wgo wrote:[
Ne znam baš... puno se toga izdogađalo. Osim toga postoje i objektivne stvari koje nas dijele. Ne bih volio da me se gleda kao zlogukog proroka. Evo ja primjećujem jedno veliko zbližavanje Bošnjaka i Turske. Te stalno netko iz TUrske dolazi u posjetu, te se daju kojekakve izjave. Ne zamjeram ja, imate vi pravo na to ali nama Turska nije baš toliko mila i draga (blago rečeno). Ne dijelimo ništa sa njima, niti kulturu, niti religiju, ništa.
Osim toga, kako sad prijeći preko toliko poginulih, pa to su nečija braća, sestre, djece?
Pored toga Bošnjaci na Hrvate gledaju kao na izdajice, nekoga tko ih je napao i to se sojeća i u komunikaciji, i ovaj forum je primjer za to. Ne može se Hrvat baš toliko isticati ako ne igra igru kako se očekuje od Bošnjaka.
Sto se tice 3. entiteta, do toga moze doci, ako se uspiju pobiti Bosnjaci iz Hercegovine.
Ti nisi svjestan kakvi smo mi Hercegovci, pogotovo kada znamo da smo u pravu.
Nas narod dole je zadrto zaljubljen u svoj kraj, i samo ih puskom otjerati vise, a sa druge strane NIKAD necemo pristati da zivimo u nekakvoj novoj HRHB !!!
Znaci ako politicari u Sarajevu odluce da ce biti 3. entitet, znaj da je rat u Hercegovini!
Ma ne, mislim da vas ne bi nitko prisiljavao da zivite gdje ne zelite. Vi bi jednostavno zivjeli na svom a mi na svom.
Bicu ti iskren do kraja.
Sa hrvatskom politikom kakve se vodi od 1992. nema kompromisa.
Ja sam davno izgubio nadu u dogovor. Ovdje je pitanje ko ce koga nadmudriti.
Vi ako ne dobijete 3. entitet a nastavite ovom politikom, bez imalo sumlje gubite konstitutivnost za 20 godina i postajete nacionalna manjina, koja ce naravno imati sva prava koja sljede nacionalne manjine u EU.
Dialog sa HDZ politkom nije moguc i zato ne treba trositi vrijeme na to sa nase strane, osim ako nam ne treba u politicke svrhe, kupovine vremena, mazanju ociju madjunarodne zajednice ili tome slicno.
Vasa i nada politika ne mogu pod isti krov, i samo je pitanje, hoce li biti vasa ili nasa!
Mi sa Turskom cemo da gradimo sve jace i jace veze, kako bi iskoristili prijateljstvo sa jednom velikom ekonomskom silom, a to sto ti ne volis Turke ili ja Ruse je potpuno nebitno.
Sve u svemu, nikad kod nas nece biti napretka dok neko ne pobjedi/izgubi, to su cinjenice i tu se se slazemo.
E sad ti skontaj ko ce vise izdrzati u bunaru, onaj ko ima pravo koristiti konop koji vodi do vrha ili onaj koji nikako ne moze izaci