Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#3501 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

Connaisseur Karlin wrote:
muha_sa wrote:
Tomahawk11 wrote: Jesil napiso šta te natjeralo da odeš iz BiH? :?
tegoba :-)

kokuzluk :(

hanuma koja puno prica :-)

hanuma koja me handri sa spiskom svakodnevnih zadataka koje moram odradit :-)

zavrnu mi dusmani vodu kad mi je jeftina struja :-)

nastavit ce se
pratim
:kiss: :kiss:

pitanje :D

jesul na prekookeanskim linijama one konobarice u aviJonu dobre i zgodne kao sto su ove za SveCku :?
Connaisseur Karlin

#3502 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Connaisseur Karlin »

muha_sa wrote:
pratim

jesul na prekookeanskim linijama one konobarice u aviJonu dobre i zgodne kao sto su ove za SveCku :?
najlpsese su iz azijskih avio ompanija, pa emriati,qatr, pa evropske avio kompanije, mislim da su najnizi prosjek upravo juzno i sjverno americke avio kompanije :)
djevojka bez imena

#3503 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by djevojka bez imena »

muha_sa wrote:
pratim
p

najlpsese su iz azijskih avio ompanija, pa emriati,qatr, pa evropske avio kompanije, mislim da su najnizi prosjek upravo juzno i sjverno americke avio kompanije :)
Emirati imaju najljepse zracne konobarice
Connaisseur Karlin

#3504 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

djevojka bez imena wrote:
muha_sa wrote: :kiss: :kiss:
p

Emirati imaju najljepse zracne konobarice
naravno, jer je jako visok broj osoba koje apliciraju, i vec u prvom krugu intervjua izbacuju ruznije primjere :) drugo, apliciraju iz raznh drzava, sto nije uvijek tipicno za svaku avio kompaniju, ne na razini Emirata, hej zamisli da Emirati zapsolajvaju najcse svoje zene :D

u US je isti sistem biranja najljpesih lica u pojedinim radnim djelatnostima , ne pisem o svijetu mmode, vec o farmaceutskim agentima i agentma vezanim za osiguranja :D
djevojka bez imena

#3505 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by djevojka bez imena »

Sve je lakse kad si lijep, bar u takvim poslovima.

A kao odgovor na temu reci cu da jedva cekam da odem zastalno. Zbog ljudi. Losi smo i pokvareni, dobri samo drugom, sebi i svojima nikako.

Ja ovo sad ko meteor :cry: :lol:
muha_sa

#3506 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

djevojka bez imena wrote:Sve je lakse kad si lijep, bar u takvim poslovima.

A kao odgovor na temu reci cu da jedva cekam da odem zastalno. Zbog ljudi. Losi smo i pokvareni, dobri samo drugom, sebi i svojima nikako.

samo nastavi

istovari ko meteor :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#3507 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

djevojka bez imena wrote:Sve je lakse kad si lijep, bar u takvim poslovima.

ma uvijek je lakse kad si lijep :oops:

svugdje su ljudi dobri i losi , jedina razlika je trenutna politicka i ekonosmka klima u drzavama :kiss:

ne daj da te na polsu iskoristavaju, to je vec tipicno za bogate drzave , trebas biti diplomata :kiss:
Bluemore

#3508 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:Ponesi orginal nutele,ide ko halva.
:thumbup:

kupih ja svjecice za volvo :-D imaju naka 4 kraka :-D a ne ko kod vas dole nake japanske iz Pekinga
Djabe meni su nase nekako draze sladje :lol:
HAVANA

#3509 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Slomi mene ova dijaspora.Kad me stanu izvodit,hajra mi od zivota nema.Valja ustat ujutro.Al neka,nije meni mrsko. :D
Bluemore

#3510 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

Ljudi na Odmori kuci pozeljeli svega evociraju uspomene sjecaju se onih dana , a i ti sta fali udri brigu na veselje Vazda bilo
HAVANA

#3511 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Ne zalim se,neg ne mogu sad da spavam a valja mi ustat. :roll:
Bluemore

#3512 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

HAVANA wrote:Ne zalim se,neg ne mogu sad da spavam a valja mi ustat. :roll:
Zgrabi gitaru :D
HAVANA

#3513 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Cuj zgrabi gitaru a malodobno dijete spava i ustaje rano da ide na nastavu. :roll: A mogo bi im zatamburat iznad glave. :D
muha_sa

#3514 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Slomi mene ova dijaspora.Kad me stanu izvodit,hajra mi od zivota nema.Valja ustat ujutro.Al neka,nije meni mrsko. :D
brzo cu i ja dole, dobro se naspavaj
muha_sa

#3515 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

e jesam kurate srece :( meni niko ni godisa da pokloni a vid Azura hadze

http://avaz.ba/vijesti/teme/310475/dugo ... -automobil
HAVANA

#3516 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Gdje si,kake si kurate srece naletices na hajvana.Bjez kuci,jebo vodu,ima kanistera.

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... eno/277795
Bluemore

#3517 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

Kad vec trolamo meni radiosarajevo Skroz na dislike mi ostali nisu sad super ali njihovo novinarstvo me Bas ne dotice :-)

A bila sam i sentimentalno vezana za njih.
muha_sa

#3518 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

e pa bujrum--ko voli nek izvoli :D

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/s ... a/6644772/

SLOBODNA RADNA MJESTA

ŠVEDSKA NA VELIKIM MUKAMA 'Gospodarstvo vrtoglavo raste, a nama nedostaje 78.000 kvalificiranih radnika! Najgora je situacija u dva sektora'

Vrtoglavi gospodarski rast u Švedskoj suočava se s već poznatim problemom: manjkom kvalificirane radne snage.

Naime, čak i nakon priljeva migranata u protekle tri godine, koji su povećali populaciju te skandinavske zemlje na više od 10 milijuna, poslodavci sve teže i teže pronalaze radnike.

Broj slobodnih radnih mjesta najveći je od 2000. godine: u kolovozu je narastao na 78.000, što je za 9 posto više u usporedbi s godinom ranije i čak 41 posto više nego prije dvije godine.

Savez švedskih poduzetnika koji predstavlja 60.000 kompanija tvrdi kako bi manjak radnika mogao ugroziti rizik ekonomskog rasta. Istraživanje provedeno u lipnju pokazalo je kako su više od 75 posto tvrtki koje traže radnike imale problema s njihovim pronalaženjem.

- Nedostatak radnika trenutno je vrlo velik i u mnogim je područjima postao akutan - ističe za Bloomberg Torbjorn Halldin, ekonomist tog udruženja.

Manjak radne snage muči 12 do 15 sektora, a najgora situacija je u građevini i obrazovnom sustavu.

Vlada procjenjuje da će ekonomski rast u ovoj godini iznositi tri posto, već treću godinu zaredom, a iduće će usporiti na 2,5 posto.

Centralna banka Riksbank također tvrdi kako je pronalaženje radnika s odgovarajućim vještinama problem za ekonomiju ističući kako je nezaposlenost na približno jednakim razinama kao i prije financijske krize 2008. godine, no kako se broj otvorenih radnih mjesta u tom periodu udvostručio. Ipak, ovaj nedostatak radne snage mogla bi biti dobra vijest obzirom na plaće koje proteklih godina u Švedskoj nisu rasle.

U Švedskoj je trenutno bez posla 300.000 ljudi, a stopa nezaposlenosti među osobama rođenim u Švedskoj iznosi 3,9 posto, što je najmanje od 2008. godine, dok među strancima iznosi 22 posto, ističe Zavod za zapošljavanje.
muha_sa

#3519 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

Bluemore wrote:Kad vec trolamo meni radiosarajevo Skroz na dislike mi ostali nisu sad super ali njihovo novinarstvo me Bas ne dotice :-)

A bila sam i sentimentalno vezana za njih.
pricaj :lol:
Bluemore

#3520 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

muha_sa wrote:e pa bujrum--ko voli nek izvoli :D

SLOBODNA RADNA MJESTA

ŠVEDSKA NA VELIKIM MUKAMA 'Gospodarstvo vrtoglavo raste, a nama nedostaje 78.000 kvalificiranih radnika! Najgora je situacija u dva sektora'

Vrtoglavi gospodarski rast u Švedskoj suočava se s već poznatim problemom: manjkom kvalificirane radne snage.

Naime, čak i nakon priljeva migranata u protekle tri godine, koji su povećali populaciju te skandinavske zemlje na više od 10 milijuna, poslodavci sve teže i teže pronalaze radnike.

Broj slobodnih radnih mjesta najveći je od 2000. godine: u kolovozu je narastao na 78.000, što je za 9 posto više u usporedbi s godinom ranije i čak 41 posto više nego prije dvije godine.

Savez švedskih poduzetnika koji predstavlja 60.000 kompanija tvrdi kako bi manjak radnika mogao ugroziti rizik ekonomskog rasta. Istraživanje provedeno u lipnju pokazalo je kako su više od 75 posto tvrtki koje traže radnike imale problema s njihovim pronalaženjem.

- Nedostatak radnika trenutno je vrlo velik i u mnogim je područjima postao akutan - ističe za Bloomberg Torbjorn Halldin, ekonomist tog udruženja.

Manjak radne snage muči 12 do 15 sektora, a najgora situacija je u građevini i obrazovnom sustavu.

Vlada procjenjuje da će ekonomski rast u ovoj godini iznositi tri posto, već treću godinu zaredom, a iduće će usporiti na 2,5 posto.

Centralna banka Riksbank također tvrdi kako je pronalaženje radnika s odgovarajućim vještinama problem za ekonomiju ističući kako je nezaposlenost na približno jednakim razinama kao i prije financijske krize 2008. godine, no kako se broj otvorenih radnih mjesta u tom periodu udvostručio. Ipak, ovaj nedostatak radne snage mogla bi biti dobra vijest obzirom na plaće koje proteklih godina u Švedskoj nisu rasle.

U Švedskoj je trenutno bez posla 300.000 ljudi, a stopa nezaposlenosti među osobama rođenim u Švedskoj iznosi 3,9 posto, što je najmanje od 2008. godine, dok među strancima iznosi 22 posto, ističe Zavod za zapošljavanje.
opet vi sa problemima prvog svijeta :D
muha_sa

#3521 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

prvo da cujemo to sentis vezano za radiosarajevo pa nastavljamo sa problemima :lol: :lol:
muha_sa

#3522 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

Bluemore wrote:
muha_sa wrote:e pa bujrum--ko voli nek izvoli :D

SLOBODNA RADNA MJESTA

opet vi sa problemima prvog svijeta :D
evo posla--ko kaze da nema taj lagi
spreca

#3523 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by spreca »

muha imal vlage :oops: u veCkoj i jel kakva :mrgreen:
muha_sa

#3524 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

spreca wrote:muha imal vlage :oops: u veCkoj i jel kakva :mrgreen:
hodam ko mahnit po trznim centrima :-) niko me ne beje za suhu sljivu :(

Image

inace je plaho suncano :D
spreca

#3525 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by spreca »

Gledam onaj lijevi krov pokriven Salonitom(radioaktivan je)...pa gora su sirotinja od nas :lol: :lol: ...bjezi muha kuci dok se nisi poceo svjetliti ko Svitac :lol: :lol:
Post Reply