pa onda mu je bolje da pije leksilijum. ha jaVelkoski wrote:Prva i osnovna stvar je smanjivanje stresa i nervoze na minimum. Ako to možete ispuniti, onda možete sve.![]()
Cink je čudo i sve na bazi njega pomaže dugoročno.
Seboreicni dermatitis
Moderator: anex
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#351 Re: Seboreicni dermatitis
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#352 Re: Seboreicni dermatitis
generalno i nije loš prijedlog... 
-
howdy
#353 Re: Seboreicni dermatitis
postani mumija da zalijecis dermatitis

-
howdy
#354 Re: Seboreicni dermatitis
jel more ovo brez recepta?Chmoljo wrote:ama bata vam je dao odbar savjet, antimikotik i antibiotik.
i ja koristim Plymicol i klindamicin losion. nanesem klindamicin, pa onda Plymicol. oboje po potrebi, i crvenilo nestane preko noći.
ako imate ljuspice, uzmite Kelual DS od Ducray lab.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#355 Re: Seboreicni dermatitis
more, Kelual je nekih 30 kermi ako se sjećam dobro, ovo ostalo je dosta 'sitnije' 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#356 Re: Seboreicni dermatitis
Dobar haos, Čmoljo mi je preporučio i na tome sam mu vječno zahvalan.Velkoski wrote:more, Kelual je nekih 30 kermi ako se sjećam dobro, ovo ostalo je dosta 'sitnije'
Šta koristiš na bazi cinka?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#357 Re: Seboreicni dermatitis
sapun i pijem cink u obliku boba
Kelual slabo djeluje kod mene... Btw. rekonazol mi je totalno pao kurcu za uši, postoji li neka alternativa?
Kelual slabo djeluje kod mene... Btw. rekonazol mi je totalno pao kurcu za uši, postoji li neka alternativa?
-
howdy
#358 Re: Seboreicni dermatitis
Velkoski wrote:more, Kelual je nekih 30 kermi ako se sjećam dobro, ovo ostalo je dosta 'sitnije'
sta je tu je, jebeno je bit zgodan
-
howdy
#359 Re: Seboreicni dermatitis
kako se zovu bobe i jel kupujes ovde ili narucujes sa strane?Velkoski wrote:sapun i pijem cink u obliku boba![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#360 Re: Seboreicni dermatitis
Pa de linkove neke ccccVelkoski wrote:sapun i pijem cink u obliku boba![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#361 Re: Seboreicni dermatitis
U DM-u kupujem sve ba, đe ću kupovat' drugo
Ka'em tetama šta mi treba, one donesu
isto k'o magnezij, vitamini i ostale zajebancije... i ovo je u bobama.
postoji l' alternativa rekonazolu? to me više interesuje trenutno
-
howdy
#362 Re: Seboreicni dermatitis
znaci u dm-u je harem....Velkoski wrote:U DM-u kupujem sve ba, đe ću kupovat' drugo![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#363 Re: Seboreicni dermatitis
ma mene svakako jebe što sam najnervozniji čovjek na svijetu

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#364 Re: Seboreicni dermatitis
Pa kvotaj jbtVelkoski wrote:U DM-u kupujem sve ba, đe ću kupovat' drugo![]()
Koju mast uzimas?
Ima jos jedan sampon isto na bazi oronazola, pitaj u apoteci.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#365 Re: Seboreicni dermatitis
imam i DM-ovu cinkovu mast, ali ne koristim jer je teško skinuti do pičke materine. jednom stavio i nikada više, ne da mi se da hodam bijel po gradu_BataZiv_0809 wrote:Pa kvotaj jbtVelkoski wrote:U DM-u kupujem sve ba, đe ću kupovat' drugo![]()
postoji l' alternativa rekonazolu? to me više interesuje trenutno![]()
Koju mast uzimas?
Ima jos jedan sampon isto na bazi oronazola, pitaj u apoteci.
fala
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#366 Re: Seboreicni dermatitis
To br'teVelkoski wrote: imam i DM-ovu cinkovu mast, ali ne koristim jer je teško skinuti do pičke materine. jednom stavio i nikada više, ne da mi se da hodam bijel po gradutako da za nju ne mogu reći je li učinkovita ili ne...
fala
Provjericu i ja za tu mast
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#367 Re: Seboreicni dermatitis
ma ne može se ba skinuti, patnja prava_BataZiv_0809 wrote:
To br'te![]()
Provjericu i ja za tu mast
-
howdy
#368 Re: Seboreicni dermatitis
spahtla? smirgl papir, vodobrusni 1800?Velkoski wrote:ma ne može se ba skinuti, patnja prava_BataZiv_0809 wrote:
To br'te![]()
Provjericu i ja za tu mast![]()
-
zenicablues
#369 Re: Seboreicni dermatitis
U posljednje vrijeme koristim ulje noćurka u kapsulama koje kupujem u DM (kutija 10,00 KM). Oralna primjena. To je jedina stvar koja mi je zaista pomogla u posljednjih nekoliko godina. Preporučujem da pokusate,ne mora značiti da će svima pomoći. Rezultate sam uočio već nakon prvih 10 dana.Nije mi izliječilo dermatitis,ali mi je veoma pomoglo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#370 Re: Seboreicni dermatitis
ama dođi do mene, imam štelu, baciću te u bazen dole u energoinvestu, ima da izađeš pocinčan ko stub od 730kV_BataZiv_0809 wrote:Pa de linkove neke ccccVelkoski wrote:sapun i pijem cink u obliku boba![]()
-
howdy
#371 Re: Seboreicni dermatitis
koliko seansi rekonazolom treba uraditi do vidljivih rezultata?
- holowey
#372 Re: Seboreicni dermatitis
mycoseb... proizvodi hemofarm u bh pogonima...Velkoski wrote:
- drag_gost
#373 Re: Seboreicni dermatitis
Oronazol, koristio sam ga prije. Malo je blazi. Prije 6 godina je bio oko 10 km skuplji od Rekonazola.holowey wrote:mycoseb... proizvodi hemofarm u bh pogonima...Velkoski wrote:
Kao sto sam napisao na uvodu ove teme, mnogo je vise ljudi koji imaju ovu bolest nego sto se misli i prica uopste. Trebate prihvatiti da seboreicni dermatitis nema lijeka, vec se mora drzati pod kontrolom. B vitamin i mnogo dalmatinskog sunca i zraka. Iako je tesko, stres svesti na minimum, jer koza osjeti sve. Sa veoma agresivne terapije (kortikosteroidi) sam presao na pjenu za kosu postepeno. Taj proces je trajao nekoliko godina. Preko rekonazola, oronazola, bepanthena... i mnogo jos metoda na svoju ruku i na preporuku doktora. Najkrace, ali to ne mora nista da znaci jer smo svi drugaciji i drugacije nam koza reaguje na podrazaje, bilo da su vanjski ili unutrasnji, svjesni ili nesvjesni: mlijecne proizvode izbaciti koliko god je to moguce, ali naravno ne zivjeti asketskim zivotom.Vec sam postavljao nekoliko puta, a opet cu. Meni je saveznik u ovome:

+ Acidi Borici - 1 sedmicno.
Takodjer, kratko sisanje da kosa ne smeta suncu da daje nepotreban B vitamin tjemenu.
Mnogo srece, rado cu ovdje podijeliti svoja iskustva, sada ide toplije vrijeme pa ce biti lakse samo dopustite suncu da svoje radi.
- Billy The Pljuc
#374 Re: Seboreicni dermatitis
Da se i ja "ucipim".
Godinama vec traje i nema konacne pobjede nad ovom boljkom. Pokusavao sam sve i svasta a trenutno se borim s istim aloinim preparatima.
Kod mene je to bas bas izrazeno po citavoj glavi, vrhu brade i izmedju obrva. Ono sto sam uvidio kroz sve ove godine je da su rezultati mnogo bolji ako se covjek uspije osloboditi stresa i nervoze, ako uspije regulisati ishranu i izloziti sto vise napadnuta podrucja suncu.
Ja se licno znam zapustiti u vezi istog, neviram se i za sitnice, jedem sve sto ne bih trebao a uz to sam i pusac.
Da ne duljim, nista brada nista kosa, sve se skida (obrve jos nisam pokusavao
), vise puta dnevno natopim napadnuta podrucja aloe first-om i kad malo "suhne" ista namazem forever hand sanitizer-om. Pozeljno je izbjegavati masnu i zacinjenu hranu, alkohol i generalno trovanje organizma bilo koje vrste. Ko moze a meni pomaze i to, hidzama s vremena na vrijeme kao vid detoksifikacije na sta ja dodam jos par sedmica dijetalne prehrane za ciscenje organizma. Uz dovoljno sunca znao sam imati periode do godine dana bez i najmanjeg traga crvenila, perutanja, svraba. Ovih dana mi se opet vratilo i uspio sam u dan-dva svesti na podnosljivu mjeru (bez velikih crvenih pecata i peruti na sve strane a zasvrbi s vremena na vrijeme al malkice). Sunca bas i nema u ovo "jesensko" vrijeme a vjerujem da bi bilo mnogo bolje da ga ima. I da ne zaboravim, pokrivala za glavu treba izbjegavati koliko god je moguce.
Godinama vec traje i nema konacne pobjede nad ovom boljkom. Pokusavao sam sve i svasta a trenutno se borim s istim aloinim preparatima.
Kod mene je to bas bas izrazeno po citavoj glavi, vrhu brade i izmedju obrva. Ono sto sam uvidio kroz sve ove godine je da su rezultati mnogo bolji ako se covjek uspije osloboditi stresa i nervoze, ako uspije regulisati ishranu i izloziti sto vise napadnuta podrucja suncu.
Ja se licno znam zapustiti u vezi istog, neviram se i za sitnice, jedem sve sto ne bih trebao a uz to sam i pusac.
Da ne duljim, nista brada nista kosa, sve se skida (obrve jos nisam pokusavao
-
zenicablues
#375 Re: Seboreicni dermatitis
Koji je ovo preparat i gdje ga kupujes?drag_gost wrote:Oronazol, koristio sam ga prije. Malo je blazi. Prije 6 godina je bio oko 10 km skuplji od Rekonazola.holowey wrote:mycoseb... proizvodi hemofarm u bh pogonima...Velkoski wrote:
Kao sto sam napisao na uvodu ove teme, mnogo je vise ljudi koji imaju ovu bolest nego sto se misli i prica uopste. Trebate prihvatiti da seboreicni dermatitis nema lijeka, vec se mora drzati pod kontrolom. B vitamin i mnogo dalmatinskog sunca i zraka. Iako je tesko, stres svesti na minimum, jer koza osjeti sve. Sa veoma agresivne terapije (kortikosteroidi) sam presao na pjenu za kosu postepeno. Taj proces je trajao nekoliko godina. Preko rekonazola, oronazola, bepanthena... i mnogo jos metoda na svoju ruku i na preporuku doktora. Najkrace, ali to ne mora nista da znaci jer smo svi drugaciji i drugacije nam koza reaguje na podrazaje, bilo da su vanjski ili unutrasnji, svjesni ili nesvjesni: mlijecne proizvode izbaciti koliko god je to moguce, ali naravno ne zivjeti asketskim zivotom.Vec sam postavljao nekoliko puta, a opet cu. Meni je saveznik u ovome:
+ Acidi Borici - 1 sedmicno.
Takodjer, kratko sisanje da kosa ne smeta suncu da daje nepotreban B vitamin tjemenu.
Mnogo srece, rado cu ovdje podijeliti svoja iskustva, sada ide toplije vrijeme pa ce biti lakse samo dopustite suncu da svoje radi.
Na koji način koristis acidi borici