Odličan, da.omar little wrote:
kjutic. nisam ga bila gledala ima deset godina. i dalje originalan i sav svoj. giamatti u formi i mlaad.
Koji ste film DANAS pregledali ?
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#3501 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
- Rugafet
#3502 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Accident Man (2018) - Prica o grupici raznolikih tipova otkacenjaka kojima je zajednicko to da su svi ubice ali sa razlicitim 'kreativnim pristupima tom poslu' Moj favorit je Cliff
Zanimljiv od prve minute pa do samog svrsetka
doslovno me prikovao za trosjed. Sve u svemu odlican pomalo otkaceni britis film za ubiti jedno poslijepodne za Scottom Adkinsom (Boyka) u glavnoj ulozi.
- Rockefeller
#3503 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Sinoc Red Dragon sa Entoni Hopkinsom po ko zna koji put. Perfektna noc.
- TAFKAP
-
nema me tamo
#3505 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
sanšajn je vrh
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
-
zijancer
- beni-bu-man
-
djama
#3509 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Sinoc hajde reko da pogledam taj shape of water... pogino' nako 45 min i ugasio , i onda pogledam Going in style.
- Ultraviolent
#3510 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Shape of water, jos jedan film u nizu koji necu pogledati 
- dale cooper
#3511 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Odgledah, nakon što sam ga fulno u kinu, i nakon što sam mjesecima bježao od recenzija i spojlera.
Dobar film, vjerovatno najbolji od ova nova tri filma post Lucasove Star Wars ere. Kada se nakanim nekada ću
valjda i dati detaljniji osvrt na Star Wars temi, iako je Nihilo uglavnom sve pokrio i rekao u svom osvrtu (mada se
sa nekim stvarima i ne slažem)
- Bloo
- Globalna šefica
#3512 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Boz..PEtr...tek saddale cooper wrote: Odgledah, nakon što sam ga fulno u kinu, i nakon što sam mjesecima bježao od recenzija i spojlera.![]()
Dobar film, vjerovatno najbolji od ova nova tri filma post Lucasove Star Wars ere. Kada se nakanim nekada ću
valjda i dati detaljniji osvrt na Star Wars temi, iako je Nihilo uglavnom sve pokrio i rekao u svom osvrtu (mada se
- dale cooper
#3513 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Pa tek sad izašao pristojan snimak.Bloo wrote:Boz..PEtr...tek saddale cooper wrote: Odgledah, nakon što sam ga fulno u kinu, i nakon što sam mjesecima bježao od recenzija i spojlera.![]()
subtajtlovima.
- Bloo
- Globalna šefica
#3514 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
glory hole...dale cooper wrote:Pa tek sad izašao pristojan snimak.Bloo wrote:Boz..PEtr...tek saddale cooper wrote: Odgledah, nakon što sam ga fulno u kinu, i nakon što sam mjesecima bježao od recenzija i spojlera.![]()
sa nekim stvarima i ne slažem)Šta sam trebao, gledati tele syncove ili neke hard coded verzije sa korejanskim
subtajtlovima.Ne, ne, za Star Wars samo full hd glory.
U kinuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
- dale cooper
#3515 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
E jebiga, potrefilo se da nisam mogao gledati u kinu.Bloo wrote: glory hole...![]()
U kinuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
u kinu, jer niko od jarana i poznanika nije bio ili zagrijan ili dostupan da ide da gleda film.
- TAFKAP
- johnnykola
#3517 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Dobri, da.TAFKAP wrote:One Hour Photo (2002)
Williams, ako ko nije gledao, preporuka i za Insomniu s njim i Al Pachinom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Tito_i_Partija
#3519 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Vidi nje jest' se nesto upela.dale cooper wrote:E jebiga, potrefilo se da nisam mogao gledati u kinu.Bloo wrote: glory hole...![]()
U kinuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!Kombinacija obaveza i činjenice da nisam htio gledati film sam
u kinu, jer niko od jarana i poznanika nije bio ili zagrijan ili dostupan da ide da gleda film.
Cura draga, kad je on tebe mog'o vodit' na cevape, mogla si i ti njega u kino. Mislim stvarno nema smisla.
- Bloo
- Globalna šefica
#3520 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Nisam ga mogla otkortljatiTito_i_Partija wrote: Vidi nje jest' se nesto upela.![]()
Cura draga, kad je on tebe mog'o vodit' na cevape, mogla si i ti njega u kino. Mislim stvarno nema smisla.
next time
- ExNihilo
#3521 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Su čim se ne slažeš?dale cooper wrote:
Odgledah, nakon što sam ga fulno u kinu, i nakon što sam mjesecima bježao od recenzija i spojlera.![]()
- dale cooper
#3522 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Pa recimo sa time da je Lukeova transformacija neuvjerljiva. Prošlo je golemih 35 godina od Povratka DžedajaExNihilo wrote:Su čim se ne slažeš?dale cooper wrote:
Odgledah, nakon što sam ga fulno u kinu, i nakon što sam mjesecima bježao od recenzija i spojlera.![]()
( i to ako ćemo proteklo vrijeme računati izlaskom filmova, moguće da je u univerzumu prošlo i više godina od toga)
i sasvim je realno da je Luke u ovim godinama koje je proveo u samoizolaciji mogao jasno sagledati zaostavštinu
svoje porodice kao i Jedi reda kao zaostavštinu propasti. Što u jednom momentu i priznaje Rey. Tako da ako to
sve uzmemo u obzir nije čudno da se pretvorio u matorog i čangrizavog cinika.
Druga stvar sa kojom se ne slažem je primjena humora u ovom filmu. Dobro, nisu svi joke momenti dobro procjenjeni,
ali oni najbolji su makar jednako dobri kao i oni u Marvelovim filmovima sa kojima se novi Star Wars uspoređuje.
Recimo Lukeovi momenti humora su dobri, posebice onaj kada uči Rey o sili
Yodu kada je on njega učio.
- ExNihilo
#3523 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Sve to stoji, ali ono što se ne prikaže na platnu, kao da se nije ni desilo. A s obzirom da ništa od te transformacije nije prikazano, za mene je bila neuvjerljiva.
Što se humora tiče, problem je baš to što tukne na Marvelov. Od Marvelovog humora momentalno proljev dobivam.
Što se humora tiče, problem je baš to što tukne na Marvelov. Od Marvelovog humora momentalno proljev dobivam.
- dale cooper
#3524 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Kako nije prikazano? Ono što Luke kaže kako je Jedi red dugo vremena romantizovan i izdignut do božanstva je ono što je biloExNihilo wrote:Sve to stoji, ali ono što se ne prikaže na platnu, kao da se nije ni desilo. A s obzirom da ništa od te transformacije nije prikazano, za mene je bila neuvjerljiva.
prikazano u originalnoj trilogiji, gdje su Jediji bili kao neki mistici-ratnici veći od života. Međutim u prequel trilogiji Lucas ih
je jasno prikazao kao moćnu organizaciju sa popriličnim političkim i vojnim uticajem na republiku. I njihov dio u usponu Palpatinea,
odnosno nemogućnosti da prepoznaju i spriječe opasnost dok nije bilo prekasno. Također i odnos Jedi reda prema Anakinu koji
je najblaže rečeno bio ignorantan. Uvalili su ga Obi Wanu, koji se sam nije mogao nositi sa izazovom odajanja dijeta u Jedi
ratnika. Pa onda kada su Anakina pozvali u Jedi red, ali svaki put odbacujući njegove primjedbe ili zahtjeve kao nekoga manje
ravnog. Ne kažem da to čini ono što je Anakin napravio i postao kasnije išta manje groznim, ali ostaje činjenica da Jedaji nisu
bili na visini zadatka u gajenju Anakina kao nekoga za koga su smatrali da će vratiti balans u silu na pozitivan način.
Eh jedan dio toga je Luke proživio u originalnoj trilogiji, a imao je i dovoljno vremena da izuči istoriju Jedi reda i republike
i dođe sam do nekih zaključaka. I povrh svega toga imao je taj momenat slabosti sa Kylom koji ga je gurnuo preko ruba i pretvorio
ga u ono što vidimo u The Last Jedi. Tako da meni lično nije potrebno da mi neko nacrta i prikaže na ekranu tu preobrazbu
uživo, kad poznajem kompletnu on screen istoriju Skywalkera i Jedija i mogu sam povezati zašto je Luke postao ovakav kakav jeste.
Bilo bi mi čudno da je još uvijek zadržao taj mladalački, nadobudni duh sa kraja ROTJ kad se sve uzme u obzir.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu