RUSIJA

Post Reply
nosara

#3501 Re: RUSIJA

Post by nosara »

Ruska Sjeverna flota i padobranske jedinice počele su danas vojne vježbe s 38.000 vojnika, više od 55 ratnih brodova i podmornica i 110 aviona i helikoptera.

To je izazvalo zabrinutost ponajviše u zemljama koje graniče upravo sa Rusijom.

Reuters navodi da Litvanija, iako ne graniči direktno sa Rusijom, uvodi obaveznu vojnu službu među svojim stanovništvom. Razlog za to je što ova zemlja ima svega 15.000 vojnika.

Za eventualnu rusku invaziju pripremaju se i Estonija i Letonija. Zapadno od ovih zemalja nalazi se Kaliningrad, enklava pod kontrolom Rusije koja na ovim prostorima drži dosta teškog naoružanja.

Litvanci su u tolikoj mjeri zabrinuti da su nedavno izdali priručnik od 98 stranica u kojem se građani savjetuju kako da postupe ukoliko dođe do ruske invazije.

Također, u ovoj zemlji je odnedavno zabranjeno nositi bilo kakvu vrstu odjeće koja liči na vojnu uniformu.

New York Times je nedavno objavio članak u kojem se navodi da se Poljska također pribojava rata.

Ova zemlja ne graniči direktno sa Rusijom, ali dijeli granicu sa Bjelorusijom koja je već dugo pod kontrolom zvanične Moskve.

Poljsko Ministarstvo odbrane u januaru je objavilo da će osigurati vojnu obuku za bilo kojeg građanina koji to zatraži, navodi New York Times.

:maca:
Banksy

#3502 Re: RUSIJA

Post by Banksy »

Martinez_ wrote:
Banksy wrote: Spremaj ti crninu ...
http://www.jutarnji.hr/gdje-je-putin--r ... j/1313981/
Priznaj da si se ponadao.
Priznaću ako ti priznaš zašto si baćuškin fan.

Inače, zaboli me, i za Putina i za Obamu. Kad odu, doći će drugi i nastaviti tamo gdje su ovi stali, a sunce će i dalje izlaziti i zalaziti.
Banksy

#3503 Re: RUSIJA

Post by Banksy »

nosara wrote: Ruska Sjeverna flota i padobranske jedinice počele su danas vojne vježbe s 38.000 vojnika, više od 55 ratnih brodova i podmornica i 110 aviona i helikoptera.

NATO tanks arrive for military exercise in Estonia
Published time: March 14,
:evil: :mrgreen:
nosara

#3504 Re: RUSIJA

Post by nosara »

Banksy wrote:
nosara wrote: Ruska Sjeverna flota i padobranske jedinice počele su danas vojne vježbe s 38.000 vojnika, više od 55 ratnih brodova i podmornica i 110 aviona i helikoptera.

NATO tanks arrive for military exercise in Estonia
Published time: March 14,
:evil: :mrgreen:
Image

:D
sumirprimus

#3506 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

nekad su se zajebavali u berlinu,pragu,budimpesti,baltickim zem..sad...istocno od harkiva :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3507 Re: RUSIJA

Post by pici »

ruski car
Putin: Ameriku možemo uništiti za manje od pola sata

Bili smo spremni dići nuklearnu uzbunu kad se Krim pripajao, nismo znali kakva će biti reakcija, rekao je Putin za dokumentarac o aneksiji

Na sjeveru Europe počinju ratne igre: prvo su Norvežani započeli najveću vojnu vježbu od završetka hladnog rata u pokrajini Finnmark koja graniči s Rusijom, angažirano je pet tisuća vojnika i 400 vozila.

"Udruženi Viking"

Na odgovor ruskog predsjednika Vladimira Putina nije trebalo dugo čekati: ruska Sjeverna flota dignuta je na iznenadnu provjeru borbene gotovosti koja će obuhvatiti gotovo 40 tisuća vojnika, 41 ratni brod, 15 podmornica, puno više od norveške vježbe Udruženi Viking.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu objasnio je kako upravo na sjeveru Rusija mora posvetiti pažnju novim prijetnjama vojnoj sigurnosti zemlje. U ruskom tumačenju tako vježbe i alarm članica NATO saveza zbog ruskog posezanja za tuđim teritorijem, pokušaj odvraćanja Rusije da ne krene i na baltičke zemlje preokreće se u Moskvi u prijetnju Rusiji. A otamo stižu novi zabrinjavajući tonovi.

Pušten je u javnost dokumentarac u kojem Putin priznaje da je bio spreman na nuklearnu konfrontaciju zbog Krima!

– Nije odmah bilo jasno kakva će biti reakcija na aneksiju Krima. Zato sam na samom početku morao dati direktne naredbe vojsci – rekao je Putin, rekavši i kako je bio spreman dići nuklearnu uzbunu. Citiraju se i Putinove riječi izrečene na banketu u prosincu 2011. uoči predsjedničkih izbora u ožujku 2012., u nazočnosti znanstvenika i novinara iz cijelog svijeta. U opuštenoj atmosferi Putin im je, očekivano, govorio o tome koliko je baš on nužan Rusiji, a onda ih iznenadio.

– SAD želi dobro odnose s Moskvom samo zato što znaju da je Rusija jedina koja može uništiti Ameriku za pola sata, ili i manje – rekao je. Tada su riječi vjerojatno shvaćene kao čavrljanje uz piće, sad, kad je Krim anektiran, izazivaju drugačije reakcije.

Javna laž postala norma

NATO pokušava spriječiti eskalaciju ruskih pretenzija na susjedne zemlje i dovlačenjem vojne opreme u baltičke zemlje, ali to samo diže tenzije na višu razinu. Suradnik ubijenog ruskog oporbenog vođe Borisa Njemcova Ilja Jašin napisao je na Faceu kako je sad jasno koliko su vrijedile Putinove riječi kad je govorio da Rusija nije poslala vojnike na Krim, a onda to priznao.

"Nuklearni rat može uništiti ljudsku civilizaciju, svatko to razumije osim Putina", piše Jašin, ističući kako je Putin pokazao da mu je javna laž norma. Proteklih deset dana nije ga bilo u javnosti, web je bio prepun mnogih nagađanja gdje se nalazi, no danas se pojavio na sastanku s kirgistanskim predsjednikom Almazbekom Atambajevim.

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3508 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

ljudi moji pa ovo nije putin
ne liči na sebe to je neki dvojnik a putin je ko zna gdje

ovo je neka zavjera, false flag i teorija zablude u isto vrijeme
podvala i izdaja ... nešto se sprema opasno čim su fašisti spremni na ovakve stvari
pici

#3509 Re: RUSIJA

Post by pici »

utorak 17.03.2015 | 09:37
Putin - bolest, botoks ili treće?
Izvor: B92

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin imao je u ponedeljak trijumfalni povratak u javnost, smejući se glasinama da je odsustvovao zbog bolesti.

Ipak, kako navodi Independent, napor portparola da se smanji uticaj glasina o njegovoj navodnoj bolesti nije dao konkretan razlog za njegov desetodnevni nestanak iz javnosti i otkazivanje nekoliko, unapred zakazanih, bilateralnih sastanaka.

Reporteri koji su bili prisutni na konferenciji za medije posle Putinovog sastanka sa predsednikom Kirgistana naveli su da lider poznat po svojim mnogobrojnim sportskim aktivnostima i gotovo vrhunskoj formi, nije izgledao tako “sveže“ kao nekada.

“Ne postoji ništa u njegovom ponašanju što bi ukazivalo na bilo kakve zdravstvene probleme“, navodi agencija Rojters, ali agencija Frans pres ističe da je Putin izgledao “nekako bledo“.

Ostali mediji su u svojim izveštajima, opisujući Putina, koristili epitete “znojav“, “blistav“, “podbuo“, a pojedini su išli do kraja, navodeći da on zaista izgleda bolesno.

Tabloidni portal MejlOnlajn je objavio mišljenje Džudi Džejms, ekspertkinje za govor tela, koja je istakla da Putin nije isti kao pre.

“Iako se smeje, u njegovim očima fali izraz čvrstine i arogancije koji je karakterističan za njega. Korak mu je normalan, ali leva ruka pokazuje znakove slabosti. U pojedinim trenucima samo visi, potom je on pridržava desnom rukom, ali se sve vrati u normalu kada njom otkopčava dugme na sakou“, navela je Džejms.

Prema određenim mišljenima, Putin se podvrgao hirurškoj operaciji zatezanja lica, što podgreva stare glasine da on godinama ima tretmane fejsliftinga i ubrzigavanja botoksa.

Putin je deset dana bio odsutan iz javnosti, a njegov sastanak sa kolegom iz Kirgistana Almazbekom Atambajevim svrstao se u red najiščekivanijih, ne toliko zbog tema razgovora, koliko zbog činjenice da su se u medijima provlačile glasine o njegovoj bolesti i misterioznom nestanku.
Image
sumirprimus

#3510 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

pici fotosop...?
pici

#3511 Re: RUSIJA

Post by pici »

neam pojma al je propo ko grčka...

Image
sumirprimus

#3512 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

tu ej bas simpa,pravi smjesko...
breuer

#3513 Re: RUSIJA

Post by breuer »

Da li je istina da su Sarajevo i Moskva dva jedina preostala evropska glavna grada u kojima nije održan Pride?
Kaligula I

#3514 Re: RUSIJA

Post by Kaligula I »

Image

Hermann Hesse:
„Ako nekog mrzimo,onda u njegovom liku mrzimo nešto što je usađeno u nama samima.
Ono što nije u nama samima, to nas ne uznemirava.“
pici

#3515 Re: RUSIJA

Post by pici »

Penis bonus, pax in domus
JohnnyS

#3516 Re: RUSIJA

Post by JohnnyS »

Putinčad poput šiparica koje su kupovale Bravo onomad i postere lijepile po zidovima svojih soba...
nosara

#3517 Re: RUSIJA

Post by nosara »

JohnnyS wrote:Putinčad poput šiparica koje su kupovale Bravo onomad i postere lijepile po zidovima svojih soba...
Dakle pici je siparica... Nije to u redu... :roll:
japin_mutapi

#3518 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

ovi putinofilci ljubomorni ko pas
čim im idola dirneš odmah se upale i brane ga do zadnjeg slova na tastaturi

nema predaje nema povlačenja ... posle uvlačenja
pici

#3519 Re: RUSIJA

Post by pici »

nosara wrote:
JohnnyS wrote:Putinčad poput šiparica koje su kupovale Bravo onomad i postere lijepile po zidovima svojih soba...
Dakle pici je siparica... Nije to u redu... :roll:
ne brini biće izlet do mokre gore...sendviči besplatni :mrgreen:
L u c i f e r

#3520 Re: RUSIJA

Post by L u c i f e r »

ne znam jel bila dosad ova

Image
Danguba

#3521 Re: RUSIJA

Post by Danguba »

"SAD želi dobro odnose s Moskvom samo zato što znaju da je Rusija jedina koja može uništiti Ameriku za pola sata, ili i manje", rekao je svojevremeno Putin.
Ovaj covjek je bolestan. Treba mu skloniti sve kljuceve.
japin_mutapi

#3522 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

a prpa ... radi guza ko meduza

Image
japin_mutapi

#3523 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

ne sikirajte se vladimir je čovjek mira i tišine

Image
Challenger__

#3524 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:ne sikirajte se vladimir je čovjek mira i tišine

Image
Normala. Ne znaju levati da si ti dobar s Vladimirom. Baš sad me pita preko telefona, "kako mi je Japin, jel' šta ljut na mene?" Ja velim, kako ljut? Kaže Vladimir, "ama javili mi ovi moji da više ne ide na moju pumupe po Saraj'vu, a najavio je da će zatvorit' račun u Sberbanci".

Ne brini Japine, rekao sam mu da su to samo glasine, kao one da je on nest'o. Nasmij'o se i kaže da mu je laknulo. Nego, zamolio me da ti kažem da mu se javiš na Skype čim uhvatiš vremena. Kaže nije nikakva frka, ali bi volio onako, da se zezate.

Ah, da, pit'o me da li ga pominješ po Klixu, rekao sam da pominješ, samo po dobru.

Mislim da sam ti sve rek'o.
japin_mutapi

#3525 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

čeli big lajk
:thumbup:

Image
Post Reply