Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Radar71

#3501 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

Šta je buffering :zoka:
irac300

#3502 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Radar71 wrote:Šta je buffering :zoka:
Narodskim rječnikom, kada krene film, pa stane, zamrzne slika, onda ti se pojavi ona notifikacija sa 0% i buffernig, pa moraš čekati da se napuni do 100% da film ponovo krene.
Radar71

#3503 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

irac300 wrote:
Narodskim rječnikom, kada krene film, pa stane, zamrzne slika, onda ti se pojavi ona notifikacija sa 0% i buffernig, pa moraš čekati da se napuni do 100% da film ponovo krene.
Znam ba :D nego sam i zaboravio više jer se ne poavljuje :D
irac300

#3504 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Radar71 wrote:
irac300 wrote:
Znam ba :D nego sam i zaboravio više jer se ne poavljuje :D
Tako mi i treba. :lol:
Zejnep

#3505 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

Znaci samo meni buffera? Pa ja, ureko me neko :eh:
kakavdanakneiskustvu

#3506 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

imam mali problem,naime,ne znam kako,kad hocu da ucitam titlove,na ovom kodi 17.4,kad klinem na podnaslovi,nema ih kad hocu da ucitam,a na opciji iznad gdje pise omoguceno nema nacina ,a do juce ili prekjuce sam mogao pomjeriti da je omoguceno traziti titlove,sta raditi?
vicious

#3507 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

FreeflixHQ novim updateom riješio problem s afrikatima u titlovima. :thumbup:
irac300

#3508 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vicious wrote:FreeflixHQ novim updateom riješio problem s afrikatima u titlovima. :thumbup:
:thumbup: Neko im je sugerisao. :D Čitam i da je terrarium pred gašenjem, mogla bi ova aplikacija postati dominantna. Puno mi je ljepša od stremia, jedino što ovaj streama torrente, pa mu je slika malo kvalitetnija.

@Zejnep
Isprobaj ovu aplikaciju, ako ti i ona ne radi, baci taj televizor. :D
https://freeflixhq.com/
vicious

#3509 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

kakavdanakneiskustvu wrote:imam mali problem,naime,ne znam kako,kad hocu da ucitam titlove,na ovom kodi 17.4,kad klinem na podnaslovi,nema ih kad hocu da ucitam,a na opciji iznad gdje pise omoguceno nema nacina ,a do juce ili prekjuce sam mogao pomjeriti da je omoguceno traziti titlove,sta raditi?
To "enable" ti nema veze sa pretragom, to ti je samo da li da prikaze titl ili ne, a posto prethodno nista nisi nasao, nema sta ni prikazati. :)
Imas li instalirane titlovi.com i opensubtitles?
brazzo19

#3510 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:
vicious wrote:FreeflixHQ novim updateom riješio problem s afrikatima u titlovima. :thumbup:
:thumbup: Neko im je sugerisao. :D Čitam i da je terrarium pred gašenjem, mogla bi ova aplikacija postati dominantna. Puno mi je ljepša od stremia, jedino što ovaj streama torrente, pa mu je slika malo kvalitetnija.

@Zejnep
Odlicno za freelix !!!
P.S Sta gase Terrarium ???? Meni savrseno radi na tv, fakat bi bila steta da je ugase :(
irac300

#3511 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote:
irac300 wrote:

@Zejnep
Odlicno za freelix !!!
P.S Sta gase Terrarium ???? Meni savrseno radi na tv, fakat bi bila steta da je ugase :(
Prijetnje tuzbama. Cim neka aplikacija postane jako popularna, automatski skrece pozornost na sebe. Tako je oduvijek kada je piraterija u pitanju.
kakavdanakneiskustvu

#3512 Re: Kodi/XBMC Media centar

vicious wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:imam mali problem,naime,ne znam kako,kad hocu da ucitam titlove,na ovom kodi 17.4,kad klinem na podnaslovi,nema ih kad hocu da ucitam,a na opciji iznad gdje pise omoguceno nema nacina ,a do juce ili prekjuce sam mogao pomjeriti da je omoguceno traziti titlove,sta raditi?
To "enable" ti nema veze sa pretragom, to ti je samo da li da prikaze titl ili ne, a posto prethodno nista nisi nasao, nema sta ni prikazati. :)

imam,kod opensubitiles mi uvijek izadje neka poruka da nema passwor ali sam gledao uz titlove.com
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 03/12/2017 18:38, edited 1 time in total.
Zejnep

#3513 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

irac300 wrote:

@Zejnep
A sra je ovo? :mrgreen:
I pitas li ti mene znam li ja to :lol:
irac300

#3514 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Zejnep wrote:
irac300 wrote:

@Zejnep
A sra je ovo? :mrgreen:
I pitas li ti mene znam li ja to :lol:
Skini je na telefon, pa instaliraj. Znači ovu prvu ''download apk''. Nađi je u telefonu gdje je skinuta i samo instaliraj. Kada je malo prokontaš kako radi, kako se titlovi štele i sl., ponovi istu proceduru na tv-u. Jbg, ne znam kako da ti više pojednostavim. :D
Zejnep

#3515 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

Dobro. Hvala Irac :D
PlusSA

#3516 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by PlusSA »

Ima li sta dobro za iptv na TV-u bez kodija.
Preko aplikacija koje nudi Samsung TV.
Vecinom se placa al nije problem ni platiti ako je stabilno.
diablobih

#3517 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

Imas mobdro i tako te aplikacije koje imaju tv kanale.
vicious

#3518 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

kakavdanakneiskustvu wrote:
vicious wrote:

imam,kod opensubitiles mi uvijek izadje neka poruka da nema passwor ali sam gledao uz titlove.com
Za opensubtitles se moras registrovati na stranici i onda u postavkama addona upisati username i password. A za tititlovi.com ne znam sta je, izgleda da nesto mijenjaju addon pa mozda je do toga. Probaj manuelno upisati naziv filma pa vidi hoce li dati kakve rezultate.
kakavdanakneiskustvu

#3519 Re: Kodi/XBMC Media centar

vicious wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Za opensubtitles se moras registrovati na stranici i onda u postavkama addona upisati username i password. A za tititlovi.com ne znam sta je, izgleda da nesto mijenjaju addon pa mozda je do toga. Probaj manuelno upisati naziv filma pa vidi hoce li dati kakve rezultate.[/quote]

probacu,hvala
zlo zlo

#3520 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zlo zlo »

Titlovi se radi novi addon i to officijalni, a svi ostali će biti blokirani jer štete radu sajtu. Tj. addon je već napravljen, ima ga za skinut na sajtu, ali još se brusi i ispravljaju se prijavljene greške. I dodaju mogućnosti.

i da morat će se registrirat na sajt za korištenje addona.
irac300

#3521 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

zlo zlo wrote:Titlovi se radi novi addon i to officijalni, a svi ostali će biti blokirani jer štete radu sajtu. Tj. addon je već napravljen, ima ga za skinut na sajtu, ali još se brusi i ispravljaju se prijavljene greške. I dodaju mogućnosti.

i da morat će se registrirat na sajt za korištenje addona.
Rade! :thumbup: :D
irac300

#3522 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ko hoće da isproba ovaj novi plugin od titlovi.com, može ga skinuti ovdje:
https://static.titlovi.com/downloads/ko ... ficial.zip

Kao što napisa koleginica @duplo zlobna :D, još je u beta fazi. Meni juče nije htio raditi, ali su u međuvremenu izbacili par verzija, dok nisu ispravili sve greške, danas fercera odlično.

Potrebno je registrovati se na sajt titlovi.com, pa onda ista procedura kao i za opensubtitles - addons-my addons-subtitles-titlovi.com-configure i ukucati user i pass.
brazzo19

#3523 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Probao, odlican .... onaj sam obrisao i ovaj instalirao, valjda ga vremenom i ubace u kodi repository da se moze preko kodija instalirat. :thumbup: :thumbup:
vatrogasac

#3524 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

irac300 wrote:Ko hoće da isproba ovaj novi plugin od titlovi.com, može ga skinuti ovdje:
https://static.titlovi.com/downloads/ko ... ficial.zip
Radi uz pomoć ovoga. THX.
alipasijaner

#3525 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alipasijaner »

https://github.com/tturkalj/service.sub ... m-official
Ovo je repozitorij od oficijelnog plugin-a za download subtitlova sa titlovi.com
Post Reply