Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udruženi zl

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
kv99

#351 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

wgo wrote:
Kao sto rekoh - nije HVo pokrenuo rat nego se BiH nasla napadnuta. Trebalo je braniti zemlju a to je prvi ucinio HVO.

Svim tvojim verbalnim akrobacijama usprkos.
HVO je branio Bosnu i Hercegovinu , tzv hvo koji je bio pod komandom zagreba to nije radio, tako da nema veze ovo sto ti pricas.

Onda ces, bojim se, imati ovakvu zemlju kakvu imas.
Kakva god da je erceg crpska je ilegalna zlocinacka stvorevina i to je pitanje vec rijeseno.
Da? Ja znam za prvo mjesto koje je okupiranoi znam za nikakvu (blago receno) reakciju iz Sarajeva.

I mislim da to najbolje govori o stupnju organizacije "zvanicnih obrambenih snaga".
Kakve god da su bile opet su prve oslobodile grad u Bosni i Hercegovini.
I vidim da nemas pojma gdje i kako jer kao sto sam ti prije rekao ne uce vas sve na kursevima propgande. Nije dovoljni samo ponavljati vec i znati o cemu se prica.
zlajaBHF

#352 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zlajaBHF »

kv99 wrote:
zlajaBHF wrote:

Sto se tice 3. entiteta, do toga moze doci, ako se uspiju pobiti Bosnjaci iz Hercegovine.
Ti nisi svjestan kakvi smo mi Hercegovci, pogotovo kada znamo da smo u pravu.
Nas narod dole je zadrto zaljubljen u svoj kraj, i samo ih puskom otjerati vise, a sa druge strane NIKAD necemo pristati da zivimo u nekakvoj novoj HRHB !!!

Znaci ako politicari u Sarajevu odluce da ce biti 3. entitet, znaj da je rat u Hercegovini!
Za Hercegovinu ne brini jer i da zele ne mogu da samo tu proglase erceg crpsku. Ovi iz Srednje Bosne koji sanjaju erceg crpsku ih drze za mu*a jer nece smijeti da zbog njih proglase to samo u Hercegovini a mi drzimo ove u SB za mu*a jer kada nisu 93 nametnuli nece ni danas. Zato dok je Bosne bice i Hercegovine :bih:
To mi je jasno, i zato ni teoretski nije moguce napraviti dio drzave koji ce biti iskljucivo za Hrvate, ali i pored toga, ljude dole su jednom mogli nasjesti i docekati rat nespremno. Vojnosposobni Bosnjaci u Capljini i Stocu su svi pohapseni, prije pocetka sukoba na tom prostoru, a to se vise nece ne moze desiti. Ili bi svi izginuli ili bi ostali na svome.

Ljudi su se tamo vratili 1998. godine, a docekani su bili na noz. Komsija mi se vratio i 3 puta su mu minirali kucu poslje rata, a on je 3 puta obnavljao, i nakon 3. puta digne jos jedan sprat, nego sto je bio ranije :-D

Nas narod dole je navikao ili naucio da zivi u tom okruzenju gdje su gradjani drugog reda, sa nadom da ce se stvari promjenuti.
wgo

#353 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

RED SKY wrote:
wgo wrote: Ne, ne pokusavam to reci. Znam ljude cija su braca poginula u borbi sa Bosnjacima i njima nista ne znaci da su i Hrvati ubili nekog njihovog

On je u svojoj osvetnickoj misiji i njega nista drugo ne zanima, shvacas?
Znači tako?Osveta?
Rat je bio i normalno je da vojnici stradavaju.Šta bi onda trebali bošnjaci Mostara raditi,osvećivati svoje žrtve koji su inače mahom poginuli 100 metara od svojih domova???U obrani istih.
Tri puta je veći broj poginulih bošnjaka u Mostaru nego hrvata....o ranjenim i onim koji su bili po logorima da ne pričam.
Znači,ja bih sada trebao ići pucati na hrvate jer su ubili mog brata???Mog brata,dijete je bio,ubijen je snajperom.
Jesi li ti svjestan u šta si se upustio i o kakvim žrtvama pričaš?
Ja sam ti iznad tih poimanja života,iznad jeftinih i očajnih pogleda na život i ljude.
Ma nitko niti sada ne uzima pušku, nisu to kamikaze, govorim o nepovjerenju koje je nastalo uslijed tih pogibija. Pod osvetničkom misijom ne mislim samo na pušku i pucanje nego i na ono što takav čovjek širi u svojoj okolini. Šta misliš šta o Bošnjacima ili Hrvatima priča onaj kojem je brat poginuo od njihove ruke?

A što se tiče Mostara - bio tamo prije jedno 4 godine. Nepovjerenje i nepodnošenje se osjeti svugdje. Tamo se mržnja može nožem sjeći.
kv99

#354 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

wgo wrote:
Ma ne, mislim da vas ne bi nitko prisiljavao da zivite gdje ne zelite. Vi bi jednostavno zivjeli na svom a mi na svom.
U pravu , vi u zagrebu i rvackoj zivite na svom , mi u Bosni i Hercegovini na svom.
Samo me cudi sto nije rvacka dala Srbima da zive na svom vec ih je protjerala a oni radili isto kao i ovi iz erceg crpske koje branis ?
kv99

#355 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

zlajaBHF wrote:
kv99 wrote:
zlajaBHF wrote:

Sto se tice 3. entiteta, do toga moze doci, ako se uspiju pobiti Bosnjaci iz Hercegovine.
Nas narod dole je zadrto zaljubljen u svoj kraj, i samo ih puskom otjerati vise, a sa druge strane NIKAD necemo pristati da zivimo u nekakvoj novoj HRHB !!!

Znaci ako politicari u Sarajevu odluce da ce biti 3. entitet, znaj da je rat u Hercegovini!
Za Hercegovinu ne brini jer i da zele ne mogu da samo tu proglase erceg crpsku. Ovi iz Srednje Bosne koji sanjaju erceg crpsku ih drze za mu*a jer nece smijeti da zbog njih proglase to samo u Hercegovini a mi drzimo ove u SB za mu*a jer kada nisu 93 nametnuli nece ni danas. Zato dok je Bosne bice i Hercegovine :bih:
To mi je jasno, i zato ni teoretski nije moguce napraviti dio drzave koji ce biti iskljucivo za Hrvate, ali i pored toga, ljude dole su jednom mogli nasjesti i docekati rat nespremno. Vojnosposobni Bosnjaci u Capljini i Stocu su svi pohapseni, prije pocetka sukoba na tom prostoru, a to se vise nece ne moze desiti. Ili bi svi izginuli ili bi ostali na svome.

Ljudi su se tamo vratili 1998. godine, a docekani su bili na noz. Komsija mi se vratio i 3 puta su mu minirali kucu poslje rata, a on je 3 puta obnavljao, i nakon 3. puta digne jos jedan sprat, nego sto je bio ranije :-D

Nas narod dole je navikao ili naucio da zivi u tom okruzenju gdje su gradjani drugog reda, sa nadom da ce se stvari promjenuti.
Nije tako blo jedino u Herecgovini . Oni cetnici samo sa drugim imenima su istu politiku provodili u Hercegovini kao i u ostalim dijelovima gdje im je gu*ica zinula ali nije vise 93 a ni tada nisu uspjeli. Pa ti zato kazem dok je Bosne bice i Hercegovinea i obratno jer dok im mi drzimo mu*a u saci vi im drzite grljan.
wgo

#356 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

kv99 wrote:
wgo wrote:
Kao sto rekoh - nije HVo pokrenuo rat nego se BiH nasla napadnuta. Trebalo je braniti zemlju a to je prvi ucinio HVO.

Svim tvojim verbalnim akrobacijama usprkos.
HVO je branio Bosnu i Hercegovinu , tzv hvo koji je bio pod komandom zagreba to nije radio, tako da nema veze ovo sto ti pricas.
Oh da, i to dok su se u Sarajevu nosile Titove slike. I to je ono sto govorim da bi trebali biti barem donekle zahvalni jer kakva god bila i koliko god da se uzimalo, zapadna ruta za dostavu hrane i oruzja je ipak bila cijelo vrijeme rata.

Svim tvojim verbalnim akrobacijama, usprkos.

Onda ces, bojim se, imati ovakvu zemlju kakvu imas.
Kakva god da je erceg crpska je ilegalna zlocinacka stvorevina i to je pitanje vec rijeseno.
Hercegcrpcka je zlocinacka, a RS genocidna... Lijepe etikete, a reci da li to ercegsrpcku cini manje losom?

Pitam te zato jer mi se cini da je zlocinacka nekako slabiji "epitet" od ovoga genocidna. Jer zlocin je svako krsenje zakona a kako politicari svakodnevno zavrsavaju u zatvoru zbog krsenja zakona - onda ispada da biti zlocinacki znaci biti netko u ravnini sa danasnjim politicarima.

Da? Ja znam za prvo mjesto koje je okupiranoi znam za nikakvu (blago receno) reakciju iz Sarajeva.

I mislim da to najbolje govori o stupnju organizacije "zvanicnih obrambenih snaga".
Kakve god da su bile opet su prve oslobodile grad u Bosni i Hercegovini.
I vidim da nemas pojma gdje i kako jer kao sto sam ti prije rekao ne uce vas sve na kursevima propgande. Nije dovoljni samo ponavljati vec i znati o cemu se prica.
Meni se cini da ti patis od nekakvog dokazivanja tko je prvi i da tebe u tom smislu muci nekakva zavist. Nije ni cudo da si razvio tako mastovit obrambeni mehanizam.
zlajaBHF

#357 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zlajaBHF »

wgo wrote:[

Ne znam baš... puno se toga izdogađalo. Osim toga postoje i objektivne stvari koje nas dijele. Ne bih volio da me se gleda kao zlogukog proroka. Evo ja primjećujem jedno veliko zbližavanje Bošnjaka i Turske. Te stalno netko iz TUrske dolazi u posjetu, te se daju kojekakve izjave. Ne zamjeram ja, imate vi pravo na to ali nama Turska nije baš toliko mila i draga (blago rečeno). Ne dijelimo ništa sa njima, niti kulturu, niti religiju, ništa.

Osim toga, kako sad prijeći preko toliko poginulih, pa to su nečija braća, sestre, djece?

Pored toga Bošnjaci na Hrvate gledaju kao na izdajice, nekoga tko ih je napao i to se sojeća i u komunikaciji, i ovaj forum je primjer za to. Ne može se Hrvat baš toliko isticati ako ne igra igru kako se očekuje od Bošnjaka.

Ma ne, mislim da vas ne bi nitko prisiljavao da zivite gdje ne zelite. Vi bi jednostavno zivjeli na svom a mi na svom.

Bicu ti iskren do kraja.

Sa hrvatskom politikom kakve se vodi od 1992. nema kompromisa.
Ja sam davno izgubio nadu u dogovor. Ovdje je pitanje ko ce koga nadmudriti.
Vi ako ne dobijete 3. entitet a nastavite ovom politikom, bez imalo sumlje gubite konstitutivnost za 20 godina i postajete nacionalna manjina, koja ce naravno imati sva prava koja sljede nacionalne manjine u EU.

Dialog sa HDZ politkom nije moguc i zato ne treba trositi vrijeme na to sa nase strane, osim ako nam ne treba u politicke svrhe, kupovine vremena, mazanju ociju madjunarodne zajednice ili tome slicno.
Vasa i nada politika ne mogu pod isti krov, i samo je pitanje, hoce li biti vasa ili nasa!

Mi sa Turskom cemo da gradimo sve jace i jace veze, kako bi iskoristili prijateljstvo sa jednom velikom ekonomskom silom, a to sto ti ne volis Turke ili ja Ruse je potpuno nebitno.

Sve u svemu, nikad kod nas nece biti napretka dok neko ne pobjedi/izgubi, to su cinjenice i tu se se slazemo.

E sad ti skontaj ko ce vise izdrzati u bunaru, onaj ko ima pravo koristiti konop koji vodi do vrha ili onaj koji nikako ne moze izaci ;-)
wgo

#358 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

kv99 wrote:
wgo wrote:
U pravu , vi u zagrebu i rvackoj zivite na svom , mi u Bosni i Hercegovini na svom.
Samo me cudi sto nije rvacka dala Srbima da zive na svom vec ih je protjerala a oni radili isto kao i ovi iz erceg crpske koje branis ?

Opet se vracamo na to da su krajisnici bili uzrok rata a zahvaljujuci Hrvatima u BiH ona je ostala drzava.

Pored toga ima nesto i u ekonomiji. Krajisnici nemaju nikakvih gospodarskih resursa a Hrvati u BiH su se dokazali usprkos tome sto ih drzava gleda kao nezeljeni teret.
RED SKY

#359 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by RED SKY »

wgo wrote:Šta misliš šta o Bošnjacima ili Hrvatima priča onaj kojem je brat poginuo od njihove ruke?
Da malo podrobnije čitaš postove,uspio bi pročitati šta sam ja napisao.Ubijen mi je brat,koji je bio dijete.Razumiješ li me sada?
I na žalost mnogih,ne mrzim hrvate,vjerovao ili ne.
Mrzim morbidne ideoligije tipa HB.
Nadam se da si sad pročitao kompletan post.
Nekada treba čitati druge a ne samo ići po svom.
wgo

#360 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

kv99 wrote: Nije tako blo jedino u Herecgovini . Oni cetnici samo sa drugim imenima su istu politiku provodili u Hercegovini kao i u ostalim dijelovima gdje im je gu*ica zinula ali nije vise 93 a ni tada nisu uspjeli. Pa ti zato kazem dok je Bosne bice i Hercegovinea i obratno jer dok im mi drzimo mu*a u saci vi im drzite grljan.
A sta se desilo sa "slamanjem kicme agresoru"? :lol:

Volim ove anatomske usporedbe.
wgo

#361 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

RED SKY wrote:
wgo wrote:Šta misliš šta o Bošnjacima ili Hrvatima priča onaj kojem je brat poginuo od njihove ruke?
Da malo podrobnije čitaš postove,uspio bi pročitati šta sam ja napisao.Ubijen mi je brat,koji je bio dijete.Razumiješ li me sada?
I na žalost mnogih,ne mrzim hrvate,vjerovao ili ne.
Mrzim morbidne ideoligije tipa HB.
Nadam se da si sad pročitao kompletan post.
Nekada treba čitati druge a ne samo ići po svom.

Gledaj, pod onim "morbidnim ideologijama" t podrazumijevaš sve ono kad Hrvati dignu glavu zvalo se to samouprava, treći ili bilo kako drugačije.

Ti Hrvate možeš podnositi samo dok su kuš! Ili eventualno dok ne "mute vodu".

Nas dijele neke kulturne stvari, Hrvati žele razvijati svoju kulturu, žele vidjeti imaju li kapaciteta da se razvijaju.
kv99

#362 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

wgo wrote:
Oh da, i to dok su se u Sarajevu nosile Titove slike. I to je ono sto govorim da bi trebali biti barem donekle zahvalni jer kakva god bila i koliko god da se uzimalo, zapadna ruta za dostavu hrane i oruzja je ipak bila cijelo vrijeme rata.

Svim tvojim verbalnim akrobacijama, usprkos.

Nosili slike pa to iz Zagreba vidjeli i odlucili da se udruze sa cetnicima da je podjele. Pa tako da ti sada citavo vrijeme priznajes ono sto si negirao ,samo sada to pokusavas da opravdas.

Hercegcrpcka je zlocinacka, a RS genocidna... Lijepe etikete, a reci da li to ercegsrpcku cini manje losom?

Pitam te zato jer mi se cini da je zlocinacka nekako slabiji "epitet" od ovoga genocidna. Jer zlocin je svako krsenje zakona a kako politicari svakodnevno zavrsavaju u zatvoru zbog krsenja zakona - onda ispada da biti zlocinacki znaci biti netko u ravnini sa danasnjim politicarima.
To nju ne cini ni manje a ni vise losom, vec upravo onakvom kakva je bila : nelegalna i zlocinacka stvorevina.

Meni se cini da ti patis od nekakvog dokazivanja tko je prvi i da tebe u tom smislu muci nekakva zavist. Nije ni cudo da si razvio tako mastovit obrambeni mehanizam.
Sta se tebi cini ne zanima me jer ti si prvi krenuo u pokusaje dokazivanja ko je prvi tako da nisi samo pokazao da nemas pojma o cemu pricas vec da te muci osjecaj zavisti.
wgo

#363 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

zlajaBHF wrote:
Bicu ti iskren do kraja.

Sa hrvatskom politikom kakve se vodi od 1992. nema kompromisa.
Ja sam davno izgubio nadu u dogovor. Ovdje je pitanje ko ce koga nadmudriti.
Vi ako ne dobijete 3. entitet a nastavite ovom politikom, bez imalo sumlje gubite konstitutivnost za 20 godina i postajete nacionalna manjina, koja ce naravno imati sva prava koja sljede nacionalne manjine u EU.

Dialog sa HDZ politkom nije moguc i zato ne treba trositi vrijeme na to sa nase strane, osim ako nam ne treba u politicke svrhe, kupovine vremena, mazanju ociju madjunarodne zajednice ili tome slicno.
Vasa i nada politika ne mogu pod isti krov, i samo je pitanje, hoce li biti vasa ili nasa!

Mi sa Turskom cemo da gradimo sve jace i jace veze, kako bi iskoristili prijateljstvo sa jednom velikom ekonomskom silom, a to sto ti ne volis Turke ili ja Ruse je potpuno nebitno.

Sve u svemu, nikad kod nas nece biti napretka dok neko ne pobjedi/izgubi, to su cinjenice i tu se se slazemo.

E sad ti skontaj ko ce vise izdrzati u bunaru, onaj ko ima pravo koristiti konop koji vodi do vrha ili onaj koji nikako ne moze izaci ;-)

Posteno.

Svaka cast! Vidjet cemo sta ce vrijeme donijeti. Hoces li biti ovdje za 20 godina da jedan drugome kazemo tko je bio u pravu?
wgo

#364 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

kv99 wrote: Sta se tebi cini ne zanima me jer ti si prvi krenuo u pokusaje dokazivanja ko je prvi tako da nisi samo pokazao da nemas pojma o cemu pricas vec da te muci osjecaj zavisti.

Ajde dobro, ja sam u ovoj raspravi saznao sta sam htio tako da mi vise nije bitno kad me netko optuzuje.
kv99

#365 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

wgo wrote:
kv99 wrote: Nije tako blo jedino u Herecgovini . Oni cetnici samo sa drugim imenima su istu politiku provodili u Hercegovini kao i u ostalim dijelovima gdje im je gu*ica zinula ali nije vise 93 a ni tada nisu uspjeli. Pa ti zato kazem dok je Bosne bice i Hercegovinea i obratno jer dok im mi drzimo mu*a u saci vi im drzite grljan.
A sta se desilo sa "slamanjem kicme agresoru"? :lol:

Volim ove anatomske usporedbe.
Kicma je slomljena kada francek nije uspio da okupira vec opkoljeni Gornji Vakuf i 2 ulice u Mostaru. Dok se ne slomije kicma nije moguce doci do m*da i grkljana pa je zato stanje danas kako jeste.
kv99

#366 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

wgo wrote:
kv99 wrote:
wgo wrote:

Opet se vracamo na to da su krajisnici bili uzrok rata a zahvaljujuci Hrvatima u BiH ona je ostala drzava.

Pored toga ima nesto i u ekonomiji. Krajisnici nemaju nikakvih gospodarskih resursa a Hrvati u BiH su se dokazali usprkos tome sto ih drzava gleda kao nezeljeni teret.
Po cemu su krajisnici bili uzrok rata ? Zato jer su zabranili legalne snage republike rvacke na opstinama gdje su imali vecinu/ vlast. Isto onako kao sto su uradili ovi iz erceg crpske . Tako da je Bosna i Hercegoiva ostala drzava jer su se biH Hrvati koji su se borili za cjelovitu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu a ne zbog onih koji su se borili da kopiraju RSK u njoj. Onaj iz erceg crpske je branio Bosnu i hercegovinu kao onaj iz RSK rvacku. Ista politika, iste metode, ista propaganda pa mi je uvijek drago kada vidim sta u stvari branite kada se iz Zagreba javljate u ime erceg crpske :thumbup:
kv99

#367 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

wgo wrote:
kv99 wrote: Sta se tebi cini ne zanima me jer ti si prvi krenuo u pokusaje dokazivanja ko je prvi tako da nisi samo pokazao da nemas pojma o cemu pricas vec da te muci osjecaj zavisti.

Ajde dobro, ja sam u ovoj raspravi saznao sta sam htio tako da mi vise nije bitno kad me netko optuzuje.
Drago mi je da si saznao da sve ono sto si na pocetku tvrdio nije istina pa si poceo umjesto da negiras da opravdavas. Drago mi je ako sam barem malo pomogao da to saznas .
RED SKY

#368 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by RED SKY »

kv99 wrote:... pa mi je uvijek drago kada vidim sta u stvari branite kada se iz Zagreba javljate u ime erceg crpske :thumbup:
Ma kakve Hrvatske,providan je ko Neretva :mrgreen:
RED SKY

#369 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by RED SKY »

wgo wrote:
Gledaj, pod onim "morbidnim ideologijama" t podrazumijevaš sve ono kad Hrvati dignu glavu zvalo se to samouprava, treći ili bilo kako drugačije.

Ti Hrvate možeš podnositi samo dok su kuš! Ili eventualno dok ne "mute vodu".
Smešan si rođo,izrazito smešan :mrgreen:
Kako nekoga voljeti i poštivati ako taj isti ne poštuje državu u kojoj živi i na svaki mogući način se trudi da joj naudi..Koji je na svaki mogući način opstruira.I onda za to nefunkcioniranje države krivi onog drugog,smešno.
Kako je biti srbin u Zagrebu,Zadru ili Splitu?Divno,jamačno.
Oni su također pogodni ako podržavaju Hrvatsku,ako je opstruiraju i negiraju,jamačno neće dobro proći,logično.
Hajde,neka oni zapjevaju na nekoj utakmici Yebem te Hrvatsko,yebem te,Srbija moja domovina.
Kako da ne,proporučujem im da to izvedu u Splitu :-)
wgo

#370 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

kv99 wrote: Po cemu su krajisnici bili uzrok rata ?:
Da li ti rijec balvani znaci sta, balvane jedan? :D
Zato jer su zabranili legalne snage republike rvacke na opstinama gdje su imali vecinu/ vlast.?:
Da su prvo ovlastili MUP RH za orgnaiziranje obrane onda bi situacija bila slicna.

Ovako bojim se da si promasio "ceo fudbal".
ista propaganda pa mi je uvijek drago kada vidim sta u stvari branite kada se iz Zagreba javljate u ime erceg crpske :thumbup:
A ne, ja sam nositelj komada zemlje u "jednoj i jedinoj" i tu imam svoju "samoupravu" na kojoj se prica hrvatski :D
wgo

#371 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

kv99 wrote:
wgo wrote:

Drago mi je da si saznao da sve ono sto si na pocetku tvrdio nije istina pa si poceo umjesto da negiras da opravdavas. Drago mi je ako sam barem malo pomogao da to saznas .
Ti si mi samo pobogao da shvatim kako medju Bosnjacima ima puno politickih komesara sa ciljem papagajskog ponavljanja dozvoljenih istina. :bih:
wgo

#372 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

RED SKY wrote: Smešan si rođo,izrazito smešan :mrgreen:
Kako nekoga voljeti i poštivati ako taj isti ne poštuje državu u kojoj živi
Poštovali bi državu kad bi sudjelovali u njezinu unutarnjem uređenju. Ovako se radi o nečemu sa čim nitko nije zadovoljan.
Hajde,neka oni zapjevaju na nekoj utakmici Yebem te Hrvatsko,yebem te,Srbija moja domovina.
Kako da ne,proporučujem im da to izvedu u Splitu :-)
Pa s obzirom kako se odvija situacija ne bi me iznenadilo niti da se to desi. Hrvati su se "nasitili" svoje drzave.
zović

#373 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

[quote="kv99"][quote="wgo"][quote="kv99"][quote="wgo"]

Nešto bre mnogo ljubiš Srbe a boriš se za unitarnu BIH!
Kakva koincidencija!
nemoguce vruce

#374 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by nemoguce vruce »

dobro ba havajci, dozvoljeno vam je sanjati o banovini, ali to ostaje samo san...
kad ste bili jaci i imali vise nego danas, niste imali muda...sramota bojovnici...
kv99

#375 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

zović wrote:

Nešto bre mnogo ljubiš Srbe a boriš se za unitarnu BIH!
Kakva koincidencija!
[/quote][/quote]

Ne ljubim ja Srbe vec vi cetnike kada ih toliko branite i opravdavate sve ono sto su radili jer se boris za isto ono sto i oni :thumbup:

I sada se javljas a kada se treba odgovoriti gdje to stoji da konstitutivan narod ima pravo zapisavati teritoriju kako mu se prohtije...pojela maca jezik nasem " bojovniku" :lol:
Locked