Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
alica.k

#351 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alica.k »

ma ja sam se odmah pomirila da sam izgubila te pare, kao i milion drugih korisnika. upravo radi toga sam uzimala po tri mjeseca, nekako mi je bilo kratkorocnije, al eto...
mousstapha

#352 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by mousstapha »

Ovaj lifetime account bi se kod nas mogao prevesti kao pretplata do kraja zivota. Naravno, nije navedeno do cijeg kraja. U ovom slucaju je bio kraj MegaUploada. :-D
nihil_

#353 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

kolektivno smo najebali :D
alica.k

#354 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alica.k »

ma zao mi je sto su zbog gluposti al bas gluposti megauploada svi ostali hosting servisi na tapeti...
nihil_

#355 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

alica.k wrote:ma zao mi je sto su zbog gluposti al bas gluposti megauploada svi ostali hosting servisi na tapeti...
Jebga, ne mogu vise muziku nabavljati, zadnja 2 dana ni jedan vrijedan servis ne radi kako treba.

Mislim da ce ubrzo ssve otici u pm

Da bar oce onaj FB ugasiti :D
just principe

#356 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by just principe »

alica.k wrote: mislim oko 200 eura kad sam ja uzela, tj 199. s tim da sam imala nekakvih nagradnih bodova, jer sam stalno uzimala 3 months prije toga. posto je proslo 2 mjeseca otkako sam uzela ne mogu se zalit da mi paypal vrati pare, i ne, nisam koristila da uploadujem filmove i pjesme, nego svoje fotografije.

jap, evo
Image
i sta ti je bilo na kraju sa fotografijama...Imagebam je najbolji za fotografije
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#357 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Entropio »

alica.k wrote:ma zao mi je sto su zbog gluposti al bas gluposti megauploada svi ostali hosting servisi na tapeti...
Rapidshare se ne spominje... Oni bi trebali preživjeti.
Janjicar

#358 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Janjicar »

Entropio wrote:
Za sad se oni dobro drze :)
alica.k

#359 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alica.k »

just principe wrote:
alica.k wrote: mislim oko 200 eura kad sam ja uzela, tj 199. s tim da sam imala nekakvih nagradnih bodova, jer sam stalno uzimala 3 months prije toga. posto je proslo 2 mjeseca otkako sam uzela ne mogu se zalit da mi paypal vrati pare, i ne, nisam koristila da uploadujem filmove i pjesme, nego svoje fotografije.

jap, evo
Image
i sta ti je bilo na kraju sa fotografijama...Imagebam je najbolji za fotografije
pa kao sta je bilo. ja imam backup svakog rawa i na externom HDD, jer inace ne vjerujem online servisima da su dobar backup, a ovo je bilo za druge svrhe. nije frka, jer ja sam vec isplatila tih 200 eura, ali neki ljudi mozda nisu imali backup i oni su najgore prosli u svemu tome. znam djevojku koja je radila postdiplomski u USA i na megauploadu je drzala sve mp3 fajlove sto je kompozirala za rad (posto ima veze s muzikom postdiplomski). mislim, to je bezobrazluk.

rapid mislim da nece tolko bit ostecen (iako sam upravo skinula nelegalan sadrzaj sa istog) jer oni jako brzo po prijavi uklanjaju fajlove...
k3ngur

#360 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by k3ngur »

Eno i fileserve ne radi... :(
nihil_

#361 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

Moji najdrazi blogovi odose, angrychairs, stonerobixxx...ukidaju racune bez upozorenja...sad times...
Janjicar

#362 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Janjicar »

Image

Mijenjam Megaupload Lifetime account za dvije vekne hljeba :r
k3ngur

#363 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by k3ngur »

FileServe shutters in light of file-sharing site crackdown

By Zack Whittaker | January 23, 2012, 6:14am PST

Summary: With Megaupload now defunct and shut down by U.S. authorities, more file-sharing sites, including FileSonic and now FileServe, are shutting down their services to limit potential fallout.

FileServe is the latest high profile file-sharing site to effectively pull the plug on its own service, by disallowing all downloads except those “that you have uploaded personally”.

The company has not made any official comment. It comes less than 24 hours since similar file-sharing site FileSonic disabled its service, only allowing users to download content that they have uploaded themselves.

It is thought that FileServe follows FileSonic and other sites in response to the wider crackdown on file-sharing sites by U.S. authorities.

Reddit brought to light the sudden move by FileServe, which currently holds as the 132nd most popular site on the Web, according to Internet traffic analytics firm Alexa.

Many other file hosting websites have closed their affiliate programs, which allows users to generate revenue based on the number of downloads clicked per uploaded file. Sites like FileServe can be a hotbed for hosting illegally uploaded copyrighted material, such as television shows and films, to allow users to make a quick buck or two by sharing the links with online forums.

Online forums and link-sharing sites allow users to submit not only their torrent files for peer-to-peer sharing, but operate on an open-comment system. This gives community users the ability to leave comments that include links to file-sharing sites, such as FileServe, RapidShare and the now defunct Megaupload.

As many other file-sharing sites are closing their sites and affiliate links, others are taking the drastic measure by deleting entire swathes of accounts and files stored on their servers. Others like Uploaded.to are taking to blocking IP addresses from the United States to mitigate any future potential damage.
:( :x
titoche

#364 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by titoche »

Hah, lažnjak su izveli sa SOPA da bi nam aperkat zadali sa ACTA...
ExNihilo

#365 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

Entropio wrote:
Istovremeno, iz RapidSharea izjavljuju da se ne boje i da je diljenje sadržaja legalan biznis.
izvor:info.ba
ExNihilo

#366 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

nihil_ wrote:Moji najdrazi blogovi odose, angrychairs, stonerobixxx...ukidaju racune bez upozorenja...sad times...

Ovaj na angrychairs kaže da su mu obrisali 2000+ linkova za mediafire. CCC, zar su i oni počeli brisati.
nihil_

#367 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

Ellinor wrote:
nihil_ wrote:Moji najdrazi blogovi odose, angrychairs, stonerobixxx...ukidaju racune bez upozorenja...sad times...

Ovaj na angrychairs kaže da su mu obrisali 2000+ linkova za mediafire. CCC, zar su i oni počeli brisati.
jasta su
ne mogu albuma naci normalnog
threshold

#368 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by threshold »

Sta sad da radimo? Gdje da skidamo? Gdje da uploadujemo? Oooh Boze, ti gore, pomozi.

Siguran sam da ce se iznaci neko rjesenje. Preko radio valova ili slicno. Ili hostanje stranica u BiH. Ili Svazilendu.
nihil_

#369 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

threshold wrote:Sta sad da radimo? Gdje da skidamo? Gdje da uploadujemo? Oooh Boze, ti gore, pomozi.

Siguran sam da ce se iznaci neko rjesenje. Preko radio valova ili slicno. Ili hostanje stranica u BiH. Ili Svazilendu.
na pijacu po kasete kad je muzika u pitanju :lol:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#370 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by bordo gandalf »

Kriza bgm jedva nađoh tapatalk :lol::lol:

Sent from maj ajfon 6 juzing tapatalk
nihil_

#371 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

rashtiman wrote:Kriza bgm jedva nađoh tapatalk :lol::lol:

Sent from maj ajfon 6 juzing tapatalk
:lol: :lol: :lol:
tavustavus

#372 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by tavustavus »

Mene zanima samo mozemo li ocekivati da ovako zavrse i torrenti..jednog dana nema vise torrenta..samo stoji FBI...AKO NE ZASTO NE?a cini mi se da ce internet biti jedna velika cenzura..zapamtite placacemo mi i da procitamo tekst a ne da skines film ili pjesmu...hiljadu sam puta cuo i procitao kako u bosni ne mogu stati tome u kraj...e hajd stavi da prodajes film na pik..sve moze..nevjerovatno...sta ce biti sljedece?ali ovo oko torrenta nek neko pojasni
Janjicar

#373 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Janjicar »

tavustavus wrote:Mene zanima samo mozemo li ocekivati da ovako zavrse i torrenti..jednog dana nema vise torrenta..samo stoji FBI...AKO NE ZASTO NE?a cini mi se da ce internet biti jedna velika cenzura..zapamtite placacemo mi i da procitamo tekst a ne da skines film ili pjesmu...hiljadu sam puta cuo i procitao kako u bosni ne mogu stati tome u kraj...e hajd stavi da prodajes film na pik..sve moze..nevjerovatno...sta ce biti sljedece?ali ovo oko torrenta nek neko pojasni
Nikada nece moci cenzurisati do te mjere
jer evo primjera Rusija je vec najavila kako nece cenzurisati internet i misle kako je SOPA-in prijedlog smijesan
dakle uvjek ce postojati zemlje koje ce to dozvoljavati

EDIT: u medjuvremenu pronasao sam ovo http://torrentfreak.com/swedish-isp-ref ... ay-080327/

Tu svedska odbija blokirati thepiratebay...
Last edited by Janjicar on 23/01/2012 21:40, edited 1 time in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#374 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Entropio »

tavustavus wrote:Mene zanima samo mozemo li ocekivati da ovako zavrse i torrenti..jednog dana nema vise torrenta..samo stoji FBI...AKO NE ZASTO NE?a cini mi se da ce internet biti jedna velika cenzura..zapamtite placacemo mi i da procitamo tekst a ne da skines film ili pjesmu...hiljadu sam puta cuo i procitao kako u bosni ne mogu stati tome u kraj...e hajd stavi da prodajes film na pik..sve moze..nevjerovatno...sta ce biti sljedece?ali ovo oko torrenta nek neko pojasni
Megaupload, FileServe, FileSonic, Rapidshare i ostali imaju servere na koje korisnici uploadaju fajlove i onda se ti fajlovi downloadaju. Držati ilegalne fajlove na serverima i omogućavanje da se oni uploadaju i downloadaju je ilegalno. Prema tome, onaj ko hoće da to zaustavi treba samo da preuzme kontrolu nad serverima -- može izbrisati fajlove i to je to.

Torrenti rade na sasvim drugom principu -- fajlovi nisu smješteni na serverima, nego su smješteni na kompjuterima korisnika. Dakle, kad skidaš neki torrent, ti ustvari preuzimaš dijelove fajla od raznih ljudi u svijetu koji imaju taj fajl i dijele ga. Ne postoji server ili serveri koji su u vlasništvu neke firme pa da se oni mogu preuzeti, nego su serveri zapravo privatni kompjuteri. Da li će policajci ići tako daleko da blokiraju i hapse milione ljudi po svijetu koji učestvuju u ovome, ne znam, ali čisto sumnjam.
Janjicar

#375 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Janjicar »

Entropio wrote:
Megaupload, FileServe, FileSonic, Rapidshare i ostali imaju servere na koje korisnici uploadaju fajlove i onda se ti fajlovi downloadaju. Držati ilegalne fajlove na serverima i omogućavanje da se oni uploadaju i downloadaju je ilegalno. Prema tome, onaj ko hoće da to zaustavi treba samo da preuzme kontrolu nad serverima -- može izbrisati fajlove i to je to.

Torrenti rade na sasvim drugom principu -- fajlovi nisu smješteni na serverima, nego su smješteni na kompjuterima korisnika. Dakle, kad skidaš neki torrent, ti ustvari preuzimaš dijelove fajla od raznih ljudi u svijetu koji imaju taj fajl i dijele ga. Ne postoji server ili serveri koji su u vlasništvu neke firme pa da se oni mogu preuzeti, nego su serveri zapravo privatni kompjuteri. Da li će policajci ići tako daleko da blokiraju i hapse milione ljudi po svijetu koji učestvuju u ovome, ne znam, ali čisto sumnjam.
ali sta ako npr. zatvore stranicu preko koje sve to ide ? znam da Pirate bay se suocava non stop s nekim tuzbama ali jos uvijek ga niko nije uspio zatvoriti
da dodam to se zove peer to peer tehnologija
Locked