Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sanchez22

#3501 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanchez22 »

treci wrote:
Sanchez22 wrote:Mene su zeznuli dosad za dvije napojne,graficku karticu i mobitel.Ali sam sve stvari dobio,nije bilo praznih posiljki iako cekam jednu takodje s pika.Tako da sam izgubio preko 200 KM,ali tako bude kada puno vjerujes ljudima jbg :lol:
a i ja pevise vjerujem jbg, al ovo mi bas nije jasno, lik je dao sve podatke, cak sam i na skajpu gledao njega kako testira playstation, i kao da su dvije razlicite osobe, prije slanja je bilo sve 5 on ovo on ono sve super mala maca, i kad mu je stiglo samo smo se jednom culi i tad je pricao bas bahato ono u tom stilu nemam vremena jbg, sta cu ti ja,
al vidjecemo dokle :D
Tako to obicno bude,slika objasnila :-?
Image
treci

#3502 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by treci »

Sanchez22 wrote:
treci wrote:
Sanchez22 wrote:Mene su zeznuli dosad za dvije napojne,graficku karticu i mobitel.Ali sam sve stvari dobio,nije bilo praznih posiljki iako cekam jednu takodje s pika.Tako da sam izgubio preko 200 KM,ali tako bude kada puno vjerujes ljudima jbg :lol:
a i ja pevise vjerujem jbg, al ovo mi bas nije jasno, lik je dao sve podatke, cak sam i na skajpu gledao njega kako testira playstation, i kao da su dvije razlicite osobe, prije slanja je bilo sve 5 on ovo on ono sve super mala maca, i kad mu je stiglo samo smo se jednom culi i tad je pricao bas bahato ono u tom stilu nemam vremena jbg, sta cu ti ja,
al vidjecemo dokle :D
Tako to obicno bude,slika objasnila :-?
Image
bas bas tako, a kako si ti vratio svoje stvari? interesuje me kliko je nasa policija azurna u tim stvarima? jel to bs odrade kako treba il ono prodje godina do tog
Lopov-eliminator

#3503 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Dosao eliminator, sto me se trazi?

Meni se cini da je on tebe ispalio cim ti ne odgovara na poruke, ni na fb ni na mobitel. Probaj ga nazvat s nekog broja koji on nema memorisan pa vidi sta ce ti rec. Mozes mu rec ovo do petka sto si napisao, kao sto je sam rekao napomeni ga :D
Ako mozes, napisi njegove podatke ovdje, pik profil, fb profil, broj i drugi dokazni materijal.
treci

#3504 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by treci »

Lopov-eliminator wrote:Dosao eliminator, sto me se trazi?

Meni se cini da je on tebe ispalio cim ti ne odgovara na poruke, ni na fb ni na mobitel. Probaj ga nazvat s nekog broja koji on nema memorisan pa vidi sta ce ti rec. Mozes mu rec ovo do petka sto si napisao, kao sto je sam rekao napomeni ga :D
Ako mozes, napisi njegove podatke ovdje, pik profil, fb profil, broj i drugi dokazni materijal.

napomenuo sam ga vec par puta, al opet cu, interesuje me kakva je nasa policija po tom pitanju, da li se mogu oslonit na njih, i dali njega da obavijestim da cu prijavit policiji to, ili jednostavno da ga iznenadim...

podatke imam sve spremne, od adrese slike fb profila pik profila broj moba, kad sve zavrsi postavicu i razgovore i sve ovdje, ne zelim da bude da sam postavio, a on kao nije prevarant :D polako cekam, strpljiv sam

edit:
meni ne odgovara ali je poslije razgovora sa mnom jedini dokaz da je na tom profilu ovaj status, nevjerovatno hahaha

"Ako nisi u stanju činiti dobra djela,makar ne nanosi ljudima zlo!" :D :D :D :D :D
Last edited by treci on 25/02/2014 20:06, edited 1 time in total.
Take-Two

#3505 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by Take-Two »

propalismo wrote:@Take-Two 8kg?Obicnom postom za 24h?Drug moj ti je savjet sutra cijeli dan kupaj zabe a u ponedeljak kod porodicnog da ti da uputnicu za nekog dobrog neuropsihijatra.Sta lupas jbt?Ja kakvih hajvana ima na ovom forumu.Ja bi uveo da svako ko hoce da prikljuci internet mora kod psihijatra na pregled da se utvrdi da li je normalan.8kg,obicnom postom za 24h?Pa onda nebi postojao Euroexpres,24 Vip i uopste brza posta.....Katastrofa

Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2
Polako mangupe,kad bi uveli te rigorozne mjere,sumnjam da bi takvi kao ti, imali pristup internetu,ali to nije tema ove emisije...

Neko se prije raspitivo,ja sam samo iznio svoje iskustvo,i jos jednom cu ponoviti,Nintendo Wii.znaci konzola,2 dzojstika,5 igrica,3 komada dodatne opreme,kablovi,+ Balance Board,8 KG,11 km postarine,tebe ako je neko nasamario to nije moj problem... 8)
Lopov-eliminator

#3506 Re: Prevaranti na PIK-u

Ima tu sumnjivih stvari, koristio se socijalom (tipa religiozna porodica, ne bismo mi to). Dalje, sumnjivo je sto je rekao da je slao postom ako ste se prvo dogovorili putem 24Vip. Ako imas sliku Potvrde o prijemu posiljke sto je on uslikao (to se dobije kad saljes nesto postom, mali papir otprilike 10x10 cm) vidi ima li broj posiljke, pocinje sa VP il VA (il nesto slicno) i u nastavku jedno 9-10 brojeva i slova. Mozda mozes preko njeg vidjet sta se desilo s posiljkom, da li je ikada imalo i da li je poslat zahtjev za povrat, mada cisto sumnjam da se povrat desio jer, nek me neko ispravi ako grijesim, koliko ja znam kad posiljka ne dodje na adresu mora se dosta cekati na povrat, nekih 30 dana mislim.
Last edited by Lopov-eliminator on 25/02/2014 20:22, edited 2 times in total.
PikHater

#3507 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

istina je sada kada saljes obicnom postom PREPORUCENO dodje u roku jednog dana doduse sve moje posiljke su bile do 2kg tezine tako da ne znam kako je za veci paket. Neki dan sam poslao zeni u Bihac poslao u 13.30h u sarajevu, sutra ujutru u 10h mi zena javlja da je stiglo...
E sad malo sad su spori sa vracanjem novca treba im 2-3 dana. I sta sam skontao jos sto je bitno da saljes u glavnu postu u tom gradu gdje saljes. onda ce odmah sutra dan doci a ako je npr sporedna neka posta onda treba 2 dana jer prvi dan dodje u glavnu postu a onda odnose u sporednu tu kojoj pripada ta posta..
treci

#3508 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by treci »

Image
ev o zadnjeg razgovora, sad stvarno ne znam sta da radim :S

fb profil ovaj koji vidite...
pik profil : arnel1211
telefon: 060 341 99 09
adresa: Abdulah Pasalic
Gradacac 76250
Lukavac Gornji bb
060-341-99-09

e sad to je ono sto mi je on dao, jedino adresa ne mora bviti njegova, ako se koristio laznim imenom ili adresom ja se izvinjavam vlasniku pravih,
PikHater

#3509 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Moram se pohvaliti jos da sam prije 2 dana kupio svoju jubilarnu 6-u pokvarenu maticnu plocu za racunar na pik.ba... Naravno prodatu pod 100% ispravnu!
Bilans do sada 8 kupljenih ploca - 6 pokvarenih. Samo dvije uspio vratiti, ostalo izvaran.
Moram navesti jos da sam kupio dva kucista sa maticnim plocama unutra koje su ljudi prodavali pod pokvarene a bile su ispravne?!
Kakav paradoks....

Javljam se ovom liku da ne radi ploca i da dodje on da je pokrene ili da odem da je pokrenemo kod njega i da vidimo sta cemo..
Krece standardna prica `nije u sarajevu sa firmom je na putu zove me cim dodje!` . Poslao sam mu danas poruku da mi se zuri i da mi javi kada se vraca i td. Nisam dobio nikakav odgovor naravno a vidim ulazio je na pik ni tamo nista nije odg.
Sacekat cu jos dan/dva da vidim sta ce biti pa cu objaviti onda i ovdje sve sta i kako...
PikHater

#3510 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Lopov-eliminator wrote:Ima tu sumnjivih stvari, koristio se socijalom (tipa religiozna porodica, ne bismo mi to). Dalje, sumnjivo je sto je rekao da je slao postom ako ste se prvo dogovorili putem 24Vip. Ako imas sliku Potvrde o prijemu posiljke sto je on uslikao (to se dobije kad saljes nesto postom, mali papir otprilike 10x10 cm) vidi ima li broj posiljke, pocinje sa VP il VA (il nesto slicno) i u nastavku jedno 9-10 brojeva i slova. Mozda mozes preko njeg vidjet sta se desilo s posiljkom, da li je ikada imalo i da li je poslat zahtjev za povrat, mada cisto sumnjam da se povrat desio jer, nek me neko ispravi ako grijesim, koliko ja znam kad posiljka ne dodje na adresu mora se dosta cekati na povrat, nekih 30 dana mislim.
Drug nakon 20 dana mozes podnijeti tek zahtjev za izgubljenom posiljkom i to samo ako je preporucena bila tj.ako imas broj njen pa da po njemu traze ( o bh posti govorim)
Lopov-eliminator

#3511 Re: Prevaranti na PIK-u

treci, Nakon ovog, stvar je prilicno jasna. Izradio te je i to fakticki priznao. Reci jos jel koristio ovaj broj telefona kad ste pricali il neki drugi, posto je poznato da ove brojeve 060, 064 sa 7 narednih cifri mnogi koriste samo za verifikaciju a druge brojeve koriste u stvarnosti?
Last edited by Lopov-eliminator on 25/02/2014 20:39, edited 2 times in total.
PikHater

#3512 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Da upozorim na jos dva profila
Lik sa profila suba__x__ prodaje neispravan laptop
http://www.pik.ba/artikal/10415175/acer-laptop/

Ovaj lik sto se danas registrovao kurta211208 prodaje isti laptop sa istim slikama kao kod ovog samo kao fol ispravan, inace dosta sumnjiv profil dosta artikala ni na jednom orginal slike sve s interneta
http://www.pik.ba/artikal/11319205/acer-laptop/
treci

#3513 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by treci »

Lopov-eliminator wrote:treci, Nakon ovog, stvar je prilicno jasna. Izradio te je i to fakticki priznao. Reci jos jel koristio ovaj broj telefona kad ste pricali il neki drugi, posto je poznato da ove brojeve 060, 064 sa 7 narednih cifri mnogi koriste samo za verifikaciju a druge brojeve koriste u stvarnosti?
sa ovog telefona smo komunicirali, idem sutra u policiju, jel mi moze neko reci kakva su sad moja prava?
moze li ga policija naci ako zatrazi od pika ip adresu ili sta vec?
PikHater

#3514 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Lopov-eliminator wrote:
saiks wrote:
uskrsno_respo wrote:na auto podforumu neko je postavio ovaj link i bezveze pogledah dojmove kad od 65 transakcija 5-6 ljudi se vrti stalno
http://www.pik.ba/artikal/11263012/audi ... -7-tronic/

ps. ne kazem da je prevarant jer nisam trgovao s njim al je samo iz oglasa vidljivo da je laz jer dsg nikad nije bio u ovom modelu
ovog lika treba prijaviti piku zbog laganja :lol: ,gdje je njemu tu max full oprema,a auta nema pisljive ksenone.

A da mu to kazes rekao bi sta ti znas sta je full
Molim pisite profile, ovaj je SAND .

Profil SAND i profil http://www.pik.ba/profil/ALEN_pi/ isti br tel
treci

#3515 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by treci »

Lopov-eliminator wrote:treci, Nakon ovog, stvar je prilicno jasna. Izradio te je i to fakticki priznao. Reci jos jel koristio ovaj broj telefona kad ste pricali il neki drugi, posto je poznato da ove brojeve 060, 064 sa 7 narednih cifri mnogi koriste samo za verifikaciju a druge brojeve koriste u stvarnosti?

Jesu li slike s fb profila njegove, s obzirom da si ga gledao na Skypeu? To da je lazni profil je slagao, pravi je, jer ti je dao to isto ime kad si slao svoje mobitele i adresu, i budi siguran da ti je dao prave podatke jer da nije, kako bi onda uopste dobio ono sto si mu poslao?
nije bio skype u pitanju bio je fb calling al slicno je, nisam ga puno vidio vidio sam samo malo lica i po tome ne mogu zakljuciti je li pravo ili nije, ali ima puno prijatelja, puno slika, kontam ne moze biti lazni profil, al evo kaze napravicu ja drugi prfil sutra i cao...

ali mogao je dati laznu adresu kupit novi broj i lazno ime, brza posta kad dodje nazove te i kaze gdje cemo se naci, i oni fino ddodju gdje im kazes na mobitel, mozes se potpisati kako hoces i to je to jbg

edit profil je obrisan na fb, ali ne i na piku
Lopov-eliminator

#3516 Re: Prevaranti na PIK-u

Takodjer, i prica o religioznosti mu je pala jer da je stvarno religiozan ne bi tako komunicirao.

Ispustio sam iz vida da si mu slao brzom postom. Snimi neku od njegovih slika cim prije, moze pravit profila koliko hoce i mijenjat brojeve al facu tesko moze promijeniti. Stavi ovdje sliku da ga se javno zna, kao i drugi dokazni materijal. Ovu temu mnogi posjecuju.
Na pik profilu mu ima slika s Acom Pejovicem, budi siguran da je nije lazirao jer onda ne bi brisao fb profil :D
Last edited by Lopov-eliminator on 25/02/2014 20:48, edited 1 time in total.
treci

#3517 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by treci »

Lopov-eliminator wrote:Takodjer, i prica o religioznosti mu je pala jer da je stvarno religiozan ne bi tako komunicirao.

Ispustio sam iz vida da si mu slao brzom postom. Snimi neku od njegovih slika cim prije, moze pravit profila koliko hoce i mijenjat brojeve al facu tesko moze promijeniti. Stavi ovdje sliku da ga se javno zna, kao i drugi dokazni materijal. Ovu temu mnogi posjecuju.
evo profila, ova slika sa profila se fulja svugdje pa nek ljudi upamte...
http://www.pik.ba/profil/arnel1211/
nego pitao sam te nisi mi odgovorio, jel imam ikakve sanse ako odnesem sve ove dokaze kod policije? jer evo pik profil mu jos fercera? mozd amogu saznati odakle se javlja kako sta? mislim koliko je to voljna nasa policija i to
PikHater

#3518 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Lopov-eliminator wrote:Takodjer, i prica o religioznosti mu je pala jer da je stvarno religiozan ne bi tako komunicirao.

Na pik profilu mu ima slika s Acom Pejovicem, budi siguran da je nije lazirao jer onda ne bi brisao fb profil :D

Ma otidji ti u muriju i daj mu te podatke i adresu jer ne vjerujem da bi to sve lazirao za tako malu prevaru dva jeftina mobitela, nego vidio ti nasjeo pa sto nebi kad mu se ukazala prilika a fb profil je sigurno deaktivirao par dana dok se ti ne ohladis.
Nasa murija bi trebala poslati fax muriji u gradacac nek ga bar na razgovor zovnu mada ce to sve ici sporo pogotovo sto nije velika cifra.

A prvo sto bi preporucio svima na piku da se ohlade tih zamjena postom, pa nemozes s ljudima uzivo izaci na kraj a ne preko poste.
Preko poste samo sa otkupom i nikako drugcije nikakve uplate prije slanja i td
Bolje popusti 10km postarine nego cijeli artikal ili cijeli iznos artikla ako nekome uplatis prije slanja...
Sanchez22

#3519 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanchez22 »

Moze li se otvarati paket u posti da se provjeri poslano prije placanja?
Vecinom narucujem preko brze poste ali ponekad i preko obicne.
PikHater

#3520 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Sanchez22 wrote:Moze li se otvarati paket u posti da se provjeri poslano prije placanja?
preko obicne poste ne mozes otvarati jedini je lijek da kupujes od provjerenih prodavaca po piku mada je takvih malo, ja obicno izaberem da kupujem u sarajevu pa i da platim skuplje jer je obicno ovdje sve skuplje pa me opet izrade ali eto bar imas nade da ces ga nahvatati negdje po gradu da vratis...
Sanchez22

#3521 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanchez22 »

PikHater wrote:
Sanchez22 wrote:Moze li se otvarati paket u posti da se provjeri poslano prije placanja?
preko obicne poste ne mozes otvarati jedini je lijek da kupujes od provjerenih prodavaca po piku mada je takvih malo, ja obicno izaberem da kupujem u sarajevu pa i da platim skuplje jer je obicno ovdje sve skuplje pa me opet izrade ali eto bar imas nade da ces ga nahvatati negdje po gradu da vratis...
Nije mi do tuce :-D
Dugo vremena nisam kupovao s pika kako su me zeznuli prosli put,ali opet poceo.
Vidjecu sta ce biti,ima 97 transakcija ali sve skrivene,to mi ide na zivce.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#3522 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Matijevic_Vlado »

treci wrote:Image
ev o zadnjeg razgovora, sad stvarno ne znam sta da radim :S

fb profil ovaj koji vidite...
pik profil : arnel1211
telefon: 060 341 99 09
adresa: Abdulah Pasalic
Gradacac 76250
Lukavac Gornji bb
060-341-99-09

e sad to je ono sto mi je on dao, jedino adresa ne mora bviti njegova, ako se koristio laznim imenom ili adresom ja se izvinjavam vlasniku pravih,
izvini djubre sam, al sam se fakat od srca nasmijao tvojoj nesreci :mrgreen: :mrgreen:
zli_hordas

#3523 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zli_hordas »

Posalji mu poruku dabogda ti Babi za dzenaze toliko falilo koliko si ti mene zajebo dabogda ga ne mogo u zemlju spustiti,ovdje cim je covjek normalan gledaju da te nagu.ze jedino silom mozes prava ostvarit.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3524 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

malo su ljudi prenaivni u ovakvoj zemlji

pogotovo na daljinu

i sa tim papanima po selima... ovi u sarajevu se barem uplase da im neces pokucati na prozor
ipak nikad ne znas kolika je budala tvoja buduća žrtva
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#3525 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Matijevic_Vlado »

e jbg posten covjek se ne nada da ce biti naguzen, al u nasoj bari uvijek moras biti korak ispred nekog drugog da bi opstao. eto ovaj jad napravio profil 14 februara i sve slike tada stavio, al ko ce o tome kontati kad mislis da su svi kao i ti posteni
Post Reply