Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Meni su najsmjesniji likovi poput tebe koji misle da je gadaffi fakat likvidiran.
Lik sa najvise dvojnika na svjetu, lik kojem su u njegovim redovima mahali sabljama oko glave zbog nemogucnosti da naplati dugove, lik koji mjesecima nakon pada glavnog grada, pazi sad logike, kraj tolikih milijardi zastekanih, trci u grad gdje se rodio da se krije u nekoj cjevi za navodnjavanje i ceka ove da ga roknu
Ljudska naivnost stvarno ne poznaje granice
...hajde Kolumbo prosvjetli me, šta je onda bilo sa Gadafijem?...daj potvrdu tu svoje teoriju...mogu i ja reći da mi je papa otac, ali to što nemam dokaza, jbg, nikom ništa...hajde poklopi se ušima i uozbilji se...
Isto sto i sa famoznim bin ladenom, hlade jaja sad negdje na karibima na nekom privatnom ostrvu dok se vi ovde prepucavate ko zadnji levati
I srce slatko, malo naivno, ti da si mrvicu svjesniji cinjenice, koliko dokaza nemas za masu osnovnih nekih stvari koje se i dan danas nalaze u istorijskim knjigama kao oficijelna verzija dogadjaja, pao bi na guzicu od snebivanja i ibrecenja.
Last edited by Njanjavi on 17/11/2015 23:01, edited 1 time in total.
Meni su najsmjesniji likovi poput tebe koji misle da je gadaffi fakat likvidiran.
Lik sa najvise dvojnika na svjetu, lik kojem su u njegovim redovima mahali sabljama oko glave zbog nemogucnosti da naplati dugove, lik koji mjesecima nakon pada glavnog grada, pazi sad logike, kraj tolikih milijardi zastekanih, trci u grad gdje se rodio da se krije u nekoj cjevi za navodnjavanje i ceka ove da ga roknu
...hajde Kolumbo prosvjetli me, šta je onda bilo sa Gadafijem?...daj potvrdu tu svoje teoriju...mogu i ja reći da mi je papa otac, ali to što nemam dokaza, jbg, nikom ništa...hajde poklopi se ušima i uozbilji se...
Cuj sta, eno ga sa Arkanom na Kipru
Edit: eto vidis
Sedma kasika jasno pokazuje slovo K
kamen spoticanja wrote:
Pa o ovome i govorim
procitaj clanak u.potpunosti...samo jos u glavi vizueliziraj kontekst tursko kurdskog problema
a onda mi nadji neku utakmicu francuskog prvenstva gdje se sutilo
Ne, ti tvrdis da se zvizdalo jer nije bilo minuta sutnje za Ankaru. A oni svoju minutu sutnje za Ankaru izvizdali. Jos se veceras u pozadini cuje Palestina. Jasno ko dan koga pojedinci samo za zrtve smatraju. I ovakvu sramotu nikakva odluka UEFE ne moze opravdati kao i nekoliko nasih majmuna koji su sinoc uzvikivali za vrijeme odrzavanja minuta sutnje. Ali eto srecom imaju Turci da pokupe svu sramotu...
salik79 wrote:
A zasto, recimo, Libija od jucer nije bila direktna posljedica Gadafija od prekjucer?! Ono, njegova vladavina je dovela i Libiju od prekjucer do one od jucer...A pogledaj sta imaju danas!
to libija juče bila bolja od one prekjuče gadafi je kao nešto unaprijedio
mudri vođa i zaštitnik arapa, veliki brat i lider revolucije, pukovnik gadafi je kriv za sve
libija uopšte nije bila država u pravom smislu riječi niti je mudri lider pokušavao to napraviti
on se samo zajebavao cijeli život, izigravao mudraca i umislio si da je car afrike
Evo ovako, u Svijetu nista nije besplatno jer su resursi ograniceni, a kada resursi nebi bili ograniceni onda nebi bilo ni nauke koju zovemo ekonomija.
...evo vidiš u ovome je sva filozofija modernog svijeta i borbe za NWO, a kojem je jedna od glavnih regionalnih prepreka bio i sam Gadafi...Na Zemlji je ljudi sve više i više, prirodnih resursa sve manje i manje i zbog toga je na sceni novi neokolinijalizam, odnosno preraspodjela prirodnih bogatstava, a sve pod maskom borbe za demokraciju i ljudska prava...pod devizom borbe za demokratiju i ljudska prava likvidiran je Gadafi, ali ne u ime ljubavi i pažnje prema libijskom narodu, nego u ime pohlepe i gladi prema libijskom glavnom resursu zvanom nafta...
Ali pazi, Gadafi nije zivio u skladu sa pravednom raspodjelom novca nego je zivio kao najbahatiji oligarsi.
sarajevoxxxx wrote:
Mnoge od nabrojanih stvari su notorna laž.
- Školovanje nije bilo besplatno. Jedan semestar je bio oko 1500 eura. Kakvo crno besplatno školovanje u Libiji ili nostranstvu možda za odabrane i studente koji su bili bliski vladajucoj eliti.
- 64, 52 % Libijaca nije imalo vodovod.Bunari i četrnje većini libijskog stanovništva bio glavni način dolaska do vode.
- Kanalizaciju imalo tek 44 % Libijaca. Ostatak pravio septičke jame.
Imaš naše ljude koji su živjeli tamo. Niko stan nije dobio besplatno, to su gluposti. Mozda oni koji su bili bliski Gadafiju ili lokalnim moćnicima.Gadafi je bio velikodušan prema strancima, njegov narod na žalost malo je vidio blagodati nafte.Imali su dnevnu proizvodnju 1,6 miliona barela najbolje nafte na svijetu i opet nisu uspjeli rjesiti problem kanalizacije i vodovoda.
Evo ja sam zivio tamo. Prestani lagati ovaj napaceni narod. Nemas to pravo!
Isto sto i sa famoznim bin ladenom, hlade jaja sad negdje na karibima na nekom privatnom ostrvu dok se vi ovde prepucavate ko zadnji levati
I srce slatko, malo naivno, ti da si mrvicu svjesniji cinjenice, koliko dokaza nemas za masu osnovnih nekih stvari koje se i dan danas nalaze u istorijskim knjigama kao oficijelna verzija dogadjaja, pao bi na guzicu od snebivanja i ibrecenja.
Oni ako zive na nekom udaljenom otoku gdje ih niko ne moze vidjeti, to je kao da su zatoceni.
Sta ima gore od toga?
...koju si pročitao od tih famoznih istorijskih knjiga?...hajde poduči nas Kolumbo, nemoj smao mlatit praznu slamu...daj naslov samo jedne od tih kniga...
sarajevoxxxx wrote:
Mnoge od nabrojanih stvari su notorna laž.
- Školovanje nije bilo besplatno. Jedan semestar je bio oko 1500 eura. Kakvo crno besplatno školovanje u Libiji ili nostranstvu možda za odabrane i studente koji su bili bliski vladajucoj eliti.
- 64, 52 % Libijaca nije imalo vodovod.Bunari i četrnje većini libijskog stanovništva bio glavni način dolaska do vode.
- Kanalizaciju imalo tek 44 % Libijaca. Ostatak pravio septičke jame.
Imaš naše ljude koji su živjeli tamo. Niko stan nije dobio besplatno, to su gluposti. Mozda oni koji su bili bliski Gadafiju ili lokalnim moćnicima.Gadafi je bio velikodušan prema strancima, njegov narod na žalost malo je vidio blagodati nafte.Imali su dnevnu proizvodnju 1,6 miliona barela najbolje nafte na svijetu i opet nisu uspjeli rjesiti problem kanalizacije i vodovoda.
Evo ja sam zivio tamo. Prestani lagati ovaj napaceni narod. Nemas to pravo!
Jel bato ono sa ucenicima taman prije pocetka rata
...koju si pročitao od tih famoznih istorijskih knjiga?...hajde poduči nas Kolumbo, nemoj smao mlatit praznu slamu...daj naslov samo jedne od tih kniga...
Nemas ti intelektualni clearance za te stvari decko, relax i haj ti po svom.
Sa takvim stavom ni ne zasluzujes da znas
salik79 wrote:
A zasto, recimo, Libija od jucer nije bila direktna posljedica Gadafija od prekjucer?! Ono, njegova vladavina je dovela i Libiju od prekjucer do one od jucer...A pogledaj sta imaju danas!
to libija juče bila bolja od one prekjuče gadafi je kao nešto unaprijedio
mudri vođa i zaštitnik arapa, veliki brat i lider revolucije, pukovnik gadafi je kriv za sve
libija uopšte nije bila država u pravom smislu riječi niti je mudri lider pokušavao to napraviti
on se samo zajebavao cijeli život, izigravao mudraca i umislio si da je car afrike
Pa i jucer i prekjucer je bila Gadafijeva Libija, s tim da je ona od jucer bila bolja od one od prekjucer...A onda im dodje "demokracija" u vidu Abdulvehabovih i Tejmijinih "ucenja", na krilima francuskih, americkih, britanskih,..., Miragea, Phantoma, Typhoona...i danas uzivaju beruci plodove uvozne "demokracije".
insomnia78 wrote:SaliČe, sta kazes za naslovnicu CH?
Eh, ne stigoh ti je pohvaliti...Mislim, dobro je ono, ali moze to puuuno bolje...Vrhunac je, ipak, bio sa Rusima, Markalama i Srebrenicom...Barem, koliko je meni poznato. Ako se potrude, ti stavljaj - mozda se i poprave.
Jesu li te historijske knjige od gospodina Semira Osmanagica?
Njanjavi wrote:
Kako ste mi smjesni sa tim debilnim pretpostavkama odma u pm, nije jos niko spomenuo david ickea i gustere, plaho vam nesto treba da i to udrobite
Spomenuo si alternativnu historiju, a nisi naveo imena.
A ja na to samo spomenuo jednog od najznacajnijih predstavnika alternativne historije.
insomnia78 wrote:SaliČe, sta kazes za naslovnicu CH?
Eh, ne stigoh ti je pohvaliti...Mislim, dobro je ono, ali moze to puuuno bolje...Vrhunac je, ipak, bio sa Rusima, Markalama i Srebrenicom...Barem, koliko je meni poznato. Ako se potrude, ti stavljaj - mozda se i poprave.
Nisi veceras u formi?
Prvo Mladen M sad Markale i Srebrenica
Pa ona o masovnim grobnicama je toliko jasna da "vristi"