Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post Reply
Android Knego

#351 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Android Knego »

Skijaš wrote:
Android Knego wrote:
Skijaš wrote: Netačno. Pričaju i kolumnisti Avaza, pa ih to ne čini konstruktivnim.

kome pricaju i sta pricaju?
ubjedjuju potencijalno biracko tijelo svog gazde, braneci njegovu many-many-ideologiju.
btw, pricaju za komad mesa koje ce im gazda baciti...

Samo kažem da nije dovoljno "pričati". To svako može, treba sjesti i smisliti rješenje. Primjer:
Moja kritika : Lagumdžija je kučka koja ustupcima Dodiku prodaje državu da bi prividom rješenja, tim fiktivnim "dogovorom" sebi priskrbio aureol čovjeka koji nas vodi naprijed.
Moj prijedlog : Lagumdžija treba odbiti bezuslovne pregovore sa Dodikom i tražiti OHR posredništvo, kako bi OHR mogao ponuditi kompromisna rješenja i obezbjediti implementaciju dogovorenog

Vidiš ? Rekao sam šta ne valja i onda naveo kako treba. Svaka tetka koju Radončić zaposli da švrlja po onoj jadnoj rubrici "komentar dana" je na istom nivou sa Spahićem, znaju šta ne valja, ne nude alternativu. Prosijavanje naše tužne stvarnosti za apsurdima nije neka mudrost, to kako rekoh mogu i Osman Džiho i Ismet Horo.
izvini, ali postajem smijesan samom sebi da se raspravljam s nekim da prica Besima Spahica i Ismeta Hore nije jedno te isto, da prica Besima Spahica i bilo kojeg kolumniste u Avazu nije jedno te isto, da nudjenje "politickih rjesenja" na forumima nije vjerodostojnije od javne rijeci univerzitetskog profesora i tome sl.
ne zamjeri, ali zaista ne vidim u tome smisla, osim "ubijanja vremena" kojeg zaista nemam na bacanje...
Skijaš

#352 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Skijaš »

Android Knego wrote:ne zamjeri, ali zaista ne vidim u tome smisla
Ma nemam šta zamjeriti. Ti imaš svoje argumente, ja svoje, neće smak svijeta ako se ne složimo. Stvar je u tom što meni nečije akademsko obrazovanje, samo po sebi, ne znači ništa. Imun sam na titule a pametnih, jako pametnih stvari se može čuti i od bake koja je školu vidjela samo izvana. Kod nas su diplome jeftine, evo neke se može kupiti i preko oglasa, stručne radove se kopira, ispite namješta, a ako je neko stvarno stručan u svom polju, može biti karakterom rđa poput Koljevića recimo koji je anđeoski čisto citirao englesku poeziju na izvornom jeziku. A čovjek bio ratni zločinac.

Zato Spahićevo teatralno ukazivanje na naše apsurde poredim sa Ismetom Horom jer ti za to ispred imena ne treba ni prof. ni dr. ni mr. ni fr. ni gr.
pretresnov

#353 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by pretresnov »

BHCluster wrote:
Ovo Spahić predaje studentima, ali je postao zaboravan pa i dalje tumači li tumači:

11. teza o Feuerbachu: "Filozofi su samo različito tumačili svijet a stvar je u tome da se on izmijeni."

Profesore, sjedi 1.
NIN

#354 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by NIN »

Skijaš wrote:Nisam od onih koji gacaju po močvarama rješenja kojima su akademici autori, volim praktična rješenja a i u svom primjeru sam naveo jedno takvo. Od Spahića očekujem isto to, ili ako neće ponuditi rješenja, nije problem, ali dajte onda da ga se ne kuje u zvijezde jer to ne radimo ni u slučaju Ismeta Hore.
Ne seri, svega ti! Sta ba ti ocekujes od Spahica? Da ti donese rahatluk na vrata?

Kontas li ti sta covjek uopste prica?
NIN

#355 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by NIN »

pretresnov wrote:Ovo Spahić predaje studentima, ali je postao zaboravan pa i dalje tumači li tumači:

11. teza o Feuerbachu: "Filozofi su samo različito tumačili svijet a stvar je u tome da se on izmijeni."

Profesore, sjedi 1.
Covjek upravo i prica o takvima kao ti! :-)

Sacu se bananirat, svega mi! :lol:
klixober

#356 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by klixober »

Skijaš wrote:
Android Knego wrote:ne zamjeri, ali zaista ne vidim u tome smisla
Ma nemam šta zamjeriti. Ti imaš svoje argumente, ja svoje, neće smak svijeta ako se ne složimo. Stvar je u tom što meni nečije akademsko obrazovanje, samo po sebi, ne znači ništa. Imun sam na titule a pametnih, jako pametnih stvari se može čuti i od bake koja je školu vidjela samo izvana. Kod nas su diplome jeftine, evo neke se može kupiti i preko oglasa, stručne radove se kopira, ispite namješta, a ako je neko stvarno stručan u svom polju, može biti karakterom rđa poput Koljevića recimo koji je anđeoski čisto citirao englesku poeziju na izvornom jeziku. A čovjek bio ratni zločinac.

Zato Spahićevo teatralno ukazivanje na naše apsurde poredim sa Ismetom Horom jer ti za to ispred imena ne treba ni prof. ni dr. ni mr. ni fr. ni gr.
^^ :thumbup:
BHCluster

#357 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

NIN wrote:
Skijaš wrote:Nisam od onih koji gacaju po močvarama rješenja kojima su akademici autori, volim praktična rješenja a i u svom primjeru sam naveo jedno takvo. Od Spahića očekujem isto to, ili ako neće ponuditi rješenja, nije problem, ali dajte onda da ga se ne kuje u zvijezde jer to ne radimo ni u slučaju Ismeta Hore.
Ne seri, svega ti! Sta ba ti ocekujes od Spahica? Da ti donese rahatluk na vrata?

To ti je ovo sto su ljudi naucili da ih neko pored hrane na stolu jos napita.
BHCluster

#358 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

NIN wrote:
pretresnov wrote:Ovo Spahić predaje studentima, ali je postao zaboravan pa i dalje tumači li tumači:

Profesore, sjedi 1.
Covjek upravo i prica o takvima kao ti! :-)

Sacu se bananirat, svega mi! :lol:
Mnogi od nas su sljepi pored svojih očiju i gluhi pored ušiju, a ukljucite mozak pobugu.
Skijaš

#359 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Skijaš »

NIN wrote:
Sta ba ti ocekujes od Spahica?
Ništa, samo kažem da ga se precjenjuje, da nije riječ o nekakvom vizionaru nego o klaunu poput Ismeta Hore
BHF_Manijak

#360 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHF_Manijak »

NIN wrote:

Ne treba nikome rahatluk donositi, ali kao dio intelektualne elite treba ponuduti rjesenje problema, jerbo nece Mujo iz Zavidovica rjsesavati stvari u drzavi, valjda zato i sluze intelektualci. Ali jok, kod nas je njihov osnovni smisao postojanja da palamude, a kad treba nesto uradit onda nigdje nikoga.

Piso sam vec na temu o Besimu, ne bih da se ponavljam, ali nek sabere istomisljenike oko sebe(a ima ih sigurno) nek nesto pokusaju zajedno promjeniti, jer oni imaju moc a ne obicni puk.
Ovo sto on prica, 90% nas i samih je toga svjesno i mi to znamo, ali kako to promjeniti, eh to je vec X u jednacini!
BHCluster

#361 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

Pa jebemu mater kada moram opsovati... pa zasto glasate na izborima za vetrinare, ginkologe itd i neocekujete nista od njih nego od spahica?
NIN

#362 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by NIN »

Skijaš wrote:
NIN wrote:
Ništa, samo kažem da ga se precjenjuje, da nije riječ o nekakvom vizionaru nego o klaunu poput Ismeta Hore
Jarane, od svega sto si poslusao jedine dvije kategorizacijske kategorije koje si bio u stanju koncipirati su bile vizionarstvo i sarlatanstvo!

DAJ, MOLIM TE!

Sutra nazad na statiranje uz kahvu i sve potaman... , a ja odoh na paciklo, doduse, ako me ova sracka prodje. :D
Nass

#363 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Nass »

Skijaš wrote:Samo kažem da nije dovoljno "pričati". To svako može, treba sjesti i smisliti rješenje. Primjer:
Moja kritika : Lagumdžija je kučka koja ustupcima Dodiku prodaje državu da bi prividom rješenja, tim fiktivnim "dogovorom" sebi priskrbio aureol čovjeka koji nas vodi naprijed.
Moj prijedlog : Lagumdžija treba odbiti bezuslovne pregovore sa Dodikom i tražiti OHR posredništvo, kako bi OHR mogao ponuditi kompromisna rješenja i obezbjediti implementaciju dogovorenog

Vidiš ? Rekao sam šta ne valja i onda naveo kako treba. Svaka tetka koju Radončić zaposli da švrlja po onoj jadnoj rubrici "komentar dana" je na istom nivou sa Spahićem, znaju šta ne valja, ne nude alternativu. Prosijavanje naše tužne stvarnosti za apsurdima nije neka mudrost, to kako rekoh mogu i Osman Džiho i Ismet Horo.
Jao Skijas! Ti si nazalost, izgleda, totalno proletio u posljednje vrijeme. Pa upravo ti "dogovori" sestorke na drzavnom nivou su napravljeni uz debeli pritisak MZ-a, to je taj "kompromis" koji ti zazivas, pa nisu se to oni stvarno sami tako dogovorili. Lagumdzija igra igru sa Amerikancima, i nikakvi vise direktni nameti i direktive OHR-a se nece desiti, osim u slucaju totalne anarhije i neposlusnosti odnosno udara na drzavu poput one HDZ neustavne blokade kantona i formiranja federalne vlade. Dakle, sada MZ operira na ovaj nacin, a svako prizivanje OHR-a da otvoreno i javno namece rjesenja je prevazidjeno i zastarjelo. Dakle, samo u slucaju da se nacionalisti maksimalno pobune i predju u ofanzivu mozes ocekivati OHR, sve ostalo ce se rjesavati debelim zavrtanjem ruka i pritiscima putem tajne diplomatije, kako u BiH, tako i u regionu.

Pa vidis da je i zvjezdica iznad imena Kosovo odradjena kao "dogovor" izmedju dvije strane, a ustvari je bio strasni i debeli pritisak Amerike i Brisela na Srbiju da popusti i tako postupi. Upravo tu je Srbija izgubila sve bitke i samo ostaje da se jos vise u buducnosti povija i slusa Zapad, ma koliko pri tome vristali i cicali. Oni su gotovi. I ovi nasi nacionalisti su gotovi, samo treba sad pustiti malo vremena da se to tehnicki izvede do kraja. Bit ce lakse ako je barem SDP na pravoj strani, jer ove ostale stranke rade protiv drzave, bilo da im je to politicki projekat, bilo da su previse krininalizirane pa im podjela odgovara kao zastita.
BHF_Manijak

#364 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHF_Manijak »

BHCluster wrote:Pa jebemu mater kada moram opsovati... pa zasto glasate na izborima za vetrinare, ginkologe itd i neocekujete nista od njih nego od spahica?
Fazon je sto je psihoza mase do toga dovela da stalno haman jedne te iste vrte u krug, i onda manje stranke i ljudi koji iole vrijede nesto u njima ne mogu doci do izrazaja.
Skijaš

#365 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Skijaš »

BHCluster wrote:Pa jebemu mater kada moram opsovati... pa zasto glasate na izborima za vetrinare, ginkologe itd i neocekujete nista od njih nego od spahica?
1. ja sam glasao za SDP i kritikujem SDP jer su me prevarili. Ovo što rade nema veze s onim što su obećali

2. Spahića kritikujem jer ne nudi rješenja nego zabavlja mase našim apsurdima, što je pomalo bezobrazno

3. a ako zaključimo da on nije obavezan ponuditi rješenja, ne znam čemu fama oko njega, on je karina k'o i ja
Skijaš

#366 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Skijaš »

NIN wrote: a ja odoh na paciklo, doduse, ako me ova sracka prodje. :D
tako je bolje
NIN

#367 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by NIN »

Skijaš wrote:..., on je karina k'o i ja
NIJE!

On je prenacitana, preobrazovana i karina zeljna prenijeti to znanje na druge, za razliku od tebe, a i mene! :wink:
Skijaš

#368 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Skijaš »

NIN wrote:
NIJE!

On je prenacitana, preobrazovana i karina zeljna prenijeti to znanje na druge, za razliku od tebe, a i mene! :wink:
Kako rekoh, imun sam na titule a i na generalno znanje. Titule dobije svako a ljudi koji se spremaju za kviz znaju više od Spahića. To što si ti dio kulta a ja ti vrijeđam gurua, stvarno nije moj problem.
BHF_Manijak

#369 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHF_Manijak »

NIN wrote:
NIJE!

Koji jednu te istu pricu vec godinama vrti, ko prazna ploca. Plus sto mu neki navodi nisu tacni, ali obzirom da on to kaze onda to niko i ne provjerava vec se slijepo vjeruje, jer je to "pametan covo" reko. :zzzz: Konkretno u onom predavanju u Kaknju.
A kad je zeljan znanje prenijeti na druge sto to ne radi na fakultetu kako treba, vec opet tu jednu te istu pricu na svakom predavanju vrti ne drzeci se zadate materije ni 5%! :roll:
BHCluster

#370 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

Skijaš wrote:
1. ja sam glasao za SDP i kritikujem SDP jer su me prevarili. Ovo što rade nema veze s onim što su obećali

2. Spahića kritikujem jer ne nudi rješenja nego zabavlja mase našim apsurdima, što je pomalo bezobrazno

3. a ako zaključimo da on nije obavezan ponuditi rješenja, ne znam čemu fama oko njega, on je karina k'o i ja
Kako nije ponudio rijesenje ako uzmemo u obzir ono najosnovnije sto govori i kako sam kaze 100 ponavlja to je da somo svi isti u ovoj drzavi i da one razlike koje koriste sadasnji politicari su nonsense itd, znaci ponudio je ocito rijesenje da se moze krenuti na nesto sto nam je potreba kao umjesto medu etnicki ili vjerski prekpreka imamo slobodan put da se koncentrisemo na nezavisno skolstvo i sudstvo, za bolje zdravstvo, komunikacije (putne, elektronske itd..), sigurnost, poboljsanju zivota za svakoga a ne selektivnog.

Ako to nije dosta neznam sta je. Izvini samo da te jos pitam nesto, ne da omalovazim a jesi li to kritiku napisao i poslao u SDP ili samo kroz forum?
palermo

#371 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by palermo »

NIN wrote:
NIJE!

On je samo željan zaraditi koju marku, i vjerovatno ugrabiti i svoj minut slave.

A što se tiče njegove ćelje za prenošenjem znnja, oni koji su se susretali sa njim u toj ulozi znaju dobro tu želju....
BHCluster

#372 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

BHF_Manijak wrote:
NIN wrote:
NIJE!

Koji jednu te istu pricu vec godinama vrti, ko prazna ploca. Plus sto mu neki navodi nisu tacni, ali obzirom da on to kaze onda to niko i ne provjerava vec se slijepo vjeruje, jer je to "pametan covo" reko. :zzzz: Konkretno u onom predavanju u Kaknju.
A kad je zeljan znanje prenijeti na druge sto to ne radi na fakultetu kako treba, vec opet tu jednu te istu pricu na svakom predavanju vrti ne drzeci se zadate materije ni 5%! :roll:
Drug ako si pogledao ovaj drugi video to on i kaze sam za sebe a sta je sa ostalim sta je tacno to nikom nista. a ima i ova od Sidrana:

Ljudi ce da vam se mjesaju u poso ako vam ga mogu da pokvare...
disney

#373 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by disney »

Skijaš wrote:
NIN wrote:

s dopustenjem, gospodin skijas, da nadodam shizofrenicnom klaunu...
NIN

#374 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by NIN »

Skijaš wrote:Kako rekoh, imun sam na titule a i na generalno znanje.
Aferim!
Skijaš

#375 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Skijaš »

NIN wrote:
Skijaš wrote:Kako rekoh, imun sam na titule a i na generalno znanje.
Aferim!
Nisam ti ja neki egoista, ne znače mi nešto ti fazoni. Besim je na nivou Ismeta Hore i ne treba od njega praviti supermena.
Post Reply