NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post Reply
FOČANSKI PROPISI

#351 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by FOČANSKI PROPISI »

Elvis Vreto je čovjek broj jedan na Ilidži.Takve osobe se rode jednom u sto godina ili se nikako ne rode.
Sve što sam napisao o njemu,a protumačeno je negativno,ovom prilikom povlačim.
Pozivam građane Ilidže, koji se opredjele za NAŠU STRANKU, da obavezno prekriže kvadratić ispred imena Elvis Vreto.Sigurno neće pogriješiti.

p.s.
Imate priliku da pogledate plakat ispred pijace na Ilidži.Vidjećete da sav odiše dobrotom,dok tri reda dalje Sinanović iz SDP-a,sasvim suprotno.Na sve strane zrači negativnu energiju.
Elvis Vreto

#352 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

DELEGACIJA wrote:
Elvis Vreto wrote:Superhik_

Smatram da velika vecina osoba zavrsava skole i fakultete u normalnoj i redovnoj proceduri sa mnogo truda i ucenja, vecinu osoba koju poznajem su na takav nacin se i obrazovali. Moj zivotni put i generaciji kojoj pripadam je malo drugaciji, 1992g zavrsio Mašinsku tehnicku skolu na Ilidzi, planirao na Mašinski fakultet, umjesto toga iz skolske klupe u ratna desavanja,pripadnik Armije BiH do kraja , poslije rata preuzeo da vodim prijeratni porodicni biznis, osnovao vlastitu porodicu i to je to.
Eeeeee sad ga uprska do kraja........ispade da se pravdaš.......NEMOJ prijetelju ;-) ;-) ;-) ko hoće nek vjeruje šta hoće, a ko neće nek pita, a ne da zaključuje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moram priznati da sam razmisljao da li ce se odgovor protumaciti kao pravdanje. Slazem se, ipak na provokacije ne treba odgovarati, samo sam dijelove biografije ponovio a ista je u okviru teme postavljena.
Last edited by Elvis Vreto on 16/09/2012 21:05, edited 1 time in total.
Elvis Vreto

#353 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

FOČANSKI PROPISI wrote:Elvis Vreto je čovjek broj jedan na Ilidži.Takve osobe se rode jednom u sto godina ili se nikako ne rode.
Sve što sam napisao o njemu,a protumačeno je negativno,ovom prilikom povlačim.
Pozivam građane Ilidže, koji se opredjele za NAŠU STRANKU, da obavezno prekriže kvadratić ispred imena Elvis Vreto.Sigurno neće pogriješiti.

p.s.
Imate priliku da pogledate plakat ispred pijace na Ilidži.Vidjećete da sav odiše dobrotom,dok tri reda dalje Sinanović iz SDP-a,sasvim suprotno.Na sve strane zrači negativnu energiju.
Pretjerali ili ne sa pohvalama, Veliko Hvala. Kao i do sada, poziv na kafu i razgovor otvoren.
Elvis Vreto

#354 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

draganbl,
nekad je zaista tesko na provokacije ne reagovati, uspijevam do nekle. Hvala
Tayyip

#355 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Tayyip »

nemam nikakve veze sa ilidžom, ali gledajući malo ove fotografije kandidata i plakate, gospodin Vreto ima nekako dobroćudno lice, prijatno je vidjeti čovjeka, za razliku od recimo nekih drugih kandidata kojima se, što bi se reklo, na ćehri vidi da su bjelosvjetski hoštapleri i varalice.
svako dobro gospodine Vreto
PRINCba

#356 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by PRINCba »

Dragi forumasi,
imate priliku za sve sto Vas interesuje da nas pitate na standu koji se svakog dana nalazi na ulazu u termina, na njemu se mozete informisati oko kandidata za vijece, oko problema i politika koje mi zagovaramo da Vi predlozite svoje probleme svog naselja i da sa nasim kandidatima porazgovarate.

Stand je svakog dana u centru ilidze u terminima od 10 do 14h i od 16 do 19h
Elvis Vreto

#357 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

PRINCba wrote:Dragi forumasi,
imate priliku za sve sto Vas interesuje da nas pitate na standu koji se svakog dana nalazi na ulazu u termina, na njemu se mozete informisati oko kandidata za vijece, oko problema i politika koje mi zagovaramo da Vi predlozite svoje probleme svog naselja i da sa nasim kandidatima porazgovarate.

Stand je svakog dana u centru ilidze u terminima od 10 do 14h i od 16 do 19h
Image

Uploaded with ImageShack.us
Elvis Vreto

#358 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Tayyip wrote:nemam nikakve veze sa ilidžom, ali gledajući malo ove fotografije kandidata i plakate, gospodin Vreto ima nekako dobroćudno lice, prijatno je vidjeti čovjeka, za razliku od recimo nekih drugih kandidata kojima se, što bi se reklo, na ćehri vidi da su bjelosvjetski hoštapleri i varalice.
svako dobro gospodine Vreto
Hvala na lijepom mišljenju i zeljama, sve najbolje od mene i Našestranke Ilidza

Image

jon_jovi

#359 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by jon_jovi »

Stranka bez ikakvog značaja.
Max Bunker

#360 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Max Bunker »

jon_jovi wrote:Stranka bez ikakvog značaja.
Pa ne bih bas rekao. Ako SDP nastavi ovako ( a na duze staze ne vidim ko i na koji nacin, unutar samoga SDP-a, moze stranku vratiti socijalnoj demokratiji i antifasistickim tekovinama ), sigurno je da ce Nasa Stranka u buducnosti sve vise jacati i jacati i uzimati primat SDP-u. Jako je puno glasaca, a i sam sam medju njima, koji su razocarani politikom SDP-a i koji se okrecu Nasoj Stranci.

P.S.
Jos da dodam i da sve vise mladog svjeta pristupa NS a ipak u mladima je buducnost.
Meliha14

#361 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Meliha14 »

Za ovakvo stanje na Ilidji zna se ko je odgovoran....
Elvis Vreto

#362 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Kandidatkinje i kandidati Naše stranke Ilidža za Općinsko vijeće u direktnim razgovorima sa građanima na ulicama i štandovima naše općine predstavljaju program, konkretne mjere i rješenja Naše stranke za općinu Ilidža.
Naša stranka Ilidža konkretno djeluje i nudi prvi korak ka rješavanju pitanja nezaposlenih građana naše općine.
Mladim nezaposlenim ljudima bit ćemo partner. Mi možemo otvoriti Centar za podršku biznisu u okviru Službe za privredu. To je prvi korak koji će mladim ljudima dati mogućnost pokretanja sopstvenog biznisa te razvijanja poduzetničkog duha.
Mi možemo po prvi put, po principu ušteda od troškova rada administracije, izdvojiti u budžetu značajna sredstva i posticati zapošljavanje, stimulisati i pomoći nezaposlenim građanima da rade i žive od svog rada.
Nosilac liste Naše stranke za općinu Ilidža Elvis Vreto poručuje :
„Mi možemo napraviti nove prioritete a poticaj zapošljavanju je prvi u nizu. Centar za podršku biznisu će novčano, stručno i savjetodavno pomagati mladim ljudima da ostvare svoje ideje. Mi možemo biti servis građanima a partner poduzetnicima. Sadašnji najveći domet službe za privredu Općine Ilidža je izbor najljepše uređenog dvorišta ili balkona. Projekat nije loš, ali realizacijom treba da se bavi odgovarajuća služba za ekologiju ili zaštitu okoliša a ne služba za privredu. Ovo je jedan od primjera kako se aktuelna vlast odnosi prema pitanjima privrede i zapošljavanja u privredi. Mi možemo i moramo napraviti nove prioritete a Služba za privredu Općine Ilidža mora biti pokretač privrednog razvoja i zapošljavanja na našoj općini a ne puki potrošač budžetskog novca koji dolazi iz te iste slabašne privrede kojoj bi nadležna služba morala biti servis.“

Pokrenimo Ilidžu zajedno. NAŠA STRANKA VAŠ GLAS!
Elvis Vreto

#363 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Image

Elvis Vreto wrote:Kandidatkinje i kandidati Naše stranke Ilidža za Općinsko vijeće u direktnim razgovorima sa građanima na ulicama i štandovima naše općine predstavljaju program, konkretne mjere i rješenja Naše stranke za općinu Ilidža.
Naša stranka Ilidža konkretno djeluje i nudi prvi korak ka rješavanju pitanja nezaposlenih građana naše općine.
Mladim nezaposlenim ljudima bit ćemo partner. Mi možemo otvoriti Centar za podršku biznisu u okviru Službe za privredu. To je prvi korak koji će mladim ljudima dati mogućnost pokretanja sopstvenog biznisa te razvijanja poduzetničkog duha.
Mi možemo po prvi put, po principu ušteda od troškova rada administracije, izdvojiti u budžetu značajna sredstva i posticati zapošljavanje, stimulisati i pomoći nezaposlenim građanima da rade i žive od svog rada.
Nosilac liste Naše stranke za općinu Ilidža Elvis Vreto poručuje :
„Mi možemo napraviti nove prioritete a poticaj zapošljavanju je prvi u nizu. Centar za podršku biznisu će novčano, stručno i savjetodavno pomagati mladim ljudima da ostvare svoje ideje. Mi možemo biti servis građanima a partner poduzetnicima. Sadašnji najveći domet službe za privredu Općine Ilidža je izbor najljepše uređenog dvorišta ili balkona. Projekat nije loš, ali realizacijom treba da se bavi odgovarajuća služba za ekologiju ili zaštitu okoliša a ne služba za privredu. Ovo je jedan od primjera kako se aktuelna vlast odnosi prema pitanjima privrede i zapošljavanja u privredi. Mi možemo i moramo napraviti nove prioritete a Služba za privredu Općine Ilidža mora biti pokretač privrednog razvoja i zapošljavanja na našoj općini a ne puki potrošač budžetskog novca koji dolazi iz te iste slabašne privrede kojoj bi nadležna služba morala biti servis.“

Pokrenimo Ilidžu zajedno. NAŠA STRANKA VAŠ GLAS!
Image

FOČANSKI PROPISI

#364 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by FOČANSKI PROPISI »

jon_jovi wrote:Stranka bez ikakvog značaja.
Za pasivne,sušne krajeve.
jon_jovi

#366 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by jon_jovi »

Jel to djelite toalet papir? U svakom slučaju guzicu s tim možete otrat a sobzirom da je taj "promotivni materijal" plaćen dotacijom iz općinskog budžeta to jeste s naše grbe red je da ga mi i koristimo u higijenske svrhe.
Znaš ti šta Vreto. Nemoj ti meni spremat privatne poruke. Nisam ja ovdje došo na Vreta čergu pa mi se ti nemaš pravo lično obraćati.
Max Bunker

#367 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Max Bunker »

jon_jovi wrote:Jel to djelite toalet papir? U svakom slučaju guzicu s tim možete otrat a sobzirom da je taj "promotivni materijal" plaćen dotacijom iz općinskog budžeta to jeste s naše grbe red je da ga mi i koristimo u higijenske svrhe.
Znaš ti šta Vreto. Nemoj ti meni spremat privatne poruke. Nisam ja ovdje došo na Vreta čergu pa mi se ti nemaš pravo lično obraćati.
A sto ti toliko smeta Nasa Stranka ?
bosna sar

#368 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by bosna sar »

Max Bunker wrote:
jon_jovi wrote:Jel to djelite toalet papir? U svakom slučaju guzicu s tim možete otrat a sobzirom da je taj "promotivni materijal" plaćen dotacijom iz općinskog budžeta to jeste s naše grbe red je da ga mi i koristimo u higijenske svrhe.
A sto ti toliko smeta Nasa Stranka ?
Nesmeta njemu Nasa Stranka nego mu dosadno ima kompleks manje vrijednosti
pa na ovaj nacin ispoljava. Nigdje nista nije napisao pozitivno.Mozda ga sramota lijepo zatrrazit pristupnicu
Nase Stranke pa pokusava ovako idi u SDA oni vole takve.
Elvis Vreto

#369 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Jon_jovi,
nije toalet papir, dobili ste odgovor u okviru teme kako se finansira Nasastranka na pitanje o vijecnickom pausalu.
Sadrzaj privatne poruke koju ste dobili "Hvala, nemam rijeci , ip adresa je ipak dostupna"
To je bio odgovor na vase uvrede. Samo loš pokusaj da vam se ukaze na ruzne i uvredljive postove.

Svakako da nas rad mozemo mjeriti po vasim postovima.

Zelim vam srecu na izborima, ne dozvolite da kandidatura ili moguci izbor unisti najvece vrijednosti.
Elvis Vreto

#370 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Image

Image

Elvis Vreto

#371 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Preliminarni rezultati monitoringa prvih deset dana predizborne kampanje za lokalne oktobarske izbore, koji je provela Asocijacija alumni centra za interdisciplinarne postdiplomske studije (ACIPS), pokazali su da su Demokratska partija, Naša stranka i Partija demokratskog progresa najkonkretniji u obraćanju biračima.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dp-ns-i- ... /120920082#
manki

#372 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by manki »

Meliha14 wrote:Za ovakvo stanje na Ilidji zna se ko je odgovoran....
Oni koji ne znaju napisati IliDZa kako treba? :D
Elvis Vreto

#373 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Image

Elvis Vreto

#374 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Stav Nase stranke o povjerenju Vladi KS

Pokusacu u najkracim crtama objasniti zasto smatramo da ova Vlada nije ispunila nasa ocekivanja.

Necu naravno govoriti o svakom pogresnom potezu i aktu ali cu nekim primjerima pokusati ilustrirati nase principijelne zamjerke…

Naravno, iznenadilo nas je da ste nakon izbora za partnera u reformama izabrali stranku koja je do tada, zapravo svo vrijeme, 17 godina, bila u vlasti i koja je najvecim dijelom proizvela hrpu problema s kojima ste se po dolasku suocili.

Potom ste nas premijeru Musicu iznenadili - takodje neprijatno - kada ste formirali Vladu cija etnicka struktura nije u skladu niti sa zakonom niti sa kucnim odgojem sarajlija koje su navikle gledati oko sebe i voditi racuna da su njihove komsije, oni koji su drugaciji po etnickoj i religijskoj pripadnosti, ravnopravno zastupljeni u organima u kojima se odlucuje o stvarima od zajednickog interesa.

Dok se ministar i direktor policije svadjaju a clanovi sindikata ucestvuju kao statisti u tom losem filmu - ulice grada su sve nesigurnije. A oni koji ne mogu da priuste celicna vrata strepe i u svojim stanovima.

Broj nezaposlenih, pogotovo medju mladima, se povecava i sada je uveliko preko 50%.

S tim brojem raste, naravno, i broj delikvenata i ovisnika o teskim drogama.

Komunalna privreda i dalje guta milione i milione poreskog novca a gradjanima pruza neadekvatne servise. Vodovod i dalje gubi 70% vode u cijevima, GRAS mjesecno gubi milion i po maraka, plin se preprodaje kroz nekoliko kompanija ciji profit placa krajnji potrosac, gradjanin, a prijetnje o prekidu dostave su u medijima redovnije od epizoda tv sapunica.

Najveci dio prvog dijela mandata, ove dvije godine, Vlada je potrosila baveci se sobom, imenovanjem ljudi u rukovodeca tijela javnih preduzeca i institucija.

Da su nasa predvidjanja o vasoj nemogucnosti da sprovedete reforme koje ste obecali u svom ekspozeu bila tacna postalo je jasno kao dan kada je ministar Suljagic podnio ostavku. Onako usput, da li je policija ikada pronasla osobu koja je ministru Suljagicu slala prijetece poruke i metke ?

Kada ste shvatili ono sto smo vam od pocetka govorili - da od reformi SDA a ni od reformi sa SDA nema nista - promjenili ste koalicionog partnera. Zbog nestrpljenja da se otarasite starog i ustolicite novog prekrsili ste, po nasem misljenju, Pravilnik, podzakonski akt koji uredjuje rad ove Skupstine. Necu to puno komentarisati jer su kolege iz SDA, a I vi ste to premijeru rekli, koliko sam shvatio, slucaj predale sudu.

Prvi znacajniji potez vaseg novog koalicionog partnera bio je da obeca legalizaciju nelegalno izgradjenih objekata na podrucju naseg kantona.

O stetnosti tog poteza i u moralnom i u zakonskom i u gradjevinskom smislu sam tada mnogo govorio i necu se ponavljati.

Ipak, najvise nas je razocaralo sve ono sto niste uradili.

Niti sa starim niti sa novim partnerom niste osjetili potrebu da se pitate, moze li jedna Vlada kantona u ovoj zemlji koja se nalazi u izuzetno teskoj ekonomskoj situaciji - mjesecima ne moze da ugasi pozari koji je unistavaju, posudjuje novac da vrati stare dugove - moze li, zapravo, treba li ta Vlada, recimo, da ide mjesec dana na godisnji odmor?

Kao sto se niste zapitali ni, da li je nemoralno da javno saobracajno preduzece Sarajeva, grada koji je prosao kroz najpakleniju vojnu opsadu u modernoj istoriji, nema niti jedno vozilo koje je prilagodjeno za prevoz invalida?

Ali zato svaki ministar u kantonu ima auto sa vozacem.

Mnogo je toga sto ste mogli uraditi, a niste. Novac nije opravdanje jer kako kazu u fondovima Evropske Unije, gdje ima politicke volje nadje se i para.

Naravno nije u radu vase Vlade sve bilo tako lose. Osjecam obavezu da istaknem jedan primjer…

Znam da ste licno gurali nasu inicijativu vezanu za Ostale i zajedno sa kolegom Brigicem pripremili amandmane kojima se dikriminacija prema ovoj grupi gradjana ukida. Time ste stvorili preduslove da Sarajevo postane prva teritorija u BiH u kojoj se gradjani ne diskriminiraju po etnickoj osnovi. Zao nam je da te amandmane niste vec ponudili na usvajanje jer bi bilo dobro da EU prije ovogodisnjeg samita vidi da postoje politicke snage koje hoce i mogu da poloze taj evropski ispit. To je jedna od dobrih stvari koju ste uradili i ja vam za to odajem priznanje.

O strankama koje zele da sruse vasu Vladu,…o skupstinskoj grupaciji koju predvodi stranka SDA. Stav Nase stranke prema ovoj i drugim etnickim strankama nije tajna. I u ovoj sali i javno smo mnogo puta rekli da je jedan od nasih politickih ciljeva njihov odlazak iz vlasti. Ali moram reci da je i nas iznenadilo kada smo vidjeli na sta su sve spremni kako bi ostali u vlasti.

Treba zaista biti…treba zaista imati lose misljenje o gradjanima ovog kantona i zemlje pa nakon 20 godina vlasti, na kojoj su bili do prije svega tri mjeseca, sazvati ovu sjednicu i traziti odgovornost Vlade jer nije rjesila probleme koje su najvecim dijelom oni izazvali.

U prethodnom mandate.2006-2010 su cinile upravo dvije stranke koje zahtijevaju ovu rekonstrukciju rekonstrukcije.Taj period, njihov mandate,je u svim domacim i stranim analizama opisan kao "cetiri izgubljene godine".

Njima su se pridruzili pojedine male stranke i nezavisni i samostalni zastupnici cije motive slutim, ali ih necu iznositi jer nemam dokaza.

Iznenadjeni smo da je takvoj grupi pristupio i SDU, ali je ocigledno doslo vrijeme da se polako navikavamo na socijaldemokratsku sklonost prema etnickim strankama.

Pozicija Nase stranke u ovom vasem sukobu za vlast je principijelna i pokusacu je obrazloziti ovako.

Mi necemo podrzati zahtjev za smjenu Vlade jer smatramo da bi to bilo protivno interesima i volji gradjana izrazenoj na izborima 2010. godine.

Ako se sada formira Vlada bez SDP-a, pobjednika izbora 2010. godine, ciji ce rad gradjani ocjenjivati 2014?

Mi necemo podrzati novu vecinu okupljenu oko SDA i SBiH jer smatramo da njihov zahtjev ima iskljucivo destruktivnu ulogu i da je motiviran usko stranackim a ne interesima gradjana.

Mi se necemo dati ugurati niti u jedan od ova dva tabora.

Mi cemo principijelno braniti demokratski princip koji sam vam izlozio.

"Prenesen stav Pedje Kojovica sa njegovog bloga,a i stav NS vezano za inicijativu za smjenu Vlade KS."
Elvis Vreto

#375 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

MI MOZEMO UČINITI ILIDžU SIGURNIJOM

Pored nezaposlenosti na opcini Ilidza, narušena sigurnosna situacija predstavlja jednu od najprisutnijih briga za naše građane i građanke. Iako službena policijska statistika poručuje da kriminal nije u porastu, ankete među građanima i građankama to opovrgavaju. Osjećaj nesigurnosti i straha od kriminala je prisutan, a ono što naši građani i građanke najviše navode su konstantna razbojništva i krađe, borbe oružanih grupa na našim ulicama, trgovina narkoticima, alarmantno stanje na našim cestama.
Sve relevante analize o policijskim strukturama do sada obavljene, ukazuju na to da je broj policajaca/policajki u Bosni i Hercegovini prevelik u odnosu na broj stanovnika u poređenju na europske trendove, mada kriminal i strah od kriminala su u konstantnom porastu.
Što se tiće nase općine nismo sigurni da broj policajaca odgovara standardima prema broju stanovnika. Trenutno se ne uvazava realno stanje, broj stanovnika na Ilidzi je blizu 80.000, po zvanicnoj statistici Ilidza broji 55.000 hiljada stanovnika, broj glasaca za ove izbore je nesto veci od 56.000, ovo su jasni podatci koji ukazuju na potrebu veceg broja policajaca/policajki na nasim ulicama. Broj stanovnika u zadnjih 15 godina je u velikom porastu sto i navedeni brojevi ukazuju.
Nasastranka Ilidza ima jasan program i rjesenja kojim zeli da zapocne rjesavanje pitanja sigurnosti, podrska građana je vazna i odlucujuca.

NAŠASTRANKA Ilidza, naši ciljevi :
-Smanjiti osjećaj straha i nesigurnosti među našim građanima i građankama kroz povećano prisustvo
policajaca i policajki u našim naseljima.
-Poboljšati svakodnevnu komunikaciju i unaprijediti preventivan aspekt rada policije uspostavom u naseljima Foruma za sigurnost građana i građanki čime bi se znatno poboljšala komunikacija policije sa stanovništvom;
-Povećati prisustvo policije na ulicama, stavljanjem na raspolaganje lokalnoj policiji dodatne resurse;
-Povećati povjerenje građana i građnki u lokalnu policiju kroz ciljane kampanje uz pomoc udruzenja građana kao preduslov za bilo kakvu aktivniju saradnju policije i zajednice
-Povećati osjećaj sigurnosti građana i građnaki adekvatnim osvjetljavanjem ulica i naselja.

NAŠASTRANKA Ilidza , konkretne mjere za pokretanje rjesavanja problema :

NAŠASTRANKA Ilidza ce pokrenuti i uspostaviti Forume za sigurnost građana i građanki kao jednu od najvažnijih mjera koje su u općinskoj nadležnosti, a čime se stvaraju jasne pretpostavke za preventivno djelovanje i efikasnu borbu brotiv svih vrsta kriminala.
Lokalna zajednica, policija i lokalna uprava, kao i svi ostali društveni segmenti, moraju konstantno i planski raditi na sprječavanju kriminala i svih ostalih potencijalnih opasnosti po građane i građanke, u čemu im od velike pomoći mogu biti forumi za sigurnost u naseljima kao tijela u okviru kojih će se ostvarivati partnerstvo između policije i građana..

NAŠA STRANKA Ilidza će uspostaviti sistem video nadzora kritičnih tačaka na opcini Ilidza u saradnji sa nadleznim nivoima vlasti, osvjetliti naša naselja i ulice izgradnjom ulicne rasvjete .

NAŠASTRANKA Ilidza će planirati u budžetu sredsva za ugradnju „ležećih policajaca“, pješačkih prelaza, semafora , trotoara sa zaprekama za parkiranje vozila, posebno ispred svih osnovnih škola, te sa nadleznim kantonalnim ministarstvom u partnerskom odnosu finansirati i zahtijevati podrsku u realizaciji.
Post Reply