Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Moderator: anex
-
tama33
#351 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
O KOJIM RACUNIMA VI PRICATE, O KOJIM CESTAMA I IGRALISTIMA, PA GDJE VI ZIVITE . KAKO STE NAIVNI. JA SAM TAKO MISLIO DO PRIJE PAR GODINA.. SVE SU UKINULI, SKRESALI, SAMO JE JOS BITNO DA SKUPE ZA PLATE NAGOMILANIH DRZAVNIH SLUZBENIKA ( O MINISTRIMA I GUZONJAMA NE TREBAM NI GOVORITI). ZNATE LI VI KOLIKO JE LJUDI NAGURANO U OPCINE, ZAVODE, TELEKOME, GRASOVE, ZELJEZNICE..., I TREBA JA DA TRAZIM RACUNE ZA NJIHOVE PLATE I SOCIJALNI MIR. NEMA SANSE, NE ZELIM VISE NICIJI RACUN, NEKA TI JADNI LJUDI SEBI UZMU.MAZLUM NEKI NAS POREDI SA HRVATSKOM, TUGO MOJA.. LJUDI POHAPSISE SVE, A MI CEMO NASIMA SKUPLJATI RACUNE. KOJI IMBECILI.. UKINITE OVU TEMU, NE BRUKAJTE SE VISE
- Edin H.
#352 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Stoprocentna vunaJoker88 wrote:jesu li bar tople
- mayab
#353 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Sve jr to prilicna istina sto si napisao, ali i poziv na kapitulaciju, tako da , ne znam......tama33 wrote:O KOJIM RACUNIMA VI PRICATE, O KOJIM CESTAMA I IGRALISTIMA, PA GDJE VI ZIVITE . KAKO STE NAIVNI. JA SAM TAKO MISLIO DO PRIJE PAR GODINA.. SVE SU UKINULI, SKRESALI, SAMO JE JOS BITNO DA SKUPE ZA PLATE NAGOMILANIH DRZAVNIH SLUZBENIKA ( O MINISTRIMA I GUZONJAMA NE TREBAM NI GOVORITI). ZNATE LI VI KOLIKO JE LJUDI NAGURANO U OPCINE, ZAVODE, TELEKOME, GRASOVE, ZELJEZNICE..., I TREBA JA DA TRAZIM RACUNE ZA NJIHOVE PLATE I SOCIJALNI MIR. NEMA SANSE, NE ZELIM VISE NICIJI RACUN, NEKA TI JADNI LJUDI SEBI UZMU.MAZLUM NEKI NAS POREDI SA HRVATSKOM, TUGO MOJA.. LJUDI POHAPSISE SVE, A MI CEMO NASIMA SKUPLJATI RACUNE. KOJI IMBECILI.. UKINITE OVU TEMU, NE BRUKAJTE SE VISE
-
AlbatrosXL
- starii
#355 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
cujem da ce od petka krenuti akcija poreznih inspekcija,sve ce precesljati....informaacije je iz dosta pouzdanih izvora..ako mogu bilo bi dobro da svrate do cevebadzinice ZMAJ i butika Bsdem i ostalih utajivaca poreza 
-
azdralovic
#356 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
isto kako ti cujes cuju i ti u Zmaju i Bademu i eto racuna po stolovima, za par dana sve po starom i et...starii wrote:cujem da ce od petka krenuti akcija poreznih inspekcija,sve ce precesljati....informaacije je iz dosta pouzdanih izvora..ako mogu bilo bi dobro da svrate do cevebadzinice ZMAJ i butika Bsdem i ostalih utajivaca poreza
-
kakaljin
#357 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
starii wrote:cujem da ce od petka krenuti akcija poreznih inspekcija,sve ce precesljati....informaacije je iz dosta pouzdanih izvora..ako mogu bilo bi dobro da svrate do cevebadzinice ZMAJ i butika Bsdem i ostalih utajivaca poreza
Naravno treba vise para u budjetu za ovo povecanje plata.
Isto kao sto je policija izasla na ulice i pisu kazne na svakome cosku za sve moguce.
Zafalilo para u budjetu
- Man of steel
#358 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Država mulja narod, narod mulja državu.
Kakvi smo naopaki i nije nam toliko loše.
Kakvi smo naopaki i nije nam toliko loše.
- mayab
#359 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Sutra sam planirao predvece u Zmaja, bas cu da vidim hoce li se ukazati racun, naravno, bez da ja trazim...azdralovic wrote:isto kako ti cujes cuju i ti u Zmaju i Bademu i eto racuna po stolovima, za par dana sve po starom i et...starii wrote:cujem da ce od petka krenuti akcija poreznih inspekcija,sve ce precesljati....informaacije je iz dosta pouzdanih izvora..ako mogu bilo bi dobro da svrate do cevebadzinice ZMAJ i butika Bsdem i ostalih utajivaca poreza
-
bosanka hercegovic
#360 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Zakuni se da nisi inspektor?rimac wrote:Mislim da je većina nas razoračana nedobivanjem računa za robe i usluge koje smo platili. Čini mi se također da malo nas zaista i inzistira na računu. Još manje nas neizdavanje računa povezuje s nezakonitošću koja za posljedicu ima nepunjenje budžeta čije bolje punjenje bi doprinijelo povećanju plaća prosvjetnih radnika, policijaca, ali i zakrpilo koju rubu na cesti ili izgradilo novo igralište za djecu.
Ajmo ovdje navesti prodavnicu (stomatološku ordinaciju, frizerski salon.....), adresu, datum i na koji iznos nismo dobili račun. Valjda će netko iz vlasti sjetiti se pa poslati inspektore na ta mjesta.
Cvjećara Evergreen d.o.o.. Adresa: Zagrebačka 1, Sarajevo, jučer i danas, ukupno 59 KM.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#361 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
I da jest pa sta !=? Zakuni se ti da izdajes racune 
-
bosanka hercegovic
#362 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Ja ih placamun1ted wrote:I da jest pa sta !=? Zakuni se ti da izdajes racune
- mayab
#363 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Bio, od racuna nista, klijestima im ga treba cupati!mayab wrote:Sutra sam planirao predvece u Zmaja, bas cu da vidim hoce li se ukazati racun, naravno, bez da ja trazim...azdralovic wrote:isto kako ti cujes cuju i ti u Zmaju i Bademu i eto racuna po stolovima, za par dana sve po starom i et...starii wrote:cujem da ce od petka krenuti akcija poreznih inspekcija,sve ce precesljati....informaacije je iz dosta pouzdanih izvora..ako mogu bilo bi dobro da svrate do cevebadzinice ZMAJ i butika Bsdem i ostalih utajivaca poreza
Ocigledno imaju JAKU zaledjinu, ne moze im niko nista, ne boje se nikoga...Živjeli!
-
FemaleMe
#364 Re: Niste dobili račun - samo navedi prodavnicu
alcho wrote:Ja u Ildzisu trazio racun...konobar uze neki bijeli papir i napisa mi cifru
I ja sam htjela Ildzis navesti
- _Reds_
#365 Re: Niste dobili račun - samo navedi prodavnicu
Ih Ilidzis gori od Zmaja. Racuna nema ni u snovima.FemaleMe wrote:alcho wrote:Ja u Ildzisu trazio racun...konobar uze neki bijeli papir i napisa mi cifru
I ja sam htjela Ildzis navesti
Ono gdje sam se iznenadio u zadnje vrijeme su U2 picerije, daje uredno racun i za komad pice.
- antidroid
#366 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Isto i u piceriji dino na dobrinji. 8 puta trazim racun, a dobijem hemijskom napisano.
Vise ne idem tamo nikad.
Ima i kerman na malti nemaju ni kase. Fuj
Vise ne idem tamo nikad.
Ima i kerman na malti nemaju ni kase. Fuj
-
mekaba
#367 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Evo razmisljanja prosjecnog BiH gradjaninatama33 wrote:O KOJIM RACUNIMA VI PRICATE, O KOJIM CESTAMA I IGRALISTIMA, PA GDJE VI ZIVITE . KAKO STE NAIVNI. JA SAM TAKO MISLIO DO PRIJE PAR GODINA.. SVE SU UKINULI, SKRESALI, SAMO JE JOS BITNO DA SKUPE ZA PLATE NAGOMILANIH DRZAVNIH SLUZBENIKA ( O MINISTRIMA I GUZONJAMA NE TREBAM NI GOVORITI). ZNATE LI VI KOLIKO JE LJUDI NAGURANO U OPCINE, ZAVODE, TELEKOME, GRASOVE, ZELJEZNICE..., I TREBA JA DA TRAZIM RACUNE ZA NJIHOVE PLATE I SOCIJALNI MIR. NEMA SANSE, NE ZELIM VISE NICIJI RACUN, NEKA TI JADNI LJUDI SEBI UZMU.MAZLUM NEKI NAS POREDI SA HRVATSKOM, TUGO MOJA.. LJUDI POHAPSISE SVE, A MI CEMO NASIMA SKUPLJATI RACUNE. KOJI IMBECILI.. UKINITE OVU TEMU, NE BRUKAJTE SE VISE
- bavi
#368 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
tama33 wrote:O KOJIM RACUNIMA VI PRICATE, O KOJIM CESTAMA I IGRALISTIMA, PA GDJE VI ZIVITE . KAKO STE NAIVNI. JA SAM TAKO MISLIO DO PRIJE PAR GODINA.. SVE SU UKINULI, SKRESALI, SAMO JE JOS BITNO DA SKUPE ZA PLATE NAGOMILANIH DRZAVNIH SLUZBENIKA ( O MINISTRIMA I GUZONJAMA NE TREBAM NI GOVORITI). ZNATE LI VI KOLIKO JE LJUDI NAGURANO U OPCINE, ZAVODE, TELEKOME, GRASOVE, ZELJEZNICE..., I TREBA JA DA TRAZIM RACUNE ZA NJIHOVE PLATE I SOCIJALNI MIR. NEMA SANSE, NE ZELIM VISE NICIJI RACUN, NEKA TI JADNI LJUDI SEBI UZMU.MAZLUM NEKI NAS POREDI SA HRVATSKOM, TUGO MOJA.. LJUDI POHAPSISE SVE, A MI CEMO NASIMA SKUPLJATI RACUNE. KOJI IMBECILI.. UKINITE OVU TEMU, NE BRUKAJTE SE VISE
napokon osoba sa razumom
- POCA
#369 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
potpisujembavi wrote:tama33 wrote:O KOJIM RACUNIMA VI PRICATE, O KOJIM CESTAMA I IGRALISTIMA, PA GDJE VI ZIVITE . KAKO STE NAIVNI. JA SAM TAKO MISLIO DO PRIJE PAR GODINA.. SVE SU UKINULI, SKRESALI, SAMO JE JOS BITNO DA SKUPE ZA PLATE NAGOMILANIH DRZAVNIH SLUZBENIKA ( O MINISTRIMA I GUZONJAMA NE TREBAM NI GOVORITI). ZNATE LI VI KOLIKO JE LJUDI NAGURANO U OPCINE, ZAVODE, TELEKOME, GRASOVE, ZELJEZNICE..., I TREBA JA DA TRAZIM RACUNE ZA NJIHOVE PLATE I SOCIJALNI MIR. NEMA SANSE, NE ZELIM VISE NICIJI RACUN, NEKA TI JADNI LJUDI SEBI UZMU.MAZLUM NEKI NAS POREDI SA HRVATSKOM, TUGO MOJA.. LJUDI POHAPSISE SVE, A MI CEMO NASIMA SKUPLJATI RACUNE. KOJI IMBECILI.. UKINITE OVU TEMU, NE BRUKAJTE SE VISE
napokon osoba sa razumom
-
Lounge Act
#370 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Kod nas u Tesnju iam jedna trgovina na carsiji "Dzana"
Dosta para sam tu ostavila i nikad nisam dobila racun, ali zene imaju tu kasu i gotovo sve artikle provuku, ali racun da daju - nikad
mozda stede na papiru
par puta sam dobila onako ko neki listic i rukom napisu cijene, ali to ono samo cijene pisu i na kraju listica podvuku i napisu ukupan iznos
Dosta para sam tu ostavila i nikad nisam dobila racun, ali zene imaju tu kasu i gotovo sve artikle provuku, ali racun da daju - nikad
mozda stede na papiru
par puta sam dobila onako ko neki listic i rukom napisu cijene, ali to ono samo cijene pisu i na kraju listica podvuku i napisu ukupan iznos
- dust in the wind
#371 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
u cordobi u bbi dobijem z racun...ne da nije fiskalni.nije vidio fiskalnog racuna
- _Reds_
#372 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
+1 .dust in the wind wrote:u cordobi u bbi dobijem z racun...ne da nije fiskalni.nije vidio fiskalnog racuna
- iceman ze
#373 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Prodavnica autodijelova "Szakal" na Stupu izdaje paragon blok. O reklamaciji, zamjeni dijela i sl. nema govora. Na kupljenoj robi nema deklaracije.
Benzinska pumpa "Proming", u ul. Dz.Bijedica, daju izvod od kartice, ali ne i fiskalni racun.Niti znam cijenu, niti znam koliko su nasuli kao ni koliki sam i da li sam popust ostvario koji reklamiraju.
Benzinska pumpa "Proming", u ul. Dz.Bijedica, daju izvod od kartice, ali ne i fiskalni racun.Niti znam cijenu, niti znam koliko su nasuli kao ni koliki sam i da li sam popust ostvario koji reklamiraju.
- _Reds_
#374 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Proming da izvod od kartice, a racun daju samo ako ima ga trazis, ja im licno trazio i dali su mi.iceman ze wrote:Prodavnica autodijelova "Szakal" na Stupu izdaje paragon blok. O reklamaciji, zamjeni dijela i sl. nema govora. Na kupljenoj robi nema deklaracije.
- Desnik
#375 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Neki dan sam sa roditeljima bio u prolazu kroz Jelah, kod Tešnja.
U ogromnom tržnom centru Mukiprom,čini mi se u centru Jelaha,
kupili smo ocu cipele i proljetnu jaknu.
Izdaju račune, ali obične, kao prije fiskalizacije
Dok u samoposlugi u prizemlju tog tržnog centra izdaju prave,fiskalne račune.
Ne znam kako to uspijevaju, ali na obući i tekstilu je bilo puno mušterija kada smo mi došli.
Valjda se "ne boje" inspekcije.
U ogromnom tržnom centru Mukiprom,čini mi se u centru Jelaha,
kupili smo ocu cipele i proljetnu jaknu.
Izdaju račune, ali obične, kao prije fiskalizacije
Dok u samoposlugi u prizemlju tog tržnog centra izdaju prave,fiskalne račune.
Ne znam kako to uspijevaju, ali na obući i tekstilu je bilo puno mušterija kada smo mi došli.
Valjda se "ne boje" inspekcije.