Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- Gojeni H
#3501 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
@nosara
Ne moraju biti paravojne. Postoji nesto sto se zove teritorijalna odbrana, neki to zovu nacionalnom gardom ... uglavnom sve dobrovoljno.
Najvaznije je sada osposobiti namjensku industriju. Prioritet svih prioriteta.
Ne moraju biti paravojne. Postoji nesto sto se zove teritorijalna odbrana, neki to zovu nacionalnom gardom ... uglavnom sve dobrovoljno.
Najvaznije je sada osposobiti namjensku industriju. Prioritet svih prioriteta.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#3502 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Jok bubnjarnosara wrote:fudo bubnjar...![]()

On je čovjek sa Sthillom
- Ali Kemal
#3503 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
ima jedna tu razlika, kada je Šiba Krvavac dobijao stan, tada je dobijao stan i radnik iz Žice i čistačica iz doma zdravlja, tj svi su dobijali stanove. Dobro neko nije nikada došao na red, ali generalno ljudi su dobijali stanove. Koliko je stanova bilo samo u Sarajevu, svi dodijeljeni preko preduzeća, plus krediti za kuće.detroit-mercy wrote:Btw, vidim da je na deponiji Danis Tanovic, BH oskarovac, par knjizevnika, neki sa likovne akademije, opcinski stakori. Ne vidim sta se cudis kada je i u onom sistemu isti profil ljudi dobijao iste povlastice. Znaci problem je kad Danis dobije stan a nije kad Siba Krvavac ili Veljko Bulajic.
Ovo što se sada radi je najobičnija patriotska pljačka i ne znam šta je trebalo Danisu koji je kritičar ovoga društva i osnivač Naše stranke da se upusti u takve malverzacije, zar nije uspio da zaradi do sada da sebi pošteno kupi stan
- Ali Kemal
#3504 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa ti si pun emocija, ali nacionalistickihGojeni H wrote:Mislim da si previse emocionalna, sto me ne cudi, jer se 45 godina govorilo o bratstvu i jedinstvu, ljudi su zivjeli zajedno ... ali emocije ne vode politiku.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#3505 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Fuade , citaj sta pisem .Fudo387 wrote:Da sam neki supak, prosto bih ti pozelio da si se zadesila u Capljini '93, ili u Foci '92 sa sve egzoticnim imenom Sabina.tvsabina wrote:Za Jugoslavijom žale svi oni koji su žestoko opljačkani i ojađeni postratnim privatizacijama i urušavanjem državnog dobra.Gojeni H wrote:
Jedini koji maaalko zale za Jugoslavijom su jedan dio Bosnjaka i Makedonaca. Ostali su to ostavili prije 20 godina historiji.
Dio ljudi nakljukan propagandom nažalost suludo vjeruje da je za propast onog sistema i dobrog života kriv ili taj isti propali sistem ili nacionalni/vjerski neprijatelj.
Jer kako dati racionalno objašnjenje siromašnim i gladnim.....
I Capljina i Foca su u Bosni i Hercegovini.
Za sva naredna svjesna trolovanja cu ti od srca prijaviti postove.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#3506 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
A gdje ti zivis Fuade ??Fudo387 wrote:Tacno._BataZiv_0809 wrote:Samo sto stan u ovom i onom sistemu nisu ni priblizno isto dostupni obicnom covjeku.
Sad je racunica jasna, ako imas para kupi, ako nemas para uvali se u kredit i kupi. Ha ja, bolje i to nego da te zivot prodje u skupljanju bodova za stan i metiljanju po rang listama k'o kod rugova iz komiteta.
Isprdi 100 godina zivota i gotov odapet oni mu dadnu stan, yaaayyy, hvala vam kad ste se sjetili.
Cime se bavis , koliko godina imas i gdje si ga to kupio Fuade jer cak i kad bi postojalo ti "nemas vremena da cekas" i da "se metiljas"?
Hvala.
- madner
#3507 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Mislim da Fudi nije bas jasno da je i tada mogao kupiti preko kredita. 
-
detroit-mercy
#3508 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa pljacka je bila i kada su nakon WWII protjerali sve Nijemce iz Vojvodine pa u njihove kuce uselili hamelj iz Bosne i Crne Gore. Kad su oduzimani stanovi, kuce, zemlja i dodijeljivani zasluznim.Ali Kemal wrote:ima jedna tu razlika, kada je Šiba Krvavac dobijao stan, tada je dobijao stan i radnik iz Žice i čistačica iz doma zdravlja, tj svi su dobijali stanove. Dobro neko nije nikada došao na red, ali generalno ljudi su dobijali stanove. Koliko je stanova bilo samo u Sarajevu, svi dodijeljeni preko preduzeća, plus krediti za kuće.detroit-mercy wrote:Btw, vidim da je na deponiji Danis Tanovic, BH oskarovac, par knjizevnika, neki sa likovne akademije, opcinski stakori. Ne vidim sta se cudis kada je i u onom sistemu isti profil ljudi dobijao iste povlastice. Znaci problem je kad Danis dobije stan a nije kad Siba Krvavac ili Veljko Bulajic.
Ovo što se sada radi je najobičnija patriotska pljačka i ne znam šta je trebalo Danisu koji je kritičar ovoga društva i osnivač Naše stranke da se upusti u takve malverzacije, zar nije uspio da zaradi do sada da sebi pošteno kupi stan
I ta famozna stanogradnja, potrajala 15 godina i poslije toga propast, vise stanova nije bilo nego se je preslo na rad za trziste. I ti jebeni stanovi su dobro kostali ekonomiju zemlje, al jebiga dzabalam je dzabalama.
Na kraju sto je Danisov stan malverzacija, jel Bulajiceva vila bila malverzacija ili je posteno zaradio. Mani se dvostrukih arsina.
- madner
#3509 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nije bila pljacka jer je postojala zakonska osnova za protjerivanje SSovaca. 
-
detroit-mercy
#3510 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
.
. Strasno mi je zao ovih dzabojeda sto su se odjednom spustili u realnost da nema nigdje nista dzabe, neko mora platiti 
Jasta, kod mene stari imo 5 duluma neke pripizdine i trazio kredit posto je gradio kucu, odbijen jer eto ima neku imovinumadner wrote:Mislim da Fudi nije bas jasno da je i tada mogao kupiti preko kredita.
- madner
#3511 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Od firme ili od banke odbijen?
-
detroit-mercy
#3512 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Jah, dobar taj SS, 540 hiljada na podrucju Jugemadner wrote:Nije bila pljacka jer je postojala zakonska osnova za protjerivanje SSovaca.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3513 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ti i jos par forumasa biste mogli o Jugosalviji, kao Micahel Moore o Americi. Za sve imate negativan primjer, iz kojeg se naravno izvlaci generalni zakljucak 
-
detroit-mercy
#3514 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Firme ali sa knjizicom te nisu puno pitalimadner wrote:Od firme ili od banke odbijen?
-
detroit-mercy
#3515 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tebi je sve opet Lalaland_BataZiv_0809 wrote:Ti i jos par forumasa biste mogli o Jugosalviji, kao Micahel Moore o Americi. Za sve imate negativan primjer, iz kojeg se naravno izvlaci generalni zakljucak
-
detroit-mercy
#3516 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Protjeras stanovnistvo koje je vijekovima tu zivjelo i koje je oduvijek donosilo progres u pripizdinu i ti jos vidis u tome nesto pozitivno_BataZiv_0809 wrote:Ti i jos par forumasa biste mogli o Jugosalviji, kao Micahel Moore o Americi. Za sve imate negativan primjer, iz kojeg se naravno izvlaci generalni zakljucak
- madner
#3517 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa sta mislis koliko % stanovnistva moze sluziti vojsku? 10% je neki maksimum kada se pika da se mobilise sve sto moze ubiti pijanog Rusa u razumnom roku.detroit-mercy wrote:Jah, dobar taj SS, 540 hiljada na podrucju Jugemadner wrote:Nije bila pljacka jer je postojala zakonska osnova za protjerivanje SSovaca.
Prekucali taj postotak, a bome i fino u Potsdamu odluceno da ih sele sve u jednu drzavu.
- madner
#3518 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa ne uzimas ni danas kredit od firme.detroit-mercy wrote:Firme ali sa knjizicom te nisu puno pitalimadner wrote:Od firme ili od banke odbijen?.
Mislim ja uzimam jer je dobra firma i imamo titinu sliku
-
detroit-mercy
#3519 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Sve se moze opravdati na nekin nacin, zavisi sa koje strane se gledamadner wrote:Pa sta mislis koliko % stanovnistva moze sluziti vojsku? 10% je neki maksimum kada se pika da se mobilise sve sto moze ubiti pijanog Rusa u razumnom roku.detroit-mercy wrote:Jah, dobar taj SS, 540 hiljada na podrucju Jugemadner wrote:Nije bila pljacka jer je postojala zakonska osnova za protjerivanje SSovaca.
Prekucali taj postotak, a bome i fino u Potsdamu odluceno da ih sele sve u jednu drzavu.
-
detroit-mercy
#3520 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ma hajde, al kad je trebalo izdvajat za stanove drugim onda je moglo, kad drugovi mogli dobijati kredite onda je moglo od firme. Trazis jebeni novac koji ces vratiti I ne mozemadner wrote:Pa ne uzimas ni danas kredit od firme.detroit-mercy wrote:Firme ali sa knjizicom te nisu puno pitalimadner wrote:Od firme ili od banke odbijen?.
Mislim ja uzimam jer je dobra firma i imamo titinu slikuali banka je bila i tada. Samo nije niko htio, bolje kada nema kamate.
- madner
#3521 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa to je solidarnost i socijalna drzava.
Ove fukare nikad ne bi mogli sami kupiti stanove, toliko stoljeca kmetovanja ostavlja tragove.
Ove fukare nikad ne bi mogli sami kupiti stanove, toliko stoljeca kmetovanja ostavlja tragove.
- nosara
#3522 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Mozda je bio narodni neprijatelj...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3523 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Da ti odgovorim na oba kvota, jednim komentarom:detroit-mercy wrote: Tebi je sve opet Lalaland, po pricama drugih
.
1) To je tvoj ugao gledanja, dozvoli da ima nas koji ne placemo za nacistima
2) Konstatovali smo vec vise puta da sam under 30 i da me to ne bi trebalo diskvalifikovati za diskusiju o cinjenicama. O utiscima, sasvim sigurno da bi, jer ih licno nisam formirao i to je okej. Malo je jadno to potezati stalno, da ti kazem iskreno.
I za kraj-onaj stan sto djed (varilac u Vaso Miskin Crni, pa kasnije predavac u Srednjoskolskom centru) i nana (domacica) dobise 1964, dobro dodje za picharenje
- Ali Kemal
#3524 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa sta onda, to je valjda opravdanje za današnju pljačku, e svakakvih argumenata imadetroit-mercy wrote:Pa pljacka je bila i kada su nakon WWII protjerali sve Nijemce iz Vojvodine pa u njihove kuce uselili hamelj iz Bosne i Crne Gore. Kad su oduzimani stanovi, kuce, zemlja i dodijeljivani zasluznim.Ali Kemal wrote:ima jedna tu razlika, kada je Šiba Krvavac dobijao stan, tada je dobijao stan i radnik iz Žice i čistačica iz doma zdravlja, tj svi su dobijali stanove. Dobro neko nije nikada došao na red, ali generalno ljudi su dobijali stanove. Koliko je stanova bilo samo u Sarajevu, svi dodijeljeni preko preduzeća, plus krediti za kuće.
Kako si samo izracunao samo 15 godina, stanovi su se gradili 45 godina i dijelili, sad koliko je to bilo ekonomski efikasno je drugo pitanje, ali ljudi su dobijali tako stanove, i to se nastojalo da to dobiju svi, a ne samo zaslužni.detroit-mercy wrote:I ta famozna stanogradnja, potrajala 15 godina i poslije toga propast, vise stanova nije bilo nego se je preslo na rad za trziste. I ti jebeni stanovi su dobro kostali ekonomiju zemlje, al jebiga dzabalam je dzabalama..
Već sam ti objasnio, al džaba, tada su dobijali svi pa i Bulajić, a sada niko, samo Danis i probrani, a još se bavi politikom, lafo ljevičardetroit-mercy wrote:Na kraju sto je Danisov stan malverzacija, jel Bulajiceva vila bila malverzacija ili je posteno zaradio. Mani se dvostrukih arsina.
On sigurno ima pare, mogao je fino da sebi kupi stan i da mu niko ne može ništa reći, ovako je lopov, ko i svi ostali na vlasti.
-
detroit-mercy
#3525 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tebi su nacisti svi od djeteta u kolijevci do starca od 80godina, zalosno razmisljanje za nekog ko hoce da se kurci nekom sirinom pogleda. Jebaji ga i oni u IB su bili samo potomci dahija_BataZiv_0809 wrote:Da ti odgovorim na oba kvota, jednim komentarom:detroit-mercy wrote: Tebi je sve opet Lalaland, po pricama drugih
.
1) To je tvoj ugao gledanja, dozvoli da ima nas koji ne placemo za nacistima![]()
2) Konstatovali smo vec vise puta da sam under 30 i da me to ne bi trebalo diskvalifikovati za diskusiju o cinjenicama. O utiscima, sasvim sigurno da bi, jer ih licno nisam formirao i to je okej. Malo je jadno to potezati stalno, da ti kazem iskreno.
I za kraj-onaj stan sto djed (varilac u Vaso Miskin Crni, pa kasnije predavac u Srednjoskolskom centru) i nana (domacica) dobise 1964, dobro dodje za picharenjenije mi niko morao pricati
![]()