Upoznajte Tuzlu :)

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

car-x wrote:
Oficir s puzom wrote:Sta je sa radio sloboda znate li'?
Nek si ti oficir.. jebo sve ostalo.. da se zna..
hahah hebiga nikad vam ugodit...

pa pretpostavljas valjda sto sam uzeo ovaj nick...

a ako se pocnem bavit uzgojem puzeva uzet cu novi nick-Farmer

:-)

;)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Oficir s puzom wrote:
car-x wrote:
Nek si ti oficir.. jebo sve ostalo.. da se zna..
hahah hebiga nikad vam ugodit...

pa pretpostavljas valjda sto sam uzeo ovaj nick...

a ako se pocnem bavit uzgojem puzeva uzet cu novi nick-Farmer

;)
:D

Mislim da je Radio Sloboda no more, jos je taksisti nisu prezalili... :sad:

Ako pocnes radit s puzevima, uzecemo mi na forumu koju kilu, da malo svoje poguramo. Samo pazi se, opake su to zvijeri, da ti ruku ne odgrizu...

Kupujmo domace !
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

Mislim da je Radio Sloboda no more, jos je taksisti nisu prezalili...

Ako pocnes radit s puzevima, uzecemo mi na forumu koju kilu, da malo svoje poguramo. Samo pazi se, opake su to zvijeri, da ti ruku ne odgrizu...

Kupujmo domace !

slusao sam je redovno...

bilo je super muzike...

a dj, sicu sam takodje upoznao.....

a za puzeve dace dragi Allah da zaradim jos par hiljada fr..

pa da pocnem sa farmom pa nek grizu,
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Ej opanak neki dan ja kod Borke i tako kazem kako sam stavio sliku i da ga ti znas...hebiga pita me kako se zoves reko nemam pojma samo znam da je u inostranstvu, pa mi je i sam spomeno praxu u penzionerima...ja i reko sam mu da si iz nekog sela prije Lopara...to je jedino sto sam zapamtio....uglavnom reko mi je da te pozdravim ko god da si :) a bila mu je i zena...shega su obadvoje
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

fukara_tz wrote:Ej opanak neki dan ja kod Borke i tako kazem kako sam stavio sliku i da ga ti znas...hebiga pita me kako se zoves reko nemam pojma samo znam da je u inostranstvu, pa mi je i sam spomeno praxu u penzionerima...ja i reko sam mu da si iz nekog sela prije Lopara...to je jedino sto sam zapamtio....uglavnom reko mi je da te pozdravim ko god da si :) a bila mu je i zena...shega su obadvoje
ako ga ponovo vidis reci da sAm ga pozdravio...
i da sAm u kuhinji na praksi bio kod Bojke i Francike...
sunday_morning

Post by sunday_morning »

radio koji je uveo tj. kazu: ozivio pojam OZDRIBLAJ! (bilo je jos nekih pokusaja ali izblijedilo je)

ozdriblaj je tako dubok pojam da ga mislim ne bi ni B.Klajic ne bi znao u potpunosti objasniti... ozdriblaj kao filozofija zivota, kao ''vrsta'' muzike koju su pustali, kao kulminacija komunikacije, sexa, upucavanja i zaHebancije uz pivu, to se kaze kad nemas vise reci sta, to je bilo umjesto psovke, ozdriblaj je bila zamjena za +/- 90% imperativa i opet mislim da se ne moze deskriptivno docarati sva blagodat koju smo osjetili kroz taj radio :D --- pa ni meni nije jos uvijek jasno, sto li je boze ukinuse!?

@Oficir, Sicu sam ti vidjela bas preksinoc u gradu, vec u 22h na korzu pijan ko letva, s flasom piva u ruci, ljulja li se, ljulja i nesto dobacuje curama..samo je falilo da vikne ''ozdriblaj'' :o
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

sunday_morning wrote:
radio koji je uveo tj. kazu: ozivio pojam OZDRIBLAJ! (bilo je jos nekih pokusaja ali izblijedilo je)

ozdriblaj je tako dubok pojam da ga mislim ne bi ni B.Klajic ne bi znao u potpunosti objasniti... ozdriblaj kao filozofija zivota, kao ''vrsta'' muzike koju su pustali, kao kulminacija komunikacije, sexa, upucavanja i zaHebancije uz pivu, to se kaze kad nemas vise reci sta, to je bilo umjesto psovke, ozdriblaj je bila zamjena za +/- 90% imperativa i opet mislim da se ne moze deskriptivno docarati sva blagodat koju smo osjetili kroz taj radio :D --- pa ni meni nije jos uvijek jasno, sto li je boze ukinuse!?

@Oficir, Sicu sam ti vidjela bas preksinoc u gradu, vec u 22h na korzu pijan ko letva, s flasom piva u ruci, ljulja li se, ljulja i nesto dobacuje curama..samo je falilo da vikne ''ozdriblaj'' :o
ma sica je pustao najbolju muziku koju sam u zivotu cuo...

Potrazim ga ja u radio sloboda... da se upoznam sa njim
i castim ga limenkom piva...
kad sam mu rekao gdje zivim on se iznenadio kad je cuo da citavo moje selo slusa radio slobodu...:)

ma i meni to "ozdriblaj" nije bilo jasno ja konto to neka nova bosanska rijec...:)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Oficir s puzom wrote:
sunday_morning wrote:

ma sica je pustao najbolju muziku koju sam u zivotu cuo...

Potrazim ga ja u radio sloboda... da se upoznam sa njim
i castim ga limenkom piva...
kad sam mu rekao gdje zivim on se iznenadio kad je cuo da citavo moje selo slusa radio slobodu...:)

ma i meni to "ozdriblaj" nije bilo jasno ja konto to neka nova bosanska rijec...:)
Sica je vazda bio alkos i pomalo sirovina, kako mi se jednom unese u lice, bali ko buldog i nesto baljezga, kuha sa mnom, a ja bezveze samo prolazio kraj njeg... Zao mi ga bilo... :sad:
Ono, ko fol on bi da se bije, al hebiga, ja nikad ne udaram manje od sebe, odgoj ! :D :wink:
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Nisam dugo slike postiro :) sad kad vas utusim :) ne mogu da spavam pa reko da to iskoristim :)

Zalazak sunca na Panonskom
Image

Image
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Korzo
Image

Image

Image
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Pivara Tuzla
Image

"Rijeka" Jala kad malo nadodje :)
Image

Baste Slavinovici :)
Image
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Evo malo s brda pogled na istok
Image

Hotel Tuzla
Image

Centar/zapad
Image

Malo krova Pivare, vojne zgrade, Bulevara
Image

Druga pravoslavna crkva na groblju Trnovac
Image

A ovako izgleda ista crkva samo s drugog brda :)
Image

Opanak nesto sam drage volje veceras :D :lol: , crkva feat panonsko :D
Image

Istok
Image

Ši city/Zlokovac
Image

Katolicka crkva, kad je papa preminuo
Image

Image

I Jasmin Imamovic na misi
Image

Misa za papu
Image

Papina bista ispred crkve
Image
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Jes nam neko bio vrijeeedan ! :D

Svaka cast za zalazak sunca i pivaru nasu jedinu... :wink:

Da nije neko slucajno cuo da pivara izbacuje na trziste neku novu pivu, pa dijele po birtijama nesto kao anketu, da izaberu slogan, prica mi buraz. Helem, kaze da su slogani katastrofa, pa je on dopisao svoj - "Bez njeg tuce nema"...
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Ma znaju oni w2 :), a ovdje malo da i ostali vise nasu Tuzlu :)

Ja sam opet Alfonso cuo da ce uskoro otvoriti staru pivincu, sjecam se da sam ko mali s roditeljima tamo iso :)

A ne znam za te slogane mogu mislit koliko svijet izvaljuje :lol:
sunday_morning

Post by sunday_morning »

Alfons Kauders wrote:Ono, ko fol on bi da se bije, al hebiga, ja nikad ne udaram manje od sebe, odgoj ! :D :wink:
:? :? pa dragi Alfonse, koliki si ti onda? Sica je 2 sa 2, nit' ga zaobic, nit' preskocit' :D :D jel to od (nase) pive? :-)

Fuki, legendo, svaka cast...posebno za one zalaske sunca.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

sunday_morning wrote:
Alfons Kauders wrote:Ono, ko fol on bi da se bije, al hebiga, ja nikad ne udaram manje od sebe, odgoj ! :D :wink:
:? :? pa dragi Alfonse, koliki si ti onda? Sica je 2 sa 2, nit' ga zaobic, nit' preskocit' :D :D jel to od (nase) pive? :-)

Fuki, legendo, svaka cast...posebno za one zalaske sunca.
Sunday, sunday, sala ! Pa nisam Saracevic ! :wink:

@Fukara - i ja sam tamo picio sa starcima, popio prvu pivu, ako se opet otvori valja se malo zadat, samo da ne bude dzigara... :D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

Alfons Kauders wrote:Sunday, sunday, sala ! Pa nisam Saracevic ! :wink:
jesi sega coek :lol: al' nemoj mi saracevica, bio mi je koShmija :D
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

ajde ba fukaro slikaj mi selo kovacicu, konjikovice...

imam tu rodjake...to su ona sela prema loparama kad ides...

onda celic ako ides tamo pa lopare takodje...

imas na povrsnicama onaj spomenik palim borcima iz drugog sv rata....

pa na vukosavcima takodje...

sve je to okolina tuzle ba...

slikaj nam to sve da vidimo...

i tahirovu kafanu obavezno u G tuzli

nek vide sarajlije gdje se jede najbolje jagnjece pecenje u Bosni!
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Slikacu opanak, reko sam ti kad mi bude na ruku, rijetko zalazim gore u te krajeve, cim me put navede bice...

Evo malo slika sa jezera Bistarac pored Tuzle...idealno mjesto za odlazak na izlet...ja sam se iznenadio jucer kako je sve cisto i lijepo uredjeno, a dugo nisam isao gore...jezero se nalazi na putu od Tuzle prema Lukavcu....inace je jedno od omiljenih okupljalista Tuzlaka i ostalih za prvomajske praznike i sl...uglavnom prelijepo je
Image

Image

Image

Image
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Iz arhive nisam dugo :)
Image

Image

Image
tratto.23

Post by tratto.23 »

joj nisam ranije vidila ove slike, al svaka cast, pa kad stignes sve ovo obic.
al ti fakat svugdje stignes, cak si naso i ovog naseg Imamovica u crkvi, e i on stigne svugdje vala.
amra19

Post by amra19 »

Ja sam uistinu ostala bez riječi.
Samo cestitke,cestitke i jos cestitki.......
Htjela sam samo malo odmoriti od ucenja i vidjeti sta ima novo na netu a ostado 4 sata. sad valja citavu noc uciti da nadoknadim izgubljeno.
Uvijek sam voljela Tuzlu al sad je jos vise zavoli. Slike su fenomenalne. Samo mi nije jasno kako nikad prije nisam vidjela da postoji ovako nesto.
Danas sam se razocarala sto se izlazaka u tz tice al sad sam sve zaboravila. Sto jest,jest ali najljepsa je...........
P.S. pogled sa Pasarele na magistralu nije los pa kad budes u prilici...
bosan

Post by bosan »

Svaka cast fukara.Tuzlu si prezentirao da ne moze bolje.Svidja mi se pravo.Ipak je Tuzla -Tuzla,jedna i ne ponovljiva.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Amra bice pasarela, tek sad vidjo. Cim slikam stavicu

Evo nesto malo novije

Kod Iljazovica
Image

Teniski tereni na Banji
Image
Bumbar

Post by Bumbar »

Bila sam jednom u tuzli...i svidio mi je grad...drugi put se nadam da cu imati vremena da pravo prohodam :-)
Post Reply