Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
bezveze7

#3501 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by bezveze7 »

U Zagrebu je sinoć i jutros napadalo puno kiše...bit će frkovito kad to Sava dovuče nizvodno. :sad:
Paulaner

#3502 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Paulaner »

Maloprije sam dosao iz Kasarne,nisam se htio dugo zadrzavati jer mi oci ne bi izdrzale...Sva Zenica se digla vjerujte mi,ma ko **ebe politicare i vodje,nama ne treba niko,ovaj narod me zadnjih godina toliko razbjesnio ali ovo sto sam vidio u ova 2 dana nikad necu zaboraviti,ZENIČANI SVAKA ČAST!!!!!!

Jos bih samo da vas napomenem da ne zaboravite onu djecu u Kasarnoj,ponesite im kakve obuce i igracke,znate koliko to njima znaci :thumbup:

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 216&type=1
Last edited by Paulaner on 16/05/2014 22:25, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#3503 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kamen spoticanja »

cenecimoveocino wrote:Drana na Liscu
" na brdu lisca su haman neki ljudi koji pokusavaju proc
daju neke signale
helikopter je kruzio , al nista nije ih vidio ili sta vec
molim vas pomozitte kako bilo"
Jedna ekipa ljekara je otisla preko Lisca u pravcu orahovice...moguće da su oni u pitanju
MOSALJOZE

#3504 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MOSALJOZE »

Evo nas iz Vogošće nažalost prebrzo,nisu nam dopustili ništa da uradimo.Rekli su da je preopasno,i da bi sad i sebe ugrozili.Bolje da nisam dolazio kući sve lošije informacije.Valjda ljudima u Osijeku i ostalim mjestima bude potrebna pomoć na čišćenju kuća
StupskaBitanga

#3505 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

na RTRS kažu da je Bijeljina bez struje
Volimbordo

#3506 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Volimbordo »

Zna li iko sta je sa Zeljeznim poljem?Bivsem igracu Sarajeva Damiru Hadzicu su tamo zena I dvoje male djece.Postoji li mogucnost evakuacije camcem,ili samo helikopter.Molim ako iko bilo sta zna neka napise.
ilkbahar

#3507 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ilkbahar »

Svaka čast BOsanci i HErcegovci. Bila sam izgubila nadu u ovaj narod u ovu zemlju, ali sad vidim da mi možemo biti složni i pomoći jedni drugima. Gdje su sada lopovi političari? Ušutila se govna govnasta.

Predlažmem da se pokrenu radne akcije kada sve ovo ako Bog da prodje. Omladine ima koja hoče i može da radi.
Mračajski proto

#3508 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mračajski proto »

sinuhe wrote:Evo je i viseca pruga BL-Doboj
Image

http://banjalukaforum.com/viewtopic.php ... start=1360

:shock: :shock: :shock: :|
probook

#3509 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by probook »

E neka se sada neko zali ljetos kako je u Hercegovini vruce. I sto je jos cudnije ovde kise skoro da i nije bilo ovih dana, a preko par brda sjeverno potop. Jadan narod :sad:
StupskaBitanga

#3510 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Bijeljina je u haosu javljaju na RTRS. Kiša pada Sava probija :(
kamen spoticanja

#3511 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kamen spoticanja »

Volimbordo wrote:Zna li iko sta je sa Zeljeznim poljem?Bivsem igracu Sarajeva Damiru Hadzicu su tamo zena I dvoje male djece.Postoji li mogucnost evakuacije camcem,ili samo helikopter.Molim ako iko bilo sta zna neka napise.
Zeljezno polje mozda je prošlo i najgore u čitavom zenickom kraju...jos uvijek se ne može do njih
splinter

#3512 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by splinter »

MOSALJOZE wrote:Evo nas iz Vogošće nažalost prebrzo,nisu nam dopustili ništa da uradimo.Rekli su da je preopasno,i da bi sad i sebe ugrozili.Bolje da nisam dolazio kući sve lošije informacije.Valjda ljudima u Osijeku i ostalim mjestima bude potrebna pomoć na čišćenju kuća
Hoće li se sutra praviti kakva akcija i kad molim te javi ako imaš inf
dog_killer

#3513 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dog_killer »

StupskaBitanga wrote:Bijeljina je u haosu javljaju na RTRS. Kiša pada Sava probija :(
kaze ova da nema evakuacije u bijeljini.
ilkbahar

#3514 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ilkbahar »

StupskaBitanga wrote:Bijeljina je u haosu javljaju na RTRS. Kiša pada Sava probija :(
kazu da kisa ne prestaje a evakuacija jos nije pocela.
ilkbahar

#3515 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ilkbahar »

ljudi sta mozemo uraditi da pomognemo?
MOSALJOZE

#3516 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MOSALJOZE »

splinter wrote:
MOSALJOZE wrote:Evo nas iz Vogošće nažalost prebrzo,nisu nam dopustili ništa da uradimo.Rekli su da je preopasno,i da bi sad i sebe ugrozili.Bolje da nisam dolazio kući sve lošije informacije.Valjda ljudima u Osijeku i ostalim mjestima bude potrebna pomoć na čišćenju kuća
Hoće li se sutra praviti kakva akcija i kad molim te javi ako imaš inf
Javim ako bude
StupskaBitanga

#3517 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

dog_killer wrote:
kaze ova da nema evakuacije u bijeljini.
Centralnog dijela nema evakuacija je valjda prigradskog sa oko 5-6 hiljada
Brabonjak

#3518 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Brabonjak »

Paulaner wrote:Maloprije sam dosao iz Kasarne,nisam se htio dugo zadrzavati jer mi oci ne bi izdrzale...Sva Zenica se digla vjerujte mi,ma ko **ebe politicare i vodje,nama ne treba niko,ovaj narod me zadnjih godina toliko razbjesnio ali ovo sto sam vidio u ova 2 dana nikad necu zaboraviti,ZENIČANI SVAKA ČAST!!!!!!

Jos bih samo da vas napomenem da ne zaboravite onu djecu u Kasarnoj,ponesite im kakve obuce i igracke,znate koliko to njima znaci :thumbup:

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 216&type=1
Ja sam bio u kasarni popodne i pitao mogu li volontirati u njihovoj kuhinji jer sam završio za kuhara i nemam trenutno posao niti novca sa kojim bi mogao kupiti neke namirnice da pomognem, pa eto barem tako da doprinesem jer sam čuo da se prave i kuhana jela za ljude u kasarni. Jedan kapetan ili šta je već mi je uzeo podatke i rekao da će me sutra prvog pozvati ukoliko bude potrebe i da još nisu u potpunosti koordinirali kuhinju pošto se dosta žena javilo da isto tako kuha i volontira. Ako ništa od toga ne bude bit će čišćenja grada u svakom slučaju pa ću tu doći, red je.
omar little

#3519 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

majko, ne mogu da dobijem tamo svoje, jel evakuiraju sela okolo ili je sad i grad grad totalno pod vodom?? :(
Last edited by omar little on 16/05/2014 22:41, edited 1 time in total.
Darkstorm

#3520 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Darkstorm »

Alarmantno...
Mračajski proto

#3521 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mračajski proto »

Da li bi sutra kiša trebala prestati padati?
splinter

#3522 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by splinter »

ilkbahar wrote:ljudi sta mozemo uraditi da pomognemo?
Pa da se organizujemo za sutra il prekosutra, ne znam trebaju li ljudi, bilo koji grad
StupskaBitanga

#3523 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

omar little wrote:
majko, ne mogu da dobijem tamo svoje, jel evakuiraju sela okolo ili je sad i grad grad totalno pod vodom?? :(
Sela oko evakuiraju ali Sava probija i sva voda iz Doboja će završiti u Bijeljini tako najavljuju
DaffyDuck

#3524 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by DaffyDuck »

VjecitiStudent wrote:
bosan wrote:Veceras sam bio na nekim mjestima u Grazu (Austrija) da vidim je li pocela akcija prikupljanja pomoci.Cuo sam da se prikuplja na autobuskoj i zeljeznickoj stanici (Bahnof) ali nazalost nisam nikog tamo nasao .Valjda su neki studenti nesto skupili i to poslali busom Bundavica za Tuzlu . Isao sam u klub Bosnjaka Stajerske ali tamo jos nije nista krenulo. U Grazu je masa nasih ljudi i vjerovatno svi zele pomoci ali cekamo da vidimo gdje i kako. Ako neko zna nesto vise neka objavi ovdje da bi se krenulo sa akcijom . Vjerujem da nije lako ni organizovati ali mora se poceti . Molim za informacije , ljudi bi rado pomogli ali treba to pokrenuti . Pomoc nece izostati :bih:
Ne žurite, pomoć će biti potrebna mjesecima, ako ne i godinama.
Najvažnije je da budete sigurni da će vaša pomoć stići onome kome je zaista potrebna.

Lovci u mutnom već operišu!!!
Ovaj link je neko postavljao.... Poslusaj studenta. Ako budete uplacivali novac, najbolje Crveni Krst ili neko provjeren. Budite oprezni, ima raznih prevara sa humanitarnim organizacijama, o cemu smo pisali na nekim temama na forumu.Image
Paulaner

#3525 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Paulaner »

Ima li neki radio da ima uzivo program?

Ljudi kako je Tesanj prosao,nisam nista cuo za njih :?
Post Reply