Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- DeNiro
#3501 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
zaboravili smo da su oni nasi najveci prijatelji na putu u EU 
-
il dottore
#3502 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
U prevodu malo su nam jebali majku kako su trebali pa da naucimo, ako je prvo i drugo uopste moguceRampage wrote:Ja se samo čudim onima što se čude![]()
Ima li još nešto što bi mogli uraditi pa da shvatimo koliki su nam dušmani.
Sad ce Rumenige da zaradi dnevnicu
-
Hakiz
-
Bodkin
#3504 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To je hrvatska a ne dio bih koji se kao treba bojkotovatiThe 51st State wrote:https://www.klix.ba/biznis/hrvatska-je- ... /190206062
dakle postavljac teme je u pravu, ovo je prakticno akt neprijateljstva od strane hrvatske drzave, ne vidim ni jedan razlog zasto bi smo im punili proracun.
-
Nivelacija
#3505 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Za početak bojkotovati sljedeće hrvatske proizvode:
Vindija
Dukat
Zvijezda
Ledo
Belje
Zdenka
+Ostale mliječne proizvode made in CRO
Kraš
Koestlin
Zvečevo
Kandit
+Ostale slatkiše made in CRO
Cedevita
Jamnica
Maraska
Badel
+ Ostale tečnosti made in CRO
Podravka
Eva
Franck
Gavrilović
+Ostale prehrambene proizvode made in CRO
Saponija
Violeta
Galeb
Labud
+ Ostala hemija made in CRO
Karlovačko
Ožujsko
+Sav alkohol made in CRO
Nastavite niz...
Vindija
Dukat
Zvijezda
Ledo
Belje
Zdenka
Kraš
Koestlin
Zvečevo
Kandit
Cedevita
Jamnica
Maraska
Badel
Podravka
Eva
Franck
Gavrilović
Saponija
Violeta
Galeb
Labud
Karlovačko
Ožujsko
+Sav alkohol made in CRO
Nastavite niz...
-
Bodkin
#3506 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Violeta made in cro?
Od svih tih proizvoda jedino mislim da kupujem vegetu i bajaderu. Ostalo nista osim vina
Od svih tih proizvoda jedino mislim da kupujem vegetu i bajaderu. Ostalo nista osim vina
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3507 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
... šupakHakiz wrote:Ko ode na more u Hrvatsku...
-
Naslovnica
#3508 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Od kada su Dukat i Violeta hrvatski 'proizvodi'?!Nivelacija wrote:Za početak bojkotovati sljedeće hrvatske proizvode:
Vindija
Dukat
Zvijezda
Ledo
Belje
Zdenka
Kraš
Koestlin
Zvečevo
Kandit
Cedevita
Jamnica
Maraska
Badel
Podravka
Eva
Franck
Gavrilović
Saponija
Violeta
Galeb
Labud
Karlovačko
Ožujsko
+Sav alkohol made in CRO
Nastavite niz...
- zforumas
#3509 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ispravno je samo ako je na crno, da ih se zakine za porez.Bobi wrote:... šupakHakiz wrote:Ko ode na more u Hrvatsku..., a jel se računa ako se ide raditi ?
-
Nivelacija
#3510 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ovo sam kopirao sa komentara ispod vijesti.Naslovnica wrote:Od kada su Dukat i Violeta hrvatski 'proizvodi'?!Nivelacija wrote:Za početak bojkotovati sljedeće hrvatske proizvode:
Vindija
Dukat
Zvijezda
Ledo
Belje
Zdenka
Kraš
Koestlin
Zvečevo
Kandit
Cedevita
Jamnica
Maraska
Badel
Podravka
Eva
Franck
Gavrilović
Saponija
Violeta
Galeb
Labud
Karlovačko
Ožujsko
+Sav alkohol made in CRO
Nastavite niz...
A moje licno misljenje da prije treba bojkotirati proizvode sa okupirane BH teritorije poznatije kao Skutorija pa onda zajedno i sve HRV.
Last edited by Nivelacija on 06/02/2019 13:00, edited 3 times in total.
- Thorgerson
#3511 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ljudi ba, pa gdje vi zivite.
Ovo je sve strictly business. I EU odjednom eto daje nam da uvozimo piletinu. Pa sve ima svoj razlog jebote. 20 i kusur jebenih godina nije moglo sad moze odjednom.
MI moramo da prestanemo da sve gledamo kroz tu prizmu, e joj eto oni nas mrze. Jebe se bolan nekome za nas. Stvar je ekonomskog rata. I mi tu vjecito pusimo jer ne znamo da "ratujemo".
Znamo samo palamudit pa ce tako sad se svi nadic pa ce nam Komsic izac i kmečat eto vidite, bla bla... Daj konkretan potez jarane. Daj konkretnu mjeru. Ne mozes se dogovorit sa HDZ-om, imas SNSD. Imas RS koji zivi od poljoprivrede. Pa sutra sjedni i dogovori s Dodikom zastitu domacih proizvoda i stace na tvoju stranu. Ako ne moze ni to, pa daj sta moze. Daj eto Sarajevo republiku da tu uradimo sta mozemo i koliko mozemo. Subvencioniraj maksimalno sve. Mljieko, psenicu sta ja znam. Pivo, ima hrpica desetine malih proizvodjaca piva po Sarajevu koje su predobre, pa daj ljudima jebote obezbjedi im evo ako ne mozes lovu, daj im neki bazar, neki prostor gdje ce moci eto svi se skupit i prodavat domace pivo (domace je koliko moze bit) itd itd.
I cemu samo bojkot proizvoda iz Hrvatske? Treba pokusati kupovati samo domace koliko god moze. Dakle treba bojkotovati i Njemacke i Srbijanske, Belgijske...bilo koje prozvode koje god mozete. Jer ako ne kupis Hrvatski proizvod, pa kupis Njemacki il Srbijanski. Sta smo opet dobili? Nista.
Ovo je sve strictly business. I EU odjednom eto daje nam da uvozimo piletinu. Pa sve ima svoj razlog jebote. 20 i kusur jebenih godina nije moglo sad moze odjednom.
MI moramo da prestanemo da sve gledamo kroz tu prizmu, e joj eto oni nas mrze. Jebe se bolan nekome za nas. Stvar je ekonomskog rata. I mi tu vjecito pusimo jer ne znamo da "ratujemo".
Znamo samo palamudit pa ce tako sad se svi nadic pa ce nam Komsic izac i kmečat eto vidite, bla bla... Daj konkretan potez jarane. Daj konkretnu mjeru. Ne mozes se dogovorit sa HDZ-om, imas SNSD. Imas RS koji zivi od poljoprivrede. Pa sutra sjedni i dogovori s Dodikom zastitu domacih proizvoda i stace na tvoju stranu. Ako ne moze ni to, pa daj sta moze. Daj eto Sarajevo republiku da tu uradimo sta mozemo i koliko mozemo. Subvencioniraj maksimalno sve. Mljieko, psenicu sta ja znam. Pivo, ima hrpica desetine malih proizvodjaca piva po Sarajevu koje su predobre, pa daj ljudima jebote obezbjedi im evo ako ne mozes lovu, daj im neki bazar, neki prostor gdje ce moci eto svi se skupit i prodavat domace pivo (domace je koliko moze bit) itd itd.
I cemu samo bojkot proizvoda iz Hrvatske? Treba pokusati kupovati samo domace koliko god moze. Dakle treba bojkotovati i Njemacke i Srbijanske, Belgijske...bilo koje prozvode koje god mozete. Jer ako ne kupis Hrvatski proizvod, pa kupis Njemacki il Srbijanski. Sta smo opet dobili? Nista.
- DeNiro
#3512 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
.. ovo bi se moglo protumaciti i kao poraz te njihove besmislene kampanje .. mislim jedina drzava koja je suzdrzana ..
-
The 51st State
#3513 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ok, djelimicno u pravu.Bodkin wrote:To je hrvatska a ne dio bih koji se kao treba bojkotovatiThe 51st State wrote:https://www.klix.ba/biznis/hrvatska-je- ... /190206062
dakle postavljac teme je u pravu, ovo je prakticno akt neprijateljstva od strane hrvatske drzave, ne vidim ni jedan razlog zasto bi smo im punili proracun.
-
Hakiz
#3514 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To pogotovo. Jer, kad odeš na more, samo im ostaviš novac. Kada odeš raditi, em što tamo boraveći i hraneći se ostavljš im novac, a uz to još im i pomažeš i izgradnji lijepe njihove
Sad ozbiljno, ja bih volio da mi neko ukaže na razliku između postupaka Hrvatske koja svojim pokušajem blokiranja izvoza BIH piletine radi na povećanju šansi da tu piletinu prodaju njhove kompanije i kada neka BiH kompanija postavlja klipove u točkove drugoj BiH kompaniji pri izvozu da bi uyela i njen dio tržišta?
Ovo sa piletinom je najjednostavnija borba za profit.
Bilo bi sasvim logično da to isto radi BiH, da pokuša blokirati izvoz proizvoda iz Hrvatske tamo gdje BiH ima uticaja, e da bi BiH kompanije imale više šanse. To nije rat i ništa lično, to je samo biznis. Finansijski interes.
Ah, da, zaboravio sam da mi nigdje nemamo uticaja...
Sad ozbiljno, ja bih volio da mi neko ukaže na razliku između postupaka Hrvatske koja svojim pokušajem blokiranja izvoza BIH piletine radi na povećanju šansi da tu piletinu prodaju njhove kompanije i kada neka BiH kompanija postavlja klipove u točkove drugoj BiH kompaniji pri izvozu da bi uyela i njen dio tržišta?
Ovo sa piletinom je najjednostavnija borba za profit.
Bilo bi sasvim logično da to isto radi BiH, da pokuša blokirati izvoz proizvoda iz Hrvatske tamo gdje BiH ima uticaja, e da bi BiH kompanije imale više šanse. To nije rat i ništa lično, to je samo biznis. Finansijski interes.
Ah, da, zaboravio sam da mi nigdje nemamo uticaja...
- Humljanin
#3515 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nivelacija wrote:
A moje licno misljenje da prije treba bojkotirati proizvode sa okupirane BH teritorije poznatije kao Skutorija pa onda zajedno i sve HRV.
Okupirana teritorija?
Od koga okupirana?
I kako to misliš riješiti?
Pe.eS.
Onda to znači da firme koje drže Hrvati iz Bosne ne treba bojkotovati?
Tipa iz Kruševa?
- geralt
#3516 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Hrvatska nam je (nakon Njemacke) drugo najvece trziste za izvoz, u koju bh. firme prodaju preko milijardu godisnje. Just sayin'.
-
The 51st State
#3517 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
izvor i struktura izvoza?geralt wrote:Hrvatska nam je (nakon Njemacke) drugo najvece trziste za izvoz, u koju bh. firme prodaju preko milijardu godisnje. Just sayin'.
Last edited by The 51st State on 06/02/2019 13:31, edited 1 time in total.
- nosara
#3518 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bodkin wrote: Jedino logicno je furati kampanju kupujmo domace. Ai opet treba glupku objasniti da je i proizvodnja u mostaru domaca.
Objasnjeno im je i to da te firme koje su registrovane po Hercegovini imaju skladista pretezno ovdje, jer je trziste blize, a u skladistima i na dostavi rade i Bosnjaci. Nula bodova, neka crknu ljudi i njihove porodice, dijasporci vode rat do istrebljenja!
Ovo s piletinom je poruka.
- nosara
#3519 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
1300 miliona maraka...geralt wrote:Hrvatska nam je (nakon Njemacke) drugo najvece trziste za izvoz, u koju bh. firme prodaju preko milijardu godisnje. Just sayin'.
-
The 51st State
#3520 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
opet je deficit 1,5 milijarda, dakle ipak bolje bojkot hrvatske ekonomije, a oni ako mogu gdje naci jeftinije neka bojkotu nase.
-
The 51st State
#3521 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
daj da vidimo sta izvozimo?Bodkin wrote:Ne vidi glupko avaz na trafici i sarajevsko u konzumu i konta nista ne izvozimo u hrvatskugeralt wrote:Hrvatska nam je (nakon Njemacke) drugo najvece trziste za izvoz, u koju bh. firme prodaju preko milijardu godisnje. Just sayin'.
- nosara
#3522 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Deficit je 600 miliona maraka...The 51st State wrote:opet je deficit 1,5 milijarda, dakle ipak bolje bojkot hrvatske ekonomije, a oni ako mogu gdje naci jeftinije neka bojkotu nase.
- Hajvan
#3523 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jedina EU clanica koja je bila protiv uvoza pileceg mesa iz Bosne na trziste EU je Hrvatska.
Inace, dobri susedi…al u Quuuurcuuu.
Inace, dobri susedi…al u Quuuurcuuu.
Last edited by Hajvan on 06/02/2019 13:47, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#3524 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I nisu bili protiv nego suzdrzani
-
Bodkin
#3525 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Evo probacu izguglati ali sta ce to promijeniti? Tj koji zakljucak mozes izvuci iz strukture izvoza? Ono kupuju samo stvari proizvedene u hercegovini?The 51st State wrote:daj da vidimo sta izvozimo?Bodkin wrote:Ne vidi glupko avaz na trafici i sarajevsko u konzumu i konta nista ne izvozimo u hrvatskugeralt wrote:Hrvatska nam je (nakon Njemacke) drugo najvece trziste za izvoz, u koju bh. firme prodaju preko milijardu godisnje. Just sayin'.