JThomas wrote:ja vjerujem da ti jesi. ali naša, draga, jedina, nezamjenjiva, legitimna ___ svakako nije. ona se češe gdje nju svrbi...
eto da prihvatimo da podrška jača dodika. to njima kao smeta jel

zato su mu dali četvrtu ruku u domu naroda koliko im smeta...
Ne pratim piskaranja nisko-kaloricnih zelenih trolova poput legitimne pa malo sporije palim, ali evo sam malo pogledao, sve jasno.
Banksy wrote:Vrlo je naivno i plitko ono razmišljanje koje pretpostavlja da će svrstavanje Sarajeva na bilo koju stranu, na bilo koji način utjecati na bilo koga u Republici Srpskoj. Da je tako, da to ima ikakvog utjecaja, stotine hiljada Dragičevićevim istomišljenika bi dosad marširalo Banja Lukom.
U stvarnosti, stanovništvo RS-a je odmah i davno uspostavilo svoja razmišljanja i donijelo svoje odluke po ovom slučaju, i nema tog glasa iz Sarajeva koje bi ih moglo pokolebati u bilo kojem smjeru. Smiješno je, iz tih razloga, pozivati Sarajlije da ostanu u kućama i ne daju podršku Dragičeviću.
Podršku, i njemu i Memiću, apsolutno treba dati jer su u pitanju ljudska solidarnost u teškoj nesreći i još težoj nepravdi koja im se nanosi. Ovo su situacije i pitanja koja daleko nadilaze političke odnose, kretanja i promišljanja, ali koja se, u slučaju nerješavanja, zaista mogu preliti i na politiku.
Zato strah, i u Banja Luci i u Sarajevu, da se taj politički momenat ne desi i zato pozivi da se ostane u kućama i ne pomaže ''četniku''. Srećom, i takve snage i takvi 'apeli' su davno prepoznati, pa će Dragičeviću, ali i Memiću, podrška danas stiže iz cijelog 'regiona'.

Korektan stav, razilazimo se na pitanju solidarnosti prema pravoslavnom stanovnistvu RS-a kojeg ti imas a ja nemam. Iako se na povrsini ovdje slazem sa zelenim operativcima (sto se solidarisati sa "cetnikom"?"), razlozi su drugaciji. Ja sam za drmanje statusa quo i za razrjesenje nepravde kakve god, ali aktivno pomazem i nastaviti cu pomagati samo borbu u FBiH. Razlozi malih zelenih su dijametralno suprotni, to sto izadjemo na isto ne mijenja moj stav koliko god izgledao primitivno i nacionalno obojeno (a jesam nacionalista).
Sto se tice prosvjeda u Sarajevu u znak solidarnosti sa dijelom banjalucana, zalosti me iz perspektive mojih stavova da se to desava, ali u principu nemam nista protiv dokle god su najavljeni i kontrolirani. Naravno, iste kriterije ne primjenjujem na prosvjede u slucaju Memic.
Naravno da necemo jedno drugo ubijediti ni u sta, ali se u svakom slucaju biljezim sa stovanjem.