Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Moderator: Benq
- HardCore
#351 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Izgleda da ga poznaje iz vidjena xD pametna nema sta, da se meni oce vako sta desit zakl'o bi ga na licu mjesta 
-
Djubre_
#352 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Pa to hocu reci. Da znam ko je moju licnu stvar koju sam zaradio platio,nebitno, i dobio.. zaklo bi ga ko ovna pred MUP-om! U takvoj situaciji se ne ide policiji. Joj joj dina dina.. zensko si i razumijem te.. al imas valjda neko musko pored sebe.. brata, oca, prijatelja, momka, muza..
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
- >Dina<
#353 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Vidjela sam momka 2-3 puta. I nadam se da ću ga vidjeti opet kad tad. Policajac kaže u slučaju da ga vidim da ih pozovem. Mada svjesna sam da će ga privesti i isto tako pustiti... A on će se mobitela riješiti. E sad da ja znam gdje on tačno živi ili kako se zove onda bi se nešto možda i moglo uraditi. Ovako...andr0id wrote:Pa to hocu reci. Da znam ko je moju licnu stvar koju sam zaradio platio,nebitno, i dobio.. zaklo bi ga ko ovna pred MUP-om! U takvoj situaciji se ne ide policiji. Joj joj dina dina.. zensko si i razumijem te.. al imas valjda neko musko pored sebe.. brata, oca, prijatelja, momka, muza..
Sent from my GT-i9001
-
Djubre_
#354 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Pa tog majmuna mora jos neko znati.. raspitaj se.. ipak, kad ga vidis prijavi ga i prati ga da ga uhvate.. a kad ga uhvate, djela mu se sabiraju i ne brini, odlezat ce ih kad tad i platiti.. a onda odes u stanicu gdje je priveden i njih pitas ko je i odakle je.. tako da ih pritisnes malo.. a oni njega...
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
- >Dina<
#355 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Tako sam i mislila uraditi. Ja sam 80 % sigurna u kojem naselju on živi i već ispitujem ljude. I kao što i sam kažeš, neko ga mora znati. I sama zalazim u kafiće u kojima nikad nisam bila nadajući se da ću ga vidjeti.. A vidjeću ga prije ili kasnije.. Barem se nadam...andr0id wrote:Pa tog majmuna mora jos neko znati.. raspitaj se.. ipak, kad ga vidis prijavi ga i prati ga da ga uhvate.. a kad ga uhvate, djela mu se sabiraju i ne brini, odlezat ce ih kad tad i platiti.. a onda odes u stanicu gdje je priveden i njih pitas ko je i odakle je.. tako da ih pritisnes malo.. a oni njega...
Sent from my GT-i9001
- mrtva kokoš
#356 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
dino, malo informacija, kako izgleda taj..., gdje se to desilo, ti mislis da zivi.. ?! mal` je ovo grad, prije ces ga sama naci nego rijamu... 
- >Dina<
#357 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ako šta može pomoći ja ću ga rado opisati...
Momak ima otprilke 23-24 godine, visok oko 185-190 cm, mršav, skroz kratko se šiša ima plavkastu kosu, okruglu glavu, krupne svjetle oči... Vjerujem da je iz Aerodromskog naselja.
Et, možda vidite takvog momka i ako ništa pripazite se da i vama se ne desi nešto slično kao meni..
Momak ima otprilke 23-24 godine, visok oko 185-190 cm, mršav, skroz kratko se šiša ima plavkastu kosu, okruglu glavu, krupne svjetle oči... Vjerujem da je iz Aerodromskog naselja.
Et, možda vidite takvog momka i ako ništa pripazite se da i vama se ne desi nešto slično kao meni..
Last edited by >Dina< on 02/03/2013 18:16, edited 1 time in total.
- mrtva kokoš
#358 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
e tako, ako je on sa a.n. sad oni koji su sa a.n. sigurno znaju o kome se radi, isto kao sto ja znam u svojoj ulici na koga prvo pomisliti kad se radi o drumskom.. 
-
Djubre_
#359 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
I sta kako se desilo? Upratio te, zaustavio i? Trazio ili oteo na silu? Torbu oteo? Kako vec.. ? Jel te povredio? Opis je dovoljan..
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
- >Dina<
#360 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ništa tako...On je došao na mjesto gdje ja radim, iskoristio moj trenutak nepažnje i dok sam se okrenula mobitel koji je bio kraj mene je nestao... U prvi mah sam pomislila da sam ga negdje drugo ostavila. Zamolila sam jednu ženu da me nazove. I odmah se uključila govorna pošta i znala sam da ga je uzeo i isključio.. I da ne bi bilo zabune sigurna sam da je on 100%.
- valter.ba
#361 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ne trazi ga!!! Nazalost policija ne zeli da se mjesa u svoj posao a svaki korak koji te savjetuju pojedini forumasi te vodi u nepoznato! Drugim rijecima i da ga sama polomis tebi ce policija revnosno ispostaviti fakturu. Nazalost u ovom cirkusu od drustva ti preostaje jedino ono shuti i trpi. Znam da ce sada ovi jaki sa foruma reci pa dokle sutiti, ja bi mu noge polomio? Vjerujte da bi najbolje za vas bilo da se to ne desi, da ne elaboriram sada...vjeruj mi!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
Djubre_
#362 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Sto, trebas biti jak da bi mu se suprostavio? Hajde ja cu tebi oteti telefon, a ti mi nemoj nista.. suti i trpi.. moze li?
I zasto imam osjecaj da ga ti poznajes? Gdje bude i s kim bude.. ? Vidim ukratko ga opisujes.. da se ne treba licno kaciti sa njim.. hah!
Sent from my GT-i9001
I zasto imam osjecaj da ga ti poznajes? Gdje bude i s kim bude.. ? Vidim ukratko ga opisujes.. da se ne treba licno kaciti sa njim.. hah!
Sent from my GT-i9001
- >Dina<
#363 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Pa tako mi obično ljudi i kažu.. Kao najbitnije je da si ti dobro da te nije povrijedio, na policiju ne računaj oni imaju preča posla ( da mi je samo znati koja), a ti i da ga nađeš ne možeš mu ništa i on je mobitel već vjerovatno prodao..
Al ljudi dragi, ne mogu se ja tek tako pomiriti sa tim
Znači trudiš se, radiš, odvojiš pare, kupiš sebi neku vrijednu stvar i onda se nađe kreten koji dođe to uzme i ti na to sve treba da šutiš?!

Al ljudi dragi, ne mogu se ja tek tako pomiriti sa tim
Znači trudiš se, radiš, odvojiš pare, kupiš sebi neku vrijednu stvar i onda se nađe kreten koji dođe to uzme i ti na to sve treba da šutiš?!
- valter.ba
#364 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Znas da nece moci ove noci i da bi dobio po labrnji. Ono sto sam zelio reci je da moja reakcija ne bi bila pametna zbog posljedica koje su neminovne ... Ne bih dalje da diskutujem i mlatim praznu slamu. Nadam se da cete se izorganizovati i nalupati u mraku levata kako biste osvetili Dinu. Ipak najsretniji bih bio da policija uradi svoj posao i odere mu bubrege u stanici MILICIJE!
-
Djubre_
#365 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Zao mi je dina.. ti kao zensko, nekome takvom ne mozes nista.. a musko sigurno da moze.. naravno ti si radila zaradila i kupila.. i zasto bi sutila.. kad ne znas ko je ukrao ili oteo, tada se covjek pomiri.. a kada zna ko je, ipak je drugacije. Naravno, prodao ga je odmah.. na zalost...
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
- >Dina<
#366 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ma ne poznajem ga.
Ja ispitujem ljude nadajući se da ga neko od njih lično zna.. Nemam pojma ni kako se zove, ni gdje izlazi, ni s kim se druži. Pa misliš da bi gubila vrijeme ovdje raspravljući sa vama da znam bila šta vrijedno da kažem policiji?
I da, baš zato što barem znam kako izgleda i gdje živi još se kao malo nečemu nadam..
Ja ispitujem ljude nadajući se da ga neko od njih lično zna.. Nemam pojma ni kako se zove, ni gdje izlazi, ni s kim se druži. Pa misliš da bi gubila vrijeme ovdje raspravljući sa vama da znam bila šta vrijedno da kažem policiji?
I da, baš zato što barem znam kako izgleda i gdje živi još se kao malo nečemu nadam..
-
Djubre_
#367 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Neka te sa nama.. mi ti necemo ukrasti tel.. mi smo fini 
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
-
itekako
#368 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
to sto znas kako izgleda i gdje zivi je sasvim dovoljno informacija za policiju.>Dina< wrote:Ma ne poznajem ga.
- >Dina<
#369 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Policija je došla sat nakon što se to desilo, napravili zapisnik i to je to. Vidim da ponekad malo patroliraju.
Ma kakva naša policija, ja izgleda moram sama provesti istragu. A to i radim, ispitujem ljude, zalazim u neke objekte i zagledam ljudima u lice
Ma kakva naša policija, ja izgleda moram sama provesti istragu. A to i radim, ispitujem ljude, zalazim u neke objekte i zagledam ljudima u lice
- ortodont
#370 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Teško da ćeš ti mobitel naći, tako ti je to, a sve i da pronađeš tog klošara, branit će se da nije on, a ti ne možeš dokazati da jeste. U policiju se ne možeš pouzdat', tako da...
Jedino da ga nekada prepoznaš pa pozoveš nekog muškog poznanika, oca, momka, nekoga, jer drugačije teško da ćeš moći, a i tada je telefon vjerovatno prodat negdje.
Tužno je u kakvom vaktu i na kakvom mjestu živimo.
Jedino da ga nekada prepoznaš pa pozoveš nekog muškog poznanika, oca, momka, nekoga, jer drugačije teško da ćeš moći, a i tada je telefon vjerovatno prodat negdje.
Tužno je u kakvom vaktu i na kakvom mjestu živimo.
- >Dina<
#371 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ono što su mi rekli da policija može još uraditi jeste da ga lociraju. Ja mogu dokazati da je to moj mobitel i da sam ga regularno kupila.
Al znam da njih baš puno ne zanima moj mobitel i da takvih slučajeva vjerovatno imaju na bacanje.
Tako da na kraju vjerovatno od toga neće biti ništa.
I upravu si žalosno je gdje živimo, normalni ljudi nemaju nikakve ni zaštite ni prava, a lopovi, kao što je ovaj, slobodno se ulicama šetaju..
Al znam da njih baš puno ne zanima moj mobitel i da takvih slučajeva vjerovatno imaju na bacanje.
Tako da na kraju vjerovatno od toga neće biti ništa.
I upravu si žalosno je gdje živimo, normalni ljudi nemaju nikakve ni zaštite ni prava, a lopovi, kao što je ovaj, slobodno se ulicama šetaju..
- TrgSolidarnosti
#372 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Vjeruj mi Dina da se možeš pozdraviti sa mobom ako ti je jedina opcija policija, a i nemaš druge... Locirat će ga malo morgen tj. ako ga pruzatelj usluga i locira policiji se neda od lijenosti da popuši metak zbog moba. Možda postoji neki pojedinac u upravi policije koji ozbiljno shvaća svoj posao ali vjeruj mi uzmi katalog, skupi para i kupi drugi 
- capitano10
#373 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
uprati malo ove stranice gdje se prodaje sve i svašta.. npr. pik i market.ba
može biti da ga je stavio na prodaju ili nešto slično.
sretno i idući put pamet u glavu!
može biti da ga je stavio na prodaju ili nešto slično.
sretno i idući put pamet u glavu!
- and
#374 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
čuo sam za jedan slučaj kada je momak kupio ukaden mobitel,stavio svoju karticu i bio kontaktiran od strane policije i rečeno mu da je mobitel ukraden i da ga doonese u policiju.znači tehničke mogućnosti postoje,a sad zašto neko nekad hoće nekad neće da to radi ne znam
- ortodont
#375 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Istina, moj prijatelj je kupio tako mobitel, koristio ga skoro godinu dana da bi dobio poziv da dođe u MUP.and wrote:čuo sam za jedan slučaj kada je momak kupio ukaden mobitel,stavio svoju karticu i bio kontaktiran od strane policije i rečeno mu da je mobitel ukraden i da ga doonese u policiju.znači tehničke mogućnosti postoje,a sad zašto neko nekad hoće nekad neće da to radi ne znam
Telefon je bio ukraden i on ga je predao njima kao i informaciju od koga je isti kupio, ali to su izolovani slučajevi izgleda.