Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Par puta sam otvorio neke od linkova kad izadje da je ovaj dvojac ili troja objavio neku pjesmu. Iskreno, nakon nekih 30-40 sekundi bi stisnuo pause.
Ko ono moze slusat OK ali brate ja ne mogu da me natjeras.
Ovo je statistika njihovog kanala. Ovo sto CPT pise su gluposti.
Nidze veze, ako je on zaradio 3 miliona od YT-a, onda je milioner i onaj krmak od Nis sto snima kako pali petarde i gazi lubenice i dobije na tim klipovima po 15-20 miliona pregleda
Usput receno, da je vjerovati celomudim i njihovim kriterijima, ispalo bi da krmak od Nis ima bolji sadrzaj od recimo Idiokratije ili Gledaj Ovo, samo zato jer ima 100 puta vise pregleda
Nidze veze, ako je on zaradio 3 miliona od YT-a, onda je milioner i onaj krmak od Nis sto snima kako pali petarde i gazi lubenice i dobije na tim klipovima po 15-20 miliona pregleda
Usput receno, da je vjerovati celomudim i njihovim kriterijima, ispalo bi da krmak od Nis ima bolji sadrzaj od recimo Idiokratije ili Gledaj Ovo, samo zato jer ima 100 puta vise pregleda
Opet interpretacija nekoga koga gazi vrijeme i tehnologija... Dobri moj pasa, vidis da se cifre izrazavaju u odredjenim rasponima. Kanal je registrovan i Bosni i ukoliko bi svi pretplatnici, reklame i pregledi bili iz Bosne onda bi oni zaradjivali ovu najmanju cifru. Eh tu dolazimo do tog famoznog trendinga gdje njih dvojica jako dobro kotiraju u Njemackoj, Austriji, Svicarskoj itd sto ovu najmanju cifru dize malo. Eh tu dolazimo do jos jedne stvari a to je kupovina pregleda. Nije vise 2007. godina i youtube je postao ozbiljna industrija i heterogenost pregleda je ustvari leglo zarade, tu isto tako igra ulogu koliko imas jedinstvenih pregleda a koliko se ljudi vraca na tvoj video itd. Ove cifre koje vidis na linku gledaj ovako: otprilike im je zarada 30-40% veca od minimalne cifre. I to je samo znaci Youtube, Jala ima preko 600 hiljada pratitelja na Instagramu. Buba oko pola miliona, ako se nekad odluce reklame postavljati tu, ogromna zarada stoji u tome. Licno sam bio prisutan kad je njihov menadzer odbio ponudu od 10000€ za pjesmu, ne znam kojem pjevacu, ali su ga odbili.
Pa gdje god ima Bosnjo kao gastarbajter kotirace.
Vidis da iz svakog bmw ili merca sa tablama od Ljubljane do Hamburga dopiru milozvuci metalnog zvuka autotunera ako kojim slucajem ne zavija neko od bardova
Industrialyzer wrote:quote="dale cooper"]Može li ozbiljno pitanje? Koliko ova dvojica u stvari zarađuju? Koliko dobijaju od ovih youtube pregleda, streaminga, nastupa itd?[/quote
Opet interpretacija nekoga koga gazi vrijeme i tehnologija... Dobri moj pasa, vidis da se cifre izrazavaju u odredjenim rasponima. Kanal je registrovan i Bosni i ukoliko bi svi pretplatnici, reklame i pregledi bili iz Bosne onda bi oni zaradjivali ovu najmanju cifru. Eh tu dolazimo do tog famoznog trendinga gdje njih dvojica jako dobro kotiraju u Njemackoj, Austriji, Svicarskoj itd sto ovu najmanju cifru dize malo. Eh tu dolazimo do jos jedne stvari a to je kupovina pregleda. Nije vise 2007. godina i youtube je postao ozbiljna industrija i heterogenost pregleda je ustvari leglo zarade, tu isto tako igra ulogu koliko imas jedinstvenih pregleda a koliko se ljudi vraca na tvoj video itd. Ove cifre koje vidis na linku gledaj ovako: otprilike im je zarada 30-40% veca od minimalne cifre. I to je samo znaci Youtube, Jala ima preko 600 hiljada pratitelja na Instagramu. Buba oko pola miliona, ako se nekad odluce reklame postavljati tu, ogromna zarada stoji u tome. Licno sam bio prisutan kad je njihov menadzer odbio ponudu od 10000€ za pjesmu, ne znam kojem pjevacu, ali su ga odbili.
Mene ne gazi vrijeme, cak stavise ja zaradjujem za zivot od necega sto je jos modernija pojava od YouTube-a i adsense-a i drustvenih mreza generalno, ali ta prica nema smisla posto ima i drugih koji imaju klipove sa milionima pregleda (i njihovi pregledi nisu samo iz ex-yu) pa ne vidim da su se nesto posebno obogatili... Da je bolje snimiti klip nego kopati kanal to stoji, ali da ces od tog klipa ikad kupiti privatni avion to je malo vjerovatno.
Sto se tice 10.000 eura za pjesmu, uopste nisam impresioniran tom cifrom, dobro je poznata cinjenica da je Nazif Gljiva prije rata kupio novog Mercedesa i zaposlio covjeka kao svog vozaca da ga u njemu voza; da je nosio odijela i satove od 20-30 hiljada maraka itd., sto je za to vrijeme bilo ravno kao biti milioner danas, a sve to zahvaljujuci dubokoumnim stihovima tipa "eh kad bi ti rekla mi volim te" Sve je to vec vidjeno, kic je oduvijek bio na cijeni ali to ne znaci da je i kvalitetan
Pa ne znam sto se hvatas onda maksimalne cifre kad si vec u tim vodama?! Covjek pitao koliko zaradjuju i ja sam pokusao pokazati otprilike koliko samo na youtube mogu uzeti para. Mada oni glavne pare uzimaju radeci tekst i muziku za druge. Dobar pos'o, a para laka
Uzimaju dosta na nastupima u dijaspori. Ima onaj Vice dokumentarac kad Rasta priča kako su uboli tu priču za dijasporu jer nova generacija koja je odrasla tamo ne želi toliko turbo folk kao ovo što oni rade. Dakle. bukvalno su trenutno među najtraženijim u dijaspori, naplaćuju kao najveće zvijezde a nema dodatnih troškova tipa orkestar i slično.
dale cooper wrote:Znači ovaj trending po Njemačkoj, Švicarskoj itd je...dijaspora?
Youtube ne broji krvna zrnca Mada, nakon kolaboracije sa Raf Camorom pokupili su dosta simpatija od njegove publike. Ne razumiju oni nista, ali ne razumijemo ni mi jel Ima neki britanac koji na svom youtube kanalu stalno komentarise njihove nove pjesme, bas ih prati i kaze da njegova ekipa uziva u njihovoj muzici
Ljudi pitaju koliko zarađuju (odnosno ovi starohani što ih je davno preglazili vrijeme i koji popularnost mjere sa brojem prodanih ploča) a momci popularniji od Merlina i Cece trenutno na Balkanu pa i šire.
Zarađuju tačno koliko im je kurcu ćejf, ako hoće milion zaradit će ga kroz par mjeseci ko iz pičke. I to samo od nastupa, da hoće mogu pjevati doslovno svaku noć u punim diskotekama za ozbiljne cifre.
Youtube i Instagram je tu samo kao dodatna zarada.
Ovi momci su fenomen i ne pamtim da je ikada ovoliki hype bio na muzičkoj estradi kao što je sada oko Jale, Bube i Cobya. Došao novi vakat.
Ovaj estimated earning je uvijek daleko preko cifre koju stvarno zaradjujes (i tu mislim na min koji je prikazan). Ne pricam napamet vec iz godina iskustva sa kanalom gdje sam neke parice uzimao. Naravno, oni svakako ne zaradjuju od toga, tj. nije im tu interes. Uzimaju sigurno jako dobre pare za nastupe, promociju proizvoda, produkciju i pisanje pjesama za Mayu i ostale.... Zarada od YT pregleda im je najmanja stavka na kraju mjeseca sigurno i nije nikakav pokazatelj koliko stvarno zaradjuju.