Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
johnny_blazze wrote:dario simic, 1998 sa hrvatskom osvojio 3 mjesto,sa dinamom igrao ligu prvaka, 1999 za 11 MILIONA eura prelazi u inter za 3 godine skupio 66 nastupa poslje toga milan za 6 godina 82 nastupa u monaku grijao klupu vratio se u dinamo nijednom nije nastupio i zavrsio karijeru, a ja se sjecam da su ga te 98 uzdizali dramaticno ocekivalo se bas bas dosta od njeg a on je vecinu karijere proveo na klupi...
Možda se nije pokazao kao neka top klasa, ali ostvario je karijeru kakvu bi željeli gotovo svi igrači sa ovih prostora... Tako da, daleko je on od ublehe...
Pošto neki spomenuše Hulka kao ublehu i igrača koji suviše igra individualno, samo da navedem šta statistika kaže po tom pitanju. U 156 nastupa za Porto ukupno je zabilježio 68 golova i 51 asistenciju u svim takmičenjima. Prošle sezone je zajedno sa Falkaom osvojio nacionalnu ligu i ligu Europe, a ukupno je dao 36 golova i zabilježio 21 asistenciju (svi podaci su sa wikipedije, valjda su tačni). Taj čovjek je hranio velikog Radamela loptama, to što sada više forsira individualne akcije je nedostatak odličnog napadača kakav je bio Falkao. Nazivati ga ublehom je neozbiljan čin.
Ja ne rekoh da je ubleha! To sto sam reko da je sebican je na osnovu nekoliko utakmica sto sam ga gledo, priznajem da ne pratim bas pomno Porto i portugalsku ligu. No svejedno, mislim da je prevelika cifra koju za njega traze, na stranu sto je igracina lik!
Volio bih ga fakat vidjeti u nekoj drugoj ligi, konstitucijom mu ne bi bio problem igrati bilo gdje, dovoljno jak za Engleza ili Italijana, dovoljan brz i dobar tehnicar za Spanije. Jedini problem je sad cijena.
Ma Porto vidio da može mlatit paru na transferima, pa sad gule. Skontali da im se može. Volio bih i ja vidjeti Hulka u jačoj ligi. U najboljim je godinama i vjerujem da bi bio odličan u ekipi gdje bi igrao u paru s nekim klasičnim centarforom.
Samo sam cekao da njega neko spomene za Dinamo i Milan u nekih 300 utakmica zabio samo 200 golova, treba njegovu sliku zalijepiti u uvodni post ove teme... truba igrac
Ode iz Hoffa u Rubin..gledam ove godine nije odigrao nijednu utakmicu..u 2010. odigrao 6 utakmica, 5 puta zamijenjen, dao 2 gola..to je sve kako je otišao..
Šta je sa njega? povreda ili se čovjek izgubio u ruskoj zimi..
Ne znam šta bi sa onim Farfanom iz Schalkea? I njega se svojevremeno povezivali sa Barcelonom i tako nekim velikim klubovima. Ili ja nisam dovoljno pratio, ili je tip stvarno ćorak.
Mali_Vuk wrote:Ne znam šta bi sa onim Farfanom iz Schalkea? I njega se svojevremeno povezivali sa Barcelonom i tako nekim velikim klubovima. Ili ja nisam dovoljno pratio, ili je tip stvarno ćorak.
Mali_Vuk wrote:Ne znam šta bi sa onim Farfanom iz Schalkea? I njega se svojevremeno povezivali sa Barcelonom i tako nekim velikim klubovima. Ili ja nisam dovoljno pratio, ili je tip stvarno ćorak.
pa jos je u salketu igra
Eto ga Mada evo sad kontam da činjenica da ipak igra za jedan sasvim pristojan klub ko što je Šalke pobija ovu tvrdnju da je riječ o ćorku. I većina se raje na ovoj temi kotrlja u tom pravcu, ako ne igra za Barcu ili Real ubleha je.
ovisi sta definiramo ko ublehu...jer ko god potpise ugovor(milionski) za neki veliki ,srednji europskiklub daleko je od ublehe..jer se osiguro..a igracki..onda vecina nasih igraca(cast izuzecima),jel osjete lovu,downhill ne gine...
vodoprovodčik wrote:Pošto neki spomenuše Hulka kao ublehu i igrača koji suviše igra individualno, samo da navedem šta statistika kaže po tom pitanju. U 156 nastupa za Porto ukupno je zabilježio 68 golova i 51 asistenciju u svim takmičenjima. Prošle sezone je zajedno sa Falkaom osvojio nacionalnu ligu i ligu Europe, a ukupno je dao 36 golova i zabilježio 21 asistenciju (svi podaci su sa wikipedije, valjda su tačni). Taj čovjek je hranio velikog Radamela loptama, to što sada više forsira individualne akcije je nedostatak odličnog napadača kakav je bio Falkao. Nazivati ga ublehom je neozbiljan čin.
Eki velikog Radamela, šta je vama ljudi Ljude koji odigraju jednu dobru sezonu u portugalskoj ligi kujete u zvijezde, prozivate legendama, velikanima itd. Harali su Carlos Alberto, Derlei, Benni Mccarthy po Portugalu, osvojili i Ligu prvaka, ima li ih sad igdje?
Sve to su ublehe. Ako ja platim igrača x eura, funti ili maraka, očekujem da ima učinak dostojan tih para. Niko ne kaže da je Torres loš igrač, ali ovo što sad u Chelseaju radi je ubleha. Jbg, šta reći za čovjeka koji je dao 5 golova u 15 mjeseci u timu? Isto tako, meni je ubleha i igrač kojeg najavljuju kao novog Pelea, a ne ostvari ni blizu toga. Recimo Robinho. Daleko od tog da je on loš fudbaler, ali kada komplet svijet očekuje igrača koji će nastaviti tamo gdje je Ronaldo stao, a pojavi se Robinho kakav je danas, raja ostane razočarana. Isto je primjenjivo i na Andersona. Jednostavno nije postao što je mogao postati, a talenat je imao. Sad, druga je stvar što su oni i ovakvi kakvi su bolji od 90% igrača navedenih na ovoj temi
vodoprovodčik wrote:Pošto neki spomenuše Hulka kao ublehu i igrača koji suviše igra individualno, samo da navedem šta statistika kaže po tom pitanju. U 156 nastupa za Porto ukupno je zabilježio 68 golova i 51 asistenciju u svim takmičenjima. Prošle sezone je zajedno sa Falkaom osvojio nacionalnu ligu i ligu Europe, a ukupno je dao 36 golova i zabilježio 21 asistenciju (svi podaci su sa wikipedije, valjda su tačni). Taj čovjek je hranio velikog Radamela loptama, to što sada više forsira individualne akcije je nedostatak odličnog napadača kakav je bio Falkao. Nazivati ga ublehom je neozbiljan čin.
Eki velikog Radamela, šta je vama ljudi Ljude koji odigraju jednu dobru sezonu u portugalskoj ligi kujete u zvijezde, prozivate legendama, velikanima itd. Harali su Carlos Alberto, Derlei, Benni Mccarthy po Portugalu, osvojili i Ligu prvaka, ima li ih sad igdje?
Šta je tebi, odličnog igrača kao što je Hulk nazivaš ublehom To za Radamela je izraz lične simpatije prema ovom igraču, njega sam spomenuo samo kao čovjeka koji je živio od Hulkovih lopti.