Zlatan Ibrahimović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baudelaire

#351 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Baudelaire »

Što je bitno jel kršćanin odnosno katolik ili musliman? To je valjda njegova privatna stvar. A Švedsku voli tačno onoliko koliko je i ona njega voljela, nije on nikakav Šved.
xDenisx

#352 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by xDenisx »

^^Nije bitno, samo sam stekao dojam citajuci njegovu knjigu da je ateista. Ali izgleda da sam pogrijesio.
Sezam

#353 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Sezam »

A sto ne bi bio katolik, pogotovu ako mu je mater katolikinja?
xDenisx

#354 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by xDenisx »

Dajte ljudi da se ne pravimo blesavi...u mjesovitim brakovima na Balkanu djeca uglavnom slijede oca kada je u pitanju vjera i nacionalnost, a i ime mu je cesce kod Bosnjaka nego Hrvata pa uopste nije cudno sto ljudi (sto Svedjani, sto Talijani, sto Bosnjaci) pretpostavljaju da je musliman. Neka je katolik, da se razumijemo, ali ja licno mislim da to nema toliko veze sa majkom koliko sa zemljom u kojoj zivi i radi (Italija).
Baudelaire

#355 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Baudelaire »

xDenisx wrote:Dajte ljudi da se ne pravimo blesavi...u mjesovitim brakovima na Balkanu djeca uglavnom slijede oca kada je u pitanju vjera i nacionalnost, a i ime mu je cesce kod Bosnjaka nego Hrvata pa uopste nije cudno sto ljudi (sto Svedjani, sto Talijani, sto Bosnjaci) pretpostavljaju da je musliman. Neka je katolik, da se razumijemo, ali ja licno mislim da to nema toliko veze sa majkom koliko sa zemljom u kojoj zivi i radi (Italija).
Nije istina, većina djece neće pratiti ni majku ni oca u izboru vjere već će biti ateisti jer se ne žele zamjeriti nijednom roditelju. Sad, druga je stvar, ako su nevjerovatno bliskiji sa jednim roditeljem nego s drugim, ili ako je drugi roditelj kompletno đubre, onda će ipak odabrati neku vjeru, ali ja znam jako puno ljudi koji su ateisti a dolaze iz miješanih brakova.
Gray

#356 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Gray »

Baudelaire wrote:
xDenisx wrote:Dajte ljudi da se ne pravimo blesavi...u mjesovitim brakovima na Balkanu djeca uglavnom slijede oca kada je u pitanju vjera i nacionalnost, a i ime mu je cesce kod Bosnjaka nego Hrvata pa uopste nije cudno sto ljudi (sto Svedjani, sto Talijani, sto Bosnjaci) pretpostavljaju da je musliman. Neka je katolik, da se razumijemo, ali ja licno mislim da to nema toliko veze sa majkom koliko sa zemljom u kojoj zivi i radi (Italija).
Nije istina, većina djece neće pratiti ni majku ni oca u izboru vjere već će biti ateisti jer se ne žele zamjeriti nijednom roditelju. Sad, druga je stvar, ako su nevjerovatno bliskiji sa jednim roditeljem nego s drugim, ili ako je drugi roditelj kompletno đubre, onda će ipak odabrati neku vjeru, ali ja znam jako puno ljudi koji su ateisti a dolaze iz miješanih brakova.

I sam sam takav, samo ne vjerujem da je baš do toga da se dijete ne želi zamjeriti roditeljima, nego da ljudi koji sklapaju mješovite brakove uglavnom nisu religiozni ili ne praktikuju tako da onda to ni ne prenose na djecu. Tako je bil kod mene, mada mi je nazivno otac musliman a majka pravoslavac, mislim da mi otac nije 5 puta usao u dzamiju a majka još manje u crkvu.
Baudelaire

#357 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Baudelaire »

Pa dobro, to je najčešće, ali eto ja imam i primjera gdje su oba roditelja jako religiozna i gdje im u krajnjoj liniji bude krivo što im dijete ne vjeruje nikako u Boga, pa makar bilo i u vjeri onog drugog. Mada to sve ovisi od osobe do osobe, tj. porodice do porodice.
Gray

#358 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Gray »

Baudelaire wrote:Pa dobro, to je najčešće, ali eto ja imam i primjera gdje su oba roditelja jako religiozna i gdje im u krajnjoj liniji bude krivo što im dijete ne vjeruje nikako u Boga, pa makar bilo i u vjeri onog drugog. Mada to sve ovisi od osobe do osobe, tj. porodice do porodice.

Vjerujem da ima i toga, mada mislim da je to dosta rjeđe jer se obično jako religiozne osobe ne vjenčaju sa osobama druge religije, a posebno ako je i ta osoba jako religiozna :)
xDenisx

#359 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by xDenisx »

Ima u BiH primjera koliko hocete gdje su vjerski/nacionalisticki nastrojeni muskarci u braku sa pripadnicama druge nacije. Djeca iz takvih brakova se u 99.9% slucajeva vaspitavaju u jednonacionalnom duhu i rijetko potenciraju svoje mjesovito porijeklo, pa mnogi u njihovim okruzenju ni ne znaju da su "mijesana".

Ne znam jeste li vidjeli onaj BBC dokumentarac "Frontline football" o utakmici BiH-Srbija 2003 godine. Vodja bosanskih navijaca je bio pola Srbin dok je vodja navijaca Srbije (koji je bio sa Pala) bio pola Bosnjak. A oboje veliki patrioti.
smijesni_ste

#360 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by smijesni_ste »

To onaj Sudzuka kloc...:D...što vodi ili je barem vodio "Sokolove"...samo nisam siguran da je sa Pala...al nebitno...
svabo_alen

#361 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by svabo_alen »

Baudelaire wrote:Pa dobro, to je najčešće, ali eto ja imam i primjera gdje su oba roditelja jako religiozna i gdje im u krajnjoj liniji bude krivo što im dijete ne vjeruje nikako u Boga, pa makar bilo i u vjeri onog drugog. Mada to sve ovisi od osobe do osobe, tj. porodice do porodice.
evo ja zivim u njemackoj a kod nas je vecinom tako da u mjesanim brakovima bosnjacka strana gubi. Imam tri prijatelja kojima je otac musliman a majka hrvatica/srpkinja i sva tri su uzeli majcinu vjeru a jednom prijatelju je otac Hrvat a majka muslimanka a on je uzeo ocinu vjeru. Mislim da je razlog u tome sto su ovdje Hrvati i Srbi mnogo vise nacionalno nastrojeni nego Bosnjaci. I mislim da je to i razlog zasto se Ibrahimovic odlucio za majcinu vjeru.
Samo pazite da moji zemljaci iz Hercegovine ne saznaju da je Ibrahimovic katolik inace ce isti tren postat veci Hrvat od kralja Zvonimira :P :lol:

EDIT: Evo najbolji primjer je i Sead Susic, njegov sin se zove Tino-Sven i on je uzeo majcinu vjeru..
libertyBiH

#362 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by libertyBiH »

Ibra legenda osinu Cassanna dok je davao interviju........ :D

http://www.youtube.com/watch?v=CgyJR-1L ... re=related
Baudelaire

#363 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Baudelaire »

http://--- SPAM ---/vijesti.aspx?id=30663

Nije baš da ga toliko boli neka stvar, kao što ste svi predstavili :)
Corola

#364 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Corola »

Baudelaire wrote:http://--- SPAM ---/vijesti.aspx?id=30663

Nije baš da ga toliko boli neka stvar, kao što ste svi predstavili :)
Jest kao sto se i Ronaldhino slikao sa BIH zastavom.Pravi Bosanac iz Sapne :-) :lol:
just principe

#366 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by just principe »

suplja. ne zna ni gdje se nalazi Balkan/Bosna
Luter

#367 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Luter »

Uskoro knjiga "Ja sam Zlatan Ibrahimovic" i na nasem jeziku
http://sevko.blogg.se/2012/february/zla ... djeca.html
Eborg

#368 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Eborg »

A jarane, boli koliko je ovaj Ševko Kadrić nepismen a ni novinarka nije ništa bolja. I danas je svako književnik i knjige prevodi. :roll:
vodoprovodčik

#369 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by vodoprovodčik »

Eborg wrote:A jarane, boli koliko je ovaj Ševko Kadrić nepismen, a ni novinarka nije ništa bolja. I danas je svako književnik i knjige prevodi. :roll:
fali ti ovaj zarez :D
just principe

#370 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by just principe »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /120220137

gluposti :roll: eto koliko je ponosan nakon sto je objavio to na twitteru odmah je svoj tweet izbrisao, ali eto neko je spasio screen

za onog ko ne vjeruje evo https://twitter.com/#!/Ibra_official ...Gdje su ti tweetovi :roll:

P.s. Dakle, stajalo je to sve do maloprije kada je izbrisao
nellington

#371 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by nellington »

just principe wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /120220137

gluposti :roll: eto koliko je ponosan nakon sto je objavio to na twitteru odmah je svoj tweet izbrisao, ali eto neko je spasio screen

za onog ko ne vjeruje evo https://twitter.com/#!/Ibra_official ...Gdje su ti tweetovi :roll:

P.s. Dakle, stajalo je to sve do maloprije kada je izbrisao
https://twitter.com/#!/__IBRA__
Eborg

#372 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Eborg »

vodoprovodčik wrote:
Eborg wrote:A jarane, boli koliko je ovaj Ševko Kadrić nepismen, a ni novinarka nije ništa bolja. I danas je svako književnik i knjige prevodi. :roll:
fali ti ovaj zarez :D
:thumbup:
ellec

#373 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by ellec »

ljubav_aha wrote:
Evo ko nije procito download (na engleskom):

http://klix.com/886b8rk
j.e.b.o ti cacu mislio sam da z.a.j.e.b.a.j.e.s sa linkom ali stvarno knjiga, svaka ti dala,
procitah prvi capter, nabio kantu a guardiola pokupio smece hahaha
:lol:
Taj sto je postavio link sam bio ja. :lol: :lol: :lol:

Btw. bravo Ibra za one twitove. ;-)
Edin H.

#374 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Edin H. »

just principe wrote:suplja. ne zna ni gdje se nalazi Balkan/Bosna
:dance:

Ova tema mi uopste nije jasna, pa zamislite da pocnemo redom otvarati teme za svakog stranog, relativno solidnog fudbalera na ovom forumu.
Drugo ovdje se radi o promociji knjige, a ja sam mislio da je besplatna reklama nije dozvoljena. Ako Svedjanin misli da ce mu reklama na ovom forumu pomoci da proda knjigu, onda bi trebao da plati, kao i svako drugi.

Al' nece taj u Bosni niti marke uloziti na promociju knjige, siguran sam.
klixober

#375 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by klixober »

Edin H. wrote:
just principe wrote:suplja. ne zna ni gdje se nalazi Balkan/Bosna
:dance:

Ova tema mi uopste nije jasna, pa zamislite da pocnemo redom otvarati teme za svakog stranog, relativno solidnog fudbalera na ovom forumu.
Drugo ovdje se radi o promociji knjige, a ja sam mislio da je besplatna reklama nije dozvoljena. Ako Svedjanin misli da ce mu reklama na ovom forumu pomoci da proda knjigu, onda bi trebao da plati, kao i svako drugi.

Al' nece taj u Bosni niti marke uloziti na promociju knjige, siguran sam.
Načuo sam da Buybook pregovara da ga dovede na promociju knjige. Mada, čisto sumnjam...
Post Reply