BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
mariobl
#3501 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja mobilni telefon koristim i privatno i poslovno i nisam djete vec znam razgovarati kratko na telefon ne raspredam Markove konake. Mobilni mi sluzi za dogovor i krace razgovore ako vec hocu duze s nekim da pricam tu je viber i sl.
Ne kazem neko kome za posao iskljucivo treba mobilni kao npr komercijalistima i sl oni imaju te duze razgovore ali takvih ljudi je malo i njima uglavnom firma placa tako da ne vode brigu koliko trose i koji je jeftiniji jer oni ne koriste privatno pa da sami biraju operatera. Razlog zasto gofree ne uzimam u razmatranje vec sam obrazlozio. Pre paid opcija nije predmet mog interesovanja jer ne zelim da se peglam s dopunjavanjem i svjestan sam da bi tu mogao proci jeftinije ali moj novac moj komoditet.
Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
Ne kazem neko kome za posao iskljucivo treba mobilni kao npr komercijalistima i sl oni imaju te duze razgovore ali takvih ljudi je malo i njima uglavnom firma placa tako da ne vode brigu koliko trose i koji je jeftiniji jer oni ne koriste privatno pa da sami biraju operatera. Razlog zasto gofree ne uzimam u razmatranje vec sam obrazlozio. Pre paid opcija nije predmet mog interesovanja jer ne zelim da se peglam s dopunjavanjem i svjestan sam da bi tu mogao proci jeftinije ali moj novac moj komoditet.
Last edited by mariobl on 09/01/2017 15:04, edited 1 time in total.
- TvrtkoTreci
#3502 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
4 sekunde dođu 0,07rovac13 wrote:.....oni mogu tako zato sto nazove mene i kaze " de me nazovi" .
Go free je izgleda daleko jeftinija opcija za to,sa obracunskom 1 sekunda ce doci puno jeftinije od bht midi 30
na mojmidi je 0,11
svaka minuta preko prve je 0,15 za čitavu minutu....0,01 je 4 sekunde
na moj midi 0,21
šta reći.....a postpaid
Last edited by TvrtkoTreci on 09/01/2017 15:10, edited 2 times in total.
-
mariobl
#3503 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kazem postpaid ne razmatram meni je postpaid bolji iz drugih razloga a objasnio sam i zasto. Nije sve ni u cijeni.TvrtkoTreci wrote:4 sekunde dođu 0,07rovac13 wrote:.....oni mogu tako zato sto nazove mene i kaze " de me nazovi" .
Go free je izgleda daleko jeftinija opcija za to,sa obracunskom 1 sekunda ce doci puno jeftinije od bht midi 30
na mojmidi je 0,11
svaka minuta preko prve je 0,15 za čitavu minutu....0,01 je 4 sekunde![]()
na moj midi 0,21
šta reći.....a postpaid
- TvrtkoTreci
#3504 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
boljimariobl wrote:Kazem postpaid ne razmatram meni je postpaid bolji iz drugih razloga a objasnio sam i zasto. Nije sve ni u cijeni.TvrtkoTreci wrote:4 sekunde dođu 0,07rovac13 wrote:.....oni mogu tako zato sto nazove mene i kaze " de me nazovi" .
na mojmidi je 0,11
na moj midi 0,21
šta reći.....a postpaid
sa svima u mreži GOfree kao i haloo ( a ne neki najbrojevi
samo uspostava poziva 0,06 !!! (haloo 0,09 ali ima veći broj korisnika)
i pričaj 10 sati ako hoćeš (haloo je ograničio na sat)
u donjoj tabeli zamjenit samo MojMini koji ima 0,23
sa Moj midi (koji glupi nazivi majko mila...samo iz mozga retarda državnih uhljeba je moglo tako šta izać) 0,21

- rovac13
#3505 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Vidim ja da tebi nije sve u cijenimariobl wrote:Kazem postpaid ne razmatram meni je postpaid bolji iz drugih razloga a objasnio sam i zasto. Nije sve ni u cijeni.
Neces prepaid iako je jeftiniji.
Neces eronetpostpaid iako je jeftiniji.
Bitno da se zove bhtelekom i sve je super.
-
mariobl
#3506 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Alo covjece ponovo poredis kruske i jabuke pre paid s post paidom i sl. Ne ide to. Go free koliko ima korisnika i sa koliko njih mozes pricati za 0,00 KM po minuti? Daj ne budi smjesan sta ce mi to nemam posteno ni dopune gdje uzeti, a da ne govorim naci nekog da isto koristi. Bio je i izimobil imao slucnu ponudu pa gdje je sad. Nije mi bitan naziv bitna mi je sustina a to je da me kosta manje i da je postpaid ostalo mi nije bitno. Za mene je bht povoljniji a ti racunaj sebi sta ti je povoljnije.TvrtkoTreci wrote:boljimariobl wrote:Kazem postpaid ne razmatram meni je postpaid bolji iz drugih razloga a objasnio sam i zasto. Nije sve ni u cijeni.TvrtkoTreci wrote: 4 sekunde dođu 0,07
na mojmidi je 0,11
na moj midi 0,21
šta reći.....a postpaid
Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk![]()
sa svima u mreži GOfree kao i haloo ( a ne neki najbrojevi [emoji38] )
samo uspostava poziva 0,06 !!! (haloo 0,09 ali ima veći broj korisnika)
i pričaj 10 sati ako hoćeš (haloo je ograničio na sat)
u donjoj tabeli zamjenit samo MojMini koji ima 0,23
sa Moj midi (koji glupi nazivi majko mila...samo iz mozga retarda državnih uhljeba je moglo tako šta izać) 0,21
-
neki
#3507 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne znam kako vam se da opet s njim raspravljati..
-
febo_acm
#3508 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne znam kako tebi moze biti najpovoljnije nesto sto je skuplje? Ja razumijem da ti gotivis BHT, ali ne razumijem taj fanatizam. Ako je tebi ok, samo ih nastavi koristiti.
Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
-
jarobot
#3509 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hvala na odgovoru. Dakle slažeš se da eronet manipuliše psihologijom korisnika o nečemu čega nema a to je tih 200 minuta.rovac13 wrote:Sta se moze nego tebe ignorisat........ti od prosle godine jos nisi uspio shvatit da na planeti zemlji nigdje ne mozes ostvarit bukvalno 200 minuta u stotinku.jarobot wrote:Po ne znam koji put . Nabaci mi račun gdje u eronetu možeš dobiti 200 minuta za razgovore u realnom životu ( osim jedan poziv 200 min i gotovo ) ,hajde molim te samo jednom.
Obračunska jedinica 60+10 i 200 minuta ...ili će ovo ignorisati kao i obično.
Na cijeloj planeti postoji mnogo telekom operatera........svi oni obaracunavaju drugacije.......10+10.....60+10.....30+30.......60+60 itd............eronet je samo jedan od njih.
Mozes smao malo bolje proci sa nekom obracunskom.............kao sto ja od 200 obracunatih minuta malo vise dobijem realnih minuta nego da sam na bht u.
Stvarno me je sramota pisat na tu temu o kojoj ti pises.............to je i moj sincic vec skonto
Meni je draže da platim šta potrošim, a što mi ostane prenesem u idući mjesec .
Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
-
febo_acm
#3510 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hajde mi sracunajte na BHT koliko ce me kostati na pretplati mini 15 nekih 60 poziva po 2 minuta? Ili 90 poziva po 66 sekundi. I koliko se od toga moze prenineti u iduci mjesec?
-
jarobot
#3511 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Haj ti sračunaj koliko u eronetu možeš napraviti minuta sa pozivima od 20 sekundi od th 200 minuta.febo_acm wrote:Hajde mi sracunajte na BHT koliko ce me kostati na pretplati mini 15 nekih 60 poziva po 2 minuta? Ili 90 poziva po 66 sekundi. I koliko se od toga moze prenineti u iduci mjesec?
Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
-
febo_acm
#3512 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Cekaj malo. Ja nazovem staru, starog, sestru, nanu i dok pitam kako su, sta ima i sta rade to mi je prosla minuta. Ne znam sta mi znaci 20 sekundi u zivotu... Nego da se vratimo na moje pitanje. Koliko ce me kostati 60 poziva po 2 minute ili 90 poziva po 66 sekundi?
-
mariobl
#3513 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa ima argument i za i protiv zato kazem zavisi kakve razgovore vodis duze ili krace. Samo znam da ako je odgovor krace onda je povoljniji bht, a za razgovore oko minute i preko povoljniji eronet. Nema potrebe da bilo sta racunamo racunica ba bht mini 15 je jednostavna pola minute ka svim mob mrezama kosta 0,10KM minut 0,20KM. Vec sam rekao da tu vrstu razgovora (duzih) vecina ljudi obavlja preko vibera. Jedino ko nema viber ili mob net pa onda mora da zove ovako, ali to je vrlo mali broj ljudi.
- rovac13
#3514 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Na eronetu
-200 razgovora po minutu
-1000 sms ova
-kosta 23,40 KM
Na midi 30
-200 razgovora po par sekundi do najduze pola minuta
-50 sms ova
- kosta 24,5 KM

-200 razgovora po minutu
-1000 sms ova
-kosta 23,40 KM
Na midi 30
-50 sms ova
- kosta 24,5 KM
-
febo_acm
#3515 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Vidis ovdje imam jedan mali problem... Ti meni sada kazes da se vecina duzih razgovora obavlja preko Vibera. Ja recimo kada zavrsavam nesto za firmu nikada ne zovem ljude na Viber. Ljudi koji mene zovu, a dnevno primim po 30-40 poziva, koriste normalne pozive. Mi ne koristimo Viber za ozbiljene stvari. Naravno kada se skupljamo za termin onda moze poruka na Viber ili sms.mariobl wrote:Pa ima argument i za i protiv zato kazem zavisi kakve razgovore vodis duze ili krace. Samo znam da ako je odgovor krace onda je povoljniji bht, a za razgovore oko minute i preko povoljniji eronet. Nema potrebe da bilo sta racunamo racunica ba bht mini 15 je jednostavna pola minute ka svim mob mrezama kosta 0,10KM minut 0,20KM. Vec sam rekao da tu vrstu razgovora (duzih) vecina ljudi obavlja preko vibera. Jedino ko nema viber ili mob net pa onda mora da zove ovako, ali to je vrlo mali broj ljudi.
- rovac13
#3516 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Moj mali isto tako vecinom razgovara na viber.
Ne treba mu kredit uopce
Ne treba mu kredit uopce
-
febo_acm
#3517 bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
I moja mala jucer napunila dvije godine i uzme mobitel i kaze "paji kamaju" i tako preko wifi mahala na nanom
Njoj ne treba kredit.
Last edited by febo_acm on 09/01/2017 17:53, edited 1 time in total.
-
mariobl
#3518 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Opet ti i tvoja racunica koja je nigdje veze. Ja kazem vise volim da na bht platim ono sto koristim nego da na eronetu imam nesto cega veliki dio nikad u potpunosti ne iskoristim. Ne treba mi 200 minuta na papiru a u praksi jedva 80 ne treba mi 1000 poruka kad ne potrosim ni 50 mjesecno. Bitniji mi je net koji ide brzo i dobra pokrivenost, dibra usluga i servisi koji rade.rovac13 wrote:Na eronetu
-200 razgovora po minutu
-1000 sms ova
-kosta 23,40 KM
Na midi 30
-50 sms ova
- kosta 24,5 KM
[emoji38] [emoji38] [emoji38]
Last edited by mariobl on 09/01/2017 17:57, edited 1 time in total.
- avaks
#3519 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa čovjek je uposlenik iste firme, u tome i jeste toliki fanatizamfebo_acm wrote:Ne znam kako tebi moze biti najpovoljnije nesto sto je skuplje? Ja razumijem da ti gotivis BHT, ali ne razumijem taj fanatizam. Ako je tebi ok, samo ih nastavi koristiti.
I toliko puta smo prežvakali na barem 3 ili 4 teme da nama koji smo na pretplati pozivi od 5 sekundi ili 20 ništa ne znače (barem u 90% slučajeva).
Ja rijetko pričam ispod 40ak sekundi kada nazovem nekoga, ako će baš baš kratak poziv da bude (na što ovi anamotamo ciljaju) onda cimnem sms.
Kakav je to poziv od 20 sekundi? Pa dok pitaš nekoga kako si, šta ima prošlo ti je tih 20 sekundi hahah a ne daj bože nešto se dogovoriti ili upitati
I jednom za svagda, samo u IDEALNIM uslovima moguće je iskorstiti ovih 100/200/300 minuta koliko već, ali brate da ih samo i pola iskoristiš opet je povoljnije nego na BHT.
Crknite puknite ali tako je!
-
mariobl
#3520 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa vidi ti se mozes podsmijavati tome, ali realnost je da je telekomima pao prihod upravo zbog tog istog vibera. Dakle on nije postao nadopuna vec supstitut za te duze razgovore. Naravno da duze poslovne razgovore obavljas preko telefona ne vibera, ali to ti placa firma ako je iole jaka i pokriva troskove.febo_acm wrote:Vidis ovdje imam jedan mali problem... Ti meni sada kazes da se vecina duzih razgovora obavlja preko Vibera. Ja recimo kada zavrsavam nesto za firmu nikada ne zovem ljude na Viber. Ljudi koji mene zovu, a dnevno primim po 30-40 poziva, koriste normalne pozive. Mi ne koristimo Viber za ozbiljene stvari. Naravno kada se skupljamo za termin onda moze poruka na Viber ili sms.mariobl wrote:Pa ima argument i za i protiv zato kazem zavisi kakve razgovore vodis duze ili krace. Samo znam da ako je odgovor krace onda je povoljniji bht, a za razgovore oko minute i preko povoljniji eronet. Nema potrebe da bilo sta racunamo racunica ba bht mini 15 je jednostavna pola minute ka svim mob mrezama kosta 0,10KM minut 0,20KM. Vec sam rekao da tu vrstu razgovora (duzih) vecina ljudi obavlja preko vibera. Jedino ko nema viber ili mob net pa onda mora da zove ovako, ali to je vrlo mali broj ljudi.
-
febo_acm
#3521 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Vidi ovako kralju... Svoj broj sam koristio u prosloj firmi za firmu. Firma mi je pokrivala do 100 KM(imao sam tarifu 50 tada). Sad svaki dan nekih 20-30 minuta odlaznih poziva pa sracunaj koliko to izadje. Katastrofa. Onda smo promijenili operatera i uzeli tarifu Super 80 i meni su se prepolovili troskovi. Par mjeseci nakon toga smo dobili nove brojeve, mobitele i ja sam presao na Mini 15 ...
Ja sada imam sluzbeni broj toptim 100, tarifa 100. Pored toga imam potrebu za privatnim brojem za neki privatluk. Tu mi treba vise minuta. Do sada sam bio na Mini 15, a danas sam presao na Eronet. Vrlo brzo cu uzeti ovu tarifu 35, za 29.25 bez uredjaja. Kao sto rekoh vecina poziva je preko minut ili dva. Tu cu da imam 300 minuta, 1000 sms koji mi realno i ne trebaju i 4 GB inteterneta.
Ja sada imam sluzbeni broj toptim 100, tarifa 100. Pored toga imam potrebu za privatnim brojem za neki privatluk. Tu mi treba vise minuta. Do sada sam bio na Mini 15, a danas sam presao na Eronet. Vrlo brzo cu uzeti ovu tarifu 35, za 29.25 bez uredjaja. Kao sto rekoh vecina poziva je preko minut ili dva. Tu cu da imam 300 minuta, 1000 sms koji mi realno i ne trebaju i 4 GB inteterneta.
-
mariobl
#3522 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kamo sreceavaks wrote:Pa čovjek je uposlenik iste firme, u tome i jeste toliki fanatizam [emoji38]febo_acm wrote:Ne znam kako tebi moze biti najpovoljnije nesto sto je skuplje? Ja razumijem da ti gotivis BHT, ali ne razumijem taj fanatizam. Ako je tebi ok, samo ih nastavi koristiti.
I toliko puta smo prežvakali na barem 3 ili 4 teme da nama koji smo na pretplati pozivi od 5 sekundi ili 20 ništa ne znače (barem u 90% slučajeva).
Ja rijetko pričam ispod 40ak sekundi kada nazovem nekoga, ako će baš baš kratak poziv da bude (na što ovi anamotamo ciljaju) onda cimnem sms.
Kakav je to poziv od 20 sekundi? Pa dok pitaš nekoga kako si, šta ima prošlo ti je tih 20 sekundi hahah a ne daj bože nešto se dogovoriti ili upitati![]()
I jednom za svagda, samo u IDEALNIM uslovima moguće je iskorstiti ovih 100/200/300 minuta koliko već, ali brate da ih samo i pola iskoristiš opet je povoljnije nego na BHT.
Crknite puknite ali tako je!
Eto isto ko nekad kad su ljudi na mobisu nisu mogli shvatiti kako meni na bht povoljnije platiti 0,55KM/min u odnosu na 065 mrezi 0,45KM/min a tamo obracun bio minuta a na bht sekunda. Ako nekome ne ide racunica obda najbolje da se uvjeri na svojoj kozi sta drugo da kazem. Budite i dalje ubjedjeni da na eronetu imate 200 minuta iako ih niko nikad u tom iznosu iskoristiti nece vec u najboljem slucaju 80-100. Jedino sto sigurno imate tamo je tih bruka sms pa ako vam je toliko zapelo za sms onda stvarno nema sta da razmisljate.
-
febo_acm
#3523 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Po mojoj racunici pricat cu 170 minuta, a 30 ce otici na zaokruzivanje. To je sasvim ok.
-
mariobl
#3524 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa kralju ti poredis maxi paket od 50 KM sa Eronet super 80. Pa onda poredis mini15 od 15KM sa Super 35 paketom eroneta. Ne ide, ali nikako. Koristio si najmanju pretplatu na bht mini15 pa prelazis na neku srednju eroneta gdje ces placati duplo vise.febo_acm wrote:Vidi ovako kralju... Svoj broj sam koristio u prosloj firmi za firmu. Firma mi je pokrivala do 100 KM(imao sam tarifu 50 tada). Sad svaki dan nekih 20-30 minuta odlaznih poziva pa sracunaj koliko to izadje. Katastrofa. Onda smo promijenili operatera i uzeli tarifu Super 80 i meni su se prepolovili troskovi. Par mjeseci nakon toga smo dobili nove brojeve, mobitele i ja sam presao na Mini 15 ...
Ako poredis mini15 poredi ga sa super15 to je uporedivo. Na bht dobijes 500mb na eronetu samo 200mb. Dobijas. 100 minuta koje jedva da su realnih 50 poziva i poruke koje su i viska. Ja sam isto tako koristio sva tri operatera i mogu porediti znam da bht m paket pogotovo onaj ranije je sigurno dobar paket. Jos je tad prije bio obracun i po sekundi ili 10 sekundi kasnije nebitno. Ja znam jedno da na bht imam pumo bolju kontrolu troskova na eronetu minute pice samo tako ovdje je sve transparentno i jasno koliko trosis toliko platis i kraj price. Nepotroseno mozes potrositi iduci mjesec. Jos je ranije bilo da iznos na raspolaganju mozes koristiti za bilo sta cak i roaming, a na eronetu si striktno vezan tom kolicinom i ako ne iskoristis propada.
- avaks
#3525 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa svi smo i prešli sa BHT i očigledno je da smo se uvjerili na svojoj koži samo što ti to ne kontaš iako ti i crtaju ljudimariobl wrote: Kamo srece
Eto isto ko nekad kad su ljudi na mobisu nisu mogli shvatiti kako meni na bht povoljnije platiti 0,55KM/min u odnosu na 065 mrezi 0,45KM/min a tamo obracun bio minuta a na bht sekunda. Ako nekome ne ide racunica obda najbolje da se uvjeri na svojoj kozi sta drugo da kazem. Budite i dalje ubjedjeni da na eronetu imate 200 minuta iako ih niko nikad u tom iznosu iskoristiti nece vec u najboljem slucaju 80-100. Jedino sto sigurno imate tamo je tih bruka sms pa ako vam je toliko zapelo za sms onda stvarno nema sta da razmisljate.
Ja od 100 iskoristim 80-90 i meni sasvim ok, a platim 14KM mjesečno a sms dođe samo kao bonus, ti da sve potrošiš na pozive ne možeš uklopiti u tih 80 minuta
Eronet Simonly još uvijek ubjedljivo najjeftiniji što se tiče postpaid paketa a pogotovo ovi skuplji (Super 35 za 29,25KM koji je bez premca a Midi 30 pojede za doručak)