price neudanih zena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
6.april

#351 Re: price neudanih zena

Post by 6.april »

Zelena Carapa wrote:Fina tema sa nekim izuzetno interesantnim misljenjima. Ja bih na ovu temu mogla roman napisati, mozda i hocu jednog dana :) ;)

Svi mi tezimo ka ljubavi i kad se ona zaista desi vrlo lako i vrlo brzo zaboravimo na sva ona ogranicenja koja smo sami sebi postavili. Jednostavno sve ide svojim tokom i stvari se same posloze, bas onako kako trebaju biti - a svi mi ipak, deep down znamo kako bi stvari trebale biti ;).

Mislim da je najvaznije ne gubiti vjeru u ljubav i lijepe stvari ce dolaziti u nasem pravcu. Nisam ni ja za polovicna rjesenja i razumijem sve zene koje odbijaju prosidbu osrednjeg (nevoljenog), ali eto situiranog (ili ne), simpaticnog (ili ni to), slobodnog kandidata. Ja duboko i iskreno vjerujem da onim koji zaista zele nekog vrijednog njihove ljubavi, takav kad tad i dodje ;)

Nisam za kompromise kad je ljubav u pitanju.
Apslutno podržavam ovaj stav.

Znala sam popriličan broj i muškaraca koji su dugo vremena bili slobodni, imali su neke prolazne šeme ali nikakvu ozbiljnu vezu.
I kada im se veza desila, bilo je tu i straha od vezivanja - kako se prilagoditi, šta je granica, da li će mu draga dati da ide na pivo sa rajom, i milion - sada im tako to izgleda - smiješnih pitanja koje je samo neiskustvo a i priče dušebrižnika znalo izazvati.
Sada su u dugim vezama, sretni i smiju se vlastitim strahovima.
Kockice se poslože da ni sam ne znaš kako, pa se i zapitaš - ma šta si ti to do sada mislio.
Landa

#352 Re: price neudanih zena

Post by Landa »

Zelena Carapa wrote:Fina tema sa nekim izuzetno interesantnim misljenjima. Ja bih na ovu temu mogla roman napisati, mozda i hocu jednog dana :) ;)

Svi mi tezimo ka ljubavi i kad se ona zaista desi vrlo lako i vrlo brzo zaboravimo na sva ona ogranicenja koja smo sami sebi postavili. Jednostavno sve ide svojim tokom i stvari se same posloze, bas onako kako trebaju biti - a svi mi ipak, deep down znamo kako bi stvari trebale biti ;).

Mislim da je najvaznije ne gubiti vjeru u ljubav i lijepe stvari ce dolaziti u nasem pravcu. Nisam ni ja za polovicna rjesenja i razumijem sve zene koje odbijaju prosidbu osrednjeg (nevoljenog), ali eto situiranog (ili ne), simpaticnog (ili ni to), slobodnog kandidata. Ja duboko i iskreno vjerujem da onim koji zaista zele nekog vrijednog njihove ljubavi, takav kad tad i dodje ;)

Nisam za kompromise kad je ljubav u pitanju.
:thumbup:
fidoremilienko

#353 Re: price neudanih zena

Post by fidoremilienko »

uuuuu koliko ima neudatih :cry:
kockica_kockica

#354 Re: price neudanih zena

Post by kockica_kockica »

Hodidid wrote:
kockica_kockica wrote:Ne robujem nasem menatlitetu :) niti nasim podrazumjevanjima :roll:
Nisam se udala jer ne zelim 8-)
Ne zelim se udati jer vidim da 90% brakova ne funkcionira ( ne zelim muza koji ce me varati, koji ce biti pijanac, ne zelim muza koji ce sjediti kuci i cekati da dodjem ja s posla i biti njegova sluzavka, ne zelim osobu pored sebe koja ce mi kao golman i svako malo naci nesto novo za zabraniti, ne zelim smutljivca, leziljebovica, nasilnika, papka ili ne daj boze osobu sklonu ljubomori, koja ce me smarati pitanjima gdje sam, dokle sam, gdje cu, zasto, kako..) Ne bih se udala ni kada bi nasla "onog pravog" koji na prvu mozda jeste takav dok se ne dokaze suprotno - mozda bi pristala na zajednicki zivot bez papira, ali samo mozda :mrgreen:

Jako sam sretna sto sam sama, jer moj nacin zivota je moja odluka a ne odluka neke druge osobe koja misli da brakom ima pravo raspolagati sa mnom, mojim zivotom, mojim vremenom, mojom imovinom na kraju krajeva... Imam prilike jako cesto vidjeti sve one gore nabrojane stvari koje zene trpe iz dana u dan i prave se da ne vide ono sto im je svakodnevno ispred ociju. Ja to ne zelim... Bolje mi je biti Sama i sretna nego u braku i do kraja zivota nesretna...
Po onome sto si napisala ti najprije djelujes ogorcena.
:lol: :lol: :lol:
Zasto mislis da sam ogorcena?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#355 Re: price neudanih zena

Post by Velkoski »

fidoremilienko wrote:uuuuu koliko ima neudatih :cry:
ImageImage
fidoremilienko

#356 Re: price neudanih zena

Post by fidoremilienko »

leet wrote:
fidoremilienko wrote:uuuuu koliko ima neudatih :cry:
ImageImage
:D :dance: :lol:
kokuz_sa

#357 Re: price neudanih zena

Post by kokuz_sa »

leet wrote:
fidoremilienko wrote: Pa i bitan je, samo bitnije je na koji način se do istog dolazi! :D
Meni je vala bitnije u sta meĆem ! :mrgreen:

to je to ustvari :mrgreen:
dok se vodi politika da je samo vazno da se meche onda ce se uvijek biti na dnu meCHajuceg lanca.. :D

sto vise pazis na doticnu damu i njene zelje i orgazme to ce ti se prije visestruko vratiti u pozitivnom smislu

eh nakon sto pripazi se na to onda ce i one sto jako rijetko daju da se meche trazit da probaju i to mechanje
:D
Dioda

#358 Re: price neudanih zena

Post by Dioda »

Users browsing this forum: detroit-mercy, Durmisevic, fidoremilienko, Karabaja, kockica_kockica, kokuz_sa, Landa, Mis mekinjas, musa_2004, Nebitan32, pogresna, soda, Spear, sweet cherries, vox-populi and 100 guests
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#359 Re: price neudanih zena

Post by Velkoski »

kokuz_sa wrote: dok se vodi politika da je samo vazno da se meche onda ce se uvijek biti na dnu meCHajuceg lanca.. :D

sto vise pazis na doticnu damu i njene zelje i orgazme to ce ti se prije visestruko vratiti u pozitivnom smislu

eh nakon sto pripazi se na to onda ce i one sto jako rijetko daju da se meche trazit da probaju i to mechanje

Sad ima malo onih sto rijetko daju :mrgreen: :mrgreen:
kockica_kockica

#360 Re: price neudanih zena

Post by kockica_kockica »

detroit-mercy wrote:Uopste te ne omalovazavam ali kada napises ono gore iz cega proistice da su 90% muskaraca nasilinici, varalice, pijanci, gonici robova, smutljivci i sta sve nisi napisala i sve to javno na forumu onda ti moram reci da veze ti nemas. A misljenje je ko s....k, svako ga ima, sto ne znaci i da je u pravu.
Samo me interesuje na osnovu kojeg istrazivanja si dosla od ovih 90% smutljivaca i lazova i nasilnika. Prilicno smjela tvrdnja koja u principu nije potkrijepljenja nicim osim tvojim osbonim misljenjem :mrgreen: .
Iskustvo.. veliki broj poznanika, prijatelja, slucajnih prolaznika, novina i televizije...
Svaki dan jedan propali brak koji postoji jer je muskarac siledzija...
Svakodnevno citam u novinama kako je bracni drug bracnog druga ubio, zadavio, upucao...
Svako malo se neko objesio, sebe, dijete ....
Prolaznika koji vicu jedni na druge ....
Poznanika koji rijetko kad imaju ruze u braku ciji muzevi piju, kurvaju se itd...
Korisnika koji imaju svakavih problema
kokuz_sa

#361 Re: price neudanih zena

Post by kokuz_sa »

leet wrote:
kokuz_sa wrote: dok se vodi politika da je samo vazno da se meche onda ce se uvijek biti na dnu meCHajuceg lanca.. :D

Sad ima malo onih sto rijetko daju :mrgreen: :mrgreen:
ma s tim je veci uzitak biti nego s ovim koje pocesto daju..
ove sto apstiniraju pa onda se prepuste e tad ima divljine i onoga jadna majko sto je barkah :lol: :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#362 Re: price neudanih zena

Post by Velkoski »

kockica_kockica wrote: Iskustvo.. veliki broj poznanika, prijatelja, slucajnih prolaznika, novina i televizije...
Svakodnevno citam u novinama kako je bracni drug bracnog druga ubio, zadavio, upucao...
Poznanika koji rijetko kad imaju ruze u braku ciji muzevi piju, kurvaju se itd...
Citajuci tvoj post covjek bi rek'o da su muskarci krivi za sve :-)

@kokuz

:lol:
detroit-mercy

#363 Re: price neudanih zena

Post by detroit-mercy »

piupiu wrote:
harisaga wrote:pa kad nadjete debile,ko vam je kriv kad se udajete u 35,a tad je 90% slobodnih go idiot ;D
Mislim da za jedan dio BH zenske populacije odredjenih godina to ima veze sa ratom (migracije, smrtnost u odredjenim generacijama, itd).
Ja to odavno htjedoh napisati, jer ako se uzme u obzir koliko je poginulo mladih muskaraca u nekim nekim ranim 20tim, logicno je da se i danas nekih 16-17 godina nakon rata osjeti taj manjak muskaraca i da je puno vise neudatih zena u nekim 30tim nego prije rata :mrgreen: . Mislim da to nema nikakve veze sa emancipacijom, nacinom zivota ili sta ti ja znam. Jer mi smo jos uvijek u principu prilicno konzervativno drustvo.
Landa

#364 Re: price neudanih zena

Post by Landa »

kockica_kockica wrote:
detroit-mercy wrote:Uopste te ne omalovazavam ali kada napises ono gore iz cega proistice da su 90% muskaraca nasilinici, varalice, pijanci, gonici robova, smutljivci i sta sve nisi napisala i sve to javno na forumu onda ti moram reci da veze ti nemas. A misljenje je ko s....k, svako ga ima, sto ne znaci i da je u pravu.
Samo me interesuje na osnovu kojeg istrazivanja si dosla od ovih 90% smutljivaca i lazova i nasilnika. Prilicno smjela tvrdnja koja u principu nije potkrijepljenja nicim osim tvojim osbonim misljenjem :mrgreen: .
Iskustvo.. veliki broj poznanika, prijatelja, slucajnih prolaznika, novina i televizije...
Otisla si u krajnosti i sad tvrdis da je brak uzrok svih socijalnih/ekonomskih/psiholoskih problema.
Zelena Carapa

#365 Re: price neudanih zena

Post by Zelena Carapa »

kockica_kockica wrote:
znas sta mi samo nije jasno, zar nemas zelju da bas tvoj brak bude uspjesan? Zasto dopustas okolini da apriori odredjuje tvoj stav o necem tako vaznom?

Ja otkako znam za sebe nisam nikom dala da mi kaze da ja nesto ne mogu ostvariti, ma kako se cinilo nedostizno - zasto da ja ne mogu uspjeti u necem u cemu mnogi drugi nisu mogli. Zar ja ne mogu biti pametnija, vrijednija, bolja, predanija...sta god da je u pitanju pa i brak?
kokuz_sa

#366 Re: price neudanih zena

Post by kokuz_sa »

kockica_kockica wrote:
isto da slusam svoju poznanicu..koja po cijeli dan cita knjige o uspijesnim brakovima i svima dijeli savjete sta i kako treba raditi..a do sada imala samo 1 momka..a godina blizu 30..
ali eto ona je vec isplanirala iduce godine i bebu i sve..
samo je jebe to sto nema momka ni na vidiku,sto je nevina i eto sto misli da je glavni cilj braka da dobije dijete i da ona je dijete najvaznije a muz moze da radi sa god hoce i meche kojoj god zeli..
i onda ta moja jaranica pocesto dijeli savjete jaranima i jaranicama koji cu vec godinama u braku i to sretnom sa par djecurlije.. :roll:

samo sto si ti suprotnost od nje u prici ali isti temperament
Ghost_Rider_XXX

#367 Re: price neudanih zena

Post by Ghost_Rider_XXX »

Pa ako većina neudatih žena razmišlja kao kockica, onda mi je i jasno zašto su neudate. :lol:
drekalica28

#368 Re: price neudanih zena

Post by drekalica28 »

Neudata sam pa šta sad. 8-)
Još se ne sekiram, naletit će valjda neko dovoljno lud. :mrgreen:
HAVANA

#369 Re: price neudanih zena

Post by HAVANA »

Sve su muskarci krivi,zene su zlatne :oops: al u kurcu :lol:
Not My Idea

#370 Re: price neudanih zena

Post by Not My Idea »

kockica ide linijom manjeg otpora. veli Svima lose, bit ce i meni, bolje ne probavat.
detroit-mercy

#371 Re: price neudanih zena

Post by detroit-mercy »

kockica_kockica wrote:
I bas sve to u se desava u 90% brakova :mrgreen:
A sto se tice propalih brakova, na jedan propali dodje 10 sklopljenih.
Samo da mi je znati s kime si ti sve u vezi bila :mrgreen: .
fidoremilienko

#372 Re: price neudanih zena

Post by fidoremilienko »

Joj da sam šeik, sve bih ove žeMske s foruma oženio :D :lol: :lol: vuk sit i ovce na broju, ali :skoljka: :lol:
Dioda

#373 Re: price neudanih zena

Post by Dioda »

Kakva diskriminatorka tema :twisted: Sta je sa muskarcima? Koliko njih neozenjenih ima?
Bezbroj puta sam napisala da sam se nagledala losih brakova...Znam jednu curu (tj. zenu) koju muz redovno (onako u prolazu) spuca koji put. Samo kuka kako joj je lose. I ima stav "jooooj, kud se udah". A ta ista je spremna za svoju jaranicu reci - joj 27 joj godina, a jos se nije udala, zao mi :sad:
:lol:
Ima groznih brakova, ljudi svasta trpe.

Ali ima i pravo dobrih brakova. Za pozeliti. I lijepo je vidjeti da i to postoji.

Sta sam ono htjela reci... :?
:mrgreen:

Nisu svi ljudi isti. Neko nikad ne upozna nekoga ko mu odgovara (ili nema jednostavno srece, ili ne vidi na vrijeme da nesto vrijedi). Ima i onih koji su se opekli, pa im pomisao na brak izaziva mucninu.

Ne treba biti iskljuciv. I ne treba osudjivati. Svako bira nacin na koji zeli da zivi.
fidoremilienko

#374 Re: price neudanih zena

Post by fidoremilienko »

Dioda wrote:Kakva diskriminatorka tema :twisted: Sta je sa muskarcima? Koliko njih neozenjenih ima?
Bezbroj puta sam napisala da sam se nagledala losih brakova...Znam jednu curu (tj. zenu) koju muz redovno (onako u prolazu) spuca koji put. Samo kuka kako joj je lose. I ima stav "jooooj, kud se udah". A ta ista je spremna za svoju jaranicu reci - joj 27 joj godina, a jos se nije udala, zao mi :sad:
Gdje je spuca? :D
drekalica28

#375 Re: price neudanih zena

Post by drekalica28 »

fidoremilienko wrote:Joj da sam šeik, sve bih ove žeMske s foruma oženio :D :lol: :lol: vuk sit i ovce na broju, ali :skoljka: :lol:
Ali...može li vaše visočanstvo podmiriti sve nas neudate? :oops:
Nešto sumnjam. 8-) :D
Locked