izvini, ali postajem smijesan samom sebi da se raspravljam s nekim da prica Besima Spahica i Ismeta Hore nije jedno te isto, da prica Besima Spahica i bilo kojeg kolumniste u Avazu nije jedno te isto, da nudjenje "politickih rjesenja" na forumima nije vjerodostojnije od javne rijeci univerzitetskog profesora i tome sl.Skijaš wrote:Android Knego wrote:Skijaš wrote: Netačno. Pričaju i kolumnisti Avaza, pa ih to ne čini konstruktivnim.
kome pricaju i sta pricaju?
ubjedjuju potencijalno biracko tijelo svog gazde, braneci njegovu many-many-ideologiju.
btw, pricaju za komad mesa koje ce im gazda baciti...
Samo kažem da nije dovoljno "pričati". To svako može, treba sjesti i smisliti rješenje. Primjer:
Moja kritika : Lagumdžija je kučka koja ustupcima Dodiku prodaje državu da bi prividom rješenja, tim fiktivnim "dogovorom" sebi priskrbio aureol čovjeka koji nas vodi naprijed.
Moj prijedlog : Lagumdžija treba odbiti bezuslovne pregovore sa Dodikom i tražiti OHR posredništvo, kako bi OHR mogao ponuditi kompromisna rješenja i obezbjediti implementaciju dogovorenog
Vidiš ? Rekao sam šta ne valja i onda naveo kako treba. Svaka tetka koju Radončić zaposli da švrlja po onoj jadnoj rubrici "komentar dana" je na istom nivou sa Spahićem, znaju šta ne valja, ne nude alternativu. Prosijavanje naše tužne stvarnosti za apsurdima nije neka mudrost, to kako rekoh mogu i Osman Džiho i Ismet Horo.
ne zamjeri, ali zaista ne vidim u tome smisla, osim "ubijanja vremena" kojeg zaista nemam na bacanje...