Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LivTz

#3501 Re: Liverpool FC

Post by LivTz »

Coalman wrote:
missko wrote:Gdje je strasni Rafa nestao trenira li on ikoga i imal sanse da se on vaskrsne ikako?
mislim na Beniteza a ne na strasnog Nadala :D
Ne trenira nikoga i jedan od kandidata je za klupu Liverpula. Pored njega spominju se još Paul Lambert - trener Norwicha, Brendan Rodgers - Swansea, Martinez - Wigan, odprilike to je to.
Ja samo neznam dali su gori spisak trenera mogli da naprave... Sto nisu stavili Sakiba Malkocevica ili Ciru??? u rangu su!!! Ovo mi sve ludo zvuci, od onoliko velikih trenera koji su bez angazmana oni se uhvatili 3 trenera od kojih su 2 uveli momcadi u premijer ligu :S
LivTz

#3503 Re: Liverpool FC

Post by LivTz »

Samo jedna opcija dolazi u obzir a da bi mogla od kluba nesto da napravi a to je Jürgen Klopp... Ja koliko se sjecam prije godinu ili dvije se Jürgen Klopp dovodio u mogucnost da preuzme Liverpool na sto je on odgovorio da ga samo Dortmund zanima i to dobro se sjecam da je vjest bila na euro sportu... Ja bi iskesiro za njega podobre pare samao kada bi on bio zainteresovan,,, A ovi ostali treneri su krsevi kosto bi Vaucer reko No2 roy hodgson
King Kenny

#3504 Re: Liverpool FC

Post by King Kenny »

LONG LIVE THE KING KENNY! YNWA
LivTz

#3505 Re: Liverpool FC

Post by LivTz »

I dobro se sjeti, sto sada ne ganjaju Martina O Neill :?: :?: :?: :!:
Ajant

#3506 Re: Liverpool FC

Post by Ajant »

LivTz wrote:I dobro se sjeti, sto sada ne ganjaju Martina O Neill :?: :?: :?: :!:
Tek je potpisao ugovor sa Sunderlandom, a i ni tamo mu ne ide baš najbolje.
Nek' se sad Ameri uozbilje i iskeširaju Guardioli ili Capellu. Nikakvi Martinezi i slični.
missko

#3507 Re: Liverpool FC

Post by missko »

LivTz wrote:
Samo jedna opcija dolazi u obzir a da bi mogla od kluba nesto da napravi a to je Jürgen Klopp... Ja koliko se sjecam prije godinu ili dvije se Jürgen Klopp dovodio u mogucnost da preuzme Liverpool na sto je on odgovorio da ga samo Dortmund zanima i to dobro se sjecam da je vjest bila na euro sportu... Ja bi iskesiro za njega podobre pare samao kada bi on bio zainteresovan,,, A ovi ostali treneri su krsevi kosto bi Vaucer reko No2 roy hodgson
Nista to. Klop ce u United kad SAF umre ili se razboli.
Najjaci trener uz Joachim Löwa na svijetu.
Coalman

#3508 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

1. Manchester United - Liverpool 1-0 ( FA Cup );
2. Blackpool - Liverpool 2-1 ( Premier League );
3. Liverpool - Everton 2-2 ( Premier League );
4. Wolves - Liverpool 0-3 ( Premier League );
5. Liverpool - Fulham 1-0 ( Premier League );
6. Liverpool - Stoke 2-0 ( Premier League );
7. Chelsea - Liverpool 0-1 ( Premier League );
8. Liverpool - Wigan 1-1 ( Premier League );
9. Sparta Prague - Liverpool 0-0 ( Europa League Round of 32 );
10. Liverpool - Sparta Prague 1-0 ( Europa League Round of 32 );
11. West Ham United - Liverpool 3-1 ( Premier League );
12. Liverpool - Manchester United 3-1 ( Premier League );
13. Sporting Clube de Braga - Liverpool 1-0 ( Europa League Round of 16 );
14. Liverpool - Sporting Clube de Braga 0-0 ( Europa League Round of 16 );
15. Sunderland - Liverpool 0-2 ( Premier League );
16. West Bromwich Albion - Liverpool 2-1 ( Premier League );
17. Liverpool - Manchester City 3-0 ( Premier League );
18. Arsenal - Arsenal 1-1 ( Premier League );
19. Liverpool - Birmingham 5-0 ( Premier League );
20. Liverpool - Newcastle United 3-0 ( Premier League );
21. Fulham - Liverpool 2-5 ( Premier League );
22. Liverpool - Tottenham Hotspur 0-2 ( Premier League );
23. Aston Villa - Liverpool 1-0 ( Premier League );
24. Liverpool - Sunderland 1-1 ( Premier League );
25. Arsenal - Liverpool 0-2 ( Premier League );
26. Exeter City - Liverpool 1-3 ( League Cup 2nd round );
27. Liverpool - Bolton Wanderers 3-1 ( Premier League );
28. Stoke City - Liverpool 1-0 ( Premier League );
29. Tottenham Hotspur - Liverpool 4-0 ( Premier League );
30. Brighton & Hove Albion - Liverpool 1-2 ( League Cup 3rd round );
31. Liverpool - Wolves 2-1 ( Premier League );
32. Everton - Liverpool 0-2 ( Premier League );
33. Liverpool - Manchester United 1-1 ( Premier League );
34. Liverpool - Norwich City 1-1 ( Premier League );
35. Stoke City - Liverpool 1-2 ( League Cup 4th round );
36. West Bromwich Albion - Liverpool 0-2 ( Premier League );
37. Liverpool - Swansea 0-0 ( Premier League );
38. Chelsea - Liverpool 1-2 ( Premier League );
39. Manchester City - Liverpool 1-1 ( Premier League );
40. Chelsea - Liverpool 0-2 ( Cup 5th round );
41. Fulham - Liverpool 1-0 ( Premier League );
42. Liverpool - Queens Park Rangers 1-0 ( Premier League );
43. Aston Villa - Liverpool 0-2 ( Premier League );
44. Wigan Athletic - Liverpool 0-0 ( Premier League );
45. Liverpool - Blackburn Rovers 1-1 ( Premier League );
46. Liverpool - Newcastle United 3-1 ( Premier League );
47. Manchester City - Liverpool 3-0 ( Premier League );
48. Liverpool - Oldham Athletic 5-1 ( FA Cup 3rd round );
49. Manchester City - Liverpool 0-1 ( League Cup Semi-final 1st leg );
50. Liverpool - Stoke City 0-0 ( Premier League );
51. Bolton Wanderers - Liverpool 3-1 ( Premier League );
52. Liverpool - Manchester City 2-2 ( League Cup Semi-final 2nd leg );
53. Liverpool - Manchester United 2-1 ( FA Cup 4th round );
54. Wolves - Liverpool 0-3 ( Premier League );
55. Liverpool - Tottenham Hotspur 0-0 ( Premier League );
56. Manchester United - Liverpool 2-1 ( Premier League );
57. Liverpool - Brighton & Hove Albion 6-1 ( FA Cup 5th round );
58. Liverpool - Cardiff City 2-2 ( League Cup Final );
59. Liverpool - Arsenal 1-2 ( Premier League );
60. Sunderland - Liverpool 1-0 ( Premier League );
61. Liverpool - Everton 3-0 ( Premier League );
62. Liverpool - Stoke City 2-1 ( FA Cup 6th round );
63. Queens Park Rangers - Liverpool 3-2 ( Premier League );
64. Liverpool - Wigan Athletic 1-2 ( Premier League );
65. Newcastle United - Liverpool 2-0 ( Premier League );
66. Liverpool - Aston Villa 1-1 ( Premier League );
67. Blackburn Rovers - Liverpool 2-3 ( Premier League );
68. Liverpool - Everton 2-1 ( FA Cup Semi-final );
69. Liverpool - West Bromwich Albion 0-1 ( Premier League );
70. Norwich City - Liverpool 0-3 ( Premier League );
71. Liverpool - Fulham 0-1 ( Premier League );
72. Liverpool - Chelsea 1-2 ( FA Cup Final );
73. Liverpoolo - Chelsea 4-1 ( Premier League );
74. Swansea - Liverpool 1-0 ( Premier League ).

74 utakmice, 35 pobjeda, 16 remija i 23 poraza.

Što se tiče Klopa ja mislim da su šanse manje od 1% da on dođe. Nakon što je ovo sve uspio napraviti u Dortmundu, izboriti Ligu Prvaka osvojiti duplu krunu, da napusti sada njih, nema šanse. Guardiola je rekao da želi godinu da odmori, Capelo je čini mi se rekao da se povlači... Pa sad koliko je realno da jedan od ovih stručnjaka dođe na kormilo Liverpula procijenite sami. Ja neću reći da je nemoguće, ali vrlo teško da dođe bilo ko od njih.

Najbliži za sada su Martinez i Rafa koliko sam upratio reakcije navijača Liverpula.
missko

#3509 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Mozda ce nekome biti smijesno ali u ovoj eri talijanskih trenera u Engleskom fudbalu mogli bi probati sa najboljim mogucim i uz to je jos i slobodan a to je Marcelo velicanstveni Lippi
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3510 Re: Liverpool FC

Post by odesveuhonduras »

što negdje pročitah ovih dana - nikad bolja sezona za talijanske, a lošija za škotske trenere u PL-u :D
missko

#3511 Re: Liverpool FC

Post by missko »

odesveuhonduras wrote:što negdje pročitah ovih dana - nikad bolja sezona za talijanske, a lošija za škotske trenere u PL-u :D
Pa ima smisla.
Capelo ih odveo na evropsko, Anceloti bio prvak sa Celsijem, Mancyini s Cityem, Di Mateo u finalu LP, bar sto se engleza tice.
Coalman

#3512 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

missko wrote:Mozda ce nekome biti smijesno ali u ovoj eri talijanskih trenera u Engleskom fudbalu mogli bi probati sa najboljim mogucim i uz to je jos i slobodan a to je Marcelo velicanstveni Lippi
Marcelo Lippi novi trener Guangzhou Evergrandea. Eto vijest od maloprije.
Mustang1

#3513 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Samo da ne bude neki koji vodi trenutno ove prosjecne timove u engleskoj ligi ...
A sta je sa Houllierom ? Ono prosli put nije mogao nesto mu supruga bila bolesna cini mi se..ili je on imao problema sa srcem .. ne sjecam se .. A sad ? Moze i on jebote bolje od nekih tamo budala engleskih !
_Reds_

#3514 Re: Liverpool FC

Post by _Reds_ »

Imal kakva dobar francuski trener, moze i on, samo ne opet Britanac.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3515 Re: Liverpool FC

missko wrote:
odesveuhonduras wrote:što negdje pročitah ovih dana - nikad bolja sezona za talijanske, a lošija za škotske trenere u PL-u :D
Pa ima smisla.
Capelo ih odveo na evropsko, Anceloti bio prvak sa Celsijem, Mancyini s Cityem, Di Mateo u finalu LP, bar sto se engleza tice.
a škoti katastrofa, jedino onaj sa Norwichem što je dobru sezonu imao. i Moyes svoju standardnu.

Dalglish dobio nogu, Fegruson bez titule, ona dvojica iz Blackburna i Boltona ispali

Da hoće svi Bogdom ispasti pa da bar razumijem šta treneri govore kad MOTD gledam :D i da Hansena sa sobom povedu
Mustang1

#3516 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Evo ovo .. Mislim da ce neko od ovih prvih 10 biti izabran .. A od tih prvih 10 ne bi volio Beniteza,Rodgersa i Martineza .. Ostalih 7 moze bilo koji .. Mada je i Rijkaard pao ... za usi ali et
http://www.skybet.com/football/manager-specials
odesveuhonduras

#3517 Re: Liverpool FC

William Hill za Rafu nudi 2/1
alijagoro

#3518 Re: Liverpool FC

Post by alijagoro »

odesveuhonduras wrote:William Hill za Rafu nudi 2/1
Ja sam negdje citao,da su Carragher i Stevie G bili za Rafin odlazak,tako sumnjam da ce se on vratiti u Liverpool.
odesveuhonduras

#3519 Re: Liverpool FC

alijagoro wrote:
odesveuhonduras wrote:William Hill za Rafu nudi 2/1
Ja sam negdje citao,da su Carragher i Stevie G bili za Rafin odlazak,tako sumnjam da ce se on vratiti u Liverpool.
Moguće, nikad neću zaboraviti onaj moment kad je Liverpool gubio, a Benitez vadi Torresa i ubacuje nekog puno manje napadački orjentiranog. Gerrardu je na licu bio upitnik veličine Anfielda :D
Obskurni

#3520 Re: Liverpool FC

Post by Obskurni »

Bubalo1 wrote:Samo da ne bude neki koji vodi trenutno ove prosjecne timove u engleskoj ligi ...
A sta je sa Houllierom ? Ono prosli put nije mogao nesto mu supruga bila bolesna cini mi se..ili je on imao problema sa srcem .. ne sjecam se .. A sad ? Moze i on jebote bolje od nekih tamo budala engleskih !
Hullier je u penziji zbog srca :sad:
Prošle godine ga je baš strefilo i nece se vracati fudbalu više :sad:
Haj_Halve

#3521 Re: Liverpool FC

Post by Haj_Halve »

Mislio sam da ce dati Clarkeu posao jer nakon odlaska Kennyja on je ostao sa vlasnicima gledajuci baseball utakmicu Red Sox-a, sto bi bar meni znacilo da ga uvazavaju.

Izgleda da je on otisao iz postovanja prema Kennyju sto je veliko od njega. Izgubili smo trenera u pravom smislu rijeci jer je ovdje trener nesto drugo od Kennyjevog posla managera tima. Clarke je bio taj koji je trenirao igrace a Kenny radio taktiku.

Bojim se cinjenice da Klinsmann ima jako dobru reputaciju u Americi, i mogucnosti da NESV dijeli isto misljenje o njemu.Izgleda da je AVB favorit zajedno sa Martinezom a Rafa nema sanse jer njega NESV krivi za cinjenicu da je prevelike plate nudio igracima koje su ovi onda naslijedili (Aquilani, Cole, Aurelio,pa cak i Carragher).Prica se o Deschampsu, Rudi Garciji iz Lille-a, pa cak i Lucien Favre iz Monchengladbacha, koji je perspektivan trener, ali treba vremena da se pokaze jer je imao odredjene probleme u Herthi.
vaučer

#3522 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Haj_Halve wrote:Rafa nema sanse jer njega NESV krivi za cinjenicu da je prevelike plate nudio igracima koje su ovi onda naslijedili (Aquilani, Cole, Aurelio,pa cak i Carragher)

Aquilani nema preveliku platu.
Aurelio nema preveliku platu i nije više u klubu svejedno a ugovor mu je nakon što ga je Rafa otpustio produžio Hodgson. Cole ima preveliku platu a zaposlili su ga Hodgson i Purslow te su mu oni dali platu pa ga se sad neće nikad rješiti bez otplate od bar 5 miliona funti. Carragher je dobio produženje ugovora pod Hodgsonom i Purslowom, dan prije nego je Fenway preuzeo Liverpool. Rafa ga je htio marginalizirati jer je spor i loš a ovaj mu je uzvratio nožem u leđa u tandemu s Gerrardom, usput osiguravši sebi masnu plaću za propala koljena radi koje sad trpi Coates kojem je put u prvih jedanaest blokiran 35-godišnjim scouse balvanom.

Rafu oni neće jer ne žele imati trenera koji ima toliko utjecaja kod navijača i koji nije 'ulizljiv' medijima, bez obzira na to što je Benitez superioran taktičar i trener svim navedenim kandidatima. Naredni će trener biti vjerojatno mlad, fino lice spremno za pakiranje i prodaju, ugodan s novinarima i slično, ukratko njihov čovjek. Navijače tko jebe, ta priča je umrla s Dalglishem.
Last edited by vaučer on 17/05/2012 13:23, edited 1 time in total.
LivTz

#3523 Re: Liverpool FC

Post by LivTz »

Američki vlasnici Liverpoola nisu imali strpljenja za Kennyja Dalglisha. Legendarni igrač redsa koji je ove sezone osvojio Carling kup, no prvenstvo okončao na osmom mjestu, od srijede više nije trener prve momčadi. Dan kasnije najvruće pitanje na Otoku je tko će biti njegov nasljednik, a špekulacije i kladionice su kao prvo ime ponudile Andre Villas-Boasa.
Bivšeg trenera Chelseaja i Porta spominjalo se u kontekstu Rome i Intera, no engleski analitičari tvrde kako mu je Liverpool idealna prilika da popravi trenersku reputaciju. Podsjetimo, Roman Abramovič potjerao ga je sa Stamford Bridgea nakon niza loših rezultata s bluesima.
Najveći favorit nakon AVB-a je Španjolac Roberto Martinez (38), aktualni trener Wigana i nekadašnji igrač otočkih klubova nižeg ranga (Motherwell, Swansea...) a slijedi ga sunarodnjak Rafa Benitez koji je klub vodio od 2004. do 2010.
U ponudi kladionica su i Fabio Capello, menadžer Swansea Brendan Rodgers, zatim Frank Rijkaard te Jurgen Klopp. (Agencija VLM)
Koeficijenti na novog trenera Liverpoola:
Andre Villas-Boas 3.0
Roberto Martinez: 5.5
Brendan Rodgers: 7.0
Rafael Benitez: 9.0
Fabio Capello: 13.0
Frank Rijkaard: 17.0
Jurgen Klopp: 17.0
Haj_Halve

#3524 Re: Liverpool FC

Post by Haj_Halve »

Jarane, citaj malo sta pisem doslovno pa onda stavljaj svoje glupe komentare.

Ja nisam gore napisao da je Rafa kriv, vec da ga za to NESV krivi. To su dvije razlicite stvari. Ako iko buba ovdje, to si ti.Bolje ti je da zboris tamo svom pucanstvu.
Koolin1

#3525 Re: Liverpool FC

Post by Koolin1 »

Haj_Halve wrote:Jarane, citaj malo sta pisem doslovno pa onda stavljaj svoje glupe komentare.

Ja nisam gore napisao da je Rafa kriv, vec da ga za to NESV krivi. To su dvije razlicite stvari. Ako iko buba ovdje, to si ti.Bolje ti je da zboris tamo svom pucanstvu.
Gdje ti dolazis do takvih informacija, ako nije tajna...Samo neko ko je stvarno blizak sa vlasnicima zna kako se oni osjecaju prema bivsim trenerima...
Post Reply