KUP BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
snaga_znanja

#3501 Re: KUP BiH

Post by snaga_znanja »

emigrazione wrote:Hvatali smo mi vas po autobuskoj, tri dana sam ruke u ledu drzao poslije toga...
Ramiz Delalic Celo i Ismet Bajramovic Celo u jednom. :lol:
emigrazione

#3502 Re: KUP BiH

Post by emigrazione »

Pitaj one josip broz celik ako meni ne vjerujes...
strong69

#3503 Re: KUP BiH

Post by strong69 »

licencirani wrote:strong, obicno to hala bude pa je svejedno, glupo je spocitavati upravi celika krivicu oko ovog sranja...
Zasto samo u Zenici? Bili su navijaci Zelje u Bijeljini, Veleza u Sarajevu, Sarajeva na Grbavici, Zelje na Kosevu... Ali ovo mogu da razumijem. Nema organizovanog dolaska i zdravo.

Ali pregled licnih karata? Odluku je donio CELIKOV komesar za sigurnost, nije MUP donio tu odluku. Sprovesce je sa policijom jer niko drugi nema pravo da kontrolise licne karte. Time krsi jedno od osnovnih prava na slobodu kretanja. Evo, stavi sebe u poziciju covjeka kojem u licnoj karti pise Zenica kao mjesto rodjenja. I dodjes na Kosevo sam, bez sala, bez obiljezja, sa kartom i vrati te zbog mjesta rodjenja? Kako bi se osjecao? Meni se to desilo u Zenici i bio sam popisan. Ne sto nisam gledao utakmici, nego sto mi u BiH, u mojoj Zenici ne daju da udem na stadion jer sam rodjen u Sarajevu. Mnogi se igraju sa zakonom ali glupo je pricati o tome kada drzave vise i nema. Da je ima, neko bi im ukazao na to da je ZAKON jaci od ODLUKE i da bi svako ko ih tuzi dobio na Sudu. O tome se radi.
N.N.

#3504 Re: KUP BiH

Post by N.N. »

Celikov komesdar je obicna kita i on takvu odluku ne moze donijeti, sta je vama :)
On vam je ala onaj kod Zelje, Dino Pekic ili kako vec, samo trckara po terenu, smiruje navijace i to je to.
Ovo je odluka murije koju ce ista i provoditi.
Nema Celik niti njegovi sluzbenici nikakve veze sa tim

Savez je zajebao i sada MUP to iskoristava i provodi. MUP moze kako hoce, jer je odluka Saveza na snazi.

Naravno da ovo nije po zakonu, ali ju je moguce pravdati. Povuci pitanje ugrozenosti i slobode kretanja, oni ce ti izaci sa izgovorom garantiranje licne sigurnosti i to je to. A moze im se jer je par puta bilo provala na tribini i onda belaja.
To je sva prica.

Tako ce isto biti i za uzvrat i to je to. Jebat im mater.
Sto prije skontamo da vecinu boli kurac za ligu, da su oni vec u Brazilu, kofere pakuju, odjeca se slaze, bit ce nam lakse.
phillie

#3505 Re: KUP BiH

Post by phillie »

Zasto samo u Zenici? Bili su navijaci Zelje u Bijeljini, Veleza u Sarajevu, Sarajeva na Grbavici, Zelje na Kosevu... Ali ovo mogu da razumijem. Nema organizovanog dolaska i zdravo.
Zeljo u Bijeljini, Velez na Otoci... vjerovatnoca neke pizdarije 0% (posto nema domacih navijaca)
Sto se tice vasih derbija, ocito je tu Savez zazmirio zbog opsteg dobra...

Ali ovo je posebna utakmica koja se ne moze gledati kroz prizmu gore navedenih. Imas veliki broj domacih navijaca (za obje utakmice govorim) + imas dovoljan broj "budala" koji ce krenuti na gostovanje, pa sta mu Bog da. Takva situacija je zahtjevala ocitanje Saveza, koji se kao p+++a usutio, kao da ovo takmicenje nije Savez organizovao, kao da on nema veze sa Kupom, yebala ih Kopakabana.

Klubovi koji su se nasli izmedju dvije vatre, s jedne strane imaju navijace koji zahvtjevaju da se ukine zabrana, a s druge strane treba organizovati ovakvu utakmicu da prodje bez belaja (jer ce u suprotnom na ime kluba stici virman iz Saveza u kojem stoji: " Zbog lose organizacije utakmice finala Kupa vas klub (staviti ime svog kluba) je kaznjen sa 5, 10 , 15 hiljada maraka. Iznos uplatite u Centrotrans da imamo za puta. Hvala."). Ovo sa licnim kartama po mom misljenju je totalno glupo i bezveze. (Sta ako dodju navijaci Sarajeva iz Travnika, Zavidovica, Sent Luisa... sta onda? ) Ovako se moze desiti da se i karte za finale preprodaju :D :D :D i opet ti moze biti 100tinjak gostujucih navijaca na zapadu Bilinog/Koseva i potencijalni problemi su tu.

A na stranu to sto su razlozi uvodjenja zabrane vec nasli u udzbenicima iz istorije....

Ma p---e sa Coseta, mrsh i da Bog da se ne vratili.
nebitan lik

#3506 Re: KUP BiH

Post by nebitan lik »

N.N. wrote:Hocete li sutra doci, nakon sto smo vas prije 2-3 godine zive po Zapadu `vatali ? :D
A Popco se jaran pokupio kada je vidio da je sjever zatvoren :lol:

ahahahahhaahahah
dodjite vi na istok kad ste mangupi nasi su barem dosli,dodjite na istok npr da vidimo kako cemo vas da hvatamo posto ste mudonje velike :lol: poredite HZ sa vama meni je smijedno da se uopste poredimo,uostalom brojnojst nije nikakvo mjerilo nicega,da si malo upucen znao bi to,pogledaj nasa gostovanja i vasa,pogledaj navijanje i organizaciju,pa vise puta se u Zenici culi niste,snimali ste i slikali HZ
N.N.

#3507 Re: KUP BiH

Post by N.N. »

Dobro ba, jest. :D
nebitan lik

#3508 Re: KUP BiH

Post by nebitan lik »

Rob_Atl wrote:
Mračajski proto wrote:Ne znam kako Robijaši uopće imaju obraza tražiti ukidanje zabrane. Nema ih 5 godina na mapi i odjednom ono našli gostovati negdje. :lol:
Daj mi slike vasih gostovanja prije ukidanja zabrane, osim zenice , sa domacih i bolje ne postavljaj :lol:
haha nemoj se provaljivati svega ti :lol: prije zabrana HZ ni jedno gostovanje dugo godina nisz propustili,dok vi dva gostovanja odete onda 10 niste na gostovanju :lol: :lol: idi prelistaj malo slike mrsko mi postavljat ovdje slike i klipove imas sve na youtube,de nam postavi vase slike iz Trebinja,Banja Luke za pocetak pa da pricamo dalje :lol: :lol: :lol:
nebitan lik

#3509 Re: KUP BiH

Post by nebitan lik »

N.N. wrote:Dobro ba, jest. :D
ima li slika iz BL,Trebinja,Bijeljine da uporedimo pasa moj posto vidim da si upucen,de nam baci koju sliku :lol:
enkoo83

#3510 Re: KUP BiH

Post by enkoo83 »

Kasno je sada kukati o zabrani.kada je donijeta odluka tada su grupe i klubovi trebali uticati da se ista ponisti.grupe su mogle izvrsiti pritisak na klubove a klubovi na savez.

Sent from my ST21i using Tapatalk
Fauja Singh

#3511 Re: KUP BiH

Post by Fauja Singh »

Ovo sto je uradio Celikov komesar za sigurnost samo nas jos vise udaljava i izaziva jos vecu netrpeljivost. Evo kako su obje ekipe izborile finale zaista se moglo procitati finih komenatara sa obje strane, bilo je tu kulturnog prepucavanja.
I sad dodje ova sramna odluka da bilo ko sa licnom kartom iz Sarajeva ne moze doci na utakmicu.
Pa zar se toliko tesko bar jednom ponijeti gospodski i reci "zabrana je u toku, ali otvorit cemo Juznu tribinu za gledaoce bez navijackih obiljezja i pozeljet im dobrodoslicu"
Ali jok, nekim ljudima je lakse i dalje ostati coban i ponasati se u skladu sa tim.
nebitan lik

#3512 Re: KUP BiH

Post by nebitan lik »

N.N. wrote:Dobro ba, jest. :D
ajde strucnjak daj klipove Robva sa ovih gostovanja posto si poceo pricu o vasoj ultra furci,kad svi znamo da vam je tribina 0 i vi se sa HZ poredite po cemu?
Šibicar

#3513 Re: KUP BiH

Post by Šibicar »

Ostalo je još jedno kolo do kraja prvenstva(u kojem je mostarski derbi) i finale kupa,potencijalno opasne utakmice,tako da su ovi hadalji iz saveza procijenili da im je bolje držati zabranu do kraja i time moguće belaje svesti na minimum kako bi se ovo naše prvenstvo i kup završili bez incidenata i kako bi naša reprezentacija mirno nastavila sa pripremama za SP jer njima je trenutno samo to važno,tako da je ta odluka o produženju zabrane po meni sasvim logična iako je neopravdavam ni sekunde i smatram to ne vodi riješenju problema huliganstva.
todd_smith

#3514 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Ma najgluplje je razlog zabrane. Bilo kad su bili protesti i eto kao da ne bi jos veci belaj bio. Prodje mjesec poslije mjeseca, niko nista ne protestuje, pa gdje je zapelo onda jebem mu sve vise?!
Dino777

#3515 Re: KUP BiH

Post by Dino777 »

Robovi,niste svjesni sta vas ocekuje na Kosevu
phillie

#3516 Re: KUP BiH

Post by phillie »

enkoo83 wrote:Kasno je sada kukati o zabrani.kada je donijeta odluka tada su grupe i klubovi trebali uticati da se ista ponisti.grupe su mogle izvrsiti pritisak na klubove a klubovi na savez.

Kukalo se otkako se saznalo da ce igrati Sarajevo i Celik u finalu (doduse najvise ovdje i po FB :D ). Klubovi su to zajednickim otvorenim pismom prema Savezu odraditi, prebaciti lopticu njima, ali valjda su i oni mislili da ce Savez ukinuti zabranu, jer jbg, igra se finale Kupa Bosne i Hercegovine, spektakl da se napravi od toga, dvije utakmice se igraju na najboljem i najvecem stadionu u drzavi, garantovano imas dvije utakmice preko 10 hiljada ljudi /ako uzmes prosjek posjecenosti premijer lige, ovo dodje ko susret lige petice/, i priliku da popularises sto nas klupski nogomet, sto Kup kao takmicenje, ali jok.

Ja nesto ramisljam, mozda oni u Savezu i ne znaju da je zabrana jos na snazi :mrgreen: :mrgreen: Kolko oni gledaju nasu ligu uposte, pogledaju derbi, vide navijace i jednog i drugog tima, pogledaju Kup, opet vide iste navijace, vide sve fercera....mozda ne znaju :skoljka:
Pa zar se toliko tesko bar jednom ponijeti gospodski i reci "zabrana je u toku, ali otvorit cemo Juznu tribinu za gledaoce bez navijackih obiljezja i pozeljet im dobrodoslicu"
Ali jok, nekim ljudima je lakse i dalje ostati coban i ponasati se u skladu sa tim.
I tu bi doslo do prekida filma :D :D :D
Last edited by phillie on 06/05/2014 20:25, edited 1 time in total.
enkoo83

#3517 Re: KUP BiH

Post by enkoo83 »

Glupa vam je prica kao da su Robijasi ti koji su vam uveli zabranu i koji će vam traziti licnu kartu.koliko i vi toliko su i robijasi sjebani jer neće moći prisustvovati uzvratu.Dok rezite jedni na,druge savez se lagano smjeska.

Maharadza

#3518 Re: KUP BiH

Post by Maharadza »

Šibicar wrote:Ostalo je još jedno kolo do kraja prvenstva(u kojem je mostarski derbi) i finale kupa,potencijalno opasne utakmice,tako da su ovi hadalji iz saveza procijenili da im je bolje držati zabranu do kraja i time moguće belaje svesti na minimum kako bi se ovo naše prvenstvo i kup završili bez incidenata i kako bi naša reprezentacija mirno nastavila sa pripremama za SP jer njima je trenutno samo to važno,tako da je ta odluka o produženju zabrane po meni sasvim logična iako je neopravdavam ni sekunde i smatram to ne vodi riješenju problema huliganstva.
Ma poserem im se u usta i nogom naguram da što više stane. Mi da smo pametni kao što nismo, palili bi baklje i bacali petarde na svakoj tekmi repke i pokušavali 'nabiti' max. kaznu ovom mafijaškom savezu koji je očito samo repkom okupiran i ne mari za domaću ligu. Ako ne možemo pustim molbama natjerati bagru da se malo pozabavi i sa domaćom ligom, možemo ih makar 'ucjenjivati' žarenjem i paljenjem na tekmama repke, dizati transparente gdje napominjemo ko i zašto to čini i da naravno sve veće navijačke grupe podrže te aktivnosti i uključe se u iste. Do tada imam osjećaj da će se ovi nastaviti iživljavati nad nama.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Fauja Singh

#3519 Re: KUP BiH

Post by Fauja Singh »

phillie wrote:
enkoo83 wrote:Kasno je sada kukati o zabrani.kada je donijeta odluka tada su grupe i klubovi trebali uticati da se ista ponisti.grupe su mogle izvrsiti pritisak na klubove a klubovi na savez.

Kukalo se otkako se saznalo da ce igrati Sarajevo i Celik u finalu (doduse najvise ovdje i po FB :D ). Klubovi su to zajednickim otvorenim pismom prema Savezu odraditi, prebaciti lopticu njima, ali valjda su i oni mislili da ce Savez ukinuti zabranu, jer jbg, igra se finale Kupa Bosne i Hercegovine, spektakl da se napravi od toga, dvije utakmice se igraju na najboljem i najvecem stadionu u drzavi, garantovano imas dvije utakmice preko 10 hiljada ljudi /ako uzmes prosjek posjecenosti premijer lige, ovo dodje ko susret lige petice/, i priliku da popularises sto nas klupski nogomet, sto Kup kao takmicenje, ali jok.

Ja nesto ramisljam, mozda oni u Savezu i ne znaju da je zabrana jos na snazi :mrgreen: :mrgreen: Kolko oni gledaju nasu ligu uposte, pogledaju derbi, vide navijace i jednog i drugog tima, pogledaju Kup, opet vide iste navijace, vide sve fercera....mozda ne znaju :skoljka:
I tu bi doslo do prekida filma :D :D :D
Izvinjavam se, sjevernu tribinu :-)

Sent from my Nexus 4
Eborg

#3520 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

Jebem majku Savezu, rukovodstvu Čelika i policiji.

Sutra dovodim dvije osobe na utakmicu sa sobom a nijedna nije rođena u Zenici (čak nije ni u ZDK). Svi navijamo za Čelik a ja sam jedini rođen u Zenici. Vrate li ih - Allahom se kunem da ću ih tužiti od čistačice do predsjednika. Pa nisam ja pravni fakultet završavao da bi se drugi izdrkavali po meni, mamu li vam jebem.

Ponovit ću i ovdje - protiv bagre se ne može. Nadam se da će vas što manje doći sutra (a doći će vas) jer nam sranje "među običnom rajom" apsolutno ne treba. Neka jednog skuže po kapici i sličnim sranjima - ode sve u pizdu materinu.
Ras Al Ghul

#3521 Re: KUP BiH

Post by Ras Al Ghul »

Eborg wrote:Jebem majku Savezu, rukovodstvu Čelika i policiji.

Sutra dovodim dvije osobe na utakmicu sa sobom a nijedna nije rođena u Zenici (čak nije ni u ZDK). Svi navijamo za Čelik a ja sam jedini rođen u Zenici. Vrate li ih - Allahom se kunem da ću ih tužiti od čistačice do predsjednika. Pa nisam ja pravni fakultet završavao da bi se drugi izdrkavali po meni, mamu li vam jebem.

Ponovit ću i ovdje - protiv bagre se ne može. Nadam se da će vas što manje doći sutra (a doći će vas) jer nam sranje "među običnom rajom" apsolutno ne treba. Neka jednog skuže po kapici i sličnim sranjima - ode sve u pizdu materinu.
Pravda za Eborga i one rođene van Zenice i ZDK-a :D
Eborg

#3522 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

A što je najžalosnije, sve troje dolazimo iz Sarajeva na utakmicu. Ko biva mi možemo, a drugi ne mogu. I gdje je tu logika?
phillie

#3523 Re: KUP BiH

Post by phillie »

Eborg wrote:Jebem majku Savezu, rukovodstvu Čelika i policiji.

Ekipo ne budi tuzna, za nas je tribina juzna :D :D :D :D

Salim se, ali eto kazu nece legitimisati juznu tribinu hehehe
Ras Al Ghul

#3524 Re: KUP BiH

Post by Ras Al Ghul »

Eborg wrote:A što je najžalosnije, sve troje dolazimo iz Sarajeva na utakmicu. Ko biva mi možemo, a drugi ne mogu. I gdje je tu logika?
Pa gdje prestaje logika, tu nastaje Bosna :bih:
Kemal Malovčić

#3525 Re: KUP BiH

Post by Kemal Malovčić »

Image

Image
Post Reply