Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bosnianidiot

#351 Re: Smartphone diskusije

Post by bosnianidiot »

WP8 ce da jede malu djecu :D samo steta sto se nece moci nadograditi na postojece verzije :roll:
Revolucionar ★

#352 Re: Smartphone diskusije

Post by Revolucionar ★ »

Chuckie wrote:WP7 je iOS za Androide. :D

http://www.iclarified.com/24656/pcmag-d ... n-the-land
De ba Chuckie, fanboyu jedan, bolje ti je prijavi se da volontiras na onoj sramoti od mapa. Ja ne znam , da je Jobs ziv, vjerovatno bi poginuo prateci onaj rusvaj
Chuckie

#353 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Google mape su vec poslane Appleu na odobrenje, briga me za Apple mape kad ce Gmaps biti na storu kroz koji dan.
strong69

#354 Re: Smartphone diskusije

Post by strong69 »

Revolucionar ★ wrote:
Chuckie wrote:WP7 je iOS za Androide. :D

http://www.iclarified.com/24656/pcmag-d ... n-the-land
De ba Chuckie, fanboyu jedan, bolje ti je prijavi se da volontiras na onoj sramoti od mapa. Ja ne znam , da je Jobs ziv, vjerovatno bi poginuo prateci onaj rusvaj
Mape su dobre. Ali za onaj svijet :D
Qler

#355 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Nokia maps :)

A WP8 ce biti dobar izgleda. Ona Lumia 920 je strasna. Dere i iPhone i S3 :)
Revolucionar ★

#356 Re: Smartphone diskusije

Post by Revolucionar ★ »

Imam osjecaj da si postavio notifikacije kad te citiram :lol:

A fakat mi nije jasno, Jabucari teze perfekciji i da onda kreiraju takav proizvod. To isto kad šošon na savrseno dobrog golfa nabaci papanski spojler od 4 metra . Jel se politika firme tako drasticna promjenila nakon smrti geniusa
vocar88

#357 Re: Smartphone diskusije

Post by vocar88 »

E ljudovi rjesio sam problem onih slova, ubacio sam Jeny Bean 4.1 black edition u ovaj svoj Note...Radi brze telefon nego na ICS ali koliko ima prosirenja toliko ima i nedostataka...Naime nema nigdje usteda energije, zatim nema sata digitalnog i najvaznije nemogu da vjerujem sta su napravili od video kamere...Smanjena slika jedno 5 puta prilikom snimanja svjetlo tj blic se mora naknadno paliti i kvalitet snimka je losiji...Nekontam zasto su to tako lose odradili...?????
Chuckie

#358 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Qler wrote:Nokia maps :)

Eh tesko S3 poderat. :D
Revolucionar ★

#359 Re: Smartphone diskusije

Post by Revolucionar ★ »

wp8 ce krahirat jer je majkrosoft :lol: A oni su pehovi sami od sebe postali . .
nermin.padez

#360 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Jenny Bean :D :dance:
vocar88

#361 Re: Smartphone diskusije

Post by vocar88 »

Jelly pardon :)))
Saka

#362 Re: Smartphone diskusije

Post by Saka »

Još kad bi izašla prije Nove godine.... :)
vocar88

#363 Re: Smartphone diskusije

Post by vocar88 »

LJUDi znate li ista o ovom Jelly Bean-u ??? Zasto camera za video snimanje u ovom modu je toliko mala na ekranu da se cak i nevidi, a snimanje je tako lose kao da ide sa 10 FPS...STEKA !!!!!!!! Sta se to desilo sa ovim???...Imam Galaxy Note ?? Hvala na odgovoru
Qler

#364 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Saka wrote:

Još kad bi izašla prije Nove godine.... :)
Kazu oktobar, ako ne slazu, jos se nesto spominje cifra od cca 400€...
Saka

#365 Re: Smartphone diskusije

Post by Saka »

Nema nista od oktobra, novembar se spominje, ali oni nisu u stanju izdrzati isporuku kao Apple znaci jos dodaj nekoliko sedmica zbog problema i eto ti Nove godine, u Bosni u februaru prvi. :)

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Mr.Sojic

#366 Re: Smartphone diskusije

Post by Mr.Sojic »

Pozdrav raja :oops:

Imam 2 pitanja 8-)

Kolega ima NOKIA Lumia 710 i prilikom instalacije free app trazi da mu je telefon ONLINE (telefon je prikopcan na racunar na kojem ima internet pa zeli tako instalirati apps, a ne preko telefona).

Koristi program ZUNE.

Ima li opcija da je telefon OFFLINE, a racunar online i zakopcan za telefon i da tako instalira aplikacije i ostalo sto treba?

I moze li se na njega instalirati NOKIA Ovi Maps jer mu treba offline navigacija.

Hvala unaprijed :thumbup: :bih:
Qler

#367 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Misilm da mora biti online za instalaciju aplikacija, a mozes snimiti i nokia maps, i koristiti ih offline bez problema.

Usput:

Image
zateznistub

#368 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

Ovo od pocetka nije smartphone diskusija, ovo je prepucvanje ciji je veci.
vocar88

#369 Re: Smartphone diskusije

Post by vocar88 »

zateznistub wrote:Ovo od pocetka nije smartphone diskusija, ovo je prepucvanje ciji je veci.
Slazem se drug...Niko ziv ovde nece da odgovori na pitanja vezano za ROM probleme i sl...Vec samo da se vidi ko kakav procesor ima...
vocar88

#370 Re: Smartphone diskusije

Post by vocar88 »

stroga normala wrote:
Qler wrote:
vocar88 wrote:Axaxaxa...Jesi vidio Qlera sto se okurazio...Dobio frajer vibera i nije bitno sto ima samo opcije pisanja texta na njemu...:) E moj misu ja kad sam imao Simbian uredjaje ti si se igrao negdje sa djecom zmirke po ulici...Stavise i sad imam simbian i to Nokia belle na N8 dnevno 30 puta zatlokira i tako u krug...Tako da simbian NIKAD !!!!! Kao sto je covjek vec napomenuo to je kao golf 2 naspram divovima...:)
Ja evo sad imam N8 i 808 i meni nista ne blokira, a symbian koristim od 7650 Nokia-e...

Opet, ne kazem ja da je Symbian bolji od andorida i ios-a, ali nije los koliko pricate, a puno pricate bez veze...

A sto ste se uhvatili Vibera, procitaj obavijest o Voice HD za Nokia telefone...

Meni treba dobar telefon sa dobrom kamerom, a to niko osim Nokia-e trenutno ne moze ponuditi, dobra kamera, HDMI, USB OTG, BT File transfer, cita skoro sve video formate sa srt titlovima out of the box, imam facebook, twitter, flickr, skype, nibuzz, whatsapp, viber, xms buddy... opet kazem, navedite nesto sto mozete na svojim telefonima a ja na mogu na symbianu...

A ti izgleda jos kenjas u cega...

I jos za iPhone 5 korisnike, Nokia 808 PV ima 16:9 omjer ekrana :D
Evo iz prve znam da na Symbianu ne moze TeamViewer, a koji je meni odlicna i jako korisna stvar, X puta mi se desi da nisam kuci a zena u "panici" zove jer joj nesto nije u redu na racunaru, npr ne cuje svoje na Skype-u, izbacilo joj neku poruku za Virus... Nakacim se na prvi Wifi ili ako bas gori onda preko 3G-a, otvorim TeamViewer i imam desktop svog racunara na mobitelu.
Na poslu imam zaduzenje za jedan software koji ja odrzavam i kojem samo ja imam pristup, u bilo koja doba da se desi sranje ili mogu pokusati rijesiti preko TeamViewera ili moram doci na posao... :run:
Ma da sad ne spominjem sve situacije gdje mi je TeamViewer valjao, ali bilo je masa puta.
Mada da se razumijemo meni Symbian nije losiji samo zbog TeamViewera, nego eto to sam spomenuo jer vidim da u 2-3 posta insistiras da se kaze sta Android moze sto Symbian ne moze...
Meni se opcenito ne svidja Symbian, nije mi ugodjaj na njemu raditi, ne daje mi onaj ugodjaj da sve ide glatko kao sto to ide na iOS-u ili Androidu (ICS ili Jelly Bean, ove starije verzije me jesu nervirale) ali vjerujem da ce kod Symbiana vremenom i to doci.
Znaci u mom slucaju se ne radi tu o tome sta jedan moze a drugi ne moze, isto kao XP i Win7 (znam da je u ovom slucaju ista platforma ali eto jedan primjer) , XP ce uraditi sve kao Win7 ali opet ce se vjerujem vecina opredjeliti za Win7 ako imaju masinu za njega.
Nokiji svaka cast na kameri, ali meni kamera na mobitelu godinama ne igra nikakvu bitnu ulogu.

LJUDi znate li ista o ovom Jelly Bean-u ??? Zasto camera za video snimanje u ovom modu je toliko mala na ekranu da se cak i nevidi, a snimanje je tako lose kao da ide sa 10 FPS...STEKA !!!!!!!! Sta se to desilo sa ovim interfejsom???...Imam Galaxy Note ?? Jeste se susretali s ovim? Hvala na odgovoru
nermin.padez

#371 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

vocar88 wrote:
LJUDi znate li ista o ovom Jelly Bean-u ??? Zasto camera za video snimanje u ovom modu je toliko mala na ekranu da se cak i nevidi, a snimanje je tako lose kao da ide sa 10 FPS...STEKA !!!!!!!! Sta se to desilo sa ovim interfejsom???...Imam Galaxy Note ?? Jeste se susretali s ovim? Hvala na odgovoru
Tako ti je to na Pure Androidu. STock kamera je siromasna opcijama. Proizvodjaci to nadograde malo u svojim ROM-ovima. I meni je u pocetku smetalo malo, ali navikao sam, ima sve sto mi treba, i tacno Video mode je smanjen skoro na pola ekrana (ne znam sto) :D Cini ti se da je snimanje lose posto je manja povrsina, a isto je. Imam CM10 na SGS-u :-D
vocar88

#372 Re: Smartphone diskusije

Post by vocar88 »

Ehehe...ja pokusavam drug da se naviknem al neide...Ja sam ubacio neki Black CNA jelly bean...stvarno tel fino radi. Medjutim ok je to sto je smanjen ekran video kamere vec nemogu da snimam jer mi steka, pre sa starim rom-om je isla 30 Fps neznam sta je sad u pitanju...Bas kao sto ti kazes siromasno do zla boga...ALI NEMOGU DA SHVATIM NIKAKO DA STEKA I TO PO BIJELOM DANU...NIKAKO MI TA MISTERIJA NE IZLAZI IZ GLAVE A VOLEO BIH DA JE RJESIM...Postoji li jos nesto u tom svemu??...Hvala na odgovorima
nermin.padez

#373 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Otkud znas da ne snima u 30 FPS. Jesi l' prebacivao na komp i prekontrolisao :) Ova stock kamera kod mene nema da biras da snimi na SD Card (jos uvijek nije dodato a bice), i koristim Camera JB+ aplikaciju sa marketa. Znaci prakticno Stock CAmera sa par dodatih opcija. Meni se svidja, probaj, ako ne valja, skidaj drugu sa marketa ima ih dosta :-D

Ja sam zadovoljan kamerom, sta mi treba, samo promjena rezolucije, moda autofocusa, gdje da snima slike/video, ima jos nekih fazona timer, panorama itd dosta :)

Sad sam bas snimio klip, prebacio na komp U GOM Playeru pogledao prosjek 29.18 FPS :D :dance:
vocar88

#374 Re: Smartphone diskusije

Post by vocar88 »

nermin.padez wrote:Otkud znas da ne snima u 30 FPS. Jesi l' prebacivao na komp i prekontrolisao :) Ova stock kamera kod mene nema da biras da snimi na SD Card (jos uvijek nije dodato a bice), i koristim Camera JB+ aplikaciju sa marketa. Znaci prakticno Stock CAmera sa par dodatih opcija. Meni se svidja, probaj, ako ne valja, skidaj drugu sa marketa ima ih dosta :-D

Ja sam zadovoljan kamerom, sta mi treba, samo promjena rezolucije, moda autofocusa, gdje da snima slike/video, ima jos nekih fazona timer, panorama itd dosta :)

Sad sam bas snimio klip, prebacio na komp U GOM Playeru pogledao prosjek 29.18 FPS :D :dance:

Ma ja ti nemogu opisati koja je razlika u negativnom smislu naravno...Jbt klip mi steka kao na onim starim telefonima ako se sjecas D900 D500 itd :)...Bas sam se iznenadio. Pre kamera ono full screen opcija milion, a sad aj sto je cetvrt ekrana vec i nesposobna totalno...Koristim 5.3 " Galaxy Note...Hvala ti pokusacu sa nekim aplikacijama...A reci mi koji uredjaj android ti koristis i gdje pratis te najnovije rom-ove...Ja sam skinuo sa http://rootgalaxynote.com black CNA JB i tu cu sad da pratim sta izbacuju...Poz
Fauja Singh

#375 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

@vocar88
Ja na Jelly Beanu nemam tih problema, vidi na temi po kojoj si instalirao taj Jelly Bean da li drugi korisnici prijavljuju taj problem, ako ne onda si mozda ti neki od koraka preskocio ili nisi fino uradio. Probaj drugi Custom ROM, npr ovaj
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1871713 ili od AOKP-a http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1813375
Ako ti se ne svidja izgled Jelly Beana onda se vrati na originalni ROM, jbg zadaj se malo pa nadji ono sto tebi odgovara, i ja sam probao masu ROM-ova dok nisam nasao ono sto meni najvise odgovara, izmedju ostalog u tome mi i jeste car Androida sto mozes da biras.
Post Reply