REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
svi u napad

#3501 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by svi u napad »

Ko god da je ovo uradio tj. savjetovao Ridjobradog dobro je uradio. Sve ovo je politika i sve ce se desavati i rjesavati iza kulisa. Trajace ovo godinama i vidjet cemo koliko imamo uticaja i prijatelja vani. Ruke ce se zavrtati svima i opet nece niko pobijediti jer osnov zapdne politike je pragmatizam. Sad je samo pitanje koliko cemo biti vjesti u tim pregovorima tj. cjenkanju i dobiti vise nego oni. Ovo je prvi put da su probosanske snage odigrale ofanzivno i ozbiljno zabrinuli rusitelje drzave. Da sve nije zajebancija najbolje se vidi iz drzanja cirilicara koji se nakon podrske jaranu povukao u ilegalu i tamo ce ostati dok se meso ne podjeli a onda ce skociti kao lesinar i dotuci drugu stranu (on je kooperativan i za Eu integracije). Mi obicni smrtnici trebamo cekati sta ce se oni dogovoriti i gledati kako prezivjeti. Kad bi se sudilo po pravdi ova revizija ne bi ni trebala jer se je sve moglo rijesiti u prvom postupku ali i tada se sve rijesilo iza kulisa i mi dobro popusili vjerujuci usmenim obecanjima. Nadam se da ce ovaj pu biti vise pameti u cjenkanju.
Slijedeci dobar potez ako ne i jaci je ne uzimanje para od MMF. Ako se to uradi (znam da je tesko jer i nasim uhljupima trebaju pare za mir u kuci) vidjet ce te kako kuje mirno dolaze u institucije i lizu ruku (nit ce biti lajanja nit ugrizanja).
Nek smo mi ovo uradili i vrijeme ce sve rijesiti. Treba samo okupiti par dobrih igraca za pregovore i cekati na ponude. Nesto ce nam dati. Sad koliko vidjet cemo. Necemo dobiti sve al nesto ce biti. Do tada samo mirno i hladne glave. Naprijed BiH. :bih: :bih: :bih: :bih:
asurbanipal

#3502 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by asurbanipal »

Smail Aga Cengic wrote:
glockov kolac wrote:Politicka Banjaluka i politicki Beograd su malo nervozni...

Da oni sta na terenu mogu napraviti ne bi oni ovoliku paniku dizali, ova galama je znak da su svjesni svoje nemoci.

Tačno je da su nemoćni. Doduše, ni kod drugih ne cvjetaju ruže. Ovo su svakako sve banana državice, feudi i pašaluci...
Volim Pivu

#3503 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

moa wrote:
Volim Pivu wrote:
moa wrote:Ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji su protiv revizije presude. Jucer taj isti Vucic, salje svoju policiju u Srebrenicu i pravi cirkus tamo, do-dick osporava genocid, bosanski jezik, bosnjake naziva muslimanima, raspisuje referendum i vama jos uvijek nije dovoljno. Jos kao krivite El bakira. Zemljo indijo...
nisam znao da bošnjaci nisu muslimani, svašta se ovde da pročitat, dodik je obična karina koja se prepala za svoju vlastitu guzicu, dok radnici, bivši borci i penzioneri krepaju od gladi a djeca od 14 godina se navukla na drogu, alkohol i kladionice dobro dođe svako skretanje pažnje sa ekonomskih problema, prije se to radilo seljački, dignu kakva srbina povratnika, hrvata ili bošnjaka u zrak i trube o tome mjesec, sad se to radi perfidno.
Historija se trenutno pise u Hagu a ti sto si naivan i ako mislis da je ovo stvar zbog koje se skrece pazanja sa ekonomskih problema onda si plitkog razmisljanja. Tomasica, srebrenica, foca..tebi je to skretanje paznje...necu dalje ovo vezano za muslimane kao i ostatak koji sinpreskocio. Istina se mora znati i mora se uraditi sve da se dodje do istine inace ce ti se ponovo desiti i srebrenica, tomasica..
spin ti je dostojan one reisove pred izbore da vlah ne vlada srebrenicom, pokupiš lovu i pustiš vlašinu da vlada, e tako i ovde, pa niko više nije ponizio žrtve rata od SDA klipana i podrumaša a s obzirom ko te iste žrtve rata predstavlja pametnom dosta.
Smail Aga Cengic

#3504 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Smail Aga Cengic »

asurbanipal wrote:
Smail Aga Cengic wrote:
glockov kolac wrote:Politicka Banjaluka i politicki Beograd su malo nervozni...

Da oni sta na terenu mogu napraviti ne bi oni ovoliku paniku dizali, ova galama je znak da su svjesni svoje nemoci.

Tačno je da su nemoćni. Doduše, ni kod drugih ne cvjetaju ruže. Ovo su svakako sve banana državice, feudi i pašaluci...
Da, ali nase komsije, zapadno i istocno pleme od nas, ne smiju pisnuti dok nisu makar 20 puta opremljeniji i brojniji od nas.

A to vise nece docekati da se oni naoruzavaju a da mi gledamo.

I to je ononsto ih cini nervoznima.
Smail Aga Cengic

#3505 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Smail Aga Cengic »

svi u napad wrote:Ko god da je ovo uradio tj. savjetovao Ridjobradog dobro je uradio. Sve ovo je politika i sve ce se desavati i rjesavati iza kulisa. Trajace ovo godinama i vidjet cemo koliko imamo uticaja i prijatelja vani. Ruke ce se zavrtati svima i opet nece niko pobijediti jer osnov zapdne politike je pragmatizam. Sad je samo pitanje koliko cemo biti vjesti u tim pregovorima tj. cjenkanju i dobiti vise nego oni. Ovo je prvi put da su probosanske snage odigrale ofanzivno i ozbiljno zabrinuli rusitelje drzave. Da sve nije zajebancija najbolje se vidi iz drzanja cirilicara koji se nakon podrske jaranu povukao u ilegalu i tamo ce ostati dok se meso ne podjeli a onda ce skociti kao lesinar i dotuci drugu stranu (on je kooperativan i za Eu integracije). Mi obicni smrtnici trebamo cekati sta ce se oni dogovoriti i gledati kako prezivjeti. Kad bi se sudilo po pravdi ova revizija ne bi ni trebala jer se je sve moglo rijesiti u prvom postupku ali i tada se sve rijesilo iza kulisa i mi dobro popusili vjerujuci usmenim obecanjima. Nadam se da ce ovaj pu biti vise pameti u cjenkanju.
Slijedeci dobar potez ako ne i jaci je ne uzimanje para od MMF. Ako se to uradi (znam da je tesko jer i nasim uhljupima trebaju pare za mir u kuci) vidjet ce te kako kuje mirno dolaze u institucije i lizu ruku (nit ce biti lajanja nit ugrizanja).
Nek smo mi ovo uradili i vrijeme ce sve rijesiti. Treba samo okupiti par dobrih igraca za pregovore i cekati na ponude. Nesto ce nam dati. Sad koliko vidjet cemo. Necemo dobiti sve al nesto ce biti. Do tada samo mirno i hladne glave. Naprijed BiH. :bih: :bih: :bih: :bih:
Ja ridjobradog i rahmetliju mu babu ne mogu smisliti ali naravno da mi je drago sto im je zavukao i sto je odigrao ovako maestralno.

Eh sad jos mmf zaduzenja da stanu i milina..
Sara03

#3506 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

Jučer se pi*kousti plaho usplahirio. Pita ga voditeljica pa šta vi mislite, a on će ti; " Zašto, zašto, zašto ... ne znam zašto su ovo uradili, stvarno ne znam!"

Pa iskreno ne znam ni ja šta si ti onda radio na okolnim brdima Sarajeva, i zašto si se sa svojim bradatim četnicima naslađivao granatiranju djece, staraca, promrzlih i gladnih civila. I sad se kao nešto čudiš. A da ne govorim o već poznatom govoru u Skupštini. Pa ima li iko normalan od naših novinara koji bi ovog nadobudnog konjinu pitao kako se može čuditi svemu tome, a svi znaju gdje je bio i šta je radio ...
hzsa22

#3507 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hzsa22 »

Ne pravite od Bosnjaka i svih nasih politicara debile. Sa prikupljanjem materijala za pokretanje revizije se krenulo dan dan nakon prvobitne presude. Razlog zbog cega se sve drzalo u najvecoj tajnosti jesu geopoliticki faktori i kmecanje koje ce ovakva odluka izazvati od strane nebeskog naroda. Po meni je idealan tajming udaren imajuci u vidu desavanja u Srbiji, MMF aranzman, dodatno zakuhavanje unutar samog RSa.

Da se razumijemo, u ovom procesu od pocetka ne ucestvuje samo SDA niti je ovo Bakirova odluka vec i svih probosanskih partija.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3508 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pici »

znaci da glasujemo za Baketa na izborima 2018... da bidne i treci puta prdCenik... mjenat cemo ustav a ne stolice :bih:
spreca

#3509 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

pici wrote:znaci da glasujemo za Baketa na izborima 2018... da bidne i treci puta prdCenik... mjenat cemo ustav a ne stolice :bih:
Bake je svoje odradio.....ajmo sledeci :mrgreen:
video

#3510 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by video »

Ja sam za begovicu :mrgreen:
Kako bi ih samo postrojila a i jezici joj nisu strani :mrgreen:
arzuhal

#3511 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Sara03 wrote:Jučer se pi*kousti plaho usplahirio. Pita ga voditeljica pa šta vi mislite, a on će ti; " Zašto, zašto, zašto ... ne znam zašto su ovo uradili, stvarno ne znam!"

Pa iskreno ne znam ni ja šta si ti onda radio na okolnim brdima Sarajeva, i zašto si se sa svojim bradatim četnicima naslađivao granatiranju djece, staraca, promrzlih i gladnih civila. I sad se kao nešto čudiš. A da ne govorim o već poznatom govoru u Skupštini. Pa ima li iko normalan od naših novinara koji bi ovog nadobudnog konjinu pitao kako se može čuditi svemu tome, a svi znaju gdje je bio i šta je radio ...
Bakir nije ranije pokretao reviziju jer mu je tek sad postalo jasno da je pao Berlinski zid.
video

#3512 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by video »

Bakir se tu pita/o gotovo kO i ja sto se pitam
Nemojte biti djeca
Drvosjeca iz Dejcica

#3513 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

video wrote:Bakir se tu pita/o gotovo kO i ja sto se pitam
Nemojte biti djeca
Jel' to po onoj pameti amerikanci mu rekli samo ti mubarek Bakire pokreni reviziju mi ćemo sve završiti...pa mu onda kroz PIC složili govno. :oops:
LikoZeko

#3514 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by LikoZeko »

Ovaj potez baketa je da pridobije bosnjake sa dna kace, jer to danas pali i sacuvava vlast. zasto je bilo nepotrebno, zato sto niti jedan srbin nikada nece biti osudjen za genocid, vec samo bosanski srbi, upravo iz razloga da bi se izbjeglo isplacivanje milijardi i milijardi od iste pa bi ista i bankrotirala, to se nikada nece dogoditi a to svako imalo razuman zna.

Bosnjaci sa dna kace, cetitam vam novi period vladavine zetbegovica, nek nam je Bog na pomoci.
video

#3515 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by video »

A to i PIC neki faktor
Bjez ba Dujmovici, mislio sam da si ozbiljniji
Edin H.

#3516 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

Sara03 wrote:Jučer se pi*kousti plaho usplahirio. Pita ga voditeljica pa šta vi mislite, a on će ti; " Zašto, zašto, zašto ... ne znam zašto su ovo uradili, stvarno ne znam!"

Zaista je nevjerovatno da na ovim teritorijama vlada kolektivna amnezija o pocinjenim zlocinima i potreba da apriori branis "svoje" zlocince ili zlocine pocinjene navodno u ime "tvoga" naroda.
arzuhal

#3517 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Image
zavrzlama

#3518 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zavrzlama »

E moj bakire...srbija i rs se zadnjih 22 godine nakon agresije na BIH svojski trudili na pomirenju,suzivotu i ponistenju rezultata etnickog ciscenja i genocida,a ti pokreces reviziju presude protiv srbije. 8) ..a taman nam dobro krenulo :-)

Reviziju je trebalo itekako podnijeti jer srbija nije nista uradila na ublazavanju patnji zrtava genocida,nego je preko dodika i sama gurala prst u oko zrtvarma i BIH..samo je steta sto reviziju nisu inicirale sve probih stranke,kao sto antibih snage zajednicki rade protiv revizije presude za genocid.

Po meni dvije su opcije u igri oko revizije:
a) Bakir samovoljno radi pozicije sda i spasavanja samog sebe.
b) Neko sa zapada mu naredio.

BIH ulazi u zvrsnu fazu svoje odbrane,velikosrbi uzurbano prenose fokus sa Kosova na BIH,ova revizija je samo izgovor velikosrbima da odrzavaju BIH nestabilnom a BIH srbe kao topovsko meso za zavrstetak onog gdje su 95-e stali...
spreca

#3519 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

kako pickousti reaguje?....onako kako ga ujutro napuckaju...zato je nekad miran i smiren ali cesce ujeda :mrgreen:
archi_a

#3520 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by archi_a »

21 godinu nakon rata, imamo presude za ubistva, silovanja, pljačkanja, Udruženi zločinački poduhvat. Imamo stotine osuđenih, kompletan politički i vojni vrh srba u zatvoru.
Nijedan sud nije direktno uperio presudu na srpski narod, već isključivo na pojedince.
21 godinu nakon rata, kompletan srpski narod od seljaka koji izvodi goveda na pašu, do intelektualca koji predaje na fakultetu, gusla isto, maše trobojkama i daje podršku haškim osuđenicima.
Imali ste godine i godine da se odmaknete od njih, da kažete:"nije u moje ime, ja ne opravdavam zločince, ubice. Ja ne opravdavam masovna ubistva."
Imali ste 21 godinu, ali vi i dalje guslate u glas.
Što se mene tiče, srpski narod se sam satanizovao.
Ko vas ebe, meni u kuću ni jedan ući neće, sa vama uvijek oprezno i na distanci.
Ja vam ne vjerujem po defaultu, dobrano mi se onaj koji se želi približiti mora dokazati.
Al uglavnom distanca brale.
Last edited by archi_a on 25/02/2017 13:16, edited 2 times in total.
Lug

#3521 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Lug »

Prva sudska odluka iz 2007 je bila samo navlakusa.. da je tad osudjena za genocid, nikad ne bi bili procesuirani mladic, karadjic, milosevic... e zato placu, skontali da su preveslani, a oni kontali da su nebeski. :lol:
Banksy

#3522 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

Moglo bi se široko o tome, ali mi lijeno, a ne mogu a da ne primjetim - znalo se da Čović nije bogzna kako odan ideji Bosne i Hercegovine, bar ne u ovom njenom formatu, ali ovo ponašanje oko revizije mu je baš, al baš izdajničko.
crazy_diamond

#3523 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by crazy_diamond »

svi u napad wrote:Ko god da je ovo uradio tj. savjetovao Ridjobradog dobro je uradio. Sve ovo je politika i sve ce se desavati i rjesavati iza kulisa. Trajace ovo godinama i vidjet cemo koliko imamo uticaja i prijatelja vani. Ruke ce se zavrtati svima i opet nece niko pobijediti jer osnov zapdne politike je pragmatizam. Sad je samo pitanje koliko cemo biti vjesti u tim pregovorima tj. cjenkanju i dobiti vise nego oni. Ovo je prvi put da su probosanske snage odigrale ofanzivno i ozbiljno zabrinuli rusitelje drzave. Da sve nije zajebancija najbolje se vidi iz drzanja cirilicara koji se nakon podrske jaranu povukao u ilegalu i tamo ce ostati dok se meso ne podjeli a onda ce skociti kao lesinar i dotuci drugu stranu (on je kooperativan i za Eu integracije). Mi obicni smrtnici trebamo cekati sta ce se oni dogovoriti i gledati kako prezivjeti. Kad bi se sudilo po pravdi ova revizija ne bi ni trebala jer se je sve moglo rijesiti u prvom postupku ali i tada se sve rijesilo iza kulisa i mi dobro popusili vjerujuci usmenim obecanjima. Nadam se da ce ovaj pu biti vise pameti u cjenkanju.
mudro zboris

Smijesni su ovi sto tako jednu ozbiljnu i historijski vrlo bitnu stvar kao reviziju presude svode na nivo bakira izetbegovica i na neko politikanstvo, kao nesto ce tim dobiti ovo ono. On se zatekao tu u poziciji jednostavno da je morao nesto uraditi oko toga, ne vjerujem da ce imati bilo kakvu politicku korist, a da nije ovo pokrenuo bi bi samljeven politicki. I neki opozicionari kurvanjski i hinjski ovo komentarisu, u smisli bake je odgovoran ako propadne, a ako uspije to je zasluga svih nas ovo ono, bas je to hinjski, komsic je jedini o sebi pri sebi izjavu dao, u smislu u mnogim stvarima se na slazem s bakirom, al u ovome ima potpunu podrsku, ostali nastupaju manje-vise kao p... hinjske.

Kakvu ce politicku korist bakir imati nije mi jasno, prvo nece ni biti kandidat za predsjednistvo, drugo ima jos dosta vremena do izbora i poznajuci nase javno mnijenje ovo ce se u vrijeme izbora zaboraviti, nasem narodu treba svjeze frtutme, ova revizija nece biti ni tema, bakirova stranka dobit ce ili izgubiti izbore zbog drugih stvari, prije svega zavisno kako ce se odrzati kompaktna, jer vidimo da mnogi visokopozicionirani duznusnici ili se tjeraju iz stranke ili se hapse, podjele unutar stranke su jake ko nikad, koliko ce i koji ljudi napustiti to i nastupiti u nekoj novoj stranci, ili nekom novom mostu to ce znacajno odrediti izborni rezultat sda, druga stvar bitna je socio ekonomska situacija i sta je sda na tom planu radila ili ne radila, i to ce bitno odlucivati jer bosnjaci naravno nisu neki politicki zreo narod, al su ipak dosta manje nacionalno zaludjeni od ostala dva i na izborima se ipak gleda dosta i sta je ko uradio konkretno, trece zavisi i od opozicije kako ce ona i s kim izaci na izbore i jos mnogo nekih stvari koje ce biti puno bitnije od presude

bakir od presude ne moze imati koristi, jer do izbora tesko da ce medjunarodni sud uopste izjasniti se o reviziji, jel valjan zahtjev ili ne, ako se i izjasni, ako bude negativno bakir ce imati stetu, ako se usvoji zahtjev opet nikakva posebna korist politicka za bakire jer to ce znaciti tek pocetak procesa

ako revizija prodje i rezultat bude povoljan za bih, to cemo znati tek nekad oko 2025. godine, gdje ce tad biti bakir i sda ne moze se nagadjati, ali tek tada bi mogli imati korist, sve ovo sto pricaju pojedini je cista suplja,uradio je sto je morao uraditi,mnoge od nas koji ga bas i ne cijenimo je pozitivno iznenadio zato sto je okupio eminente svjetske strucnjake, ja licno sam mislio da ce neke levate okupiti i pokrenuti to onako cisto preko qrca da ima neku izvlaku, al bogami ovo sto je uradio nije zahebancija, vrlo ozbiljan tim stoji iza reviziji i vrlo dobre sanse realno sa takvim timom imamo, a ko ce politicki pobrati kajmak od svega toga, i da li ce uopste, i kada, sve je to na dugom stapu.

sto se tice blokade drzave od strane djikana i svega toga, ne vjerujem ista posebno gore da mogu napraviti od onoga sto cijelo vrijeme rade, novalic neku vecer jasno i koncizno rece da federacija moze zivjeti i bez novih kredita MMF-a, i to bez vecih turbulencija,vjerujem da je tako, a genocidni isprdak je na teskim aparatim i ne vjerujem da ce se usuditi bilo sta bitno blokirati, jer od svake blokade triput ce vecu stetu imati oni nego federacija,

vrlo mudar potez od sda bio bi da u slucaju bilo kakvih kriza i blokada sazovu jednu konferencijicu i da isture dilfu i da on onako zmirkajuci kaze jasno i konzicno da vlada federacije ne planira ulaziti u nove aranzmane dok se neke stvari ne srede, uz to sve cim prodju ovi zakoni o porezu na plate, kad se topli obrok prevoz i sl uvedu u statistiku i kad vjerovatno za koji mjesec dodje se do cifre od 30 000 vise zaposlenih nego prije par godina, ekonomski pokazatelji federacije drasticno ce skociti, vidjecemo da je prosjecna placa puno veca od 800 i nesto maraka kad se prosiri osnova, a vidjet cemo sta bi i kako bi djikani bez MMF-a i sl.
kockakockica

#3524 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kockakockica »

Image

:lol:

Majkić: Nepotrebno smo se doveli u ovu situaciju
glockov kolac

#3525 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by glockov kolac »

Edin H. wrote:

Zaista je nevjerovatno da na ovim teritorijama vlada kolektivna amnezija o pocinjenim zlocinima i potreba da apriori branis "svoje" zlocince ili zlocine pocinjene navodno u ime "tvoga" naroda.
Ma to je bezobrazna bagra. Kad je s Trebevica gledao Sarajevo, i mi smo se pitali zasto, zasto, zasto...
Post Reply