna obična noćna mora.
mali Ninja

#3510 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali Ninja »

Rugafet wrote:Ja još ne mogu vjerovati da će se ovako nešto dozvoliti...Onaj osjećaj kad očekuješ da češ se oznojen probuditi i shvatiti da je sva ova priča bila samo jedna obična noćna mora.
A ko kaze da ce se dozvoliti?

Ovih par pedera na forumu mogu samo da trljaju tastaturu..
sadie_forever

#3511 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sadie_forever »

Rugafet wrote:Ja još ne mogu vjerovati da će se ovako nešto dozvoliti...Onaj osjećaj kad očekuješ da češ se oznojen probuditi i shvatiti da je sva ova priča bila samo jedna obična noćna mora.
dogodit ce se jer je nekome stalo da se dogodi , vjerujem da sljedece godine nece imati pojma o tome i nece se vise dogodit ni za 10 god
espn

#3512 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by espn »

Ko si ti da nekom kazes da je bolesnik? Niko i ništa.
zposao

#3513 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by zposao »

Loulou wrote:Nije to najbolje objašenjenje, to je humor u pokušaju.

Transgender je daleko kompleksnije pitanje. Nemaju roditelji, na način na koji sugeriraš, ništa s tim.
Niti društveni sloj ima veze. Celeb su samo eksponirani, za njih se zna ali utabaju put onima neprivilegiranima, što je i jeste, s jedne strane, dobar način da se iskoristi činjenica da je se popularno.

I druge društvene fenomene kad podrže celebs postaju vidljiviji javnosti i razbija se taboo.
Izgleda da se kužiš u tu "transgender" problematiku, pa bi li to malo pobliže objasnio?

Ja mislim da je to neka vrsta mentalnog oboljenja, kao i svako drugo kada čovjek me prihvata objektivnu stvarnost. Želje au jedno, realnost je drugo. Milim da na planeti ne postoji čovjek koji ne bi volio nešto promijeniti ma svom tijelu. A vjerujem i da je svaki čovjek barem jednom u svom životu prošao kroz neku krizu identiteta kada je mrzio neke dijelove svoga tijela ili osobnosti, smatrao ih lošijima i želio drugačije. To js moje neko laičko i zdravoseljačko razmišljanje. Ako si upućeniji volio bi da malo dublje uđeš u problematiku.
espn

#3514 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by espn »

Nikakva povorka ponosa ne dolazi u obzir, nek idu svojim kućama pa nek organizuju sta hoce. Ulice pripadaju nama hetero.
Rugafet

#3515 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rugafet »

espn wrote:Nikakva povorka ponosa ne dolazi u obzir, nek idu svojim kućama pa nek organizuju sta hoce. Ulice pripadaju nama hetero.
:thumbup:
sadie_forever

#3516 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sadie_forever »

zposao wrote:
Loulou wrote:Nije to najbolje objašenjenje, to je humor u pokušaju.

Izgleda da se kužiš u tu "transgender" problematiku, pa bi li to malo pobliže objasnio?

Ja mislim da je to neka vrsta mentalnog oboljenja, kao i svako drugo kada čovjek me prihvata objektivnu stvarnost. Želje au jedno, realnost je drugo. Milim da na planeti ne postoji čovjek koji ne bi volio nešto promijeniti ma svom tijelu. A vjerujem i da je svaki čovjek barem jednom u svom životu prošao kroz neku krizu identiteta kada je mrzio neke dijelove svoga tijela ili osobnosti, smatrao ih lošijima i želio drugačije. To js moje neko laičko i zdravoseljačko razmišljanje. Ako si upućeniji volio bi da malo dublje uđeš u problematiku.
¨¨

U Svedskoj su skoro kritikovali zakon koji djeci dozvoljava da menjaju spol ako to zele,kaze par uglednih ljekara kako cemo ovo za 50 godina smatrati skandalom.cifra pokazuje da se bar 50% te djece pokaje

pa ti vidi :roll: previse se daleko ide,prevelika se prava daju ..cinjenica je da to nije normalno,ne treba osudjivati covjeka ,isto kao sto ne osudjujes osobu koja ima rak,sidu ..tako i nekoga ko ima ovaj problem,ali problem je problem!
tap3ah75

#3517 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tap3ah75 »

Gledam ove nove Avengerse ide scena sjede vojni veterani u krug sve jebeni tipovi i sa njima i Kapetan Amerika .... jedan kuka kako je bio sa momkom na sastanku .... pa neki problem ...... Kap ga grli i tješi ... kao biće sve OK ... imate vi jedan drugoga i volite se.

Gledam kući South Park ... onaj malac u 4 osnovne ima momka takođe 4 osnovne i oni su kao normalan par.

Gledam neki dan sa gospojom neku romantičnu komedijicu .... zadnja scena napokon plešu momak i cura na nekom derneku u školi.. i u kadru nazor stavljena dva srednjošjolca pedera - takođe plešu i vrte se na silu u kadru.

Je li do mog izbora filmova ili je sve otišlo u sto peršuna?
славянин

#3518 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

tap3ah75 wrote:Gledam ove nove Avengerse ide scena sjede vojni veterani u krug sve jebeni tipovi i sa njima i Kapetan Amerika .... jedan kuka kako je bio sa momkom na sastanku .... pa neki problem ...... Kap ga grli i tješi ... kao biće sve OK ... imate vi jedan drugoga i volite se.

Gledam kući South Park ... onaj malac u 4 osnovne ima momka takođe 4 osnovne i oni su kao normalan par.

Gledam neki dan sa gospojom neku romantičnu komedijicu .... zadnja scena napokon plešu momak i cura na nekom derneku u školi.. i u kadru nazor stavljena dva srednjošjolca pedera - takođe plešu i vrte se na silu u kadru.

Korektnost je otisla predaleko to je definitivno :D
sadie_forever

#3519 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sadie_forever »

tap3ah75 wrote:Gledam ove nove Avengerse ide scena sjede vojni veterani u krug sve jebeni tipovi i sa njima i Kapetan Amerika .... jedan kuka kako je bio sa momkom na sastanku .... pa neki problem ...... Kap ga grli i tješi ... kao biće sve OK ... imate vi jedan drugoga i volite se.

Ne vec zivis u vremenu i prostoru gdje se ovo pokusava nazor nametnut kao normalno.i nema fajde opirat se ,neces nista moci promjenit.Odgajaj svoju djecu da budu zdrava i pametna i moli Boga da uspije,nema druge 8-)
zposao

#3520 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by zposao »

sadie_forever wrote: U Svedskoj su skoro kritikovali zakon koji djeci dozvoljava da menjaju spol ako to zele,kaze par uglednih ljekara kako cemo ovo za 50 godina smatrati skandalom.cifra pokazuje da se bar 50% te djece pokaje

pa ti vidi :roll: previse se daleko ide,prevelika se prava daju ..cinjenica je da to nije normalno,ne treba osudjivati covjeka ,isto kao sto ne osudjujes osobu koja ima rak,sidu ..tako i nekoga ko ima ovaj problem,ali problem je problem!
Ne mislim da se "prevelika prava daju". Nije to nikakvo "pravo" nekog čovjeka da traži od realnosti da se prilagodi njemu i njegovim osjećajima.

Ja isto držim da je to jedan znanstveni skandal, gdje je znanost odustala, digla ruke i predala se u ime neke trenutne klime političke korektnosti, gdje više nije dopušteno nazivati stvari pravim imenom. To je zaista poraz znanosti i znastvene zajednice.

Također se slažem da nijednog čovjeka kao i LGTBQ oaobe ne treba vrijeđati, ponižavati i osuđivati. Svi smo ljudi aa svojim problemima, manama i grijesima. Oaobno mislim da se tu radi o nekoj krizi vlastitog identiteta i krizi neprihvaćanja svoga tijela koje je takvo kakvo jest. Te ljude treba prihvatiti i ohravriti da budu to što jesu. Možeš biti muškarac i ne biti "alfa mužijak" nego biti nježan i "feminiziran" , svejedno si muško. Isto tako i žena ne mora biti nježna i idealne tjelesne figure, može biti i "muškobanjasta" i snažnije građena, emancipirana, sa interesima sličnim muškarcima, svejedno je žena.
Problem današnjeg drustva je da se daju neki idealni zamišljeni modeli "pravog muškarca i prave žene" kroz zabavnu industriju i medije, pa onda svako onaj koji se ne vidi u tim zamišljenim i nametnutim idealima ili onaj koji ne može ispuniti te nerealne ciljeve počinje mrziti sebe i traži neki "drugi spol" ili neko drugo područje u kojem bi se osjećao komforno.

Ljude treba prihvatiti. Svi smo mi slabi i željni utjehe i lijepe riječi. Ne treba otežavati nego olakšavati ljudima da žive. Tako da bi sa ovih "transgender" oaoba trebalo skinuti teret iapunjavanja nekih imaginarnih nametnutih tereta da ne pripadaju ni muškom ni ženskom rodu nego da moraju sevi izmisliti neki novi. Zaista osjećam veliko suosjećanje sa tim osobama i osjećam da nose veliki teret. Želio bih da prihvate sebe takve kakvi jesu, jer svaki čovjek je prošao ili prolazi svako malo kroz neku vrstu osobne krize koja se može ogledati i u krizi fundamentalnog identiteta.
Irsar

#3521 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Irsar »

MarlboroGold wrote:Sva sreća pa se ti ne pitaš za javni red i mir. Za tebe bi se trebao održavati bičevanjem i odsjecanjem ruku.
Vi (množina: ateisti, progresivci i drugi) svakako nemate moralno višu poziciju čak i u odnosu na takve muslimane, obzirom da je vaša ideologija danas odgovorna za stotine i hiljade djece kojima se daju hormonski blokatori da bi im se spriječio prirodan put razvoja kroz pubertet, a također zdušno podržavate i kasniju mutilaciju tinejdžera i drugih starijih osoba kroz odsijecanje i deformisanje njihovih spolnih organa. Sve sa svrhom "promjene spola" koja je ipak metafizički nemoguća, a da znaš šta to znači onda bi znao i da to znači u praksi nemoguću promjenu spola ma kakva tehnologija upotrijebljena i ma kakav rezultat te "promjene" bio.

Dok ono što definitivno postižete svojim zalaganjem jeste uništenje ljudskih života, kako onih koji budu fizički mutilirani kroz kojekakve operacije, tako i živote čitavih porodica.

Vezano:

Last edited by Irsar on 10/05/2019 21:23, edited 1 time in total.
Irsar

#3522 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Irsar »

Ko ti je kriv što imaš loš ukus po pitanju filmova. :D

Da se razumijemo, čak i ovo "dernek u školi" je samo jedna od (početnih) stepenica koja nas i jeste dovela ovdje gdje jesmo, tako da prigovarati prisustvu ovih ili onih je suvišno.
славянин

#3523 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

Samo oprezno.... zamislite :D :lol:

medvjed23

#3524 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by medvjed23 »

espn wrote:
Ko si ti da nekom kazes da je bolesnik? Niko i ništa.
bolje biti niko i ništa nego šovinist pun mržnje i želje da ni krivim ni dužnim ljudima uskraćuje prava.. mene su karadžić, mladić i slične šovinističke gnjide godinama terorisale, uskraćujući mi brojna prava i pokušavši mi oduzeti čak i pravo na život.. ja na takve njihove postupke i, šire, na bilo koji postupak kojim se grupa nedužnih ljudi diskriminira mogu gledati samo sa gađenjem.. ja neću u isti koš sa šovinistima.. ako neki ljudi hoće, ok, eto ih tamo.. ima fino, živopisno ukupljanje u višegradu; tamo mogu divljati.. srećom, u sarajevu se ne pitaju previše..

ja se neću a priori složiti sa svakim stavom svakog pripadnika lgbt populacije.. postoji tu mogućnost razilaženja u mišljenjima.. primjera radi, pitanje rodnog identiteta je kompleksno i nedovoljno istraženo; nije sasvim jasan odnos između biologije i izbora.. ima tu prostora za zanimljivu raspravu.. no, to ne bi trebalo biti od značaja za odluku: dopustiti ili ne dopustiti povorku ponosa?

ustav bosne i hercegovine je jasan:
Sva lica na teritoriji Bosne i Hercegovine uživaju ljudska prava i slobode iz stava 2. ovog člana, što uključuje:
i) Slobodu mirnog okupljanja
stvari su, dakle, izložene fino, crno na bijelo, te svakog od nas dovode pred izbor:

1 - slijediti, kako to priliči stanovniku zemlje koja teži da bude demokratska, slovo ustava, pa pravo okupljanja jednako priznati svim građanima, bez obzira na narodnost, vjeru, boju kože, sekualnu orijentaciju i sl..

2 - postupiti u fašističkom maniru i reći: ja imam pravo okupljanja, ti nemaš, jer mi se ne sviđaš i ne slažem se sa tvojim stavovima..

kao što rekoh, ja sa fašistima neću.. ko hoće, nek ide, al ja zadržavam pravo da ga nazovem bolesnikom.. puno sam zla pretrpio od fašista i nemam lijepih riječi za njih..
MarlboroGold

#3525 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Medo :thumbup:

Saće tebi reći kakve to veze ima sa fašizmom :D
Locked