Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dječak sa šibicama

#3501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

goodye wrote:ej ekipa, mislim se da predem na ovaj trio paket, 50 KM. Prvo mi je sto moram potpisati na 2 godine, a drugo nisam siguran u nesto, pise tamo telefon 0 KM/min.

Jel istina da se ne placaju pozivi? ima ono svaki poziv 0,03, ali minutaza nema veze?
Jel tko koristi trio paket i kako sve to funkcionira?

Da imam jos jedno pitanje, jel daju odmah onaj novi D3 v2 reciver ili neki stariji?
Koristim TRIO paket, vec tri mjeseca i tacno je, ne placas nista vise od 3 pf po pozivu. Sjedi, pricaj sat vremena, 3 pf placas. Navodno je poziv ogranicen na 1 sat i onda ti se naredni sat racuna jos 3 pf, ali po racunu ja placam 3 pf jer sam imao par poziva od sat ipo razgovora, i koliko vidim na listingu, 3 pf. Ali necu tvrditi.

Uglavnom, rijesih se BHT mafije monopolisticke, a sad cu ih skroz odjaviti jer su toliko bezobrazni, da iako sam stavio telefonski racun kod telekoma na stand by, dakle na cekanju je, salju mi svaki mjesec 10 km pretplate. Ne koristis, a placas.. more mars.

Novi reciver nisam dobio, jer nisam uveo nijedan dodatni HD paket. Meni je receno, ako zelim novi reciver, moram uvesti nesto vise od osnovnog paketa KKS.
samo_ti

#3502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

TelemaŠe, los mi je signal na analognoj...dakle, ovi nasi kanali....jbte, kao da gledam TV na ribljoj kosti, a ne na kablovskoj :)
I da, vidim da je do signala, jer se bas cesto zadesi da u nocnim satima ga "pojacate" i bude sve oke. Preko dana, vecinom katasrofa ;-)
Telemach

#3503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

samo_ti wrote:TelemaŠe, los mi je signal na analognoj...dakle, ovi nasi kanali....jbte, kao da gledam TV na ribljoj kosti, a ne na kablovskoj :)
I da, vidim da je do signala, jer se bas cesto zadesi da u nocnim satima ga "pojacate" i bude sve oke. Preko dana, vecinom katasrofa ;-)
Odmah ćemo provjeriti i korigovati sve što je potrebno, samo nam dostavite korisničke podatke u inbox.
Mahalac

#3504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mahalac »

Drago mi je da ima ovde neko iz Telemacha ko ucestvuje na forumu s direktnim odgovorima na postavljena pitanja.
To je znacajan napredak u odnosu na ono sto je bilo prije, pogotovo na servisnu sluzbu zbog kog sam i odjavio Telemach cekajuci 15 dana da se neko pojavi.
Da se razumijemo nema tu neke puno ljubavi ali s obzirom na monopolisticku ponudu kanala mozda bih ponovo postao vas MMD korisnik.
U tom slucaju pitao bih vas da li bi bilo moguce koristiti moje stare elob-receivere koje sam pokupovao za svaku sobu (3 komada kesom placena). Jeli moguce kupiti HD receiver od vas u sklopu pretplate i koji bi to paket bio, cijena, trajanje. Jeli moguce uopste preko MMD dobiti HD sliku.
A s obzirom da ste eto tu 8) molim da mi konkretno odgovorite zasto mi nisu htjeli vratiti odredjen iznos novca(Elob -Telemach) koji su po ugovoru bili duzni kad sam raskidao ugovor i uredno platio cak i mjesec koji nisam koristio jer je bio kvar na sistemu.
Hvala.
Reglan

#3505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Eh ovako,danas su mi donjeti wifi router jer sam se prijavio za duo paket.Znaci ostavili su samo router ali nisu nista prikacili.

Imam username i sifru,i ostavili su mi cd od routera.Kako da sad napravim wifi konekciju?
Je li instaliram to sa cd-a i prikacim router sa modemom i u tom instaliranom programu pravim novu sifru i ostalo???

Hvala. :bih:
semir1988

#3506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

arshavin wrote:Eh ovako,danas su mi donjeti wifi router jer sam se prijavio za duo paket.Znaci ostavili su samo router ali nisu nista prikacili.

Imam username i sifru,i ostavili su mi cd od routera.Kako da sad napravim wifi konekciju?
Je li instaliram to sa cd-a i prikacim router sa modemom i u tom instaliranom programu pravim novu sifru i ostalo???

samo steknes kabal iz modema u ruter..iz rutera u komp

ugasis modem iz struje..upalis ih
i trebalo bi da fercera..ruteri su konfogurisani
dobio si i papir sa sifrom za wireless..i to je to...
ako hos da se nakacin na wi fi..uklucas sifru koju si dobio..i fercera..

nemas potrebe za cd-om niti da mijenjas sifru..
Reglan

#3507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

semir1988 wrote:
arshavin wrote:Eh ovako,danas su mi donjeti wifi router jer sam se prijavio za duo paket.Znaci ostavili su samo router ali nisu nista prikacili.

samo steknes kabal iz modema u ruter..iz rutera u komp

ugasis modem iz struje..upalis ih
i trebalo bi da fercera..ruteri su konfogurisani
dobio si i papir sa sifrom za wireless..i to je to...
ako hos da se nakacin na wi fi..uklucas sifru koju si dobio..i fercera..

nemas potrebe za cd-om niti da mijenjas sifru..

Na routeru imam 2 kabla,onaj sto se ukljucuje u struju i jos jedan.Taj drugi znaci ukljucim u modem?
Kralj Tvrtko I.

#3508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

iz zida u modem, iz modema u ruter....iz rutera u komp
Telemach

#3509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poslali smo Vam poruku, provjerite inbox.
Reglan

#3510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

E ovako kod mene je motorolin modem.I prije sam konekciju isao,dakle ona zica iz kablovske,adapter u struju i usb prikljucak sto sam povezivao racunar i modem.

Sada gledam ovaj router kod njega su svi prikljucci preko ethernet kabla i ne znam kako da ukljucim onaj usb prikljucak iz motorolinog modema u router jer nema nigdje usb prikljucak u njemu.
Maharadza

#3511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

arshavin wrote:E ovako kod mene je motorolin modem.I prije sam konekciju isao,dakle ona zica iz kablovske,adapter u struju i usb prikljucak sto sam povezivao racunar i modem.

Sada gledam ovaj router kod njega su svi prikljucci preko ethernet kabla i ne znam kako da ukljucim onaj usb prikljucak iz motorolinog modema u router jer nema nigdje usb prikljucak u njemu.
Nije valjda da taj modem nema ethernet priključak!? Evo kako to treba da izgleda u praksi:

Image
Reglan

#3512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Maharadza wrote:
arshavin wrote:E ovako kod mene je motorolin modem.I prije sam konekciju isao,dakle ona zica iz kablovske,adapter u struju i usb prikljucak sto sam povezivao racunar i modem.

Nije valjda da taj modem nema ethernet priključak!? Evo kako to treba da izgleda u praksi:

Image
Ima,al elob meni prikljucio preko usb kabla.Nista,izgleda da moram kupiti etharnet kabl. :D
jel' to skupo?
Mahalac

#3513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mahalac »

Mahalac wrote:Drago mi je da ima ovde neko iz Telemacha ko ucestvuje na forumu s direktnim odgovorima na postavljena pitanja.
To je znacajan napredak u odnosu na ono sto je bilo prije, pogotovo na servisnu sluzbu zbog kog sam i odjavio Telemach cekajuci 15 dana da se neko pojavi.
Da se razumijemo nema tu neke puno ljubavi ali s obzirom na monopolisticku ponudu kanala mozda bih ponovo postao vas MMD korisnik.
U tom slucaju pitao bih vas da li bi bilo moguce koristiti moje stare elob-receivere koje sam pokupovao za svaku sobu (3 komada kesom placena). Jeli moguce kupiti HD receiver od vas u sklopu pretplate i koji bi to paket bio, cijena, trajanje. Jeli moguce uopste preko MMD dobiti HD sliku.
A s obzirom da ste eto tu 8) molim da mi konkretno odgovorite zasto mi nisu htjeli vratiti odredjen iznos novca(Elob -Telemach) koji su po ugovoru bili duzni kad sam raskidao ugovor i uredno platio cak i mjesec koji nisam koristio jer je bio kvar na sistemu.
Hvala.

Znaci kad vam ne odgovara pitanje, jednostavno preskocite.
To je vec "more like you"
semir1988

#3514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

arshavin wrote:
Maharadza wrote:

Image
Ima,al elob meni prikljucio preko usb kabla.Nista,izgleda da moram kupiti etharnet kabl. :D
jel' to skupo?
jock..nije ..markica metar..tako nekkao ;)
Reglan

#3515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Hvala svima.Skontao sam kako ide,al djaba kad nemam opremu. :D
Telemach

#3516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

arshavin wrote:Hvala svima.Skontao sam kako ide,al djaba kad nemam opremu. :D
PP!
Telemach

#3517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mahalac wrote:
Mahalac wrote:Drago mi je da ima ovde neko iz Telemacha ko ucestvuje na forumu s direktnim odgovorima na postavljena pitanja.
Hvala.

Znaci kad vam ne odgovara pitanje, jednostavno preskocite.
To je vec "more like you"
Izvinjavamo se što ste čekali na odgovor.
Da bismo provjerili Vaš status u bazi podataka i u potpunosti odgovorili na Vaš upit molimo Vas da nam tačne korisničke podatke dostavite u inbox.
Trenutno tehnički nije moguće distribuirati sliku u HD formatu preko MMDS plarforme.
levjd

#3518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by levjd »

Telemach, i ja sam danas dobio router 8korisnik tri paketa) i meni bi trebalo uputstvo kako da ga spojim sa računarom i tv-om (koji podržava wi-fi vezu). Molim pomoć, može na pp!
Mahalac

#3519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mahalac »

Hvala vam na odgovoru. Ja sam bio u vasem uredu u BBI-i i oni su imali moje podatke, pa su me uputili na neke financije na stupu gdje su mi opet rekli da nisu nadlezni za isplatu bilo kakve sume za receivere, mada to po ugovoru jesu. Svjesni da mnogi pa ni ja nece s tim slucajem ici na sud. I tako u krug bi vjerovatno isla i prepiska s vama da pokusam predati podatke u "inbox". Al nek se zna kako se radi s korisnicima.
S obzirom da je nemoguce dobiti HD preko MMDS-a nisam zainteresovan za ponovno ukljucenje.
Ipak hvala na odgovoru.
semir1988

#3520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

levjd wrote:Telemach, i ja sam danas dobio router 8korisnik tri paketa) i meni bi trebalo uputstvo kako da ga spojim sa računarom i tv-om (koji podržava wi-fi vezu). Molim pomoć, može na pp!
sve ima objasnjeno..skrolaj malo uzbrdo..i vidjeces...
dječak sa šibicama

#3521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

arshavin wrote:
Maharadza wrote:

Image
jel' to skupo?
Pa zar nemas etharnet kabl u paketu od modema?

Trebao si dobiti, i usb i ovaj.

Sent from my PMP5770D using Tapatalk 2
Mustang1

#3522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Moze li se jos jedan wireless router spojiti na ovaj sad i da on radi u drugoj prostoriji ? :D Da pokrijem cijelo selo wirelessom .. Nikad mi se komsije nisu ovako javljale kao sada da im dam password .. Pa da zaradim sevapa sa vecom pokrivenoscu :D
harell

#3523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by harell »

Bubalo1 wrote:Moze li se jos jedan wireless router spojiti na ovaj sad i da on radi u drugoj prostoriji ? :D Da pokrijem cijelo selo wirelessom .. Nikad mi se komsije nisu ovako javljale kao sada da im dam password .. Pa da zaradim sevapa sa vecom pokrivenoscu :D
kralj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Mustang1

#3524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Nije smijesno .. Planirao sam kupiti i onu dodatnu antenu .. Sa njom bih pokrio cijeli grad 8-) :oops:
Ali mi se ne da vaditi iz kutije router ako ne moze :D
Mustang1

#3525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Jesi restartovala resiver ?
Locked