Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ponton

#351 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by ponton »

Emko, ja mislim da si dokazao tko gleda previše tih 'Zvjezdanih staza', znaš svaku riječ pobogu.

Evo, za tebe takvog ''pismenog'' i ''pametnog'' malo štiva;

Akvizicija (engl. acquisition, njem. Erwerb) je pribavljanje poslova (prikupljanje narudžbi, pretplata, oglasi i dr.) preko posebnih osoba – akvizitera. Akvizicija je dio marketinške funkcije poduzeća orijentirane na proširenje tržišta robe i usluga. Naročito se koristi u gospodarskom oglašavanju, publicističkoj i izdavačkoj djelatnosti.

Za razliku od pravnog zastupnika koji obično ima prava zaključivanja ugovora u ime i za račun poduzeća, akviziter po pravilu samo prikuplja narudžbe na tiskanim narudžbenicama koje popunjene dostavlja poduzeću. To je zapravo vrsta trgovačkih putnika s ograničenim ovlaštenjima. Akviziteri mogu biti i privatne fizičke osobe.

Asimilacija, ti treba prijevod možda, a emko

Technology assimilation
What
Assimilation refers to the process within organizations stretching from initial awareness of the innovation, to potentially, formal adoption and full-scale deployment. A technology assimilation plan provides management an indication of the effort that will go into assimilating new technologies in the company.
Why
Creating a sustained competitive advantage is of importance for a company in order to survive. A sustained competitive consists of implementing a value creating strategy that is not, and will not be duplicated by any other firm (Jay Barnley). One way of doing so is to make sure that the technology that will be implemented is aligned with the strategy (Itami & Numagami, Zahra & Covin. According to Raho, Belohlav & Fiedler the ability of organizations to apply and assimilate new technology lags far behind the available opportunities. . It is therefore of high importance that a technology assimilation plan is created.
Important Aspects
Success of technology assimilation is also largely influenced by the organization culture. This suggests that a top-down approach in a formal organization would improve the chance of success for assimilation of new technologies. Analogue to this we could say that these organizational characteristics would reduce the time for assimilation of new technologies because the organization has less to do in a change phase. This change phase is a part of the Organizational development steps mentioned by Daft
emko1234

#352 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by emko1234 »

ko ti bolan prica o akviziterima?
govorim to o pojmu akvizicija..
http://wmd.hr/rjecnik-pojmovi-a/web/akvizicija-poduzeca
Akvizicija poduzeća (engl. acquisition, njem. Erwerb, Übernahme, fr. acquisition) je poseban oblik poslovne kombinacije, formalno ili neformalno spajanje dviju ili više poslovnih jedinica u jednu.
U užem smislu akvizicija označava stjecanje neke tvrtke od strane druge tvrtke kupnjom njezine cjelokupne imovine ili kupnjom njezine vlasničke glavnice, odnosno većinskog udjela u njenoj vlasničkoj glavnici.
nisi u stanju ni proguglat prije nego se napravis pametan.. :lol: :lol:
Sa_u_srcu

#353 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by Sa_u_srcu »

Ne odustaju strucnjaci.... :lol: znaci da ponovim, vw da zeli, moze kupiti alfu, fiat, reno, pezo, citroen...dakle sve zajedno sa stalnim i obrtnim sredstvima, sa cijelokupnim kapitalom....i da mu opet ostane nesto kesa....

Jesam li bio dovoljno jasan? :lol:
ElRe

#354 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by ElRe »

Fiat da hoce moze da kupi citavu njemacku auto-industriju :wink:
Sa_u_srcu

#355 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by Sa_u_srcu »

ElRe wrote:Fiat da hoce moze da kupi citavu njemacku auto-industriju :wink:
Ti si fulio temu...tema Umjetnost i kultura, pod forum Vic dana, tamo ti pisi, nije ovo za tebe... :lol:
drndalo

#356 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by drndalo »

Sa_u_srcu wrote: Ti si fulio temu...tema Umjetnost i kultura, pod forum Vic dana, tamo ti pisi, nije ovo za tebe... :lol:
Da te podsjetim, tema se zova: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Ovaj tvoj dio sa kupovinom vaskolike italijanske auto industrije od strane Mega-Giga-VW-a, bi ti vise isao u onaj dio Ekonomija, pa pod Berze i tako to...
johntra

#357 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by johntra »

Mr.Fundamental wrote:
Znam ja da postoji MQB, samo će se on koristit za nove generacije A3 i Golfa 7, a ne za Q3 i Q5, tako da neovisno na koji je model mislio, jeste fulio naziv. Ali kao što ti reče to je sve ne bitno, samo kad je čovjek već to spomenuo red mu je bio predočit tačne informacije.
Što se tiče prodaje, nisam našao podatke na netu za segment SUV-a u 2011, nego sam to uzeo iz Auto blica koji je citirao neku evropsku agenciju,a Duster je od većih tržišta bio najprodavaniji u Francuskoj (49.000) i Španiji (7000), ali ne generalno u cijeloj Evropi. Ali sam zato našao podatke za ukupnu prodaju u Evropi u 2011-oj: http://www.best-selling-cars.com/europe ... in-europe/
jedno su podaci o ukupnoj prodaji, a drugo podaci o modelima...Duster je ispred Tigauana, a ispred njih dvojice je Qashqai sa oko 240.000 prodatih automobila...Nissan je trenutno najjači u ovoj klasi, a to nije bilo samo za prošlu godinu, nego godinu ranije...Dustera je za manje od dvije godine prodato preko 300.000...(počnijem zvučati kao goran :mrgreen: )
MQB platforma će se koristiti za sve modele, ali apsolutno sve, uključujući i SUV segment...
adnandus

#358 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by adnandus »

Moderatori Može li lock teme postavljača teme nema već 20 dana, a dok je PR-ova VAG koncerna, budućnost VW-a je zagarantovana, jel nađu negdje temu o vozilima a da nije u naslovu VW, eto ih ko muhe na g... nemošš ostat od njih.
zeha

#359 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by zeha »

adnandus wrote:Moderatori Može li lock teme postavljača teme nema već 20 dana, a dok je PR-ova VAG koncerna, budućnost VW-a je zagarantovana, jel nađu negdje temu o vozilima a da nije u naslovu VW, eto ih ko muhe na g... nemošš ostat od njih.
:thumbup:
emko1234

#360 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by emko1234 »

johntra wrote:
Mr.Fundamental wrote:
Znam ja da postoji MQB, samo će se on koristit za nove generacije A3 i Golfa 7, a ne za Q3 i Q5, tako da neovisno na koji je model mislio, jeste fulio naziv. Ali kao što ti reče to je sve ne bitno, samo kad je čovjek već to spomenuo red mu je bio predočit tačne informacije.
Što se tiče prodaje, nisam našao podatke na netu za segment SUV-a u 2011, nego sam to uzeo iz Auto blica koji je citirao neku evropsku agenciju,a Duster je od većih tržišta bio najprodavaniji u Francuskoj (49.000) i Španiji (7000), ali ne generalno u cijeloj Evropi. Ali sam zato našao podatke za ukupnu prodaju u Evropi u 2011-oj: http://www.best-selling-cars.com/europe ... in-europe/
jedno su podaci o ukupnoj prodaji, a drugo podaci o modelima...Duster je ispred Tigauana, a ispred njih dvojice je Qashqai sa oko 240.000 prodatih automobila...Nissan je trenutno najjači u ovoj klasi, a to nije bilo samo za prošlu godinu, nego godinu ranije...Dustera je za manje od dvije godine prodato preko 300.000...(počnijem zvučati kao goran :mrgreen: )
MQB platforma će se koristiti za sve modele, ali apsolutno sve, uključujući i SUV segment...
i opet po ko zna koji put,nas drug johntra odgovori na dio posta koji mu odgovara i za koji ima repliku a za dio texta koji jasno govori da je vw grupa za fiat grupu izmislila sve zivo,ili ti ga na link,ne odgovori..
molim vas dragi forumasi,pogledajte kakav je to prodavac magle i muda pod bubrege.. :lol: :lol:
hostapler

#361 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by hostapler »

@ emko1234
Za tu reputaciju je vjerovatno kriv sam Fiat,ali ne zbog toga sto se njihova auta kvare vise od drugih,vec zbog njihovog ne snalazenja u marketinskom prostoru. Dok drugi svoje mane iskoristavaju,pa od toga jos naprave nesto pozitivno i jos se vise priblizavaju svojim kupcima,to kod njih nije slucaj.
Ne znam koliko si upoznat sa elektonikom u Fiatovim vozilima,ali osim motorne elektronike koju vecinom radi Magnetti,sve ostalo radi Bosch (od grijanja,el. prozora,brava,ABS,pumpi,dizni,senzora itd itd).
Vozim italijanska auta vise od 10 godina,nikada nisam cuo da je nekome motor riknuo zbog neke fabricke greske,mjenjac isto. Ako imaju problema imaju ga sa elektronikom i to je tacno ali koliko ja znam Bosch je jos uvijek Njemacka firma.
Kvarovi na plocicama,selenima,kuglama i sl ne smatram kvarom vec redovnim odrzavanjem.
Sad ti meni reci ko je ovdje lud.
@ ostali
A o profitu VW je bezpredmetno raspravljati,ali ponavljam to nije zasluga "nekvarljivosti" Uber automobila,vec marketinske masinerije,kao i svega sto se prodaje u potrosackom drustvu.
Ali jeste li primjetili da je VW grupa imao 3X veci prihod od Fiat grupacije a zarada im je 10X veca.
Znaci obrijali su vas dobro za svoj proizvod. Dok je ovaca,bice i vune.
emko1234

#362 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by emko1234 »

hostapler wrote:@ emko1234
Za tu reputaciju je vjerovatno kriv sam Fiat,ali ne zbog toga sto se njihova auta kvare vise od drugih,vec zbog njihovog ne snalazenja u marketinskom prostoru. Dok drugi svoje mane iskoristavaju,pa od toga jos naprave nesto pozitivno i jos se vise priblizavaju svojim kupcima,to kod njih nije slucaj.
Ne znam koliko si upoznat sa elektonikom u Fiatovim vozilima,ali osim motorne elektronike koju vecinom radi Magnetti,sve ostalo radi Bosch (od grijanja,el. prozora,brava,ABS,pumpi,dizni,senzora itd itd).
Vozim italijanska auta vise od 10 godina,nikada nisam cuo da je nekome motor riknuo zbog neke fabricke greske,mjenjac isto. Ako imaju problema imaju ga sa elektronikom i to je tacno ali koliko ja znam Bosch je jos uvijek Njemacka firma.
Kvarovi na plocicama,selenima,kuglama i sl ne smatram kvarom vec redovnim odrzavanjem.
Sad ti meni reci ko je ovdje lud.
@ ostali
A o profitu VW je bezpredmetno raspravljati,ali ponavljam to nije zasluga "nekvarljivosti" Uber automobila,vec marketinske masinerije,kao i svega sto se prodaje u potrosackom drustvu.
Ali jeste li primjetili da je VW grupa imao 3X veci prihod od Fiat grupacije a zarada im je 10X veca.
Znaci obrijali su vas dobro za svoj proizvod. Dok je ovaca,bice i vune.
jbg i to je narusen imidz i renome..
sjeti se i ti price s toyotom i papuciom gasa,jebote ljudi su gradili reputaciju 40-50 godina i desi im se sranje i pade i prodaja i proizvodnja i sve ode u K radi jedne greske..
sad skontaj,to je jedna toyota.auto koje je sinonim za pouzdanost.koliko se onda nekih pizdarija generalno nakotilo kod fiata da ima ovaku losu reputaciju.
sto se tice te elektronike,ne znam kome je bosh ugradjuje kod njemackih auta..al to nije mali problem,problem s elektronikom u modernom autu je problem koji je po meni veci od svakog mehanickog kvara..jbg,sta uradis kad ti ode
procesor na kompjuteru?to se ne pravi,to se mjenja..i sad kod novog nekog auta kod kojeg elektronika obavlja sve..od drive by wire gas papucice,do esp-a,do elektrincnih podizaca i klime,pa do regulacije raznoraznih senzora,sve je elektronika..slozit ces se,to nije bas mali problem..
johntra

#363 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by johntra »

emko1234 wrote: i opet po ko zna koji put,nas drug johntra odgovori na dio posta koji mu odgovara i za koji ima repliku a za dio texta koji jasno govori da je vw grupa za fiat grupu izmislila sve zivo,ili ti ga na link,ne odgovori..
molim vas dragi forumasi,pogledajte kakav je to prodavac magle i muda pod bubrege.. :lol: :lol:
ja ne odgovaram na te glupe postove, u mog tate je veća čuna i tako to...za to imamo tebe, koji se ložiš na postove o kojima nešto kao znaš, ali se više ložiš na postove o kojima veze nemaš...
emko1234

#364 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by emko1234 »

johntra wrote:
emko1234 wrote: i opet po ko zna koji put,nas drug johntra odgovori na dio posta koji mu odgovara i za koji ima repliku a za dio texta koji jasno govori da je vw grupa za fiat grupu izmislila sve zivo,ili ti ga na link,ne odgovori..
ja ne odgovaram na te glupe postove, u mog tate je veća čuna i tako to...za to imamo tebe, koji se ložiš na postove o kojima nešto kao znaš, ali se više ložiš na postove o kojima veze nemaš...
ti u principu ne odgovaras niti na jedan post..ti samo mlatis praznu slamu i pecas u mutnom..
johntra

#365 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by johntra »

neka sine, idi mjeri KS i KW, te ubrzanja od o do 100...ostavi odraslima ozbiljnije teme...
hostapler

#366 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by hostapler »

Meni se cini da Fiat ima losu reputaciju samo ovdje.
Ako je losa reputacija,kako se prodalo skoro 2,5 miliona prodatih GP koji se proizvodi 6 god,ako je losa reputacija preko 2 miliona prodatih Pandi,govorim samo o aktuelnim modelima,Fiat 500 je vjerovatno presao 1 milion a o Bravu nemam podatke ali neka bude oko 500k. To je oko 6 miliona prodatih osobnih vozila u 4 modela,a znamo da se vecinom prodavao po Evropi.
Volio bih da neko ima podatke za 4 slicna modela VW i broj prodatih u Evropi. 100% sije Fiata,ali nije tolika razlika u odnosu na ostale,pa da bude gori od njih.
sorcerer

#367 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by sorcerer »

emko1234 wrote: vw grupa za fiat grupu izmislila sve zivo
1974. alfetta imala centralnu bravu i elektro podizace ,gdje je tad bio vw? vadio se iz stecaja u koji je upao zbog k-70,pa uz finansijske injekcije jedva izbacise golfa 1 i vratise se u igru.ne sjecam se da je golf 1 iz te godine imao ni zadnji brisac a kamo li el..podizace i centralnu bravu.....

fiat 1968. izbacio prvi motor sa bregastom iznad glave i zupcastim kaisem ,pogon naprijed ,homokineticki zglobovi.
vw sklapali porshe za narodne mase s bregastom u bloku i radilicom sa 3 bank lezaja....
goran16v

#368 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by goran16v »

sorcerer wrote:
emko1234 wrote: vw grupa za fiat grupu izmislila sve zivo
1974. alfetta imala centralnu bravu i elektro podizace ,gdje je tad bio vw? vadio se iz stecaja u koji je upao zbog k-70,pa uz finansijske injekcije jedva izbacise golfa 1 i vratise se u igru.ne sjecam se da je golf 1 iz te godine imao ni zadnji brisac a kamo li el..podizace i centralnu bravu.....

fiat 1968. izbacio prvi motor sa bregastom iznad glave i zupcastim kaisem ,pogon naprijed ,homokineticki zglobovi.
vw sklapali porshe za narodne mase s bregastom u bloku i radilicom sa 3 bank lezaja....
Bez obzira sto je ovaj post relevantan za temu bas koliko i to ko je izmislio tocak, te uz sve duzno postovanje za sve navedenog, kao i za mnogo toga drugog prema Fiat i AR, ali vezano samo za ova 3 koje si pomenuo, vjerujem da ne postoji niko ko se ikad zainteresovao za automobile a da nije cuo i da ne zna kako izgledaju Golf 1 i Buda dok se mogu kladiti se da ce 3/4 morati proguglati pojam alfetta (meni jako drag auto) da bi uposte znali u kojem se autu radi. Takodjer govorimo o vremenima u kojem je marketing bio znatno manje uticajan, a talijanski automobili puno konkurentiji, da bi se za ovo mogla okriviti "VW-ova marketinska masinerija koja ce tjerati ljude da budu glupi i preskupo placaju automobile".
emko1234

#369 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by emko1234 »

hostapler wrote:Meni se cini da Fiat ima losu reputaciju samo ovdje.
Ako je losa reputacija,kako se prodalo skoro 2,5 miliona prodatih GP koji se proizvodi 6 god,ako je losa reputacija preko 2 miliona prodatih Pandi,govorim samo o aktuelnim modelima,Fiat 500 je vjerovatno presao 1 milion a o Bravu nemam podatke ali neka bude oko 500k. To je oko 6 miliona prodatih osobnih vozila u 4 modela,a znamo da se vecinom prodavao po Evropi.
Volio bih da neko ima podatke za 4 slicna modela VW i broj prodatih u Evropi. 100% sije Fiata,ali nije tolika razlika u odnosu na ostale,pa da bude gori od njih.
ne znam gdje si ti nasao rezltate al ako su to zvanicni rezlutati za fiata onda su za vw jos bolji..s tim sto nema sanse da je fiat 500 napravljen i prodan u milion primjeraka..jedino ako i u italiji nisu prodali 700 000..a cisto sumnjam..
ma tesko iskreno..vw na koliko modela ima,za 4 godine proda oko 10-11 miliona auta..a tu je eto od ove godine up,polo,golf,golf plus,turan,sharan,tiguan,tuareg,jetta,passat,cc i phaeton i one varijacije,golf cabrio,karavani i slicno..i ako na 10 modela vw koji je najjaci proda oko 4 miliona godisnje,nema teoretske sanse da fiat 4 modela u proda u 6 000 000 primejraka u zadne 3 godine..pa nemoj bit lud,to je prodaja od 2 miliona godisnje..a prosle godine su prodali 682 000 a pretprosle 824 000..
@sorcerer bravo za alfu..
http://www.novilist.hr/Lifestyle/Auto-m ... 11.-vozila..
al nisu im te novotarije pomogle..prosle godine su prodali cak 130 000 auta..sjajan rezultat.. :lol: :lol:
ponton

#370 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by ponton »

Emko, evo da ti striko nešto objasni, napisao si pojam akvizicija, dao sam ti značenje pod samim pojmom AKVIZICIJA, da vidiš koliko je taj pojam raširen. Ako već pišeš, onda piši točno, kako se i piše, znači; akvizicija poduzeća, postoji i burzovna akvizicija, onda se to točno napiše od riječi do riječi, nemoj mi tu pametovat sa tim svojim asertivnim ponašanjem, znam ja dobro šta to znači, samo ti to ne razlikuješ.
Gost1515

#371 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by Gost1515 »

hostapler wrote:Meni se cini da Fiat ima losu reputaciju samo ovdje.

ahaaa ... "Fix It Again Tony" je stara bosanska izreka :D
emko1234

#372 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by emko1234 »

ponton wrote:Emko, evo da ti striko nešto objasni, napisao si pojam akvizicija, dao sam ti značenje pod samim pojmom AKVIZICIJA, da vidiš koliko je taj pojam raširen. Ako već pišeš, onda piši točno, kako se i piše, znači; akvizicija poduzeća, postoji i burzovna akvizicija, onda se to točno napiše od riječi do riječi, nemoj mi tu pametovat sa tim svojim asertivnim ponašanjem, znam ja dobro šta to znači, samo ti to ne razlikuješ.
hahahhahahahah
joj striko,................pricali smo u preuzimanju lamborghinija od strane audija..i ja sam upotrijebio pojam akvizicija..vrlo logicno ako razmilis,jer su i audi i lamborghini pravni subjekti,firme,kompanije,preduzeca i ne fizicka lica..samim tim,moj izraz s obzirom na kontekst recenice je postavljen kako treba,akvizicija u ovom slucaju bi bila preuzimanje lamborghinija od strane audija..a ti si poletio pred rudu da me ispravis,i naveo si pogresan primjer i sad hoces da se operes..losa taktika..
ponton

#373 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by ponton »

A tko je tebi spominjao akviziciju? Ti sam si spomenuo, a nitko te nije ništa ni pitao, ja sam naveo pojam asimilacija, sumnjajući u tvoje poznavanje pojma akvizicija, lijepo sam ti naveo što znači pojam akvizicija :D
emko1234

#374 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by emko1234 »

izgleda da ne znas ni citat..jos jedan u nizu pametnjakovica.. :run:
ElRe

#375 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by ElRe »

500 000 km Jamstva i 5 godina

http://www.fiat.hr/fiat/Novosti-500%200 ... a-396.html

Gdje je ovdje VW? 4 godine :D
Post Reply