Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
addem

#351 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by addem »

Ovaj fakultet treba zatvoriti na 5-10 godina. Ko god ga zavrsi nema posla tako da bi zatvaranje bilo sasvim ok. I to ne samo ovaj fakultet.
skafiskafsnjak

#352 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Strucnjaci strucnjaci... heheh

Sent from my MT11i using Tapatalk 2
Ineedamiracle

#353 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

E da vam ja sad nešto kažem......:D

Znači jedini razlog zbog kojeg ne treba upisat ovaj fakultet je što se namuuuuučiš učeći i opet, eto, na kraju, "ništa". Tu se donekle slažemo svi. Ajde barem da se ne uči, kako pričaju, pa bi lakše bilo... Zato, ako već učiš, ideš na predavanja i sl. bolje ići na neki fakultet gdje znaš zašto ideš...

Eto toliko od mene :)
number_one

#354 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by number_one »

Zanima me koji su predmeti na prvoj godini(politologija) ?
skafiskafsnjak

#355 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

pa imas spisak svih predmeta na stranici faksa.

maxell_sarajevo

#356 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by maxell_sarajevo »

Evo govor jednog bivseg studenta politologije Dritana Abazovica (inace moj dobar prijatelj :D ) u skupštini Crne Gore, oni koji su studirali 2004-te godine znaju o kome pricam. ;-)

skafiskafsnjak

#357 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

meni je uvijek freak bio :P mozda jer ga nisam znao ddobro :P

mexxx

#358 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by mexxx »

UPISITE FPN I PROBAJTE,PUSTITE OVE KLOCEVE STO BLATE ISTI,ONI VJEROVATNO OBNAVLJAJU 1 GODINU PO PET PUTA A VELICAJU SUMARSKI,PFM I RAZNE GLUPOSTI(zeludac me zaboli od smijeha,cuj sumarski :-) :lol: ),A VJERUJTE TAKVIH JE PUNO.... JA SAM TRECA GODINA,ZA POJEDINE NE ZNAM ,ALI NA PREDAVANJIMA ''DUVA PROMAJA'' TJ. IMA 10-TAK LJUDI UKUPNO od 143 (na prvoj)..... peace...
Last edited by mexxx on 15/12/2012 19:36, edited 1 time in total.
Hemera

#359 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Hemera »

mexxx wrote:UPISITE FPN I PROBAJTE,PUSTITE OVE KLOCEVE STO BLATE ISTI,ONI VJEROVATNO OBNAVLJAJU 1 GODINU PO PET PUTA A VELICAJU SUMARSKI,PFM I RAZNE GLUPOSTI(zeludac me zaboli od smijeha,cuj sumarski :-) :lol: ),A VJERUJTE TAKVIH JE PUNO.... JA SAM TRECA GODINA I TRNOVIT JE PUT,ZA POJEDINE NE ZNAM ,ALI NA PREDAVANJIMA ''DUVA PROMAJA'' TJ. IMA 10-TAK LJUDI UKUPNO od 143 (na prvoj)..... peace...

eeee idiotanovicu idiotski
Avetinho

#360 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Avetinho »

mexxx wrote:UPISITE FPN I PROBAJTE,PUSTITE OVE KLOCEVE STO BLATE ISTI,ONI VJEROVATNO OBNAVLJAJU 1 GODINU PO PET PUTA A VELICAJU SUMARSKI,PFM I RAZNE GLUPOSTI(zeludac me zaboli od smijeha,cuj sumarski :-) :lol: ),A VJERUJTE TAKVIH JE PUNO.... JA SAM TRECA GODINA I TRNOVIT JE PUT,ZA POJEDINE NE ZNAM ,ALI NA PREDAVANJIMA ''DUVA PROMAJA'' TJ. IMA 10-TAK LJUDI UKUPNO od 143 (na prvoj)..... peace...
NE CUJEM DOBRO.
mexxx

#361 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by mexxx »

...
Last edited by mexxx on 16/12/2012 00:15, edited 1 time in total.
mexxx

#362 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by mexxx »

Ja Sam Odavle wrote:
mexxx wrote:UPISITE FPN I PROBAJTE,PUSTITE OVE KLOCEVE STO BLATE ISTI,ONI VJEROVATNO OBNAVLJAJU 1 GODINU PO PET PUTA A VELICAJU SUMARSKI,PFM I RAZNE GLUPOSTI(zeludac me zaboli od smijeha,cuj sumarski :-) :lol: ),A VJERUJTE TAKVIH JE PUNO.... POJEDINE NE ZNAM ,ALI NA PREDAVANJIMA ''DUVA PROMAJA'' TJ. IMA 10-TAK LJUDI UKUPNO od 143 (na prvoj)..... peace...
NE CUJEM DOBRO.

Mislis ''ne vidim dobro'' ...a ako ne cujes , probaj da lupas glavom o monitor
Last edited by mexxx on 16/12/2012 00:15, edited 1 time in total.
mexxx

#363 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by mexxx »

mexxx wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
mexxx wrote:UPISITE FPN I PROBAJTE,PUSTITE OVE KLOCEVE STO BLATE ISTI,ONI VJEROVATNO OBNAVLJAJU 1 GODINU PO PET PUTA A VELICAJU SUMARSKI,PFM I RAZNE GLUPOSTI(zeludac me zaboli od smijeha,cuj sumarski :-) :lol: ),A VJERUJTE TAKVIH JE PUNO.... POJEDINE NE ZNAM ,ALI NA PREDAVANJIMA ''DUVA PROMAJA'' TJ. IMA 10-TAK LJUDI UKUPNO od 143 (na prvoj)..... peace...
NE CUJEM DOBRO.
Avetinho

#364 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Avetinho »

mexxx wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
NE CUJEM DOBRO.
MOZES LI PONOVITI JOS JEDNOM, NE CUJEM DOBRO.
bavi

#365 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by bavi »

mexxx wrote:UPISITE FPN I PROBAJTE,PUSTITE OVE KLOCEVE STO BLATE ISTI,ONI VJEROVATNO OBNAVLJAJU 1 GODINU PO PET PUTA A VELICAJU SUMARSKI,PFM I RAZNE GLUPOSTI(zeludac me zaboli od smijeha,cuj sumarski :-) :lol: ),A VJERUJTE TAKVIH JE PUNO.... JA SAM TRECA GODINA,ZA POJEDINE NE ZNAM ,ALI NA PREDAVANJIMA ''DUVA PROMAJA'' TJ. IMA 10-TAK LJUDI UKUPNO od 143 (na prvoj)..... peace...

Oko 70% države prekriveno šumom, a lik govori "čuj šumarski" :lol: :lol: :lol:
relevantan

#366 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by relevantan »

Jeli još uvijek Rada šefica studentske službe? :-) i jeli Lavić još uvijek vedri i oblači?
Ineedamiracle

#367 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

Eee....jesu li prof. ovog fakulteta imalo popustljiviji na popravnim ?????
prvi_pravnik

#368 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by prvi_pravnik »

Da li postoje neki programi za master studij za studente prava na FPN?
Avetinho

#369 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Avetinho »

prvi_pravnik wrote:Da li postoje neki programi za master studij za studente prava na FPN?
Pitaj Svemirka Osmanagica. Ako imas babu koji je jaran s nekim njihovim "profesorom", onda je sve lako.
boyche

#370 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by boyche »

Imal' kogod da studira komunikologiju na FPN-u?? Ako nije problem da se javi, da ga priupitam par pitanja, kako sta, ovo ono.. Eto, hvala unaprijed :D

I da li ima prijemnog ispita i iz cega bude ?
JasminHurić

#371 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by JasminHurić »

boyche wrote:Imal' kogod da studira komunikologiju na FPN-u?? Ako nije problem da se javi, da ga priupitam par pitanja, kako sta, ovo ono.. Eto, hvala unaprijed :D

I da li ima prijemnog ispita i iz cega bude ?
Zavisi jesi muško ili žensko.
Atlant

#372 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Atlant »

Joe McCarthy wrote: Fakultet samo da nije beskoristan, već je ŠTETAN!

Koliko generacija nesretnika na biroima bez ikakvih vještina je izbacio u svijet? Jednostavno, što ga prije zatvorimo više ćemo ljudi kloniti od tih beskoristnih "profesija" i izvesti u produktivnije vode, poput ekonomije, mašinstva, elektrotehnike itd.

Politički fakultet bi trebao se transformisati u jednostavno neki kurs za vojne oficire ili možda inkorporirati u jednu od ponuđenih grana na ekonomiji. :thumbup:
rodila te majka tako ''pametnog'' :roll:
StupskaBitanga

#373 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

ma da svi glupi izašli
Šta ćemo sa onima koji su postali direktori ili uspješni ljudi?
zlajapravaraja

#374 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by zlajapravaraja »

Na zapadu su Politicke Nauke poznate i kao "kraljevska disciplina", a za to sigurno postoji neki razlog :wink: :D

Ipak, velika je greska zaletiti se na ovaj fakultet misleci da on nuzno vodi karijeri politicara ili pak nekoj profesiji vezanoj za politiku kao savjetnik ili nedajBoze analiticar :D . Politika se vodi i u privredi, poljoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu, vezama, brakovima :D - na svim mogucim mikro i makro nivoima.

Ovo je nesto samo za probranu raju, za rodjene vodje :D , ali ne moze biti oslonac u planiranju karijere, niti se smije zivjeti u zabludi da ce ova diploma kasnije potpomoci karijeri u politici ili drzavnoj sluzbi. Onaj ko se ozbiljnije prihvati materije i knjige, uz tzv. "the right kind of mind", bi trebao izaci sa fakulteta kao natprosjecno formirana licnost, koja shvata procese, kontekste i bilo kakve odnose na mikro i makro nivou koje malo ko drugi u drustvu shvata, no to mu ipak nece pomoci da dobije posao..

Stoga je uz politicke nauke veoma preporucljiv i paralelni studij necega iz oblasti ekonomije, ali i drugih nauka po zelji (potrebi), pa sve to onda zaciniti jednim MBA-om ili sl.
Avetinho

#375 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Avetinho »

zlajapravaraja wrote:Na zapadu su Politicke Nauke poznate i kao "kraljevska disciplina", a za to sigurno postoji neki razlog :wink: :D

Ipak, velika je greska zaletiti se na ovaj fakultet misleci da on nuzno vodi karijeri politicara ili pak nekoj profesiji vezanoj za politiku kao savjetnik ili nedajBoze analiticar :D . Politika se vodi i u privredi, poljoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu, vezama, brakovima :D - na svim mogucim mikro i makro nivoima.

Ovo je nesto samo za probranu raju, za rodjene vodje :D , ali ne moze biti oslonac u planiranju karijere, niti se smije zivjeti u zabludi da ce ova diploma kasnije potpomoci karijeri u politici ili drzavnoj sluzbi. Onaj ko se ozbiljnije prihvati materije i knjige, uz tzv. "the right kind of mind", bi trebao izaci sa fakulteta kao natprosjecno formirana licnost, koja shvata procese, kontekste i bilo kakve odnose na mikro i makro nivou koje malo ko drugi u drustvu shvata, no to mu ipak nece pomoci da dobije posao..

Stoga je uz politicke nauke veoma preporucljiv i paralelni studij necega iz oblasti ekonomije, ali i drugih nauka po zelji (potrebi), pa sve to onda zaciniti jednim MBA-om ili sl.
U nas ti je FPN zamisljen i osnovan radi obrazovanja podobnih kadrova ispranog mozga, prvo u socijalizmu, a onda su danasnje vladajuce garniture nastavile oprobani recept. Sigurno mjesto za sticanje diplome, a bogami i magisterija i doktorata, ako imas babu ili amidzu da zna kojeg profesora. Ovi "doktorti" su, doduse, na nivou osrednjeg seminarskog rada iz drugog razreda srednje skole, ali ko te to pita kad se jednom dokopas titule.
Post Reply