Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
cyprus

#3501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

Ne pratim tu bitku za tendere... ali jel neko ima dokaz da je Željko izrekao lažnu konstataciju?
kamen spoticanja

#3502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

cyprus wrote:Ne pratim tu bitku za tendere... ali jel neko ima dokaz da je Željko izrekao lažnu konstataciju?
nema niko ni za sulju dokaze...pa je ope' bijelo bijelo
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

moze li neko prepricati, video je 40 minuta :roll:
kamen spoticanja

#3504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

plain vanilla wrote:moze li neko prepricati, video je 40 minuta :roll:
Parafraziram: svi su lopovi samo je fahro posten
Mr. Brightside

#3505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mr. Brightside »

da bar parafraziraš...
plain vanilla

#3506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
de ba :shock:

ma vjerovatno ste nespretno izrazio, sumnjam da tako nešto misli
cyprus

#3507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

kamen spoticanja wrote:
Nešto je ipak drugačije bilo... Moj pokušaj parafraziranja:

Svi se otimaju za tendere i kontrolu javnih preduzeća, samo Radončić nije u toj priči...
kamen spoticanja

#3508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:
de ba :shock:

ma vjerovatno ste nespretno izrazio, sumnjam da tako nešto misli
Imas na stranici ispred tekst dijela intervjua...nimalo nespretno...vise nevjerovatno...senad hadjifejz se zabezeknuo
ultima_palabra

#3509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Pusti od 32:00.
kamen spoticanja

#3510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

cyprus wrote:
kamen spoticanja wrote:

Svi se otimaju za tendere i kontrolu javnih preduzeća, samo Radončić nije u toj priči...
Majke ti koja je razlika?
cyprus

#3511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

kamen spoticanja wrote:
cyprus wrote:
kamen spoticanja wrote:Parafraziram: svi su lopovi samo je fahro posten

Majke ti koja je razlika?
Otimanje za kontrolu nad preduzećima nije nužno lopovluk...
plain vanilla

#3512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
Pusti od 32:00.
Nevjerovatno, rekao je to jasno i glasno. Znam da nije neki govornik, pa sam mislila da se spetljao....

Otpocetka sam skepticna prema njemu, jer sam bila uvjerena ne da nije dobar covjek i da ne razlikuje dobro od loseg, nego da jednostavno nije za bavljenje politikom.
Sad me demantovao...vjerovarno ima dobar razlog zasto je ovo rekao.

Draze bi mi bilo da je napokon progovorio o aferama SDPa, reketu npr...

Uglavnom, jadni mi
dustaban

#3513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Bosnolog wrote:
shiljak wrote:FaceTV (18.05.2013.)
Bas je ovaj Komsic politicki naivko, Komsicu ti jesi posten i dobronajeran covjek ali brate si naivan do bola,.....Ovako dizati rep Radoncicu sa ovakvim uvjerenjem u njegovu dobronamjernost, cistocu i nevinost ni u snu nisam mogao ocekivati. :shock:
A evo da i ja prokomentarisem ovaj Komsicev ispad.
:roll:

Slazem se sa onim sto neko rece - sto je najgore Komsic stvarno misli da je Fahro OK ! :-)

Ali sad idem dalje pa razmisljam opcenito o tim njegovim informacijama kojima nas on ekskluzivno obasipa s vremena na vrijeme. Pretpostavljam da ima dobre informacije, sto ne treba da nas cudi s obzirom na policajce u stranci i njegovoj kafani.
Medjutim... to je samo jos jedna potvrda KOMSICEVE NEVJEROVATNE OGRANICENOSTI: mentalne, politicke, prostorne...
To su one informacije koje se cuju u kafani, gdje Komsic i provodi najvise vremena i te informacije se svode ocigledno na radius u kojemu se on krece. Ne treba ni te informacije potcjenjivati, naprotiv, vec samo konstatujem kako Zeljko ima stav samo o njemu dokucivim stvarima.

A njemu je mnogo vise toga nedokucivo.

Evo svi smo vidjeli - potpuno mu je nedokuciv lik i djelo Fahre Radoncica.
Samo neko potpuno neupucen mogao je izvaliti onakvu budalastinu - Fahrudin Radoncic borac za pravdu i vladavinu zakona!!! :shock:

Majko moja...
Danguba

#3514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

cyprus wrote:Ne pratim tu bitku za tendere... ali jel neko ima dokaz da je Željko izrekao lažnu konstataciju?

Ma neee, sve je to istina.

Ko je Scepo da bi se on borio oko nekih ministarstava ili resursa? Koliko je jaka ta njegova stranka u raspadanju da bi on nesto uslovljavao?

Istina je da je Scepo dobio i previse i sada ga treba faliti kako ne trazi JOS.

Sta moras imati u glavi da bi u ovakvoj situaciji nekoga zbog necega falio a duboka kriza nas unistava godinama. Kriminal na sve strane, prdsjednistvo, vijece ministara, domovi, skupstine...niko nista ne radi a plate svi primaju...i jos nekoga faliti da radi dobro...moze jedino zato sto ocekuje od njega da ga ne blati po ''toalet papiru''. Pa ja da sam ispravan dozvolio bi im neka me blate ali ja znam ko sam i kakav sam i na kraju bi imali kontraefekat a ovako ''ako ih ne mozes pobijediti, pridruzi im se'' i sta je sada tu novo? Naziv stranke a face i programska djelovanja ostaju ista.
Neka fala. Ne bih da glasam zato samo sto je nova stranka osnovana a sve po starom.

Kako me razocara kao potencijalnog glasaca i prvog uclanjenja u neku stranku. :cry:
kamen spoticanja

#3515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Pa onda u SDA nuzne nema ni jednog kleptomana niti ova izjava ima ikakvog smisla jer zasto je bitno otima li se fahro za odbore ako nije bitno :-)
Mr. Brightside

#3516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mr. Brightside »

kol'ko skontah, mi se ljutimo na Željka jer iznosi skoro pa činjenice, iako one bile nabacivanje na volej onom... :-?
plain vanilla

#3517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

Mr. Brightside wrote:kol'ko skontah, mi se ljutimo na Željka jer iznosi skoro pa činjenice, iako one bile nabacivanje na volej onom... :-?
ne ljutim se ja na Komsica...ne treba se ljutiti na ljude koji govore svoje misljenje

ali to ne znaci da se ja trebam slagati s njim

sto se mene tice, Fahro je najveci kriminalac medju njima, i svako njegovo velicanje na bilo koji nacin nikako ne moze pomoci ni ovoj drzavi ni nama
cyprus

#3518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

Nego, nek mi neko kaže jesam li dosad u čemu pogriješio :mrgreen:
cyprus wrote:Iako bih volio da konačno neko konačno nešto u ovoj državi preokrene (a Željko se čini kao glavni kandidat za to), još jednom moram istać da mi se čini kako od toga nema ništa i kako bi mi bilo drago da budem u krivu... Ponajprije zato što znam da u ovoj državi jedan čovjek i jedna stranka ne mogu ništa krupno napraviti... Čitavo društvo se mora mijenjati za to... Bez toga, izbori nam se svode na biranje manjeg zla...

A sada ću malo gledat u kristalnu kuglu pa proreć ovo: ovaj početni glasački potencijal DF-a (sviđa mi se skraćenica :mrgreen: ) koji trenutno postoji će se lagano do sljedećih izbora osipati... Najprije će otpadati ovi koji traže dlaku u jajetu: te ne sviđa im se logo, te ne sviđa im se naziv, te ne sviđa im se onaj član stranke, te ne sviđa im se ova izjava, te ne sviđa im se ovaj stav itd. Naši ljudi imaju izuzetno nerealna očekivanja, a oni koji u tome prednjače najranije će biti razočarani Komšićevom strankom, još i prije izbora... Te ljude dijelim u dvije grupe: ona manja (poput nosare) kojoj će smetati manjak socijalističke ideologije i ona veća, kojoj stranka neće djelovati dovoljno čvrsta i patriotski orijentisana (npr. Haretovi svingeri)...

Ipak, vjerujem da će na izborima stranka ostvariti solidan rezultat, sa recimo nekih 4-5 članova državnog parlamenta...

Međutim, tek tada će uslijediti pravo razočarenje, zbog onoga što se kod nas vrlo rado zanemaruje dok može: realnosti! Uvidjeće se da je DF gotovo potpuno nemoćan da išta bitno promjeni na kantonalnim nivoima zbog SDA, na federalnom zbog HDZ-a, a na državnom zbog SDS-a... Izbor će biti ili ''neprincipijelna''' koalicija ili odlazak u opozciju... Odlaskom u opoziciju razočarenje će valjda biti manje, ali mogućnost konstruktivnog djelovanja ravna nuli... S druge strane, ulazak u vlast podrazumjeva i ublažavanje nekih ''probosankih'' stavova, što će značajan dio Komšićevih fanova shvatiti kao izdaju... Sve ovo govorim pod uslovom da stranaka i njeni lideri zadrže maksimalnu dobru namjeru, međutim, sigurno je da će i ova stranka imati priličnog kukolja, koji će uništavat ugled i smanjivati šansu za dobar rezultata stranke na narednim izborima... U suštini mislim da će već do lokalnih izbora stranka biti prilično desetkovana...

Al haj da vidimo...
kamen spoticanja

#3519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Mr. Brightside wrote:kol'ko skontah, mi se ljutimo na Željka jer iznosi skoro pa činjenice, iako one bile nabacivanje na volej onom... :-?
Cekaj...činjenice su da se sdp i sda otimaju...ali je notorna laz da je fahro toga oslobodjen...prvenstveno vidljivo tamo gdje fahro čini poziciju. ..otimaju se i zesce nego prvopomenuti...a i tornjak je izveo prvo politicko hapsenje od rata na ovamo samobda se docepa telekoma
baxul

#3520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

plain vanilla wrote:
sto se mene tice, Fahro je najveci kriminalac medju njima
i bez sumnjivog bogaćenja (nije kriv dok se ne dokaže), meni je dovoljno da je fahro i otac i majka avaza, jednog od najvećih poslijeratnih zala koje nas je spopalo.
dati ničim izazvan podršku takvom liku je, nemam pojma, glupost u PM.
Mr. Brightside

#3521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mr. Brightside »

@Vanilla, to da je Fahro pokvaren znamo svi, al' u relaciji SDA-SDP koju je Komšić prvobitno komentarisao, Fahro je daleko, ma koliko mi voljeli da ih strpamo u isti džak.

@Kamen, nisam upućen u notornu laž :-?
plain vanilla

#3522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

Mr. Brightside wrote:@Vanilla, to da je Fahro pokvaren znamo svi, al' u relaciji SDA-SDP koju je Komšić prvobitno komentarisao, Fahro je daleko, ma koliko mi voljeli da ih strpamo u isti džak.

@Kamen, nisam upućen u notornu laž :-?
u kojem smjeru mislis da je daleko? da je bolji od SDA i SDP? :?
Mr. Brightside

#3523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mr. Brightside »

samo u tome da se drži na distanci i mudro prepušta mahnitanje po vlasti SDP-u ... (barem po mom ličnom sudu :-? )
addem

#3524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by addem »

Komsic je rekao da Fahro nema svoje ljude u javnim kompanijama, preko kojih stranke izvlace milione u svoje kase, regularno i preko tendera. I to je istina. Nema SBB ovaca u upravnim odborima i na celima Telekoma, elektroprivreda i sl. Tako da sve i da hoce da ucestvuje u tome Fahro i ne moze.
plain vanilla

#3525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

sad cekamo hvalospjeve Komsicu u Avazu
Post Reply