salik79 wrote:General War wrote:
Sta ti je cinjenica, to sto kazes da si bio na obuci u iranu i da nije bilo vjerske indoktrinacije, sto mene ne poslase

?
Da je cinjenica da Hezbolah nije napravio zlocine...recimo u plaestini?
Da je cinjenica da je oruzje cekalo istovar dok se Alija ne rijesi alispahica,Cengica kako bi ga dobili od amerikanaca..zato sto ga nevole?
Da nije Amerika precutno dozvolila dotur oruzja preko hrvatske iz Irana...inace iran bi vec nekako to poslao drugacije...itd itd
"laste" slale pripadnike na obuku u Iran? To Vikic nije pomenuo...da nisu Seve...ili bas Laste?
Ti, ili si glup, ili namjerno izvrces moje rijeci, jer nepismen nisi. De ponovo procitaj, pa mi citiraj gdje sam to ja rekao da sam bio, ili bilo ko od pomenutih, u Iranu na obuci?!! Tebe, i da su ikog slali u Iran na obuku, a nisu, ne bi mogli - jer je ocito iz tvog upisa da si u ratu Bosnu na vijestima vidjo, a pitanje je da li si i rodjen bio. Jer, kako objasniti da na moj upis o vojnoj obuci, ustrojavanju sigurnosno-obavjestajne sluzbe, ti povezes da je neko u ratu u Iran isao?! Jedino ako rata i Bosne ocima tada vidio nisi. Dalje, u tom kontekstu spominjes Hizbullah i Palestinu?! Hajde sto nisi upucen u ratna desavanja u Bosni, o Teherijanovom nevjerovatnom angazmanu, o vrhunskim instruktorima-borcima iz Irana i Libana (Hizbullah) i njihovom angazmanu na teritoriji BiH, u odbrani BiH, nego si totalni laik po pitanju aktuelnih svjetskih vojno politickih zbivanja. Kako, inace, objasniti tvoje povezivanje Hizbullaha i Palestine

Kakve veze Hizbullah ima sa Palestinom, molim te da mi objasnis, a da ne spominjem da bih volio vidjeti citat, pa barem iz cionistickih medija, o Hizbullahovim "zlocinima" u Palestini!!?
Ameri su Aliji, nakon rata, doslovno postavili ultimatum - ili mi, ili Iranci! Nema tu nikakve mudrologije. Iranci su bili svjesni naseg polozaja i nisu postavljali nikakva daljnja pitanja, tj nisu nam htjeli stvarati probleme, te se povukli (uostalom, vec su bili izvrsili svoju duznost po pitanju odbrane BiH).
I da jos jednom ponovim pitanje (citiram samoga sebe) sada kada sam te uputio da su ti instruktori i borci u u ratu djelovali u BiH, u nasim jedinicama:
Uostalom, navedi mi jedan jedini zlocin koji je u ratu neki Iranac, ili Hizbullahovac, pocinio?!! Samo jedan!? Ako ne znas, navedi mi barem jednu vojnu formaciju, u kojoj su bili, a da je neki ratni zlocin pocinila?! Neces, jer ga nije ni bilo. Obucavali su nas za casnu borbu i tako se i borili, dok su upravo ovi - koji kasnije proganjase Irance - dovukarili bjelosvjetski olos koji je, uglavnom, bio tu da spijunira i cini zlocine. Cast izuzecima...
A da i tebi ne ostanem duzan:
Pa procitaj sta si napisao, nisi ni rekao da su vas obucavali u BiH...zato sam i spomenuo AID...koji se bavi sigurnosnim i obavjestajnim radom,a i sam pricas da si bio u iranu.
To sto si ti oslobodio zajedno sa svojim ahbabima se moze za dan ishasovat...
Tvoja proiranska poletnost je i bila rezultat sto nas je zapadni svijet odjebao u ratu...Alju &C0. bi oni pustili niz vodu, nego nisu dozvolili da agresor na dva fronta razbuca bosnu i unisti Muslimane...
"
Underlying the Clinton Administration's misguided policy toward Iranian influence in Bosnia is a fundamental misreading of the true nature of the Muslim regime that benefited from the Iran/Bosnia arms policy. "The most dubious of all Bosniac [i.e., Bosnian Muslim] claims pertains to the self-serving commercial that the government hopes to eventually establish a multiethnic liberal democratic society.
Such ideals may appeal to a few members of Bosnia's ruling circles as well as to a generally secular populace, but President Izethbegovic and his cabal appear to harbor much different private intentions and goals."
Jah, sta su Iranci radili u bosni kad su tako srdacni kad je bilo potpisano da sve strane jedinice napuste bosnu?
Da pomazu Bosni ili spijuniraju SFOR...poslovicno Aljino sjedenje na tri stolice