Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ELMAX

#351 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

Qler wrote:Burazer ima stan u A2, i grijanje je prosle godine bilo katastrofa, jer nije bilo naseljeno, ali ove godine, prezadovoljan, odusevljen...
:) znaci trebam cekati da se cijela zgrada useli pa da imam grijanje kako treba a zima tek pocela , :)))) smijesno ili kako sto iz tibre kazu "cekajte ljeto da se zidovi ugriju ,jao jeste vi zimomorni ,pa 18 stepeni nije lose a ja se u pingvina pretvorila " danas dolazio taj neki projektant iz firme koja je projektovala grijanje nezna da objasni po kojoj osnovi je radio projekat 51 kvadrat 29 rebara ??? uzas da sam znala ne bi ga u tibri kupila nikad vjeruj mi ,jako sam razocarana stan ko stan mi se svida ali grijanje nula bodova mozda ga i prodam mozda neko moze cekati da trosi a ne grije se ili cekati ljeto da se ugrije :x ludiloooo
dado83

#352 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dado83 »

ELMAX wrote:
Qler wrote:Burazer ima stan u A2, i grijanje je prosle godine bilo katastrofa, jer nije bilo naseljeno, ali ove godine, prezadovoljan, odusevljen...
:) znaci trebam cekati da se cijela zgrada useli pa da imam grijanje kako treba a zima tek pocela , :)))) smijesno ili kako sto iz tibre kazu "cekajte ljeto da se zidovi ugriju ,jao jeste vi zimomorni ,pa 18 stepeni nije lose a ja se u pingvina pretvorila " danas dolazio taj neki projektant iz firme koja je projektovala grijanje nezna da objasni po kojoj osnovi je radio projekat 51 kvadrat 29 rebara ??? uzas da sam znala ne bi ga u tibri kupila nikad vjeruj mi ,jako sam razocarana stan ko stan mi se svida ali grijanje nula bodova mozda ga i prodam mozda neko moze cekati da trosi a ne grije se ili cekati ljeto da se ugrije :x ludiloooo
nekih 80 kvadrata i nekih 70 rebara....drzim termostat na 23 stepena, grijanje se pali po potrebi, a u stanu hodamo kratnih rukava. Grijemo sve sobe.

izgleda da nesto nije uredu sa grijanjem kod tebe, jer kada odvrnem termostat na 30 stepeni kao i sve radijatore, onda je ludilo u stanu...cisto da poludis kako je vruce. A radijatori GORE...

A ovaj komentar da je prosle godine bilo lose grijanje a ove je dobro, nije mi jasno kada je grijanje u TIBRA STUP tek poceleo prije nekih mjesec dana. Prvi stanari su useljavali u januaru/februaru 2012. godine, ali tada su koristili struju za zagrijavanje (bila je industrijska struja koju je Tibra placala koliko sam mogao skontati). Mozda je Tibra Nedzarici u pitanju..
mayab

#353 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mayab »

Provozah se prosli vikend kroz Lukavicu (I.Sarajevo) i vidim predivne ,humane zgrade , do 5 spratova,siroke ulice sa trotoarima i zelenim povrsinama itd. i poredim sa ovim uzasom od Tibre, eto sta nam korupcija uradi, od Sarajeva se pravi ruzni monstrum sa neljudskim uslovima za zivot (to je moje misljenje).
Vidite ljepote
Image

Image

P.S. Postedite me ideoloskih i nacionalno-politickih upadica na ovaj moj post
StupskaBitanga

#354 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Dosta ljudi prijavljenih u FBiH kod roditelja iz Sarajeva živi u Lukavici
Morales

#355 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Morales »

StupskaBitanga wrote:Dosta ljudi prijavljenih u FBiH kod roditelja iz Sarajeva živi u Lukavici
Svaka cast kad mogu zivjeti tamo
ELMAX

#356 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

dado83 wrote:
ELMAX wrote:
nekih 80 kvadrata i nekih 70 rebara....drzim termostat na 23 stepena, grijanje se pali po potrebi, a u stanu hodamo kratnih rukava. Grijemo sve sobe.

izgleda da nesto nije uredu sa grijanjem kod tebe, jer kada odvrnem termostat na 30 stepeni kao i sve radijatore, onda je ludilo u stanu...cisto da poludis kako je vruce. A radijatori GORE...

A ovaj komentar da je prosle godine bilo lose grijanje a ove je dobro, nije mi jasno kada je grijanje u TIBRA STUP tek poceleo prije nekih mjesec dana. Prvi stanari su useljavali u januaru/februaru 2012. godine, ali tada su koristili struju za zagrijavanje (bila je industrijska struja koju je Tibra placala koliko sam mogao skontati). Mozda je Tibra Nedzarici u pitanju..
ne nije tibra nedzarici ,tibra stup b1 objekat je u pitanju ,danas sam dobila odgovor od tibre gdje kazu "nisu stanovi useljeni oko vas pa zato nemate zadovoljavajucu temp tj.20 C "znaci ne mogu postici temperaturu vecu od 18 C dok je temp u plusu vani ,pa sta ce biti kada vani bude -18 ??????NE MOGU DA VJERUJEM KAKAV ODGOVOR SU MI DALI SRAMOTA ...ma ne preostaje mi nista nego pozvati inspekciju :) ti kazes 70 kvadrata 80 rebara ,a zamisli meni 51 kvadrat a 29 rebara (stim dnevni boravak ima 24 kvadrata i 11 rebara ) pa ja neznam ko je lud majke mi :)))imas li ti kakav prijedlog :)
Salcho

#357 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Salcho »

koliko prednjace austrougarska gradnja stara 60 godina nad ovom sadasnjom!
esad_plavi

#358 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

Salcho wrote:koliko prednjace austrougarska gradnja stara 60 godina nad ovom sadasnjom!
:?
addy_sa

#359 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by addy_sa »

Istočno Sarajevo ima svu potrebu infrastrukturu (uključujući i da NEMA restrikcija vode nikad), prelijepe moderne dobro izgrađene zgrade do 5 spratova, parkinga koliko hoćeš, tržni centri, kafići, široke ceste i šetalište, zelene površine..
bio, vidio, uvjerio se..
mnogi mladi parovi iz Sa su prešli tamo i do sada nikakvih ispada nije bilo koliko sam čuo..
a kako i ne bi kad se kvadrat kreće od 1100 do 1500 i to odlična gradnja..
VjecitiStudent

#360 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

addy_sa wrote:Istočno Sarajevo ima svu potrebu infrastrukturu (uključujući i da NEMA restrikcija vode nikad), prelijepe moderne dobro izgrađene zgrade do 5 spratova, parkinga koliko hoćeš, tržni centri, kafići, široke ceste i šetalište, zelene površine..
bio, vidio, uvjerio se..
mnogi mladi parovi iz Sa su prešli tamo i do sada nikakvih ispada nije bilo koliko sam čuo..
Dokle je doslo, kad je Lukavica, pardon, Istocno Sarajevo, postala uzor urbanizma za Sarajevo.
esad_plavi

#361 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

addy_sa wrote:Istočno Sarajevo ima svu potrebu infrastrukturu (uključujući i da NEMA restrikcija vode nikad), prelijepe moderne dobro izgrađene zgrade do 5 spratova, parkinga koliko hoćeš, tržni centri, kafići, široke ceste i šetalište, zelene površine..
bio, vidio, uvjerio se..
realno ko ima auto odlicno mu dodje, a i ko nema auto, bolje mu je uzeti garazu, auto i stan umjesto sto bi kupio samo stan u Novom Sarajevu (o Centru i Starom Gradu da ne pricam, a ni NG nije puno bolji po cijenama u odnosu na NS)
charrrmed

#362 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by charrrmed »

Septik wrote:Ima li smisla otvoriti piceriju/cafe u Tibri?
Ima jedna picerija u Tibri - Nedzarici, koliko vidim dobro radi, i par kafica, jedan od njih takodjer fino radi. A ovoj na Stupu nemam pojma!
piatc

#363 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by piatc »

Ima za piceriju mušterija odmah :-D
ELMAX wrote:
dado83 wrote:grijanje fercera super...bar do sada. Racun nije jos stigao, pa cemo vidjeti koliko kosta ta "zabava".
U kojoj si zgradi, koji si sprat, koja je kvadratura stana, koji je odnos rebara radijatora i kvadrature. ja sam u B1 51 m2 zatvorenog prostora i 29 rebara ukupno (samo dnevni boravak 24 m2 ima 11 rebara) termostat uvijek na 30 a temp stana od 15-18 i ne ide dalje????????????????????? objasnjenje molim :?
Komšinice, (pretpostavljam sa 9. :mrgreen: ) na 24 kvadrata imam 10 rebara i prvih nekoliko dana je bila ledara, neophodno je držati stalno upaljeno grijanje nekoliko dana upravo da se zidovi malo zagriju, sada već zna biti neprijatno vruće ako odvrnem do 30 ;-)
rozalija80

#364 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by rozalija80 »

piatc wrote:Komšinice, (pretpostavljam sa 9. ) na 24 kvadrata imam 10 rebara i prvih nekoliko dana je bila ledara, neophodno je držati stalno upaljeno grijanje nekoliko dana upravo da se zidovi malo zagriju, sada već zna biti neprijatno vruće ako odvrnem do 30
...i mi smo kupili ovaj stan od 50,46 m2, pretpostavljam stan br.20.

Nedavno smo preuzeli kljuceve i pregledali stan. Nase prvo pitanje je bilo da li ce dva mala radijatora, moci zagrijati dnevni boravak i kuhinju od 23 m2.

Covjek iz Tibre rece da su to proracunali strucnjaci koji rade centralno grijanje i da nece biti problema, ali ako bude, da se javimo, pa ce to rijesiti.

Fakat mi nije bilo jasno sto nisu postavili barem 2x8 radijatore, nije to nesto puno skuplje, ali valjda ljudi koji to rade, znaju...
rozalija80

#365 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by rozalija80 »

-Moji licni razlozi za kupovinu stana u Tibri: Pogledao sam oko 50 stanova prije nego sto sam se odlucio da kupim stan u Tibri. Nagledao sam se svega. Mislim da je starogradnja precijenjena, i da neki ljudi previse traze sa stanove koju su izgradjeni prije 50-90 godina. Renoviranje istih je jako zahtjevno (i skupo). Svako zna kako majstori rade i koliko se puta covjek mora nasikirati dok dobije ono za sta je platio. Ja nisam mogao sabrati snage da se borim sa tim izazovima. Sto se tice novogradnje, ova opcija je bila najbolja za mene. Dobio sam poprilicno veliki stan za dobru cijenu, pogled mi je fantastican, i ne gledam nikome u prozor. Mislim da je ovo dobro rijesenje za narednih 10 do 15 godina, pa cemo onda vidjeti dalje. A mozda i odlucim da ostanem duze.

Toliko od mene, nadam se da ce ovaj post nekome pomoci ko razmislja o kupovini stana u Tibri (Stup). Volio bih da cujem i misljenje drugih stanara, a vidim da nas ima par na ovom forumu. Unaprijed se ispricavam za eventualne gramaticke i pravopisne greske, vec sam umoran od kucanja 8-)[/quote]

Jedan vrlo realan post, mozda i najrealniji na ovom forumu, svaka cast. Vidi se da si kao i ja, gledao, razgledao, racunao, procjenjivao i sve ono sto rade mladi ljudi kada kupuju stan... Na ovom forumu se tacno vide ljudi koji su stvarno prosli kroz navedenu problematiku, od onih koji samo onako trune :-D :-D

Slazem se da je u Sarajevu starogradnja precjenjena...Pa ljudi za neke garsonjere u "visokom prizemlju" po Svrakinom Selu, traze 50-60 hiljada KM... Trenutno je zaista najisplativije uzeti novogradnju, jer se dvosoban stan ne moze renovirati ispod 15-20 hiljada KM (dakle, jos toliko pa stan u Tibri).

I ja mislim da ce se naseljavanjem veceg broja ljudi, pojaviti i prodavnice, apoteke i sve sto treba, zna privatnik nanjusiti svoj posao...

U Tibri u prizemlju ima i dosta poslovnih prostora i vecina su prodati, tako da ce sigurno biti sadrzaja...

Parking jeste realan problem, ali nedavno sam bio na Dolac Malti...onome ko se parkira u Envera Sehovica, dajem zlatnu medalju... i Grbavica je vec prilicno takva, o Marijin Dvoru da i ne govorim...
piatc

#366 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by piatc »

govorili su da će od neke livade iza B2 napraviti parking, ali već je kritično po tom pitanju i mislim da će biti još gore kad se sve useli, to je jedina primjedba koju imam na Tibru.
Qler

#367 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Qler »

rozalija80 wrote:-Moji licni razlozi za kupovinu stana u Tibri: Pogledao sam oko 50 stanova prije nego sto sam se odlucio da kupim stan u Tibri. Nagledao sam se svega. Mislim da je starogradnja precijenjena, i da neki ljudi previse traze sa stanove koju su izgradjeni prije 50-90 godina. Renoviranje istih je jako zahtjevno (i skupo). Svako zna kako majstori rade i koliko se puta covjek mora nasikirati dok dobije ono za sta je platio. Ja nisam mogao sabrati snage da se borim sa tim izazovima. Sto se tice novogradnje, ova opcija je bila najbolja za mene. Dobio sam poprilicno veliki stan za dobru cijenu, pogled mi je fantastican, i ne gledam nikome u prozor. Mislim da je ovo dobro rijesenje za narednih 10 do 15 godina, pa cemo onda vidjeti dalje. A mozda i odlucim da ostanem duze.

Toliko od mene, nadam se da ce ovaj post nekome pomoci ko razmislja o kupovini stana u Tibri (Stup). Volio bih da cujem i misljenje drugih stanara, a vidim da nas ima par na ovom forumu. Unaprijed se ispricavam za eventualne gramaticke i pravopisne greske, vec sam umoran od kucanja 8-)

Jedan vrlo realan post, mozda i najrealniji na ovom forumu, svaka cast. Vidi se da si kao i ja, gledao, razgledao, racunao, procjenjivao i sve ono sto rade mladi ljudi kada kupuju stan... Na ovom forumu se tacno vide ljudi koji su stvarno prosli kroz navedenu problematiku, od onih koji samo onako trune :-D :-D

Slazem se da je u Sarajevu starogradnja precjenjena...Pa ljudi za neke garsonjere u "visokom prizemlju" po Svrakinom Selu, traze 50-60 hiljada KM... Trenutno je zaista najisplativije uzeti novogradnju, jer se dvosoban stan ne moze renovirati ispod 15-20 hiljada KM (dakle, jos toliko pa stan u Tibri).

I ja mislim da ce se naseljavanjem veceg broja ljudi, pojaviti i prodavnice, apoteke i sve sto treba, zna privatnik nanjusiti svoj posao...

U Tibri u prizemlju ima i dosta poslovnih prostora i vecina su prodati, tako da ce sigurno biti sadrzaja...

Parking jeste realan problem, ali nedavno sam bio na Dolac Malti...onome ko se parkira u Envera Sehovica, dajem zlatnu medalju... i Grbavica je vec prilicno takva, o Marijin Dvoru da i ne govorim...[/quote]

Ja sam odrastao na Malti, i jeste guravo za parking, ali pogledaj koliko ima parkinga, akoliko stanova, pa onda skontaj koliko ima parkinga kod Tibre a koliko stanova, i saberi...
esad_plavi

#368 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

Qler wrote:Ja sam odrastao na Malti, i jeste guravo za parking, ali pogledaj koliko ima parkinga, akoliko stanova, pa onda skontaj koliko ima parkinga kod Tibre a koliko stanova, i saberi...
Da, ali ima dvoetazna parking garaza za svaki stan, jest da se mora kupiti ili iznajmiti, ali fol je sto kad privatnik gradi on mora da maksimalno iskoristi svaku marku koju ulozi, nema para (a ni razloga) sad da kupuje zemljiste radi gradnje parkinga kad vec gradi podzemnu garazu, zar ne? Iskreno ne znam koja zgrada izgradjena privatnim parama ima neko obilje parking prostora, van podzemne garaze?
milojicabrzi

#369 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

esad_plavi wrote:Iskreno ne znam koja zgrada izgradjena privatnim parama ima neko obilje parking prostora, van podzemne garaze?
Ima Esade, ima...To su zgrade koje su gradjene na podrucjima gdje ima dosta javnih saobracajnica i pratecih parking mjesta.
Novogradnja u Lukavici i S.Sarajevu, je dobar primjer...Siroke ulice, puno parkinga okolo itd.

Mislim da ce i Tibra i ostali investitori, u buducnosti morati ici na opciju da uz stan, prodaju i parking mjesto ili podzemnu garazu po nekoj realnoj cijeni.

Cijena kod Tibre od 10 000 KM za parking mjesto je pretjerana i nerealna...Hajde sto je iskoristena zgrada, pa umjesto 6 napravljeno 13 spratova, pa jos hoces i podzemlje da mi naplatis :D Medjutim, kad je opcinska administracija gledala kroz prste ovim pojavama, trebali su to usloviti...Moze umjesto 6, biti 13 spratova, ali svakom stanaru dajte parking mjesto...

Ali posto nasa korumpirana administracija ne razmislja kao i gradjani, toga nema.
esad_plavi

#370 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

milojicabrzi wrote:Ima Esade, ima...To su zgrade koje su gradjene na podrucjima gdje ima dosta javnih saobracajnica i pratecih parking mjesta.
Novogradnja u Lukavici i S.Sarajevu, je dobar primjer...Siroke ulice, puno parkinga okolo itd.

Mislim da ce i Tibra i ostali investitori, u buducnosti morati ici na opciju da uz stan, prodaju i parking mjesto ili podzemnu garazu po nekoj realnoj cijeni.

Cijena kod Tibre od 10 000 KM za parking mjesto je pretjerana i nerealna...Hajde sto je iskoristena zgrada, pa umjesto 6 napravljeno 13 spratova, pa jos hoces i podzemlje da mi naplatis :D Medjutim, kad je opcinska administracija gledala kroz prste ovim pojavama, trebali su to usloviti...Moze umjesto 6, biti 13 spratova, ali svakom stanaru dajte parking mjesto...

Ali posto nasa korumpirana administracija ne razmislja kao i gradjani, toga nema.
A jesu li ti parkinzi u sklopu same zgrade ili cisto ima prostora za parking, fakat nisam obracao paznju, ali u svakom slucaju, zemljiste u Lukavici je sigurno mnogo jeftinije nego na Stupu, pa si ivestitori mogu dati oduska. Takvo nesto je sigurno veliki plus za potencijalne kupce, pa se i tako sta vjerovatno uzima u obzir, kada se radi racunica prije izgradnje.

Sto se tice cijene od 10.000KM ne znam, imajuci u vidu da se garaze prodaju oko 15-20 hiljada KM, ne mislim da je previse, mada kod Tibre samo se neka parking mjesta mogu pretvoriti u garazu (sto je dodatni trosak), tako da bi cijena i mogla biti malo niza, ali ne previse.

A za opcinu tu si upravu, najmanji bi im problem bio da dodjele jedan plac u blizini s namjenom izgradnje parkinga. To bi bilo samo par dana rada bagera i valjaka (koji su ionako vec na gradjevini), tako da cisto sumnjam da bi se bilo koji investitor bunio da to izgradi, a zauzvrat da se moze prilikom prodaje stanova pohvaliti obiljem parkinga u blizini.

Sad drugo je pitanje zasto opcina nije uradila tako nesto, ne vjerujem da je u pitanju korupcija, vec cisto nebriga za potrebe gradjana, a koja raste iz pasivnosti samih gradjana. Da se prije 5-6 mjeseci okupilo 1000 gradjana da traze (pred izbore) izgradnju parkinga, zar ne mislis da bi Memic poletio da isti izgradi? Samo ta prilika je propustena, pa se nazalost, mora cekati do sredine 2016 za takvo sta (nadam se samo da nece biti kise ili velikih vrucina tih dana, jer to obicno rastjera proteste u Bosni i Hercegovini, ucinkovitije nego ikakvi vodeni topovi :bih: )
Qler

#371 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Qler »

esad_plavi wrote:
Qler wrote:Ja sam odrastao na Malti, i jeste guravo za parking, ali pogledaj koliko ima parkinga, akoliko stanova, pa onda skontaj koliko ima parkinga kod Tibre a koliko stanova, i saberi...
Da, ali ima dvoetazna parking garaza za svaki stan, jest da se mora kupiti ili iznajmiti, ali fol je sto kad privatnik gradi on mora da maksimalno iskoristi svaku marku koju ulozi, nema para (a ni razloga) sad da kupuje zemljiste radi gradnje parkinga kad vec gradi podzemnu garazu, zar ne? Iskreno ne znam koja zgrada izgradjena privatnim parama ima neko obilje parking prostora, van podzemne garaze?

Pogledaj zakon u Hr. na primjer. Vidi sta tamo kazu za stambenu zgradu i parkinge. Privatnik gradi da bi zaradio, ali drzava je tu da regulise da ne bi doslo do ovoga, 6000 stanova i 50 besplatnih parking mjesta...
esad_plavi

#372 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

Qler wrote:Pogledaj zakon u Hr. na primjer. Vidi sta tamo kazu za stambenu zgradu i parkinge. Privatnik gradi da bi zaradio, ali drzava je tu da regulise da ne bi doslo do ovoga, 6000 stanova i 50 besplatnih parking mjesta...
Ne znam na koji tacno propis mislis, mozes li mi navesti zamolio bih te?
mayab

#373 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mayab »

esad_plavi wrote:
milojicabrzi wrote:Ima Esade, ima...To su zgrade koje su gradjene na podrucjima gdje ima dosta javnih saobracajnica i pratecih parking mjesta.

A jesu li ti parkinzi u sklopu same zgrade ili cisto ima prostora za parking, fakat nisam obracao paznju, ali u svakom slucaju, zemljiste u Lukavici je sigurno mnogo jeftinije nego na Stupu, pa si ivestitori mogu dati oduska. Takvo nesto je sigurno veliki plus za potencijalne kupce, pa se i tako sta vjerovatno uzima u obzir, kada se radi racunica prije izgradnje.

Sto se tice cijene od 10.000KM ne znam, imajuci u vidu da se garaze prodaju oko 15-20 hiljada KM, ne mislim da je previse, mada kod Tibre samo se neka parking mjesta mogu pretvoriti u garazu (sto je dodatni trosak), tako da bi cijena i mogla biti malo niza, ali ne previse.

A za opcinu tu si upravu, najmanji bi im problem bio da dodjele jedan plac u blizini s namjenom izgradnje parkinga. To bi bilo samo par dana rada bagera i valjaka (koji su ionako vec na gradjevini), tako da cisto sumnjam da bi se bilo koji investitor bunio da to izgradi, a zauzvrat da se moze prilikom prodaje stanova pohvaliti obiljem parkinga u blizini.

Sad drugo je pitanje zasto opcina nije uradila tako nesto, ne vjerujem da je u pitanju korupcija, vec cisto nebriga za potrebe gradjana, a koja raste iz pasivnosti samih gradjana. Da se prije 5-6 mjeseci okupilo 1000 gradjana da traze (pred izbore) izgradnju parkinga, zar ne mislis da bi Memic poletio da isti izgradi? Samo ta prilika je propustena, pa se nazalost, mora cekati do sredine 2016 za takvo sta (nadam se samo da nece biti kise ili velikih vrucina tih dana, jer to obicno rastjera proteste u Bosni i Hercegovini, ucinkovitije nego ikakvi vodeni topovi :bih: )
Ha, naivan si prijatelju ko francuska sobarica- vidis, ja sam recimo uvjeren da je tu neko dobro zakićen!
A zar nije prije par mjeseci pisano o tome kako su nadlezni u Opcini Ilidza "iznenada, nicim izazvani" :lol: izmijenili urbanisticki plan(ili neki drugi, ne znam kako se to zove!), i odjednom umjesto max 8 spratova dozvoljeno graditi nebu pod oblake!
I mislim da ima neki propis o "prometu u mirovanju" koji odredjuje koliko mora biti parking mjesta u oko nekog novog objekta, zavisno od velicine-broja stanovnika itd.
ELMAX

#374 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

piatc wrote:
Ima za piceriju mušterija odmah :-D
ELMAX wrote:
dado83 wrote:grijanje fercera super...bar do sada. Racun nije jos stigao, pa cemo vidjeti koliko kosta ta "zabava".
U kojoj si zgradi, koji si sprat, koja je kvadratura stana, koji je odnos rebara radijatora i kvadrature. ja sam u B1 51 m2 zatvorenog prostora i 29 rebara ukupno (samo dnevni boravak 24 m2 ima 11 rebara) termostat uvijek na 30 a temp stana od 15-18 i ne ide dalje????????????????????? objasnjenje molim :?
Komšinice, (pretpostavljam sa 9. :mrgreen: ) na 24 kvadrata imam 10 rebara i prvih nekoliko dana je bila ledara, neophodno je držati stalno upaljeno grijanje nekoliko dana upravo da se zidovi malo zagriju, sada već zna biti neprijatno vruće ako odvrnem do 30 ;-ne nije deveti :) sedmi hahahaha
ELMAX

#375 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

rozalija80 wrote:
piatc wrote:Komšinice, (pretpostavljam sa 9. ) na 24 kvadrata imam 10 rebara i prvih nekoliko dana je bila ledara, neophodno je držati stalno upaljeno grijanje nekoliko dana upravo da se zidovi malo zagriju, sada već zna biti neprijatno vruće ako odvrnem do 30
...i mi smo kupili ovaj stan od 50,46 m2, pretpostavljam stan br.20.

Nedavno smo preuzeli kljuceve i pregledali stan. Nase prvo pitanje je bilo da li ce dva mala radijatora, moci zagrijati dnevni boravak i kuhinju od 23 m2.

Covjek iz Tibre rece da su to proracunali strucnjaci koji rade centralno grijanje i da nece biti problema, ali ako bude, da se javimo, pa ce to rijesiti.

Fakat mi nije bilo jasno sto nisu postavili barem 2x8 radijatore, nije to nesto puno skuplje, ali valjda ljudi koji to rade, znaju...

draga moja rozalija ocigledno ces se i ti u pingvina pretvoriti kao i ja :) :D neznam sta da ti kazem prati sta se desava mozda i proradi kod mene je jos uvijek niska temperatura ,u kojem si ulazu b1 ????
Post Reply