Mislis nehdostajeVelkoski wrote:to vam je nova promjena iz hv u f, mada je ispravno nedostaje
Novinarska (ne)pismenost
Moderator: anex
- insomnia78
#3501 Re: Novinarska (ne)pismenost
- spreca
#3502 Re: Novinarska (ne)pismenost
Dali je osnovni uslov za novinare klixa da je osim sto je nepisen da je jos i debil
https://www.klix.ba/lifestyle/vezeiseks ... /181217018
praznicna poza.......njoj je praznik kad god i kako god je
....hajmo podjelite se praznicnim pozaa....jeste skrti , meni niko nije htio da kaze....ja uz praznike obicno onu brzinsku koristim

- seln
#3503 Re: Novinarska (ne)pismenost
Ma, to su vjerovatno prepisali sa nekog "zenskog" portala.spreca wrote:Dali je osnovni uslov za novinare klixa da je osim sto je nepisen da je jos i debil
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
....hajmo podjelite se praznicnim pozaa....jeste skrti , meni niko nije htio da kaze....ja uz praznike obicno onu brzinsku koristim
![]()
![]()
Popuna prostora clancima, nista vise.
U svakom trenutku na kix-u mozes naci bar desetak tih "nista ni s cim" clanaka.
- spreca
#3504 Re: Novinarska (ne)pismenost
Oni samo znaju prepisivati.....kod njih je izgleda grijeh da sam nesto napiseseln wrote:Ma, to su vjerovatno prepisali sa nekog "zenskog" portala.spreca wrote:Dali je osnovni uslov za novinare klixa da je osim sto je nepisen da je jos i debil
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U svakom trenutku na kix-u mozes naci bar desetak tih "nista ni s cim" clanaka.
- seln
#3505 Re: Novinarska (ne)pismenost
Da bi nesto sami napisali, morajuspreca wrote:Oni samo znaju prepisivati.....kod njih je izgleda grijeh da sam nesto napiseseln wrote:Ma, to su vjerovatno prepisali sa nekog "zenskog" portala.spreca wrote:Dali je osnovni uslov za novinare klixa da je osim sto je nepisen da je jos i debil
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U svakom trenutku na kix-u mozes naci bar desetak tih "nista ni s cim" clanaka......ako neznam sam napisati nebih vala bio ni glup da prepisujem glupe tekstove a ovo je izuzetno glup.......nadam se da ce uskoro osvanuti neka Bajramska poza
![]()
![]()
...od autoa Reis Ef.Kvazovica-a
a) poznavati pravopis
b)poznavati odredjenu temu
U vrijeme kada je Galijasevic ekspert za borbu protiv terorizma, a Modni Macak modna ikona, o tome se samo moze sanjati.
- Laertes
#3506 Re: Novinarska (ne)pismenost
Baklava poza
Kadaif poza
...
Kadaif poza
...
- spreca
#3507 Re: Novinarska (ne)pismenost
skupno sherbet tusiranjeLaertes wrote:Baklava poza
Kadaif poza
...
- seln
#3508 Re: Novinarska (ne)pismenost
Grupni sex Bosanski lonacspreca wrote:skupno sherbet tusiranjeLaertes wrote:Baklava poza
Kadaif poza
...
Oralna tehnika cetenija
Za one vitke i elasticne: burek tehnika.
- spreca
#3509 Re: Novinarska (ne)pismenost
seln wrote:Grupni sex Bosanski lonacspreca wrote:skupno sherbet tusiranjeLaertes wrote:Baklava poza
Kadaif poza
...
Oralna tehnika cetenija
Za one vitke i elasticne: burek tehnika.
- seln
#3510 Re: Novinarska (ne)pismenost
Klix:
Ne znam sta je gore: cinjenica da je ovo "vijest", konstrukcija recenice ili ovaj glagol izvucen iz guzice.Rachel McAdams izdajala mlijeko pomoću pumpe dok je pozirala s dijamantima u Versace sakou
- Laertes
#3511 Re: Novinarska (ne)pismenost
Nije iz guzice, nego iz siseseln wrote:Klix:
Ne znam sta je gore: cinjenica da je ovo "vijest", konstrukcija recenice ili ovaj glagol izvucen iz guzice.Rachel McAdams izdajala mlijeko pomoću pumpe dok je pozirala s dijamantima u Versace sakou
- spreca
#3512 Re: Novinarska (ne)pismenost
Izgleda na klixu ima puno picko pacenika....nema dana da nema nekoliko naslova kao ovaj ispod.....ali sam naslov je jebacki
https://www.klix.ba/lifestyle/vezeiseks ... okom-seksa[/b]/181219055
- seln
#3513 Re: Novinarska (ne)pismenost
Kuhinja, kupatilo, rublje...spreca wrote:Izgleda na klixu ima puno picko pacenika....nema dana da nema nekoliko naslova kao ovaj ispod.....ali sam naslov je jebacki![]()
![]()
![]()
Ma, mi smo drustvo seksualnih pacenika. Nikad nije bilo lakse doci do mindje... i sta ljudi rade? Umjesto da guze, oni pricaju i pisu o tome.
- amidzazeher
#3514 Re: Novinarska (ne)pismenost
Windows 10 dobiva funkciju koja će omogućiti sigurno pokretanje sumnjivih aplikacija
...gdje će korisnici moći pokrenuti određenu datoteku koju smatraju sumnjivom, bez ikog straha od kolateralne štete.
Klix naravno!
...gdje će korisnici moći pokrenuti određenu datoteku koju smatraju sumnjivom, bez ikog straha od kolateralne štete.
Klix naravno!
- insomnia78
#3515 Re: Novinarska (ne)pismenost
I onda se bune sto hin je ona Biblija
nazvala kretenima
Genocidna policija je njima mjera. Kako su se bili uprpi poslije posjete
Genocidna policija je njima mjera. Kako su se bili uprpi poslije posjete
- Logovan
#3516 Re: Novinarska (ne)pismenost
Čudesni Dončić.TRANCE wrote:Na Klix portalu u naslovu svake treće vijesti stoji "magični / čarobni / bajkoviti". Bajkoviti Coca-Cola holiday market, čarobni gol Messija, magični snijeg u Rajvosa... Naučili te tri riječi i sad ih samo vrte ukrug
https://www.klix.ba/sport/kosarka/rekor ... /181221004
- Humljanin
#3517 Re: Novinarska (ne)pismenost
Naslov teme ne odgovara jer ovo nije nepismenost nego fašistička propaganda gdje se niječu evidentirani ratni zločini. Ali ništa novo na klixu.
Novinari klixa u džihadskom pohodu.
Mašalah. Inšalah. Tekbir...
I onda se čude kako Srbi izvještavaju o ubijenim vojnicima u borbama za Srebrenicu.. potpuno ista matrica.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/godisnj ... /181223018
I onda se čude kako Srbi izvještavaju o ubijenim vojnicima u borbama za Srebrenicu.. potpuno ista matrica.
Ovog vikenda obilježava se 25 godina od zločina počinjenog u Križančevom Selu kod Viteza, za koje se tvrdi da je najveći ratni zločin nad Hrvatima u BiH. Nakon godina čekanja u novembru ove godine počelo je i procesuiranje odgovornih.
Riječ je o stradanju u Križančevom Selu kod Viteza gdje su pripadnici Armije BiH, kako hrvatska strana navodi u dva dana pobili 74 pripradnika Hrvatsko vijeća obrane (HVO) i hrvatskih civila te spalili cijelo selo do temelja.
Početkom novembra 2018. godine pripadnici SIPA-e su po nalogu Tužilaštva BiH priveli osam bivših pripadnika Armije BiH koji se sumnjiče za ratni zločin nad Hrvatima u Križančevu Selu, Šafradinu i Dubravicama. Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH uhapšeni su Ibrahim Purić, Ibrahim Tarahija, Nijaz Sivro, Rušit Nurković, Almir Sarajlić, Šaćir Omanović, Kasim Kavazović i Sadik Omanović.
Zločin u Križančevu Selu dogodio se 22. i 23. novembra 1993. u sklopu velike vojne operacije Armije BiH protiv HVO-a. Tada su u borbama ubijena 44 vojnika, a prema podacima hrvatske strane veliki broj njih likvidiran je nakon zarobljavanja. Još njih 30 odvedeno je nakon zarobljavanja te naknadno likvidirano. Tijela tih ljudi također su bila teško unakažena.
Tužilaštvo BiH također navodi da ratni zločin u Križančevu Selu "predstavlja jedno od najvećih stradanja žrtava hrvatske nacionalnosti na području Viteza i okoline u proteklome ratu, gdje je u napadu ubijeno više desetina žrtava, a imovina opljačkana i uništena".
- seln
#3518 Re: Novinarska (ne)pismenost
Uz sav respekt prema mrtvima, ovo je na pogresnoj temi. Postoje teme o ratnim zlocinima, postoje teme od tendencioznim medijima, trebalo bi prebaciti tamo.Humljanin wrote:Naslov teme ne odgovara jer ovo nije nepismenost nego fašistička propaganda gdje se niječu evidentirani ratni zločini. Ali ništa novo na klixu.
Ovog vikenda obilježava se 25 godina od zločina počinjenog u Križančevom Selu kod Viteza, za koje se tvrdi da je najveći ratni zločin nad Hrvatima u BiH. Nakon godina čekanja u novembru ove godine počelo je i procesuiranje odgovornih.
Riječ je o stradanju u Križančevom Selu kod Viteza gdje su pripadnici Armije BiH, kako hrvatska strana navodi u dva dana pobili 74 pripradnika Hrvatsko vijeća obrane (HVO) i hrvatskih civila te spalili cijelo selo do temelja.
Početkom novembra 2018. godine pripadnici SIPA-e su po nalogu Tužilaštva BiH priveli osam bivših pripadnika Armije BiH koji se sumnjiče za ratni zločin nad Hrvatima u Križančevu Selu, Šafradinu i Dubravicama. Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH uhapšeni su Ibrahim Purić, Ibrahim Tarahija, Nijaz Sivro, Rušit Nurković, Almir Sarajlić, Šaćir Omanović, Kasim Kavazović i Sadik Omanović.
Zločin u Križančevu Selu dogodio se 22. i 23. novembra 1993. u sklopu velike vojne operacije Armije BiH protiv HVO-a. Tada su u borbama ubijena 44 vojnika, a prema podacima hrvatske strane veliki broj njih likvidiran je nakon zarobljavanja. Još njih 30 odvedeno je nakon zarobljavanja te naknadno likvidirano. Tijela tih ljudi također su bila teško unakažena.
Tužilaštvo BiH također navodi da ratni zločin u Križančevu Selu "predstavlja jedno od najvećih stradanja žrtava hrvatske nacionalnosti na području Viteza i okoline u proteklome ratu, gdje je u napadu ubijeno više desetina žrtava, a imovina opljačkana i uništena".
A sa Srebrenicom s ene moze porediti, ne samo zbog obima zlocina, vec i zbog toga sto za Srebrenicu postoji vise potvrdjenih presuda.
Za ovo, koliko sam razumio, jos ne postoji. Kada bude presuda, ond aniko nece moci da govori "navodno".
-
Nivelacija
#3519 Re: Novinarska (ne)pismenost
Zena(Kerla) zatrazila pauzu da jede, klix joj zivot unistio medijskim lincom i klikbejt naslovima, bahati bahati klix.
- Humljanin
#3520 Re: Novinarska (ne)pismenost
Nisam našao drugu temu koja bi više odgovarala zato sam se na početku ogradio da nije riječ toliko o nepismenosti koliko o neprofesionalizmu i navijačkom novinarstvu koje ne poštiva tuđe mrtve.seln wrote: Uz sav respekt prema mrtvima, ovo je na pogresnoj temi. Postoje teme o ratnim zlocinima, postoje teme od tendencioznim medijima, trebalo bi prebaciti tamo.
A sa Srebrenicom s ene moze porediti, ne samo zbog obima zlocina, vec i zbog toga sto za Srebrenicu postoji vise potvrdjenih presuda.
Za ovo, koliko sam razumio, jos ne postoji. Kada bude presuda, ond aniko nece moci da govori "navodno".
Poredio nisam sa Srebrenicom kao zločinom (nepotrebno mi ovdje pisati genocidom ali da ne ispadne da niječem evo navodim) nego sam poredio medijske pristupe i izvještavanja sa suprotne strane.
Slažem se da je jedno procesuirano a drugo nije, ali isto tako ne mogu se sjetiti da se na ovakav način piše o nekom mjestu bošnjačkog stradanja koje nije zakonski procesuirano. Teži slučaj da ćeš pročitati nešto tipa: "...ako je vjerovat bošnjačkoj strani tu su ubijena 32 civila"... ili " ...kako Bošnjaci tvrde da je zločin počinio HVO..."
Činjenica da je ovaj zločin počinila ABiH. To što nije procesuiran nije opravdanje da se omalovažava i dovodi u pitanje uopće taj zločin.
Osvrnuo sam se na nepostojanje objektivnih, nepristranih, profesionalnih, nezavisnih medija.
Eto, nisam mislio ništa komentirati jer mi je Božić pa ne želim trošiti vrijeme na gluposti, ali sam ti samo htio ukazati da ne ostane nedorečeno.
Pozz
- AmiĐa_Idriz
#3521 Re: Novinarska (ne)pismenost
Nije nepismenost, ali aj da metnem ovdje jer nema baš adekvatne teme, šta se desilo sa brojem komentara ovdje 
https://www.klix.ba/sport/nogomet/henri ... /181224107
https://www.klix.ba/sport/nogomet/henri ... /181224107
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3522 Re: Novinarska (ne)pismenost
svi u isto vrijeme, garant web ima malo sigurnosnih propusta 
- AmiĐa_Idriz
#3523 Re: Novinarska (ne)pismenost
Sad sam malo čitao sadržaj komentara, biće da je eurosmijeh našao novo polje.
-
L u c i f e r
#3524 Re: Novinarska (ne)pismenost
"...odnose s partnerima imale su znatno duže tjelomjere - zaštitnu kapu DNK koja određuje životni vijek ćelije - od onih koje nisu imale seksualne odnose.
Tjelomjeri su vitalni za zdravo starenje
Tjelomjeri se s vremenom razgrađuju kao rezultat loše prehrane, opijanja i prirodnog procesa starenja, prema autorima istraživanja..."
telomere noun
telo·mere | \ˈte-lə-ˌmir, ˈtē- \
Definition of telomere
: the natural end of a eukaryotic chromosome composed of a usually repetitive DNA sequence and serving to stabilize the chromosome

Tjelomjeri se s vremenom razgrađuju kao rezultat loše prehrane, opijanja i prirodnog procesa starenja, prema autorima istraživanja..."
telomere noun
Definition of telomere
: the natural end of a eukaryotic chromosome composed of a usually repetitive DNA sequence and serving to stabilize the chromosome
- Laertes
#3525 Re: Novinarska (ne)pismenost
Pa tjelomjeri, naravno... Ne'š ti tamo neku ekavicuL u c i f e r wrote:"...odnose s partnerima imale su znatno duže tjelomjere - zaštitnu kapu DNK koja određuje životni vijek ćelije - od onih koje nisu imale seksualne odnose.
![]()
telomere noun
Definition of telomere