jarane svi su svjesni da je auto karina,i da pravi karine od auta..ZATO SE I NE PRODAJE,ZATO STO KAD LJUDI DAJU PARE HOCE AUTO A NE KARINU..a fiat=karina
Najstedljiviji auto nize klase
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#351 Re: Najstedljiviji auto nize klase
svi su procitali tvoja objasnjenja..i tvoja objasnjenja su u najmanju ruku,ko da ti je Agnelli bio dedo..
jarane svi su svjesni da je auto karina,i da pravi karine od auta..ZATO SE I NE PRODAJE,ZATO STO KAD LJUDI DAJU PARE HOCE AUTO A NE KARINU..a fiat=karina
- johntra
#352 Re: Najstedljiviji auto nize klase
haj sine idi obriši nos, i igraj klisa... 
-
goran16v
#353 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Ma kakva kolica, kakav gost1515, tebi je Imamovic vadiona od kad sam ja prvi put pomenuo grandioznih 42 kom prodatih u 2011, dok je Fabia najprodavaniji auto u BiH. Nazalost, odgovora za onih malih 900k kom u Europi nema. To meni ne ide u glavu, divan krasan, a slabo se prodaje (tacnije pala prodaja 17%), to je paradoks, isto kao da nije u finansijskoj krizi, a kasne s novim modelima. I opet, nema odgovora kako se odlican auto poput Fiata proda u 900k k kom, odnosno najmanje od konkurencije.
-
citroen xm
#354 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Zašto kada nešto hvalite govorite samo o prodaji? Je li vam to jedini argument?
Ovde neko kao da hoće da kaže da je Fabia bolja od Punta Evo ili starijeg Grande punta.
Ako hoćete da pričate navodite bar jedan ozbiljan argument, a ne samo prodaja pa prodaja. Veliki dio prodaje fabije u BiH je zasnovan na tome što se ona dugo vremena vodila kao domaći proizvod i bila oslobođena nekih dadžbina. Možda je tako i sada. A kao druga stvar, imam na TV-u skoro sve BiH kanale i stvarno se ne sjećam kada sam vidio reklamu za Fiat, dok me ove švapske reklame ubiše u pojam.
Ovde neko kao da hoće da kaže da je Fabia bolja od Punta Evo ili starijeg Grande punta.
Ako hoćete da pričate navodite bar jedan ozbiljan argument, a ne samo prodaja pa prodaja. Veliki dio prodaje fabije u BiH je zasnovan na tome što se ona dugo vremena vodila kao domaći proizvod i bila oslobođena nekih dadžbina. Možda je tako i sada. A kao druga stvar, imam na TV-u skoro sve BiH kanale i stvarno se ne sjećam kada sam vidio reklamu za Fiat, dok me ove švapske reklame ubiše u pojam.
-
emko1234
#355 Re: Najstedljiviji auto nize klase
pa nema covjek sta da kaze,da ima rekao bi..najlakse je promjenit temu i nastavit po svom i nadat se da niko nece skontat i vratit se na staru pricu..goran16v wrote:Ma kakva kolica, kakav gost1515, tebi je Imamovic vadiona od kad sam ja prvi put pomenuo grandioznih 42 kom prodatih u 2011, dok je Fabia najprodavaniji auto u BiH. Nazalost, odgovora za onih malih 900k kom u Europi nema. To meni ne ide u glavu, divan krasan, a slabo se prodaje (tacnije pala prodaja 17%), to je paradoks, isto kao da nije u finansijskoj krizi, a kasne s novim modelima. I opet, nema odgovora kako se odlican auto poput Fiata proda u 900k k kom, odnosno najmanje od konkurencije.
samo posteno bi bilo da kaze:ne znam i cao..
-
citroen xm
#356 Re: Najstedljiviji auto nize klase
A zašto bi rekao: "ne znam i ćao.." kada čovjek zna mnog više od vas.emko1234 wrote:pa nema covjek sta da kaze,da ima rekao bi..najlakse je promjenit temu i nastavit po svom i nadat se da niko nece skontat i vratit se na staru pricu..goran16v wrote:Ma kakva kolica, kakav gost1515, tebi je Imamovic vadiona od kad sam ja prvi put pomenuo grandioznih 42 kom prodatih u 2011, dok je Fabia najprodavaniji auto u BiH. Nazalost, odgovora za onih malih 900k kom u Europi nema. To meni ne ide u glavu, divan krasan, a slabo se prodaje (tacnije pala prodaja 17%), to je paradoks, isto kao da nije u finansijskoj krizi, a kasne s novim modelima. I opet, nema odgovora kako se odlican auto poput Fiata proda u 900k k kom, odnosno najmanje od konkurencije.
samo posteno bi bilo da kaze:ne znam i cao..
Ja znam za onu staru narodnu koja glasi: Pametniji popušta. Ali to popuštanje je dovelo do toga da gluplji ulaze u sve pore društva sa svojim idiotskim razmišljanjem kao jedinim ispravnim.
Ako popusti i kaže: "ne znam i ćao..." ispašće da su ograničeni stavovi švaboljubaca jedini ispravni i da samo njima treba težiti. E to svakako ne treba dopustiti.
- sorcerer
#357 Re: Najstedljiviji auto nize klase
citroen xm wrote:
A zašto bi rekao: "ne znam i ćao.." kada čovjek zna mnog više od vas.
Ja znam za onu staru narodnu koja glasi: Pametniji popušta. Ali to popuštanje je dovelo do toga da gluplji ulaze u sve pore društva sa svojim idiotskim razmišljanjem kao jedinim ispravnim.
Ako popusti i kaže: "ne znam i ćao..." ispašće da su ograničeni stavovi švaboljubaca jedini ispravni i da samo njima treba težiti. E to svakako ne treba dopustiti.
- johntra
#358 Re: Najstedljiviji auto nize klase
sve pobrojano od A do Ž u ranijim postovima, lijepo ti nacrtano, ne samo od strane mene, nego i od drugih forumaša...Imamovića sam spominjao ranije, ali kao paralelu o prodaji Škode kao lafo domaćeg proizvoda, te zašto je ista postala omiljena ovdje...zato što je JEFTINA, a ne uber KVALITETNA...tu raspravu smo vodili na temi Škoda Fabia i poređenje sa Puntom, a ne ovdje, tako da opet brkaš pojmove..opet se hvataš svog glupog argumenta o nekvaliteti, a lijepo smo ti objasnili da je to radi toga što FIAT ima staru ponudu modela...dokaz o tome kako sam u pravu je prodaja nove Pande za prva tri mjeseca u Evropi, već je stigla do skoro 40.000, a isto toliko ih je naručeno...goran16v wrote:Ma kakva kolica, kakav gost1515, tebi je Imamovic vadiona od kad sam ja prvi put pomenuo grandioznih 42 kom prodatih u 2011, dok je Fabia najprodavaniji auto u BiH. Nazalost, odgovora za onih malih 900k kom u Europi nema. To meni ne ide u glavu, divan krasan, a slabo se prodaje (tacnije pala prodaja 17%), to je paradoks, isto kao da nije u finansijskoj krizi, a kasne s novim modelima. I opet, nema odgovora kako se odlican auto poput Fiata proda u 900k k kom, odnosno najmanje od konkurencije.
s druge strane, ti meni još nisi objasnio zašto je Škoda domaći proizvod, te ako jeste, a nije, zašto ASA, odnosno Prevent, mora platiti 21 miliona KM poreza? da ne spominjem izvale o tome kako marketing ne igra ulogu u prodaji auta i slične nebuloze...
@citroen, nemoj sa emkom ulaziti u ozbiljnije analize...njemu je društveni status najbitnija stvar u životu, tako da ga poptuno razumijem...uh da, zaboravih da mu je i MMI sistem jako bitan...
Last edited by johntra on 21/04/2012 23:35, edited 1 time in total.
- Bakir1
#359 Re: Najstedljiviji auto nize klase
a od kada je trziste BiH ili EU mjerodavno za bilo sta?
porsche-i u tranzitu kao prodano vozilo u BiH ili mozda 1997 god damping cijene za passata kako bi mogao na povlasticu?
evo HR je recimo uzorak odlican, vw prvi ali sto, pa kupio ovlasteni 200 vozila za taxi, 200 isporucio MUP-u HR i tako.
i sto palamudite o fiatu i vagenu bezveze?
ko daje 7 godina garancije? koji je brend najbrze rastuci po svim pokazateljima?
nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino, nego cu pregrmiti 3000 ili koliko vec KM vise da imam brend uberalles?
porsche-i u tranzitu kao prodano vozilo u BiH ili mozda 1997 god damping cijene za passata kako bi mogao na povlasticu?
evo HR je recimo uzorak odlican, vw prvi ali sto, pa kupio ovlasteni 200 vozila za taxi, 200 isporucio MUP-u HR i tako.
i sto palamudite o fiatu i vagenu bezveze?
ko daje 7 godina garancije? koji je brend najbrze rastuci po svim pokazateljima?
nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino, nego cu pregrmiti 3000 ili koliko vec KM vise da imam brend uberalles?
-
citroen xm
#360 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Aludiraš na KIA-u kao "brend uberalles"?
Meni je kao nekome kome se buduće zanimanje vrti oko ekonomije i marketinka veoma interesantno paljenje naroda na 7 godina garancije. Zbog toga Kiji i Hjundaiju skidam kapu na odličnim markentiškim potezima i još jednim dokazom kako pamatean čoban sakuplja ovce oko sebe.
Meni je kao nekome kome se buduće zanimanje vrti oko ekonomije i marketinka veoma interesantno paljenje naroda na 7 godina garancije. Zbog toga Kiji i Hjundaiju skidam kapu na odličnim markentiškim potezima i još jednim dokazom kako pamatean čoban sakuplja ovce oko sebe.
- Bakir1
#361 Re: Najstedljiviji auto nize klase
1991 su na trziste stigli jugo florida i hyundai pony.
podvuci paralelu 2012.
ne aludiram na kiju kao brend uberalles nego na punjenje balkanskih glava pricama koje se haman pocinju prenosti sa koljenja na koljeno i saptati na dzumama i bajram namazima i ostalim oblicima, odredjenoj vjeroispovjesti, molitve, kako je to to DAS AUTO.
das karina ja bih rekao, kvare se u prosjeku kao i svaki drugi auto, ciji intezitet opet zavisi od nacina koristenja istog.
KIA 7 godina garancije, pitam se jesu li toliko sigurni u svoj proizvod ili samo pisu sitnim slovima uslove.
helem bilo kako bilo, u vezi sa naslovom teme, najstedljviji auto nize klase pa i rabljeni moze biti onaj koji ce ponuditi nizu cijenu u startu, to koliko ce decilitara manje trositi ili vise je zanemarivo, jer ekonomski gledajuci niza cijena moze opravdati i nesto vece troskove eksplatacije.
licno sam uvijek imao gnusanje prema bilo cemu sto dolazi iz njemacke, sem mercedesa naravno, ali kako su neki drugi prioriteti u zivotu postali bitniji od broja ociju zaustavljenih na limu, proklinjem dan kada sam sebi dao za pravo da mislim da je ford "firaunski" auto ili bilo koji auto epitetom vezan za nesto.
dobar auto, polovan auto, moze biti i jugo ako je za vlasnika ili vlasnike,nije imao osobu koja je isti hvalila recenicom "ma to je nesto, nisam 5 godina haube digo"
podvuci paralelu 2012.
ne aludiram na kiju kao brend uberalles nego na punjenje balkanskih glava pricama koje se haman pocinju prenosti sa koljenja na koljeno i saptati na dzumama i bajram namazima i ostalim oblicima, odredjenoj vjeroispovjesti, molitve, kako je to to DAS AUTO.
das karina ja bih rekao, kvare se u prosjeku kao i svaki drugi auto, ciji intezitet opet zavisi od nacina koristenja istog.
KIA 7 godina garancije, pitam se jesu li toliko sigurni u svoj proizvod ili samo pisu sitnim slovima uslove.
helem bilo kako bilo, u vezi sa naslovom teme, najstedljviji auto nize klase pa i rabljeni moze biti onaj koji ce ponuditi nizu cijenu u startu, to koliko ce decilitara manje trositi ili vise je zanemarivo, jer ekonomski gledajuci niza cijena moze opravdati i nesto vece troskove eksplatacije.
licno sam uvijek imao gnusanje prema bilo cemu sto dolazi iz njemacke, sem mercedesa naravno, ali kako su neki drugi prioriteti u zivotu postali bitniji od broja ociju zaustavljenih na limu, proklinjem dan kada sam sebi dao za pravo da mislim da je ford "firaunski" auto ili bilo koji auto epitetom vezan za nesto.
dobar auto, polovan auto, moze biti i jugo ako je za vlasnika ili vlasnike,nije imao osobu koja je isti hvalila recenicom "ma to je nesto, nisam 5 godina haube digo"
-
citroen xm
#362 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Vidi, ja prvo što sam naučio oko auta je da na slušaš ljude. Jer kod nas ljudi imaju jednu strašno lošu osobinu da kada se zajebu ne žele da drugoga upozore već svoj zajeb hvale na sva zvona. Mada opet postoje i slučajevi gdje je sa nekim autom jedan čovjek super zadovoljan, a drugi totalno nezadovoljan. U principu za savjet oko auta i iskustva pitaj čovjeka koji je imao pa prodao neko auto, nikako dok ga još ima.
Zašto spominješ zastavu? Florida se pojavila malo prije tačnije 1988. godine i u svoje vrijeme bila je izuzetno konkurentan automobil. E onda se nama na Balkanu desio rat i razaranje pa je počela pljača i pretanak razvoja u svim granama industrije. Tako da je zastava ostala na modelima starim više decenija do konačnog gašenja i preuzimanja od strane Fiat-a. Sada idu neka druga vremena.
Vidi jednu stvar, ja stvarno nemam ništa protiv KIA-e i Hyundai-a, ljudi su toliko napredovali da je to za divljenje. Ali ljudi se još pronalaze i imaju žestoku dizajnersku krizu identiteta. Glupo je te proizvođače samo zbog 7 godina garancije i markentinškog napada svih tržišta svrstavati u neka uber auta. Proćiće još vode dunavom dok oni budu ono za šta ih ljudi predstavljaju. Ali neka neka napreduju.
7 godina garancije uopšte ne znači da su oni toliko sigurni u svoj kvalitet. 7 godina garancije te uslovljava da auto održavaš u ovlaštenom servisu, a znajući činjenicu da su njihovi servisi i dijelovi najskuplji veoma im je lako pokriti eventualne troškove.
A i garancija zna biti veoma veliki zajeb. Listaj malo po forumima i čitaj iskustva pa ćeš vidjeti da I30 i Ceed imaju fabričku manu sa letvama volana gdje volan brzo dobije luft. E to u servisu ne priznaju kao garanciju uz obrazloženje da velikom snagom motate volan.
A taj djelić košta negdje oko tričavih 4000 KM. 
Zašto spominješ zastavu? Florida se pojavila malo prije tačnije 1988. godine i u svoje vrijeme bila je izuzetno konkurentan automobil. E onda se nama na Balkanu desio rat i razaranje pa je počela pljača i pretanak razvoja u svim granama industrije. Tako da je zastava ostala na modelima starim više decenija do konačnog gašenja i preuzimanja od strane Fiat-a. Sada idu neka druga vremena.
Vidi jednu stvar, ja stvarno nemam ništa protiv KIA-e i Hyundai-a, ljudi su toliko napredovali da je to za divljenje. Ali ljudi se još pronalaze i imaju žestoku dizajnersku krizu identiteta. Glupo je te proizvođače samo zbog 7 godina garancije i markentinškog napada svih tržišta svrstavati u neka uber auta. Proćiće još vode dunavom dok oni budu ono za šta ih ljudi predstavljaju. Ali neka neka napreduju.
7 godina garancije uopšte ne znači da su oni toliko sigurni u svoj kvalitet. 7 godina garancije te uslovljava da auto održavaš u ovlaštenom servisu, a znajući činjenicu da su njihovi servisi i dijelovi najskuplji veoma im je lako pokriti eventualne troškove.
A i garancija zna biti veoma veliki zajeb. Listaj malo po forumima i čitaj iskustva pa ćeš vidjeti da I30 i Ceed imaju fabričku manu sa letvama volana gdje volan brzo dobije luft. E to u servisu ne priznaju kao garanciju uz obrazloženje da velikom snagom motate volan.
-
goran16v
#363 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Zelis da imas sud o nekom autu, motociklu, bilo cemu, zato sto ti ga zelis kupiti, zato sto ti je interesantan, nebitno, a nemas mogucnosti licno ga probati, kao i ako ga mozes probati ne u svim onim uslovima kroz koje moras proci da bi imao objektivan sud, kakva je alternativa?citroen xm wrote:Vidi, ja prvo što sam naučio oko auta je da na slušaš ljude. :
- Bakir1
#364 Re: Najstedljiviji auto nize klase
spominjem zastavu jer samo su se eto nama desili neki zajebi i ratovi ostalih su bili toga postedjenicitroen xm wrote:
Zašto spominješ zastavu?
Glupo je te proizvođače samo zbog 7 godina garancije i markentinškog napada svih tržišta svrstavati u neka uber auta.
A i garancija zna biti veoma veliki zajeb. Listaj malo po forumima i čitaj iskustva pa ćeš vidjeti da I30 i Ceed imaju fabričku manu sa letvama volana gdje volan brzo dobije luft. E to u servisu ne priznaju kao garanciju uz obrazloženje da velikom snagom motate volan.A taj djelić košta negdje oko tričavih 4000 KM.
ja ne favoriziram kiju, favoriziram svoj dzep
7 godina itekako znaci da je neko siguran u svoj kvalitet jer uzimajuci pare na post prodaji, obavezuju se da ce tvoj auto i nakon 7 godina biti sposoban za voznju, a u vrijeme u kojem mi zivimo i u kojem oni nude garanciju od 7 godina, auti nisu mercedes w123 200 d
imam i ja jednu kiju, ponavljam se, auto u garazi ne vozim ga uopste, proslo 3 godine od kada sam zadnji puta bio na servisu, pismo od kije, molimo Vas da dovezete vozilo radi preventivne zamjene krajnica i letve volana jer je ucestao broj kvarova na istim, o nasem trosku u nasem servisu bez ikakve naknade.
mercedes u svom servisnom programu ima listu SKD-ova tj stvari koje se moraju otkloniti na vozilu sa odredjenim motorom i odredjenom opremom, uslovljavaju vlasnike vozila da se pojave u ovlastenom servisu i predaju ga na milost i nemilost nekom tamo serviseru i njegovoj volji da uradi te servisne akcije
-
Gost1515
#365 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Ako je su meni draža kolica iz Vogošće (a ne prave se samo famozna kolica kako sam mogao pročitati) od auta iz kragujevca, ako mi je draža firma gdje radi 350 ljudi u mojoj državi od neke tamo firme u nekoj tamo državi (ne mora čak biti ni srbija) onda jesam ponosni patriota na baterije i uvijek ću biti.johntra wrote:boli mene neka stvar što još nisi izašao iz rata i što sve u svojoj glavi moraš povezivati sa istim i što se izgleda osipaš na sve što dolazi preko Drine...ja sam odavno izašao iz tog okvira, ali nisam zaboravio ko me handrio četiri godine, ne brini...ali, koliko vidim, tebi boli gabri što hale u Vogošći stoje prazne, nego je bitnije da si ponosni patriota na baterije i da te handre ovi naši 15 godina poslije rata...Gost1515 wrote:@johntra
majstore spina ... nisam ja tebi ni prigovorio na tvoj stav o "domaćim kvazibiznismenima" nego na ono "U vogošči kolica, u kragujevcu auta" e taj me stav raspiđuje, uostalom pročitaj ponovo moj post, mada shvatio si ti dobro šta ja hoću da kažem. Jebo te tvoj kragujevac.
- johntra
#366 Re: Najstedljiviji auto nize klase
ali onda tako lako zaboraviš činjenicu da te iste domaće firme iz BiH imaju realne šanse da proizvode dijelove za Kragujevac...
- ElRe