nisu jos cekaju da rokne ovog pa ce ondaarshavin wrote:Jesu uhapsili Dzamonju?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Neradnik
#3501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- lua
#3502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sinoć od 00:00 do 07:30 je u Vogošći ukraden sivi Golf 5, 1.8 tdi, 2006. godište, šoferšajba napukla. Nisam imala zaštitu, ali je kasko osiguran. Sumnjam da će smrad koji mi je ukrao auto i pročitati ovo, ali se nadam da će mu ženske japanke i dukserica lijepo pristajati i da će od one 2 marke za parkinga koje sam ostavila u pepeljari kupiti sebi nešto čestito.
-
drugi_profil
#3503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sljedeci put pored kaska, stavi i zastitu. Mada se svaka zastita skida kad se hoce, radije ce odabrati auto koje je nema, dok god takvih ima po parkinzima.
Sretno sa naplatom i nadam se da se neces previse sekirati jer jbg. to je samo auto. Zao mi je.
- Neradnik
#3504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sta li se ono zapalilo na otoci cini mi se da je kod one druge pijace ne merkur.
-
gidra
#3505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
bolje da si ugradila Zeder nego što pare daješ na kasko.lua wrote:Sinoć od 00:00 do 07:30 je u Vogošći ukraden sivi Golf 5, 1.8 tdi, 2006. godište, šoferšajba napukla. Nisam imala zaštitu, ali je kasko osiguran. Sumnjam da će smrad koji mi je ukrao auto i pročitati ovo, ali se nadam da će mu ženske japanke i dukserica lijepo pristajati i da će od one 2 marke za parkinga koje sam ostavila u pepeljari kupiti sebi nešto čestito.
Sad kad te zavale u osiguranju neće ti isplatiti ni pola stvarne vrijednosti golfa.
Također u subotu ukraden od prijatelja iz dijaspore golf 6 sa parkinga ispred hotela Sarajevo, također nije imao zaštitu nikakvu.
Izgleda da ponovo hara neka automafija po gradu a murija se pravi luda. Jebem im sve.
- lua
#3506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Murjak danas veli da je moj auto s bosanskim tablicama prvi koji je ukraden u posljednjem mjesecu. Kaže, najviše hapaju auta iz dijaspore. Ali kod mene je baš varijanta:"Ne da se usranom do potoka". Em mi ga ispred kuće ukrade, em "ker-alarm uređaj" u kog se kune moj otac nije lanuo. A svjesna sam sad da je trebala i druga zaštita, a znam da neću naplatiti ni da mogu kupiti biciklo. Kad sam ušla u Triglav na Velešićima u Ured za procjenu štete i čula da im svira "Za venčanim stolom" došlo mi je da povraćam. 7 god po 1.200 maraka za full kasko... A kunem ti se nadam se da će im za lijekova trebati, bagra osafunjana.gidra wrote:bolje da si ugradila Zeder nego što pare daješ na kasko.lua wrote:Sinoć od 00:00 do 07:30 je u Vogošći ukraden sivi Golf 5, 1.8 tdi, 2006. godište, šoferšajba napukla. Nisam imala zaštitu, ali je kasko osiguran. Sumnjam da će smrad koji mi je ukrao auto i pročitati ovo, ali se nadam da će mu ženske japanke i dukserica lijepo pristajati i da će od one 2 marke za parkinga koje sam ostavila u pepeljari kupiti sebi nešto čestito.
Sad kad te zavale u osiguranju neće ti isplatiti ni pola stvarne vrijednosti golfa.
Također u subotu ukraden od prijatelja iz dijaspore golf 6 sa parkinga ispred hotela Sarajevo, također nije imao zaštitu nikakvu.
Izgleda da ponovo hara neka automafija po gradu a murija se pravi luda. Jebem im sve.
Last edited by lua on 20/08/2013 14:00, edited 1 time in total.
-
gidra
#3507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Žao mi je stvarno.lua wrote:Murijak danas veli da je moj auto s bosanskim tablicama prvi koji je ukraden u posljednjem mjesecu. Kaže, najviše hapaju auta iz dijaspore. Ali kod mene je baš varijanta:"Ne da se usranom do potoka". Em mi ga ispred kuće ukrade, em "ker-alarm uređaj" u kog se kune moj otac nije lanuo. A svjesna sam sad da je trebala i druga zaštita, a znam da neću naplatiti ni da mogu kupiti biciklo. Kad sam ušla u Triglav na Velešićima u Ured za procjenu štete i čula da im svira "Za venčanim stolom" došlo mi je da povraćam. 7 god po 1.200 maraka za full kasko... A kunem ti se nadam se da će im za lijekova trebati, bagra osafunjana.gidra wrote:bolje da si ugradila Zeder nego što pare daješ na kasko.lua wrote:Sinoć od 00:00 do 07:30 je u Vogošći ukraden sivi Golf 5, 1.8 tdi, 2006. godište, šoferšajba napukla. Nisam imala zaštitu, ali je kasko osiguran. Sumnjam da će smrad koji mi je ukrao auto i pročitati ovo, ali se nadam da će mu ženske japanke i dukserica lijepo pristajati i da će od one 2 marke za parkinga koje sam ostavila u pepeljari kupiti sebi nešto čestito.
Sve je to u sprezi jedno sa drugim lopovi i murija, ali najgore je što ti predstavnici zakona znaju da se sada kradu baš u velikom broju auta i ništa ne poduzimaju.
- seoBIH
#3508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ukraden je i BMW x5 prije par sedmica na Stupu (Tibra), cisto da se zna da automafija hara
Isto tako dijaspora 
-
gidra
#3509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zar je toliko teško postaviti patrole u noćnim satima na najfrekventnijim izlazima iz Sarajeva prema RS-u jer tamo završava 90% ukradenih auta i lagano kontrolisati svakoga ko prođe.
Patrola prije prvog tunela prema Palama, jednu na Dobrinji, jednu na Vracama, Jednu na izlazu iz Kotorca u Lukavicu i jednu na izlazu iz Hrasnice u Vojkoviće.
Patrola prije prvog tunela prema Palama, jednu na Dobrinji, jednu na Vracama, Jednu na izlazu iz Kotorca u Lukavicu i jednu na izlazu iz Hrasnice u Vojkoviće.
- seoBIH
#3510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Te patrole i postoje, ali oni su u talu s krimosima 
- respo
#3511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
lua ne idi u velesice u triglav
nego fino se zaputi u triglav kod vjecne ona prva ulicica sto sijece ferhadiju
tacno iza vjecne
i tamo ce fino pricati s tobom
bar je sa mnom u svakom razgovoru bio ljubazan ma sta bilo u pitanju
tacno iza vjecne
- lua
#3512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
gidra wrote:Zar je toliko teško postaviti patrole u noćnim satima na najfrekventnijim izlazima iz Sarajeva prema RS-u jer tamo završava 90% ukradenih auta i lagano kontrolisati svakoga ko prođe.
- lua
#3513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Puno ti hvala na savjetu... Nadam se da ću izvući nešto parica da zbavim kakvo auto, ali neću praviti grešku i kupovati VW ponovo, a ako ga kupim onda ću ga napucati alarmima i zaštitama da "gori hala"... Kad pomislim da mi auto negdje u Lukavici komadaju i rasprodaju srce mi puca. Mislim, nije ferari i neću da zvučim kao debil, ali fakat ima sentimentalnu vrijednostrespo wrote:lua ne idi u velesice u triglav
tacno iza vjecne
- O'zone
- Globalni moderator
#3514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/bih/buknuo-p ... 30820059#1Neradnik wrote:sta li se ono zapalilo na otoci cini mi se da je kod one druge pijace ne merkur.
-
shandrprcSA
#3515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zao mi je svakoga ko je od usta odvajao pa sebi kupio auto. Vidim ja patrole cesto na tim mjestima sto si spomenuo samo mi reci sta treba da urade kad ukradeno auto krene prema njima? Mislim, koje su im mogucnosti a da su u skladu sa zakonom? A nas zakon jegidra wrote:Zar je toliko teško postaviti patrole u noćnim satima na najfrekventnijim izlazima iz Sarajeva prema RS-u jer tamo završava 90% ukradenih auta i lagano kontrolisati svakoga ko prođe.
-
gidra
#3516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa kontrolisati vozila. Ako neće da stane, zovi druge patrole u RS i ganjaj lopove, ne plaćamo ih samo da bi pisali kazne za žmigavac, pojas ili parkiranje.shandrprcSA wrote:Zao mi je svakoga ko je od usta odvajao pa sebi kupio auto. Vidim ja patrole cesto na tim mjestima sto si spomenuo samo mi reci sta treba da urade kad ukradeno auto krene prema njima?gidra wrote:Zar je toliko teško postaviti patrole u noćnim satima na najfrekventnijim izlazima iz Sarajeva prema RS-u jer tamo završava 90% ukradenih auta i lagano kontrolisati svakoga ko prođe.
-
Bodkin
#3517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
netacno, jaran naplatio i vise nego sto je auto vrijedilo. isto golf 5.gidra wrote:bolje da si ugradila Zeder nego što pare daješ na kasko.lua wrote:Sinoć od 00:00 do 07:30 je u Vogošći ukraden sivi Golf 5, 1.8 tdi, 2006. godište, šoferšajba napukla. Nisam imala zaštitu, ali je kasko osiguran. Sumnjam da će smrad koji mi je ukrao auto i pročitati ovo, ali se nadam da će mu ženske japanke i dukserica lijepo pristajati i da će od one 2 marke za parkinga koje sam ostavila u pepeljari kupiti sebi nešto čestito.
p.s. ukradena 2 auta sto ja znam u zadnjih 2 mjeseca
-
gidra
#3518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
koliko ako nije tajna i kada je to bilo? Djeluje mi kao nestvarno.Bodkin wrote:netacno, jaran naplatio i vise nego sto je auto vrijedilo. isto golf 5.gidra wrote:bolje da si ugradila Zeder nego što pare daješ na kasko.lua wrote:Sinoć od 00:00 do 07:30 je u Vogošći ukraden sivi Golf 5, 1.8 tdi, 2006. godište, šoferšajba napukla. Nisam imala zaštitu, ali je kasko osiguran. Sumnjam da će smrad koji mi je ukrao auto i pročitati ovo, ali se nadam da će mu ženske japanke i dukserica lijepo pristajati i da će od one 2 marke za parkinga koje sam ostavila u pepeljari kupiti sebi nešto čestito.
p.s. ukradena 2 auta sto ja znam u zadnjih 2 mjeseca
A gledaj još koliko je cura dala na kasko 7x1200KM
- uglavnomja
#3519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
treba dobro procitati uslove ugovora za kasko, ima nekih caka i zackoljica, da prebaci krivicu na tebe, nemar ili slicno, napr. ker alarm ne vjerujem da pikaju ...
moras dokazati da je auto bio zakljucan, da imas oba kljuca kod sebe.
moras dokazati da je auto bio zakljucan, da imas oba kljuca kod sebe.
- Bakir1
#3520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kljucevi x2, dokumenti od vozila, zapisnik od policije.
to sto je placala 7 godina po toliko novca ne igra nikakvu ulogu.
dobiti ce odokativno nekih 9-13 hiljada KM
to sto je placala 7 godina po toliko novca ne igra nikakvu ulogu.
dobiti ce odokativno nekih 9-13 hiljada KM
-
drugi_profil
#3521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kad skontas da si trehno za osiguranje 8 i po milja nepovratno, i da ti vozilo vrijedi 13 milja, postavlja se pitanje da li uopste ima racunice za to kasko.
Nadam se da ce izvuci dovoljno da kupi solidno auto.
-
shandrprcSA
#3522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma ja, pa ce im statigidra wrote: Pa kontrolisati vozila. Ako neće da stane, zovi druge patrole u RS i ganjaj lopove, ne plaćamo ih samo da bi pisali kazne za žmigavac, pojas ili parkiranje.
-
fixer
#3523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ocam, vise bi vrijedilo da ih je ulozila. Samo je problem sto si sa osiguranjem zasticen od dana kad je placena prva premija, i da su joj ga ukrali drugi dan, naplatila bi sve.drugi_profil wrote:Kad skontas da si trehno za osiguranje 8 i po milja nepovratno, i da ti vozilo vrijedi 13 milja, postavlja se pitanje da li uopste ima racunice za to kasko.
- Bakir1
#3524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sve se to zove amortizacija, malo ih je koji samovoljno se odricu tih para za kasko, lizing je nemilosrdan
-
gidra
#3525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa pobjeći će možda tada, ali drugi put će dobro promisliti hoće li ukrasti tu ili ne.shandrprcSA wrote:Ma ja, pa ce im statigidra wrote: Pa kontrolisati vozila. Ako neće da stane, zovi druge patrole u RS i ganjaj lopove, ne plaćamo ih samo da bi pisali kazne za žmigavac, pojas ili parkiranje.Samo zaboravljas cinjenicu da su oni u autu za kojim im boli qrac sta ce biti samo da pobjegnu
Samo pojačane kontrole vozila i pojačana kontrola kretanja policije po naseljima može spriječiti ovo što se događa u gradu u posljednjih par mjeseci.
Eh sada drugi je par opanaka to što su oni svi u talu i što im puca ona stvar za ove probleme.