Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MarlboroGold

#3501 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote:pa meni ne smeta , ako to radite iz inata, radite sebi :D :lol:

vi prakticirajte svoj sovinizam sa Jordanom :D
Image

Evo ga, samo za tebe :D
MarlboroGold

#3502 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

triconja wrote:
MarlboroGold wrote: Inače kada se prašina u vezi nekog diže taj ozbiljno postaje opasan za sistem...
Sta kaes one femen ce ga sisama ugusit na spavanju? :lol: :lol: :lol:
:lol:
triconja

#3503 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote:pa meni ne smeta , ako to radite iz inata, radite sebi :D :lol:

Daj mi primjer sovinizma koji je on izreko hljebati...
Connaisseur Karlin

#3504 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote:

Image

Evo ga, samo za tebe :D
za tebe :D

Image
MarlboroGold

#3505 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

U ovom slučaju je sama možeš jesti, a i jedem samo puru od Bloo :oops:
triconja

#3506 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:U ovom slučaju je sama možeš jesti, a i jedem samo puru od Bloo :oops:
Cuvaj se danajaca i kad poklone nose :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Connaisseur Karlin

#3507 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote:U ovom slučaju je sama možeš jesti, a i jedem samo puru od Bloo :oops:
a ti pojedi svoj chung lunga :D je ne jedem smece od takvih slaktisa :D
dale cooper

#3508 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote:
dale cooper wrote:I ovo iz ovog intervjua što je postavljen: "pay gap exists because women are more agreeable than men" WTF? :?
Ovo je prilično široka generalizacija kako žena tako i muškaraca. :|
Generalizacija ili ne, ima istine u tome. Iz vlastite opservacije, radio sam sa mnogim ženama u prošlosti i obično su slijegale ramenima kada su se više za sebe trebale boriti za razliku od nekih muškaraca koji su, čak i kada nisu zaslužili, bivali unaprijeđeni jer su se za sebe više borili i poslodavcima to davali do znanja.
Rijetko će neki poslodavac sam od sebe unaprijediti radnika... dakle treba se za sebe boriti, ali žene veoma brzo i lako budu utučene čak i sitnicama i u tome leži problem.
Vjerujem da se to polako mijenja na zapadu, ali ovdje je itekako prisutno.

On je izjavio da savjetuje žene kako da unaprijede svoje karijere što je za pohvalu.
Da se ne lažemo, drugačije se percipira kad muškarac podvikne za svoja prava na radnom mjestu, a drugačije kad žena to uradi.
dale cooper

#3509 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

triconja wrote:
dale cooper wrote:I ovo iz ovog intervjua što je postavljen: "pay gap exists because women are more agreeable than men" WTF? :?
Jaro imaju za to i dokazi, nije on prvi to skonto :lol:
Jel'? Podastri ih "jaro" da ih vidimo.
triconja

#3510 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

dale cooper wrote:
triconja wrote:
Jaro imaju za to i dokazi, nije on prvi to skonto :lol:
Jel'? Podastri ih "jaro" da ih vidimo.
https://scholar.google.com/scholar?q=ag ... i=scholart
dale cooper

#3511 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

triconja wrote:
MarlboroGold wrote:Još nešto sam primjetio... on puno više kritikuje muškarce nego žene i to s punim pravom.
Pa 90% negove price se svodi da se mora uzet zivot u svoje ruke, a ono sto neko kaze da crpi inspiraciju iz biblije taj je toliki nemac pojma da to nije ni svjestan. I eto, guraju ga ljudi kojima niko u zivotu nije reko bravo i tako to. Mlati pare na patreonu ko niko :D
To se može zaključiti i iz njegovih knjiga, od kojih su neki citati navedeni u onom članku što sam postavio. To bi skontao i da si makar malo
istražio ono što je pisao u tim svojim knjigama. Inače, naletio sam na jedan dobar opis Petersona. Intelektualac za glupe ljude.
triconja

#3512 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

dale cooper wrote:
triconja wrote:
MarlboroGold wrote:Još nešto sam primjetio... on puno više kritikuje muškarce nego žene i to s punim pravom.
Pa 90% negove price se svodi da se mora uzet zivot u svoje ruke, a ono sto neko kaze da crpi inspiraciju iz biblije taj je toliki nemac pojma da to nije ni svjestan. I eto, guraju ga ljudi kojima niko u zivotu nije reko bravo i tako to. Mlati pare na patreonu ko niko :D
To se može zaključiti i iz njegovih knjiga, od kojih su neki citati navedeni u onom članku što sam postavio. To bi skontao i da si makar malo
istražio ono što je pisao u tim svojim knjigama. Inače, naletio sam na jedan dobar opis Petersona. Intelektualac za glupe ljude.
Pregledo par njegovih predavanja nakon sto sam nedje procito (cini mi se na redditu) ono za transeksualce neko sranje i to je to sta znam o njemu, nije sad aman da mi je idol, daleko od toga, nego samo dajem neke observacije.

Znas li ti da je biblija riznica prica (skoro savrsena) kolektivne svijesti od pocetka civilizacije pa do danas i sadrzi savrsen omjer svih arhetipa kako bi objasila ili usmjerila nedje? Ko god osporava tako nesto nije validan da se šnjim ni raspravlja.

A to sto kazes da je intelektualac za glupe ljude znaci :lol: :lol: :lol: , haj ti napisi knjigu i uzmi milione, lahko je napadat sve i svakog :D .
dale cooper

#3513 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Neke od ovih studija nemaju veze sa ovom tematikom. Neke se čak odnose na blizance, a neke na povezanost seksa i agreeableness. :mrgreen:

Sa druge strane sam pročitao da i mnoge druge stvari se mogu povezati sa pay gap. Tako da neke žene kojima su razvijenije kognitivne
sposobnosti prolaze bolje od nekih muških kolega. Priznaću da i agreeableness vjerovatno ima određenog uticaja, ali sigurno ne tolikog
koliko Peterson to želi prikazati kao glavni razlog pay gapa.
Connaisseur Karlin

#3514 Re: Danasnji "feminizam"

dale cooper wrote:
Neke od ovih studija nemaju veze sa ovom tematikom. Neke se čak odnose na blizance, a neke na povezanost seksa i agreeableness. :mrgreen:

Sa druge strane sam pročitao da i mnoge druge stvari se mogu povezati sa pay gap. Tako da neke žene kojima su razvijenije kognitivne
sposobnosti prolaze bolje od nekih muških kolega. Priznaću da i agreeableness vjerovatno ima određenog uticaja, ali sigurno ne tolikog
dale cooper, evo jedan dobar rad :kiss:

https://link.springer.com/article/10.10 ... 017-9194-9
dale cooper

#3515 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

triconja wrote: Pregledo par njegovih predavanja nakon sto sam nedje procito (cini mi se na redditu) ono za transeksualce neko sranje i to je to sta znam o njemu, nije sad aman da mi je idol, daleko od toga, nego samo dajem neke observacije.

Znas li ti da je biblija riznica prica (skoro savrsena) kolektivne svijesti od pocetka civilizacije pa do danas i sadrzi savrsen omjer svih arhetipa kako bi objasila ili usmjerila nedje? Ko god osporava tako nesto nije validan da se šnjim ni raspravlja.

A to sto kazes da je intelektualac za glupe ljude znaci :lol: :lol: :lol: , haj ti napisi knjigu i uzmi milione, lahko je napadat sve i svakog :D .
Da? Meni je poprilično dosadna. :| Postoji mnogo boljih kolekcija priča o ovim istim stvarima koje spominješ. :D

Na svakakvim se treševima danas može zaraditi lova, posebno kad imaš ovu adhd generaciju koja uživa u bite size you tube klipovima
i memesima. Ima jedan meme sajt posvećen Petersonovim mudrostima. You should check it out! :mrgreen:
triconja

#3516 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

dale cooper wrote:

Naravno, sve je to istina ali sam ovaj link dao da pokazem da to nije nista strano u "pseudonaucnim" krugovima da je zaista zena vise agreeable nego musko, tj. vece su sanse da jeste.

To je nesto najzanimljivije, zenskinje koje se dobro zada i potrefi poziciju moze da zaradi vise nego musko na istoj poziciji, ziva istina, jer eto ima nekih karakteristika (osobina koje su izrazenije u zenama nego u muskima) koje to omogucavaju. A to sto neke zene zaradjuju manje ima razloga oko 20ak komada, od osobina te osobe pa do pomjeraja alfa senturija u radijanima. Ako si gledo da i on sam kaze da agreeableness nema neki ogroman uticaj na razliku u platama, nego da ima jos dosta stvari koje prave tu neku razliku. :thumbup:
dale cooper

#3517 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Connaisseur Karlin wrote:
dale cooper wrote:

Ma o tome i govorim, možeš pronaći 100 studija za i 100 protiv, i ni jedna ne može sa sigurnošću potvrditi da je ovo o čemu Peterson
priča glavni razlog pay gapa.
Last edited by dale cooper on 24/05/2018 01:19, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#3518 Re: Danasnji "feminizam"

dale cooper wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

Ma tome i govorim, možeš pronaći 100 studija za i 100 protiv, i ni jedna ne može sa sigurnošću potvrditi da je ovo o čemu Peterson
priča glavni razlog pay gapa.
:thumbup:
triconja

#3519 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

dale cooper wrote: Da? Meni je poprilično dosadna. :| Postoji mnogo boljih kolekcija priča o ovim istim stvarima koje spominješ. :D

Na svakakvim se treševima danas može zaraditi lova, posebno kad imaš ovu adhd generaciju koja uživa u bite size you tube klipovima
i memesima. Ima jedan meme sajt posvećen Petersonovim mudrostima. You should check it out! :mrgreen:
Meni su sve price sto se tice boga, morala pogotovo glupe i dosadne, pravo da ti kazem hans kristijan andersen ima bolji stil pisanja i naracije nego gore navedeno (po meni, jelte), ali eto kad dosta raje ima drugacije misljenje, ko sam ja da se pravim pametan i da nekom namecem sta je dobro a sta nije.

Kao sto rekoh maloprije, ako mislis da je lahko jaro olovku u ruke pa mlati milione. Naravno da nije lahko ali eto on se naso u zizi javnosti zbog transeksualaca i oni depresivci se okupili oko njega i poceli ga finansirat i ostalo je historija. Za ovo peterson memes, jastaradi, eee, nije meni zivot tako dosadio da trosim vrijeme na takve stvari :lol:
Connaisseur Karlin

#3520 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:
dale cooper wrote: Da? Meni je poprilično dosadna. :| Postoji mnogo boljih kolekcija priča o ovim istim stvarima koje spominješ. :D

Meni su sve price sto se tice boga, morala pogotovo glupe i dosadne, pravo da ti kazem hans kristijan andersen ima bolji stil pisanja i naracije nego gore navedeno (po meni, jelte), ali eto kad dosta raje ima drugacije misljenje, ko sam ja da se pravim pametan i da nekom namecem sta je dobro a sta nije.

Kao sto rekoh maloprije, ako mislis da je lahko jaro olovku u ruke pa mlati milione. Naravno da nije lahko ali eto on se naso u zizi javnosti zbog transeksualaca i oni depresivci se okupili oko njega i poceli ga finansirat i ostalo je historija. Za ovo peterson memes, jastaradi, eee, nije meni zivot tako dosadio da trosim vrijeme na takve stvari :lol:
joj tricoanja, kako mozes pisati ovoliko gluposti :lol:

Jordan zaradjuje na outsourcing , ne zaradi vise od $50, 000 godisnje , daj smanji dozivljaj :D
triconja

#3521 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote: joj tricoanja, kako mozes pisati ovoliko gluposti :lol:

Jordan zaradjuje na outsourcing , ne zaradi vise od $50, 000 godisnje , daj smanji dozivljaj :D
Pa tolko lola zaradjuje samo na patreonu i to mjesecno moja ti. Eee, kad nekom kasika u med upadne :D
medvjed23

#3522 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

triconja wrote: Kao sto rekoh maloprije, ako mislis da je lahko jaro olovku u ruke pa mlati milione. Naravno da nije lahko ali eto on se naso u zizi javnosti zbog transeksualaca i oni depresivci se okupili oko njega i poceli ga finansirat i ostalo je historija. Za ovo peterson memes, jastaradi, eee, nije meni zivot tako dosadio da trosim vrijeme na takve stvari :lol:
da, čini se da nemalom broju izgubljenih ljudi pomaže da nađu smisao života.. i njegov pristup tome je, koliko sam upratio, prizemljen, realan.. ne bavi se cvjetićima, leptirićima ni lažnim nadama, već polazi od tvrdnje: život je težak i pun bola, pa prelazi na pitanje: koji je najbolji način da se nosimo sa sranjem koje nam život servira? :D
MarlboroGold

#3523 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: Da se ne lažemo, drugačije se percipira kad muškarac podvikne za svoja prava na radnom mjestu, a drugačije kad žena to uradi.
Iako toga ima, ipak je to samo opravdanje i ne bi uopšte trebalo biti bitno u borbi za boljim položajem i većom platom. Kad sam spomenuo primjer iz vlastitog života bilo je i par žena koje su se više za sebe borile i kojima je bilo kasnije dobro.
Pa i razni pokreti za prava žena uče i govore ženama da ne sliježu ramenima, a i on na to ukazuje kroz svoju prizmu.
Jednog dana će i ovdje biti situacija kao tamo kako je Karlinka objasnila.
annoy

#3524 Re: Danasnji "feminizam"

Post by annoy »

Petersonu se mogu prigovorit neke stvari, ali da je sovinist to nikako, u onome sto on govori nema nikakvog sovinizma, samo sto se danas sovinizmom smatra i iznosenje cinjenica, ako one nisu u skladu s lazljivom feministickom agendom.

Jel tko citao 12 rules for life? Ja bas pocinjem :D
MarlboroGold

#3525 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

annoy wrote:Petersonu se mogu prigovorit neke stvari, ali da je sovinist to nikako, u onome sto on govori nema nikakvog sovinizma, samo sto se danas sovinizmom smatra i iznosenje cinjenica, ako one nisu u skladu s lazljivom feministickom agendom.

Jel tko citao 12 rules for life? Ja bas pocinjem :D
:thumbup:

Ne mora to imati veze sa feminizmom - bilo šta što je činjenica, a ne uklapa se u trenutni mainstream, je problem i osuđuje se koliko god da je razumno i ispravno. Individualizmu se počinje gubiti svaki smisao u današnjem vremenu.
Jednostavno ove današnje generacije su razmažene i preosjetljive.

Eto kud je svijet otišao da je transama dopušteno da traže kojekakve posebne nagrade i medalje za to što su to što jesu i što imaju problema u stvarnom životu... pa to je šamar svim onim ljudima koji su stvarno ugroženi i čije stanje treba okarakterisati kao teško.
Post Reply