Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
Banksy

#3501 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Banksy »

Leverage wrote:Čitao sam do "slobodna-bosna.ba".
Ukratko, SDA poziva,

nemojte protiv Dodika, našeg dragog koalicionog partnera,

a i volimo više četnike od krmojeda,

a nemojte i inače, moglo bi vam preći u naviku, pa biste nekad tako i na nas krenuli.

edit: a i da ne čačkamo Memića.
Leverage

#3502 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Leverage »

Banksy wrote:
Ukratko, SDA poziva,

a nemojte i inače, moglo bi vam preći u naviku, pa biste nekad tako i na nas krenuli.
Pretpostavljam da je Avdić sve ovo upakov'o u lijep metalik zeleni celofan.
sinuhe

#3503 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by sinuhe »

A sa koje pozicije to mislite pomoci?
Nije ni SaraFina otvorila temu kao iskreno zabrinuta osoba.
video

#3504 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by video »

Ovdje se u potpunosti slazem sa @hAZNADAROM :thumbup:
Prpa.ba

#3505 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Prpa.ba »

Ne bih toliko simplifikovao situaciju.

Ja sam za detaljno cesljanje "casnih" institucija u Federaciji cije zlo zasluzuje i primjenu narodne pravde na aktere.

S druge strane, zaboli me cose sto se pravoslavci po RS-u ubijaju i prosvjeduju, samo neka ne diraju lokalne Bosnjake. :D
General War

#3506 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by General War »

hAZNADAR wrote:Tako je, kad te realnost poklopi - prozivaj ko te na to podsjeti. Sta imas uopce reci na ovu temu osim pokusaja diskreditovanja mene, provociranja i spocitavanja? Nista naravno.
Ti si se bas "pametnih" nagovorio, kao po obicaju.
video

#3507 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by video »

Leverage wrote:
Banksy wrote:
Ukratko, SDA poziva,

Vise puta receno i ponovljeno da Avdic vise gotovo nema nista sa S.B.
Kikibombona

#3508 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Kikibombona »

Ovaj Lukac izgleda jak igrac. Da nije, Dodo bi ga davno zrtvovao. Ne smije mu nista, a ovaj iz skupstine prijeti svima. Dodo je isturen al bice da nije neprikosnoven tamo.

Sada je Dodo povukao rucnu jer postaje opasno. Garant je i Vucko rekao: smiri Dodo..

SDS i PDP zastrasujuce nesposobni. Kolosalni debili. Sve im servirano a oni ne znaju poentirati. Govedarica i Borenovic su kalibar za seoske starjesine. Uzas.
CPT

#3509 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by CPT »

Banksy wrote:
Ukratko, SDA poziva,

Ako si propustio....

Dodik: Ako treba fizički ću braniti policiju RS-a, protesti se velikim dijelom produkuju iz Sarajeva
Leverage

#3510 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Leverage »

Ništa nema, osim što njegovi tekstovi i dalje krase centralni dio stranice.
JThomas

#3511 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by JThomas »

Prpa.ba wrote:Ne bih toliko simplifikovao situaciju.

Ja sam za detaljno cesljanje "casnih" institucija u Federaciji cije zlo zasluzuje i primjenu narodne pravde na aktere.

S druge strane, zaboli me cose sto se pravoslavci po RS-u ubijaju i prosvjeduju, samo neka ne diraju lokalne Bosnjake. :D
ja vjerujem da ti jesi. ali naša, draga, jedina, nezamjenjiva, legitimna ___ svakako nije. ona se češe gdje nju svrbi...

eto da prihvatimo da podrška jača dodika. to njima kao smeta jel :mrgreen: zato su mu dali četvrtu ruku u domu naroda koliko im smeta...
video

#3512 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by video »

Banksy wrote:
Ukratko, SDA poziva,

Dok sam pisao, vidim da si editovala post i napisala ono sto je bitno.
Ako se hoce sda gamad tjerati, to se moze slucajom "Memic" a nikako ovim sto ti potenciras.
Leverage

#3514 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Leverage »

Kikibombona wrote:Ovaj Lukac izgleda jak igrac. Da nije, Dodo bi ga davno zrtvovao. Ne smije mu nista, a ovaj iz skupstine prijeti svima. Dodo je isturen al bice da nije neprikosnoven tamo.

Sada je Dodo povukao rucnu jer postaje opasno. Garant je i Vucko rekao: smiri Dodo bog te jebo.

SDS i PDP zastrasujuce nesposobni. Kolosalni debili. Sve im servirano a oni ne znaju poentirati. Govedarica i Borenovic su kalibar za seoske starjesine. Uzas.
Šta treba kao da urade? Borenović se (zajedno sa još nekim) poturio da bude uhapšen, al vjerujem da tastatura stručnjak za bliski istok i sve ostalo ima neki avangardni prijedlog. Da te poslušaju Dodik bi već sutra pobjegao kanalizacijom u Beograd. Al' eto nemaju tu sreću da ih ti savjetuješ.

Hej, ne želim horizonte da ti suzim...
Banksy

#3515 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Banksy »

Leverage wrote:
Banksy wrote:
Ukratko, SDA poziva,

Nije Avdić, on je ekskluzivac Čampara i Zvizdića. :D
arzuhal

#3516 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by arzuhal »

Davora treba svako podržati ko sebe i njega smatra čovjekom, ko ima dovoljno empatije prema njegovoj sudbini, sve ostalo je bezveze, sva priča je prežvakana, sve znamo i ne znam što se toliko ponavljaju očite stvari koje kod nas svijetle kao aksiomi... Mislim na priče "ako podržiš Davora to će onda izgledati kao...", "podrška iz FBiH snaži i jača Dodika..", "...pjevala se Bože zdravlja, pa zar.." i te trice i kučine... To su sve žive budalaštine.
Leverage

#3517 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Leverage »

Banksy wrote: Nije Avdić, on je ekskluzivac Čampara i Zvizdića. :D
Nije Avdić al' jest zeleni celofan. :D
Banksy

#3518 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Banksy »

Leverage wrote:
Da, naravno.
Banksy

#3519 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:Ne bih toliko simplifikovao situaciju.

Banksy wrote:
Vrlo je naivno i plitko ono razmišljanje koje pretpostavlja da će svrstavanje Sarajeva na bilo koju stranu, na bilo koji način utjecati na bilo koga u Republici Srpskoj. Da je tako, da to ima ikakvog utjecaja, stotine hiljada Dragičevićevim istomišljenika bi dosad marširalo Banja Lukom.

U stvarnosti, stanovništvo RS-a je odmah i davno uspostavilo svoja razmišljanja i donijelo svoje odluke po ovom slučaju, i nema tog glasa iz Sarajeva koje bi ih moglo pokolebati u bilo kojem smjeru. Smiješno je, iz tih razloga, pozivati Sarajlije da ostanu u kućama i ne daju podršku Dragičeviću.

Podršku, i njemu i Memiću, apsolutno treba dati jer su u pitanju ljudska solidarnost u teškoj nesreći i još težoj nepravdi koja im se nanosi. Ovo su situacije i pitanja koja daleko nadilaze političke odnose, kretanja i promišljanja, ali koja se, u slučaju nerješavanja, zaista mogu preliti i na politiku.

Zato strah, i u Banja Luci i u Sarajevu, da se taj politički momenat ne desi i zato pozivi da se ostane u kućama i ne pomaže ''četniku''. Srećom, i takve snage i takvi 'apeli' su davno prepoznati, pa će Dragičeviću, ali i Memiću, podrška danas stiže iz cijelog 'regiona'. :thumbup:
hAZNADAR

#3520 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

Banksy wrote:
Leverage wrote:
Da, naravno.
Izasao tekst u Slobodnoj Bosni od Danijala Hadzovica i to sad sluzbeno saopstenje SDA?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#3523 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

JThomas wrote:svaki poziv na preispitivanje rada "časnih institucija" će naići na isti odgovor od sda i njenih apologeta, pod različitim izgovorima, ali suštinski isti. pa i onih od deklarisano najgoreg neprijatelja (a ustvari nerazdvojnog partnera), jer je bitan princip. daju se pogrešne ideje, mogao bi se neko sjetiti i nekih predmeta kod nas pa početi pitati nešto. treba vjerovati institucijama i pustiti da to rješavaju. šta ko ima časnoj policiji i poštenom tužilaštvu da se miješa u rad.
Oni to uredno pometu "pod tepih'. :lol:
Prpa.ba

#3524 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Prpa.ba »

JThomas wrote:ja vjerujem da ti jesi. ali naša, draga, jedina, nezamjenjiva, legitimna ___ svakako nije. ona se češe gdje nju svrbi...

eto da prihvatimo da podrška jača dodika. to njima kao smeta jel :mrgreen: zato su mu dali četvrtu ruku u domu naroda koliko im smeta...
Ne pratim piskaranja nisko-kaloricnih zelenih trolova poput legitimne pa malo sporije palim, ali evo sam malo pogledao, sve jasno. :D
Banksy wrote:Vrlo je naivno i plitko ono razmišljanje koje pretpostavlja da će svrstavanje Sarajeva na bilo koju stranu, na bilo koji način utjecati na bilo koga u Republici Srpskoj. Da je tako, da to ima ikakvog utjecaja, stotine hiljada Dragičevićevim istomišljenika bi dosad marširalo Banja Lukom.

U stvarnosti, stanovništvo RS-a je odmah i davno uspostavilo svoja razmišljanja i donijelo svoje odluke po ovom slučaju, i nema tog glasa iz Sarajeva koje bi ih moglo pokolebati u bilo kojem smjeru. Smiješno je, iz tih razloga, pozivati Sarajlije da ostanu u kućama i ne daju podršku Dragičeviću.

Podršku, i njemu i Memiću, apsolutno treba dati jer su u pitanju ljudska solidarnost u teškoj nesreći i još težoj nepravdi koja im se nanosi. Ovo su situacije i pitanja koja daleko nadilaze političke odnose, kretanja i promišljanja, ali koja se, u slučaju nerješavanja, zaista mogu preliti i na politiku.

Zato strah, i u Banja Luci i u Sarajevu, da se taj politički momenat ne desi i zato pozivi da se ostane u kućama i ne pomaže ''četniku''. Srećom, i takve snage i takvi 'apeli' su davno prepoznati, pa će Dragičeviću, ali i Memiću, podrška danas stiže iz cijelog 'regiona'. :thumbup:
Korektan stav, razilazimo se na pitanju solidarnosti prema pravoslavnom stanovnistvu RS-a kojeg ti imas a ja nemam. Iako se na povrsini ovdje slazem sa zelenim operativcima (sto se solidarisati sa "cetnikom"?"), razlozi su drugaciji. Ja sam za drmanje statusa quo i za razrjesenje nepravde kakve god, ali aktivno pomazem i nastaviti cu pomagati samo borbu u FBiH. Razlozi malih zelenih su dijametralno suprotni, to sto izadjemo na isto ne mijenja moj stav koliko god izgledao primitivno i nacionalno obojeno (a jesam nacionalista).

Sto se tice prosvjeda u Sarajevu u znak solidarnosti sa dijelom banjalucana, zalosti me iz perspektive mojih stavova da se to desava, ali u principu nemam nista protiv dokle god su najavljeni i kontrolirani. Naravno, iste kriterije ne primjenjujem na prosvjede u slucaju Memic.

Naravno da necemo jedno drugo ubijediti ni u sta, ali se u svakom slucaju biljezim sa stovanjem. :)
CPT

#3525 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by CPT »

arzuhal wrote:Davora treba svako podržati ko sebe i njega smatra čovjekom, ko ima dovoljno empatije prema njegovoj sudbini, sve ostalo je bezveze, sva priča je prežvakana, sve znamo i ne znam što se toliko ponavljaju očite stvari koje kod nas svijetle kao aksiomi... Mislim na priče "ako podržiš Davora to će onda izgledati kao...", "podrška iz FBiH snaži i jača Dodika..", "...pjevala se Bože zdravlja, pa zar.." i te trice i kučine... To su sve žive budalaštine.
Pogotovo ako to (cak i) Dodik sam kaze.
Dodik: Ako treba fizički ću braniti policiju RS-a, protesti se velikim dijelom produkuju iz Sarajeva

A i 99% Srba u manjem enitetu.... Svaka podrska izvan "RS" se smatra kao rusenje "RS" i koristi Dodiku i Lukacu.
Post Reply