Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
tama33

#351 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by tama33 »

O KOJIM RACUNIMA VI PRICATE, O KOJIM CESTAMA I IGRALISTIMA, PA GDJE VI ZIVITE . KAKO STE NAIVNI. JA SAM TAKO MISLIO DO PRIJE PAR GODINA.. SVE SU UKINULI, SKRESALI, SAMO JE JOS BITNO DA SKUPE ZA PLATE NAGOMILANIH DRZAVNIH SLUZBENIKA ( O MINISTRIMA I GUZONJAMA NE TREBAM NI GOVORITI). ZNATE LI VI KOLIKO JE LJUDI NAGURANO U OPCINE, ZAVODE, TELEKOME, GRASOVE, ZELJEZNICE..., I TREBA JA DA TRAZIM RACUNE ZA NJIHOVE PLATE I SOCIJALNI MIR. NEMA SANSE, NE ZELIM VISE NICIJI RACUN, NEKA TI JADNI LJUDI SEBI UZMU.MAZLUM NEKI NAS POREDI SA HRVATSKOM, TUGO MOJA.. LJUDI POHAPSISE SVE, A MI CEMO NASIMA SKUPLJATI RACUNE. KOJI IMBECILI.. UKINITE OVU TEMU, NE BRUKAJTE SE VISE
Edin H.

#352 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Edin H. »

Joker88 wrote:jesu li bar tople
Stoprocentna vuna :oops:
mayab

#353 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

tama33 wrote:O KOJIM RACUNIMA VI PRICATE, O KOJIM CESTAMA I IGRALISTIMA, PA GDJE VI ZIVITE . KAKO STE NAIVNI. JA SAM TAKO MISLIO DO PRIJE PAR GODINA.. SVE SU UKINULI, SKRESALI, SAMO JE JOS BITNO DA SKUPE ZA PLATE NAGOMILANIH DRZAVNIH SLUZBENIKA ( O MINISTRIMA I GUZONJAMA NE TREBAM NI GOVORITI). ZNATE LI VI KOLIKO JE LJUDI NAGURANO U OPCINE, ZAVODE, TELEKOME, GRASOVE, ZELJEZNICE..., I TREBA JA DA TRAZIM RACUNE ZA NJIHOVE PLATE I SOCIJALNI MIR. NEMA SANSE, NE ZELIM VISE NICIJI RACUN, NEKA TI JADNI LJUDI SEBI UZMU.MAZLUM NEKI NAS POREDI SA HRVATSKOM, TUGO MOJA.. LJUDI POHAPSISE SVE, A MI CEMO NASIMA SKUPLJATI RACUNE. KOJI IMBECILI.. UKINITE OVU TEMU, NE BRUKAJTE SE VISE
Sve jr to prilicna istina sto si napisao, ali i poziv na kapitulaciju, tako da , ne znam...... :sad: :bih:
starii

#355 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by starii »

cujem da ce od petka krenuti akcija poreznih inspekcija,sve ce precesljati....informaacije je iz dosta pouzdanih izvora..ako mogu bilo bi dobro da svrate do cevebadzinice ZMAJ i butika Bsdem i ostalih utajivaca poreza :)
azdralovic

#356 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by azdralovic »

starii wrote:cujem da ce od petka krenuti akcija poreznih inspekcija,sve ce precesljati....informaacije je iz dosta pouzdanih izvora..ako mogu bilo bi dobro da svrate do cevebadzinice ZMAJ i butika Bsdem i ostalih utajivaca poreza :)
isto kako ti cujes cuju i ti u Zmaju i Bademu i eto racuna po stolovima, za par dana sve po starom i et...
kakaljin

#357 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kakaljin »

starii wrote:cujem da ce od petka krenuti akcija poreznih inspekcija,sve ce precesljati....informaacije je iz dosta pouzdanih izvora..ako mogu bilo bi dobro da svrate do cevebadzinice ZMAJ i butika Bsdem i ostalih utajivaca poreza :)

Naravno treba vise para u budjetu za ovo povecanje plata.

Isto kao sto je policija izasla na ulice i pisu kazne na svakome cosku za sve moguce.

Zafalilo para u budjetu
Man of steel

#358 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Man of steel »

Država mulja narod, narod mulja državu.

Kakvi smo naopaki i nije nam toliko loše.
mayab

#359 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

azdralovic wrote:
isto kako ti cujes cuju i ti u Zmaju i Bademu i eto racuna po stolovima, za par dana sve po starom i et...
Sutra sam planirao predvece u Zmaja, bas cu da vidim hoce li se ukazati racun, naravno, bez da ja trazim...
bosanka hercegovic

#360 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by bosanka hercegovic »

rimac wrote:Mislim da je većina nas razoračana nedobivanjem računa za robe i usluge koje smo platili. Čini mi se također da malo nas zaista i inzistira na računu. Još manje nas neizdavanje računa povezuje s nezakonitošću koja za posljedicu ima nepunjenje budžeta čije bolje punjenje bi doprinijelo povećanju plaća prosvjetnih radnika, policijaca, ali i zakrpilo koju rubu na cesti ili izgradilo novo igralište za djecu.

Ajmo ovdje navesti prodavnicu (stomatološku ordinaciju, frizerski salon.....), adresu, datum i na koji iznos nismo dobili račun. Valjda će netko iz vlasti sjetiti se pa poslati inspektore na ta mjesta.

Cvjećara Evergreen d.o.o.. Adresa: Zagrebačka 1, Sarajevo, jučer i danas, ukupno 59 KM.
Zakuni se da nisi inspektor? :wink:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#361 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by un1ted »

I da jest pa sta !=? Zakuni se ti da izdajes racune :dance:
bosanka hercegovic

#362 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by bosanka hercegovic »

un1ted wrote:I da jest pa sta !=? Zakuni se ti da izdajes racune :dance:
Ja ih placam
mayab

#363 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

mayab wrote:
azdralovic wrote:
Sutra sam planirao predvece u Zmaja, bas cu da vidim hoce li se ukazati racun, naravno, bez da ja trazim...
Bio, od racuna nista, klijestima im ga treba cupati!
Ocigledno imaju JAKU zaledjinu, ne moze im niko nista, ne boje se nikoga...Živjeli!
FemaleMe

#364 Re: Niste dobili račun - samo navedi prodavnicu

Post by FemaleMe »

alcho wrote:Ja u Ildzisu trazio racun...konobar uze neki bijeli papir i napisa mi cifru :-)

I ja sam htjela Ildzis navesti :D
_Reds_

#365 Re: Niste dobili račun - samo navedi prodavnicu

Post by _Reds_ »

FemaleMe wrote:
alcho wrote:Ja u Ildzisu trazio racun...konobar uze neki bijeli papir i napisa mi cifru :-)

I ja sam htjela Ildzis navesti :D
Ih Ilidzis gori od Zmaja. Racuna nema ni u snovima.

Ono gdje sam se iznenadio u zadnje vrijeme su U2 picerije, daje uredno racun i za komad pice.
antidroid

#366 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by antidroid »

Isto i u piceriji dino na dobrinji. 8 puta trazim racun, a dobijem hemijskom napisano.
Vise ne idem tamo nikad.
Ima i kerman na malti nemaju ni kase. Fuj
mekaba

#367 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mekaba »

tama33 wrote:O KOJIM RACUNIMA VI PRICATE, O KOJIM CESTAMA I IGRALISTIMA, PA GDJE VI ZIVITE . KAKO STE NAIVNI. JA SAM TAKO MISLIO DO PRIJE PAR GODINA.. SVE SU UKINULI, SKRESALI, SAMO JE JOS BITNO DA SKUPE ZA PLATE NAGOMILANIH DRZAVNIH SLUZBENIKA ( O MINISTRIMA I GUZONJAMA NE TREBAM NI GOVORITI). ZNATE LI VI KOLIKO JE LJUDI NAGURANO U OPCINE, ZAVODE, TELEKOME, GRASOVE, ZELJEZNICE..., I TREBA JA DA TRAZIM RACUNE ZA NJIHOVE PLATE I SOCIJALNI MIR. NEMA SANSE, NE ZELIM VISE NICIJI RACUN, NEKA TI JADNI LJUDI SEBI UZMU.MAZLUM NEKI NAS POREDI SA HRVATSKOM, TUGO MOJA.. LJUDI POHAPSISE SVE, A MI CEMO NASIMA SKUPLJATI RACUNE. KOJI IMBECILI.. UKINITE OVU TEMU, NE BRUKAJTE SE VISE
Evo razmisljanja prosjecnog BiH gradjanina :-) Zato i jeste strmoglavi pad na svim nivoima.Hopa na svakoj skali :( i jos zahtijeva da se nastavi istim tempom :lol:
bavi

#368 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by bavi »

napokon osoba sa razumom :thumbup:
POCA

#369 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by POCA »

bavi wrote:

napokon osoba sa razumom :thumbup:
potpisujem :bih:
Lounge Act

#370 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Lounge Act »

Kod nas u Tesnju iam jedna trgovina na carsiji "Dzana"
Dosta para sam tu ostavila i nikad nisam dobila racun, ali zene imaju tu kasu i gotovo sve artikle provuku, ali racun da daju - nikad
mozda stede na papiru :?
par puta sam dobila onako ko neki listic i rukom napisu cijene, ali to ono samo cijene pisu i na kraju listica podvuku i napisu ukupan iznos :-)
dust in the wind

#371 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by dust in the wind »

u cordobi u bbi dobijem z racun...ne da nije fiskalni.nije vidio fiskalnog racuna
_Reds_

#372 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by _Reds_ »

dust in the wind wrote:u cordobi u bbi dobijem z racun...ne da nije fiskalni.nije vidio fiskalnog racuna
+1 .
iceman ze

#373 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by iceman ze »

Prodavnica autodijelova "Szakal" na Stupu izdaje paragon blok. O reklamaciji, zamjeni dijela i sl. nema govora. Na kupljenoj robi nema deklaracije.

Benzinska pumpa "Proming", u ul. Dz.Bijedica, daju izvod od kartice, ali ne i fiskalni racun.Niti znam cijenu, niti znam koliko su nasuli kao ni koliki sam i da li sam popust ostvario koji reklamiraju.
_Reds_

#374 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by _Reds_ »

iceman ze wrote:Prodavnica autodijelova "Szakal" na Stupu izdaje paragon blok. O reklamaciji, zamjeni dijela i sl. nema govora. Na kupljenoj robi nema deklaracije.

Benzinska pumpa "Proming", u ul. Dz.Bijedica, daju izvod od kartice, ali ne i fiskalni racun.Niti znam cijenu, niti znam koliko su nasuli kao ni koliki sam i da li sam popust ostvario koji reklamiraju.
Proming da izvod od kartice, a racun daju samo ako ima ga trazis, ja im licno trazio i dali su mi.
Desnik

#375 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Desnik »

Neki dan sam sa roditeljima bio u prolazu kroz Jelah, kod Tešnja.

U ogromnom tržnom centru Mukiprom,čini mi se u centru Jelaha,

kupili smo ocu cipele i proljetnu jaknu.

Izdaju račune, ali obične, kao prije fiskalizacije :-) :-) :-)

Dok u samoposlugi u prizemlju tog tržnog centra izdaju prave,fiskalne račune.

Ne znam kako to uspijevaju, ali na obući i tekstilu je bilo puno mušterija kada smo mi došli.

Valjda se "ne boje" inspekcije.
Post Reply