Danas sajam zapošljavanja u BL predstavljaju se poslodavci iz Slovenije. Kakvo pišanje po sirotinji leb te jebo
Predstavljaju se firme tipa Mahle, Krka, Pošte Slovenije, Interspar i sl a radna mjesta su varioci, strugari, zavarivači, električari u manjem broju dok dominiraju šarafansko-kičmarske pozicije magacionera, radnika u proizvodnji, kuhari i konobari a plate se kreću oko 800 do 900 eura plafon 1000 za neke traženije stručne pozicije.
Ja sam iz dosade sjeo kod predstavnika Pošta Slovenije koje traže raznosioce pošte da vidim šta nude i ponuda glasi: početno radno mjesto je OFR pošto niko ne zna slovenački ( ma ajde

) i onda bi se išlo na kurs jezika da bi se moglo preći na poziciju poštara i zadužiti torbu i žuti Tomos

Da upravo su me i pitali jesam li vozio Tomosa

Ne pika se faks i ostala stručna usavršavanja vodiš se na početku ko NKV pa tek onda SSS, a plata je fantastična - početno 780 eura pa kad se napreduje u paklenog vozača nešto malo manje od 900 eura

Ko u Ljubljani može da živi sa tim parama volio bi ga vidjeti, mada ni sjevernija mjesta nisu ništa bolja po tom pitanju
Oni još misle da smo mi glupi Bosanci...
Edit: Neki nude topli obrok a smještaj ne nudi niko