SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
campa_xxx

#351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by campa_xxx »

burek_in_space wrote:
to je to wrote: Da ga čekam sa kafom?
Bolje sa heklerom. Ali ne campu, nije on od tog posla.
Medjutim, ako su ga shmeknuli, crno mu se pishe.
Sad hocu da napisem, nisam ja od tog posla :)

Nego pitao sam "gdje" jer sam i ja imao problem sa bagrom, tacnije moj kum a ja sam isao sa njim na Trebevic da im damo lovu :mrgreen:
to je to

#352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by to je to »

Ma nisam ni mislila - zna se šta i kako dolikuje jednom ozbiljnom sa-x forumashu....mada poslije ove epizode nisam sigurna kako će moj muž dočekivati nepoznate.

a auto smo sklonili pa da vidim kako će ga naci
campa_xxx

#353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by campa_xxx »

ABd nece ga vise ni dirati, kao sto rece hvala Bogu na dobrom komsiluku :thumbup:
amrica

#354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

johntra wrote:To auto tu stoji dva mjeseca i niko ga ne pomjera...ne znam je li bilo pokvareno ili se vlasnik jednostavno negdje ispraio... :D
'Policija provjerava da li eksplozija ima veze sa paljevinom vozila bivšem puncu Jasminu Fočiću u Goraždu, zbog čega je Kovačević u pritvoru sarajevskog KPZ-a

Za sada nepoznata osoba u ponedjeljak sat i po iza ponoći aktivirala je ručnu bombu kašikaru ispod opela vektre, čiji je vlasnik Šaban Kovačević iz Sarajeva, a koji koristi njegov sin Alen, koji je sa još trojicom mladića završio u pritvoru nakon bacanja bombe i paljevine vozila u Goraždu. Vektra je bila parkirana u Ulici Aleja lipa do broja 50, pored kafića Valentino i prodavnice G. M. supermarket u Hrasnom.
Hapšenje
Prilikom eksplozije oštećena su još dva vozila vlasništvo Predraga D. i firme Hise, kao i ulazna vrata supermarketa i portal obližnjeg fast-fuda.
Uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo u jutarnjim satima na mjestu događaja pronašla je kašiku bombe.
Inače, vektru je sredinom oktobra na ovom parkingu ostavio 26-godišnji Alen Kovačević, koji je nakon toga sa Almirom Grebom (23), Ademirom Pezom (23) i Adnanom Turčalom (24) otišao u Goražde.
S obzirom na to da je vozilo danima bilo parkirano ispred ulaza u G. M. supermarket, i ometalo utovar i istovar robe, Mustafa Golić, vlasnik ove prodavnice, tražio je od policije da ga ukloni.
"Na autu su bile ispuhane sve četiri gume. Znalo se da je mladić koji ga je koristio u zatvoru, i tražio sam da policajci angažuju pauk-vozilo i uklone ga jer nam zaista smeta. Međutim, rečeno nam je da je vozilo registrovano, te da im u tom slučaju zakon ne dozvoljava da ga uklanjaju s parkinga jer se radi o javnoj površini", požalio se Golić, dodajući da su se i jučer policajci premišljali da li će ukloniti oštećeno vozilo.
Kovačević, Grebo, Pezo i Turčalo, podsjećamo, uhapšeni su 17. oktobra, nedugo nakon što su zapalili terenac frontera i bacili bombu u goraždanskom naselju Baćci, pred poslovnim objektom vlasništvo Kovačevićevog bivšeg punca Jasmina Fočića."

:roll: :run:
amrica

#355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

ČiČke wrote:
Terenc wrote:Prije 20 min pucnjava,koševsko ili velešići.puno policije i drugih vozila prolazi.zna li neko više?
kod Avaza, tačnije :sad: :sad: 2-3 vozila Hitne su prošla...

pucao 17-godisnjak :roll:

Amsal Č.

:run:
poznanik

#356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

amrica wrote:'Policija provjerava da li eksplozija ima veze sa paljevinom vozila bivšem puncu Jasminu Fočiću u Goraždu, zbog čega je Kovačević u pritvoru sarajevskog KPZ-a...
Kovačević, Grebo, Pezo i Turčalo, podsjećamo, uhapšeni su 17. oktobra, nedugo nakon što su zapalili terenac frontera i bacili bombu u goraždanskom naselju Baćci, pred poslovnim objektom vlasništvo Kovačevićevog bivšeg punca Jasmina Fočića."
Ne vjerujem da će ovom bombom biti završen obračun, nastavak slijedi po završetku zatvorske kazne :oops:
cappy_tempo

#357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

amrica wrote:
ČiČke wrote:
Terenc wrote:Prije 20 min pucnjava,koševsko ili velešići.puno policije i drugih vozila prolazi.zna li neko više?
kod Avaza, tačnije :sad: :sad: 2-3 vozila Hitne su prošla...

pucao 17-godisnjak :roll:

Amsal Č.

ja mislim da ja znam ovog "mangupa" sto je pucao. on sa odjecom i 5 tegova u dzepovima ima 20kg balo balavi
cucamonga

#358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cucamonga »

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /komentari

sjajno nema sta

ako budem im'o dijete ima da ga izvaspitam u duhu opasnih kriminalaca poducim pucanju borbenim vjestinama i oruzju.

isplati se 8-)
chuchumbamayumbe

#359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111207099

ODLUKA OPĆINSKOG SUDA U SARAJEVU
Senad Kobilić i drugi oslobođeni optužbi za iznudu 5.000 KM
Općinski sud u Sarajevu oslobodio je Senada Kobilića, Klausa Mekića, Nedima Ćehaju i Mirzu Hatića, koje Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti za krivično djelo iznude novca.

Normala ocam, da i je neko očekivao drugačiji ishod?
cucamonga

#360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cucamonga »

bojim se obzirom na zapazenost ovog clanka da je vrlo malo ljudi svjesno posljedica ovakve presude :shock:

ovo ce vec biti kapsla za jos vecu demonstraciju sile razbojnika, siledzija i propaliteta.... :-)
cappy_tempo

#361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

cekam dan kad ce napadnuti gradjani poceti vracati ovim idiotima. Kad nece sud da ih kazni onda ce gradjani ali polako dok nam dodje iz guzice u glavu. Kako bi bilo mocno da imamo muriju na fazon BOPE to jest ovlastenja kao oni :D
Don Zivconi

#362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Don Zivconi »

Religious Fantastic wrote:
cappy_tempo wrote:cekam dan kad ce napadnuti gradjani poceti vracati ovim idiotima. Kad nece sud da ih kazni onda ce gradjani ali polako dok nam dodje iz guzice u glavu. Kako bi bilo mocno da imamo muriju na fazon BOPE to jest ovlastenja kao oni :D
Ma nema šanse. Situacija sada je takva da sistem uopšte ne dolazi u sukob sa organizovanim kriminalom pa u biti nema nikakvih "nasilnih" reakcija iz kriminalnih krugova prema predstavnicima...cough cough... "VLASTI".

Onog trenutka kada tzv vlast pokuša nešto učiniti, krimosi će biti ti koji će ustanoviti svoje BOPE. Čeka nas sudbina Kolumbije u tom slučaju
e o ovome bas razmisljam neko duze vrijeme :thumbup:
Don Zivconi

#363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Don Zivconi »

Religious Fantastic wrote:Ah da, i samo da dodam da očekujem oslobađajuću presudu u slučaju Turković. Nakon toga slijedi tužba protiv države i isplata milionske odštete za vrijeme provedeno u zatvoru i profit koji je izgubio zbog nepravednog utamničenja
nisam siguran u to ali sve je moguce, ja nesto sumnjam da su u slucaj turkovic upetljani i tuzitelji kako kaže turkovic, vjerujem da je on organizator ali su mi pravo šuhveli :-? mislim da imaju i oni prste duboko upetljane u sva ona sranja koja su se dogadjala
amko76

#364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amko76 »

Religious Fantastic wrote:Ah da, i samo da dodam da očekujem oslobađajuću presudu u slučaju Turković. Nakon toga slijedi tužba protiv države i isplata milionske odštete za vrijeme provedeno u zatvoru i profit koji je izgubio zbog nepravednog utamničenja
Mislim da se to već desilo sa Ismetom Bajramovićem.
amrica

#365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

Don Zivconi wrote:
nisam siguran u to ali sve je moguce, ja nesto sumnjam da su u slucaj turkovic upetljani i tuzitelji kako kaže turkovic, vjerujem da je on organizator ali su mi pravo šuhveli :-? mislim da imaju i oni prste duboko upetljane u sva ona sranja koja su se dogadjala

da hoce i fahrusconija povuci u nedodjiju :)
poznanik

#366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

Don Zivconi wrote:nisam siguran u to ali sve je moguce, ja nesto sumnjam da su u slucaj turkovic upetljani i tuzitelji kako kaže turkovic, vjerujem da je on organizator ali su mi pravo šuhveli :-? mislim da imaju i oni prste duboko upetljane u sva ona sranja koja su se dogadjala
Nije dobro uživljavanje u monstruozne "podvige" Turkovića i grupe, stvara se iluzorna projekcija i remeti odnos pravednog - zločinac postaje pozitivac, a pozitivni se uvlače u spletke i kriminalnu mrežu, i na kraju se poludi od svršavanja :D
cappy_tempo

#367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

kad su me vec nadigli,sad trojica opljackase OPET es kompani na pofalicima. Isto kao i prosla dva puta,sasuli dva-tri izlog,uzeli 5 stvari plafon i ufatili se noge. Dzaba cuvar u es-u,dero se on policija u smislu da je on policija al nista od toga,a patrola izleti pored drvne i odma prema pofalicima ode,garant znaju ko je.
kokuz_sa

#368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

evo nadjose ih..

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... enici.html

15 joj god oona vec bjezala momku u siroki brijeg :-) :-)

sto bi kod mene rahmetli dedo rekao..najbolji odgoj daje kajis
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pici »

kokuz_sa wrote:evo nadjose ih..

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... enici.html

15 joj god oona vec bjezala momku u siroki brijeg :-) :-)

sto bi kod mene rahmetli dedo rekao..najbolji odgoj daje kajis
lijepi kajš...
plejka2

#370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plejka2 »

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111208139

djaba dizu prasinu....
pitaj boga sta im rade pa ove bjeze :roll:
Troll_Happens

#371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

chuchumbamayumbe wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111207099

ODLUKA OPĆINSKOG SUDA U SARAJEVU
Senad Kobilić i drugi oslobođeni optužbi za iznudu 5.000 KM
Općinski sud u Sarajevu oslobodio je Senada Kobilića, Klausa Mekića, Nedima Ćehaju i Mirzu Hatića, koje Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti za krivično djelo iznude novca.

Normala ocam, da i je neko očekivao drugačiji ishod?
ja vala nisam ocekivao drugaciji ishod... nego bas ovaj kao sto je zavrseno sa slucajevima tasim i ostali, cini mi se da je kobilic bio i onda u krugu suda... isto se cerekao da je iznad zakona... ovo samo rjesava obican gradjanin bez rasprave... :thumbup: ocito druge nema...
lelan

#372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by lelan »

hah napadači pušteni na slobodu nema dovoljno uvjeta za pritvor....
cappy_tempo

#373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

ovo vise smijesno postaje.prica mi dijete na treningu kako im je policajac bio u skoli i kaze samoodbrana je dok sutis,a drugi te udaraju i cim vratis udarac to postaje napad i nije vise samoodbrana :shock: . dakle kad krenu na vas nozem fino se namjestite da vas izbodu,a ako slucajno vratite racunajte 6 mjeseci uslovno. e blago meni kad prizeljkujem rat...
shuma.ispod.pazuha

#374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by shuma.ispod.pazuha »

kakvu su posluku sada porali svim poštarima sa ovom odlukom
Don Zivconi

#375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Don Zivconi »

Religious Fantastic wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Sezona na poštare je otvorena. Ako nekom zafali keša, znate gdje ga možete podići

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111209014
:lol: :lol: :lol: e ova je prejaka
Locked