Pariz

Post Reply
Njanjavi

#3501 Re: Pariz

Post by Njanjavi »

Kaligula I wrote:
Njanjavi wrote:

Meni su najsmjesniji likovi poput tebe koji misle da je gadaffi fakat likvidiran.
Lik sa najvise dvojnika na svjetu, lik kojem su u njegovim redovima mahali sabljama oko glave zbog nemogucnosti da naplati dugove, lik koji mjesecima nakon pada glavnog grada, pazi sad logike, kraj tolikih milijardi zastekanih, trci u grad gdje se rodio da se krije u nekoj cjevi za navodnjavanje i ceka ove da ga roknu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ljudska naivnost stvarno ne poznaje granice :roll:

...hajde Kolumbo prosvjetli me, šta je onda bilo sa Gadafijem?...daj potvrdu tu svoje teoriju...mogu i ja reći da mi je papa otac, ali to što nemam dokaza, jbg, nikom ništa...hajde poklopi se ušima i uozbilji se...
Isto sto i sa famoznim bin ladenom, hlade jaja sad negdje na karibima na nekom privatnom ostrvu dok se vi ovde prepucavate ko zadnji levati :roll:
I srce slatko, malo naivno, ti da si mrvicu svjesniji cinjenice, koliko dokaza nemas za masu osnovnih nekih stvari koje se i dan danas nalaze u istorijskim knjigama kao oficijelna verzija dogadjaja, pao bi na guzicu od snebivanja i ibrecenja.
Last edited by Njanjavi on 17/11/2015 23:01, edited 1 time in total.
insomnia78

#3502 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Kaligula I wrote:
Njanjavi wrote:

Meni su najsmjesniji likovi poput tebe koji misle da je gadaffi fakat likvidiran.
Lik sa najvise dvojnika na svjetu, lik kojem su u njegovim redovima mahali sabljama oko glave zbog nemogucnosti da naplati dugove, lik koji mjesecima nakon pada glavnog grada, pazi sad logike, kraj tolikih milijardi zastekanih, trci u grad gdje se rodio da se krije u nekoj cjevi za navodnjavanje i ceka ove da ga roknu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

...hajde Kolumbo prosvjetli me, šta je onda bilo sa Gadafijem?...daj potvrdu tu svoje teoriju...mogu i ja reći da mi je papa otac, ali to što nemam dokaza, jbg, nikom ništa...hajde poklopi se ušima i uozbilji se...
Cuj sta, eno ga sa Arkanom na Kipru
Edit: eto vidis
Sedma kasika jasno pokazuje slovo K
Freamon Lester

#3503 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

kamen spoticanja wrote: Pa o ovome i govorim
procitaj clanak u.potpunosti...samo jos u glavi vizueliziraj kontekst tursko kurdskog problema
a onda mi nadji neku utakmicu francuskog prvenstva gdje se sutilo :wink:
Ne, ti tvrdis da se zvizdalo jer nije bilo minuta sutnje za Ankaru. A oni svoju minutu sutnje za Ankaru izvizdali. Jos se veceras u pozadini cuje Palestina. Jasno ko dan koga pojedinci samo za zrtve smatraju. I ovakvu sramotu nikakva odluka UEFE ne moze opravdati kao i nekoliko nasih majmuna koji su sinoc uzvikivali za vrijeme odrzavanja minuta sutnje. Ali eto srecom imaju Turci da pokupe svu sramotu... :izet:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3504 Re: Pariz

Post by japin_mutapi »

salik79 wrote:
A zasto, recimo, Libija od jucer nije bila direktna posljedica Gadafija od prekjucer?! Ono, njegova vladavina je dovela i Libiju od prekjucer do one od jucer...A pogledaj sta imaju danas!
to libija juče bila bolja od one prekjuče gadafi je kao nešto unaprijedio
mudri vođa i zaštitnik arapa, veliki brat i lider revolucije, pukovnik gadafi je kriv za sve
libija uopšte nije bila država u pravom smislu riječi niti je mudri lider pokušavao to napraviti

on se samo zajebavao cijeli život, izigravao mudraca i umislio si da je car afrike
Arteta

#3505 Re: Pariz

Post by Arteta »

Kaligula I wrote:
Arteta wrote:

Evo ovako, u Svijetu nista nije besplatno jer su resursi ograniceni, a kada resursi nebi bili ograniceni onda nebi bilo ni nauke koju zovemo ekonomija.
...evo vidiš u ovome je sva filozofija modernog svijeta i borbe za NWO, a kojem je jedna od glavnih regionalnih prepreka bio i sam Gadafi...Na Zemlji je ljudi sve više i više, prirodnih resursa sve manje i manje i zbog toga je na sceni novi neokolinijalizam, odnosno preraspodjela prirodnih bogatstava, a sve pod maskom borbe za demokraciju i ljudska prava...pod devizom borbe za demokratiju i ljudska prava likvidiran je Gadafi, ali ne u ime ljubavi i pažnje prema libijskom narodu, nego u ime pohlepe i gladi prema libijskom glavnom resursu zvanom nafta...
Ali pazi, Gadafi nije zivio u skladu sa pravednom raspodjelom novca nego je zivio kao najbahatiji oligarsi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3506 Re: Pariz

Post by _BataZiv_0809 »

sarajevoxxxx wrote:
Mnoge od nabrojanih stvari su notorna laž.

- Školovanje nije bilo besplatno. Jedan semestar je bio oko 1500 eura. Kakvo crno besplatno školovanje u Libiji ili nostranstvu :-) možda za odabrane i studente koji su bili bliski vladajucoj eliti.

- 64, 52 % Libijaca nije imalo vodovod.Bunari i četrnje većini libijskog stanovništva bio glavni način dolaska do vode.

- Kanalizaciju imalo tek 44 % Libijaca. Ostatak pravio septičke jame.

Imaš naše ljude koji su živjeli tamo. Niko stan nije dobio besplatno, to su gluposti. Mozda oni koji su bili bliski Gadafiju ili lokalnim moćnicima.Gadafi je bio velikodušan prema strancima, njegov narod na žalost malo je vidio blagodati nafte.Imali su dnevnu proizvodnju 1,6 miliona barela najbolje nafte na svijetu i opet nisu uspjeli rjesiti problem kanalizacije i vodovoda.
Evo ja sam zivio tamo. Prestani lagati ovaj napaceni narod. Nemas to pravo!
Arteta

#3507 Re: Pariz

Post by Arteta »

Njanjavi wrote:
Kaligula I wrote:
Njanjavi wrote:

Isto sto i sa famoznim bin ladenom, hlade jaja sad negdje na karibima na nekom privatnom ostrvu dok se vi ovde prepucavate ko zadnji levati :roll:
I srce slatko, malo naivno, ti da si mrvicu svjesniji cinjenice, koliko dokaza nemas za masu osnovnih nekih stvari koje se i dan danas nalaze u istorijskim knjigama kao oficijelna verzija dogadjaja, pao bi na guzicu od snebivanja i ibrecenja.
Oni ako zive na nekom udaljenom otoku gdje ih niko ne moze vidjeti, to je kao da su zatoceni.
Sta ima gore od toga?
Kaligula I

#3508 Re: Pariz

Post by Kaligula I »

Njanjavi wrote:

...koju si pročitao od tih famoznih istorijskih knjiga?...hajde poduči nas Kolumbo, nemoj smao mlatit praznu slamu...daj naslov samo jedne od tih kniga...
Njanjavi

#3509 Re: Pariz

Post by Njanjavi »

_BataZiv_0809 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Mnoge od nabrojanih stvari su notorna laž.

- Školovanje nije bilo besplatno. Jedan semestar je bio oko 1500 eura. Kakvo crno besplatno školovanje u Libiji ili nostranstvu :-) možda za odabrane i studente koji su bili bliski vladajucoj eliti.

- 64, 52 % Libijaca nije imalo vodovod.Bunari i četrnje većini libijskog stanovništva bio glavni način dolaska do vode.

- Kanalizaciju imalo tek 44 % Libijaca. Ostatak pravio septičke jame.

Imaš naše ljude koji su živjeli tamo. Niko stan nije dobio besplatno, to su gluposti. Mozda oni koji su bili bliski Gadafiju ili lokalnim moćnicima.Gadafi je bio velikodušan prema strancima, njegov narod na žalost malo je vidio blagodati nafte.Imali su dnevnu proizvodnju 1,6 miliona barela najbolje nafte na svijetu i opet nisu uspjeli rjesiti problem kanalizacije i vodovoda.
Evo ja sam zivio tamo. Prestani lagati ovaj napaceni narod. Nemas to pravo!
Jel bato ono sa ucenicima taman prije pocetka rata :lol: :lol:
Njanjavi

#3510 Re: Pariz

Post by Njanjavi »

Kaligula I wrote:
Njanjavi wrote:

...koju si pročitao od tih famoznih istorijskih knjiga?...hajde poduči nas Kolumbo, nemoj smao mlatit praznu slamu...daj naslov samo jedne od tih kniga...
Nemas ti intelektualni clearance za te stvari decko, relax i haj ti po svom.
Sa takvim stavom ni ne zasluzujes da znas :roll:
uglavnomja

#3511 Re: Pariz

Post by uglavnomja »

ovi nesto rekose, kao 26 americkih guvernera je uvelo zabranu za izbjeglice ... nema vise ni jednom ulaska. a bilo je 10.000 prihvacenih
salik79

#3512 Re: Pariz

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:
salik79 wrote:
A zasto, recimo, Libija od jucer nije bila direktna posljedica Gadafija od prekjucer?! Ono, njegova vladavina je dovela i Libiju od prekjucer do one od jucer...A pogledaj sta imaju danas!
to libija juče bila bolja od one prekjuče gadafi je kao nešto unaprijedio
mudri vođa i zaštitnik arapa, veliki brat i lider revolucije, pukovnik gadafi je kriv za sve
libija uopšte nije bila država u pravom smislu riječi niti je mudri lider pokušavao to napraviti

on se samo zajebavao cijeli život, izigravao mudraca i umislio si da je car afrike
Pa i jucer i prekjucer je bila Gadafijeva Libija, s tim da je ona od jucer bila bolja od one od prekjucer...A onda im dodje "demokracija" u vidu Abdulvehabovih i Tejmijinih "ucenja", na krilima francuskih, americkih, britanskih,..., Miragea, Phantoma, Typhoona...i danas uzivaju beruci plodove uvozne "demokracije".
insomnia78

#3513 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

SaliČe, sta kazes za naslovnicu CH?
Arteta

#3514 Re: Pariz

Post by Arteta »

Man of steel wrote:
japin_mutapi wrote:
Man of steel wrote:Gadafi je bio veliki čovjek i lider.

Pogledajte Libiju danas i sve će vam biti jasno.

Sve što se danas dešava Evropi je Gadafi prije smrti najavio.
libija danas je direktna posljefica gadafija juče
gadafijeva mudra vladavina je dovela do ovog stanja

edit ... hahaha pogubih se skroz u postovima - tema pariz ja konto libija
Libija za vrijeme Gadafija je bila prosperitetna zemlja u uzlaznoj putanji.

Društvo je evoluiralo i za 15-tak godina bi bez ikakve dvojbe bilo na razini većine evropskih država.

Sve je to otišlo dođavola organizovanim vojnim pučem i ubistvom Gadafija.

Danas su na nivou Nigerije bez ikakve perspektive.

To što ti pišeš jednostavno nema nikakvog smisla.
Libija i danas u ratu ima veci GDP per capita nego mi, razmisli dobro kada za njih kazes da nemaju neke perspektive i da su na nivou Nigerije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3515 Re: Pariz

Post by _BataZiv_0809 »

Njanjavi wrote:
Nije drugar. Otac mi je dole radio, pa sam boravio jedno vrijeme kod njega. Prije desetak godina.
Matzan

#3516 Re: Pariz

Post by Matzan »

Heb(d)o Charlie!
sha_ba

#3517 Re: Pariz

Post by sha_ba »

jel se meni cini ili je Pariz na ovoj temi glavni grad Libije :zoka:
Njanjavi

#3518 Re: Pariz

Post by Njanjavi »

_BataZiv_0809 wrote:
Njanjavi wrote:
Nije drugar. Otac mi je dole radio, pa sam boravio jedno vrijeme kod njega. Prije desetak godina.
A ok, halali sto posumnjah :roll:
salik79

#3519 Re: Pariz

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:SaliČe, sta kazes za naslovnicu CH?
Eh, ne stigoh ti je pohvaliti...Mislim, dobro je ono, ali moze to puuuno bolje...Vrhunac je, ipak, bio sa Rusima, Markalama i Srebrenicom...Barem, koliko je meni poznato. Ako se potrude, ti stavljaj - mozda se i poprave.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3520 Re: Pariz

Post by _BataZiv_0809 »

Njanjavi wrote:
A ok, halali sto posumnjah :roll:
Ma sve okej. Bilo ih je dosta u Garabuli, sasvim legitimna pretpostavka :thumbup:
Arteta

#3521 Re: Pariz

Post by Arteta »

Njanjavi wrote:
Kaligula I wrote:
Njanjavi wrote:

Jesu li te historijske knjige od gospodina Semira Osmanagica?
Njanjavi

#3522 Re: Pariz

Post by Njanjavi »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Kako ste mi smjesni sa tim debilnim pretpostavkama odma u pm, nije jos niko spomenuo david ickea i gustere, plaho vam nesto treba da i to udrobite :lol: :lol:
jao_situacije

#3523 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

insomnio jesil ti čuo za nekog gearoida o'colmaina
Arteta

#3524 Re: Pariz

Post by Arteta »

Njanjavi wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
Kako ste mi smjesni sa tim debilnim pretpostavkama odma u pm, nije jos niko spomenuo david ickea i gustere, plaho vam nesto treba da i to udrobite :lol: :lol:
Spomenuo si alternativnu historiju, a nisi naveo imena.
A ja na to samo spomenuo jednog od najznacajnijih predstavnika alternativne historije.
insomnia78

#3525 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:SaliČe, sta kazes za naslovnicu CH?
Eh, ne stigoh ti je pohvaliti...Mislim, dobro je ono, ali moze to puuuno bolje...Vrhunac je, ipak, bio sa Rusima, Markalama i Srebrenicom...Barem, koliko je meni poznato. Ako se potrude, ti stavljaj - mozda se i poprave.
Nisi veceras u formi?
Prvo Mladen M sad Markale i Srebrenica
Pa ona o masovnim grobnicama je toliko jasna da "vristi"
Post Reply