Koji ste film DANAS pregledali ?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
johnnykola

#3501 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by johnnykola »

omar little wrote:Image

kjutic. nisam ga bila gledala ima deset godina. i dalje originalan i sav svoj. giamatti u formi i mlaad.
Odličan, da.
Rugafet

#3502 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Rugafet »

Accident Man (2018) - Prica o grupici raznolikih tipova otkacenjaka kojima je zajednicko to da su svi ubice ali sa razlicitim 'kreativnim pristupima tom poslu' Moj favorit je Cliff :-D Zanimljiv od prve minute pa do samog svrsetka 8-) doslovno me prikovao za trosjed. Sve u svemu odlican pomalo otkaceni britis film za ubiti jedno poslijepodne za Scottom Adkinsom (Boyka) u glavnoj ulozi.
Rockefeller

#3503 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Rockefeller »

Sinoc Red Dragon sa Entoni Hopkinsom po ko zna koji put. Perfektna noc.
TAFKAP

#3504 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by TAFKAP »

Sunshine (2007)

Image

Interesantan Sci-Fi, ako možete da zažmirite na oba oka u vezi Sci... :mrgreen:
nema me tamo

#3505 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by nema me tamo »

sanšajn je vrh
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3506 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Slo Burner »

zijancer

#3507 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by zijancer »

Image
http://www.imdb.com/title/tt6286168/
serija, tek pocela s gledanjem :-D
beni-bu-man

#3508 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by beni-bu-man »

Image
djama

#3509 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by djama »

Sinoc hajde reko da pogledam taj shape of water... pogino' nako 45 min i ugasio , i onda pogledam Going in style.
Ultraviolent

#3510 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Ultraviolent »

Shape of water, jos jedan film u nizu koji necu pogledati :run:
dale cooper

#3511 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Image

Odgledah, nakon što sam ga fulno u kinu, i nakon što sam mjesecima bježao od recenzija i spojlera. :D
Dobar film, vjerovatno najbolji od ova nova tri filma post Lucasove Star Wars ere. Kada se nakanim nekada ću
valjda i dati detaljniji osvrt na Star Wars temi, iako je Nihilo uglavnom sve pokrio i rekao u svom osvrtu (mada se
sa nekim stvarima i ne slažem) :D
Bloo
Globalna šefica

#3512 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Bloo »

dale cooper wrote: Odgledah, nakon što sam ga fulno u kinu, i nakon što sam mjesecima bježao od recenzija i spojlera. :D
Dobar film, vjerovatno najbolji od ova nova tri filma post Lucasove Star Wars ere. Kada se nakanim nekada ću
valjda i dati detaljniji osvrt na Star Wars temi, iako je Nihilo uglavnom sve pokrio i rekao u svom osvrtu (mada se
Boz..PEtr...tek sad :shock:
dale cooper

#3513 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote: Odgledah, nakon što sam ga fulno u kinu, i nakon što sam mjesecima bježao od recenzija i spojlera. :D
Pa tek sad izašao pristojan snimak. :D Šta sam trebao, gledati tele syncove ili neke hard coded verzije sa korejanskim
subtajtlovima. :mrgreen: Ne, ne, za Star Wars samo full hd glory. :D
Bloo
Globalna šefica

#3514 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Bloo wrote:
Pa tek sad izašao pristojan snimak. :D Šta sam trebao, gledati tele syncove ili neke hard coded verzije sa korejanskim
subtajtlovima. :mrgreen: Ne, ne, za Star Wars samo full hd glory. :D
glory hole... :mrgreen:
U kinuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
dale cooper

#3515 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Bloo wrote: glory hole... :mrgreen:
E jebiga, potrefilo se da nisam mogao gledati u kinu. :D Kombinacija obaveza i činjenice da nisam htio gledati film sam
u kinu, jer niko od jarana i poznanika nije bio ili zagrijan ili dostupan da ide da gleda film. :mrgreen:
TAFKAP

#3516 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by TAFKAP »

One Hour Photo (2002)

Image

Williams :thumbup: , ako ko nije gledao, preporuka i za Insomniu s njim i Al Pachinom.
johnnykola

#3517 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by johnnykola »

TAFKAP wrote:One Hour Photo (2002)

Image

Williams :thumbup: , ako ko nije gledao, preporuka i za Insomniu s njim i Al Pachinom.
Dobri, da.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3518 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by _BataZiv_0809 »

Image

Image
Tito_i_Partija

#3519 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Bloo wrote: glory hole... :mrgreen:
E jebiga, potrefilo se da nisam mogao gledati u kinu. :D Kombinacija obaveza i činjenice da nisam htio gledati film sam
u kinu, jer niko od jarana i poznanika nije bio ili zagrijan ili dostupan da ide da gleda film. :mrgreen:
Vidi nje jest' se nesto upela. :D

Cura draga, kad je on tebe mog'o vodit' na cevape, mogla si i ti njega u kino. Mislim stvarno nema smisla. :-D
Bloo
Globalna šefica

#3520 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Bloo »

Tito_i_Partija wrote: Vidi nje jest' se nesto upela. :D
Cura draga, kad je on tebe mog'o vodit' na cevape, mogla si i ti njega u kino. Mislim stvarno nema smisla. :-D
Nisam ga mogla otkortljati :lol:
next time
ExNihilo

#3521 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by ExNihilo »

dale cooper wrote:
Odgledah, nakon što sam ga fulno u kinu, i nakon što sam mjesecima bježao od recenzija i spojlera. :D
Su čim se ne slažeš? :zoka:
dale cooper

#3522 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

ExNihilo wrote:
dale cooper wrote:
Su čim se ne slažeš? :zoka:
Pa recimo sa time da je Lukeova transformacija neuvjerljiva. Prošlo je golemih 35 godina od Povratka Džedaja
( i to ako ćemo proteklo vrijeme računati izlaskom filmova, moguće da je u univerzumu prošlo i više godina od toga)
i sasvim je realno da je Luke u ovim godinama koje je proveo u samoizolaciji mogao jasno sagledati zaostavštinu
svoje porodice kao i Jedi reda kao zaostavštinu propasti. Što u jednom momentu i priznaje Rey. Tako da ako to
sve uzmemo u obzir nije čudno da se pretvorio u matorog i čangrizavog cinika. :mrgreen:

Druga stvar sa kojom se ne slažem je primjena humora u ovom filmu. Dobro, nisu svi joke momenti dobro procjenjeni,
ali oni najbolji su makar jednako dobri kao i oni u Marvelovim filmovima sa kojima se novi Star Wars uspoređuje.
Recimo Lukeovi momenti humora su dobri, posebice onaj kada uči Rey o sili :D U tom momentu me je podsjetio na
Yodu kada je on njega učio. :D Generalno mi je Mark Hamill bio sjajan u ovom filmu, možda i najbolji od originalne trojke.
ExNihilo

#3523 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by ExNihilo »

Sve to stoji, ali ono što se ne prikaže na platnu, kao da se nije ni desilo. A s obzirom da ništa od te transformacije nije prikazano, za mene je bila neuvjerljiva.

Što se humora tiče, problem je baš to što tukne na Marvelov. Od Marvelovog humora momentalno proljev dobivam. :D
dale cooper

#3524 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

ExNihilo wrote:Sve to stoji, ali ono što se ne prikaže na platnu, kao da se nije ni desilo. A s obzirom da ništa od te transformacije nije prikazano, za mene je bila neuvjerljiva.

Što se humora tiče, problem je baš to što tukne na Marvelov. Od Marvelovog humora momentalno proljev dobivam. :D
Kako nije prikazano? Ono što Luke kaže kako je Jedi red dugo vremena romantizovan i izdignut do božanstva je ono što je bilo
prikazano u originalnoj trilogiji, gdje su Jediji bili kao neki mistici-ratnici veći od života. Međutim u prequel trilogiji Lucas ih
je jasno prikazao kao moćnu organizaciju sa popriličnim političkim i vojnim uticajem na republiku. I njihov dio u usponu Palpatinea,
odnosno nemogućnosti da prepoznaju i spriječe opasnost dok nije bilo prekasno. Također i odnos Jedi reda prema Anakinu koji
je najblaže rečeno bio ignorantan. Uvalili su ga Obi Wanu, koji se sam nije mogao nositi sa izazovom odajanja dijeta u Jedi
ratnika. Pa onda kada su Anakina pozvali u Jedi red, ali svaki put odbacujući njegove primjedbe ili zahtjeve kao nekoga manje
ravnog. Ne kažem da to čini ono što je Anakin napravio i postao kasnije išta manje groznim, ali ostaje činjenica da Jedaji nisu
bili na visini zadatka u gajenju Anakina kao nekoga za koga su smatrali da će vratiti balans u silu na pozitivan način.

Eh jedan dio toga je Luke proživio u originalnoj trilogiji, a imao je i dovoljno vremena da izuči istoriju Jedi reda i republike
i dođe sam do nekih zaključaka. I povrh svega toga imao je taj momenat slabosti sa Kylom koji ga je gurnuo preko ruba i pretvorio
ga u ono što vidimo u The Last Jedi. Tako da meni lično nije potrebno da mi neko nacrta i prikaže na ekranu tu preobrazbu
uživo, kad poznajem kompletnu on screen istoriju Skywalkera i Jedija i mogu sam povezati zašto je Luke postao ovakav kakav jeste.
Bilo bi mi čudno da je još uvijek zadržao taj mladalački, nadobudni duh sa kraja ROTJ kad se sve uzme u obzir.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3525 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by _BataZiv_0809 »

Image
Post Reply