Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Nuken

#351 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Nuken »

Nikome ne bih preporucio da kupuje UNIS bicikla.Iako ih predstavljaju kao da su MADE IN BIH proizvedeni su u Kini.Čak ni kapice na ventilu nisu naše.Bolje da sam 400 maraka u vjetar bacio.
Hemera

#352 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Hemera »

StupskaBitanga wrote:otkad je ledo bh proizvod?

ledo čitluk

neki korneti i u srbiji proizvvedeni
SkyLimit

#353 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by SkyLimit »

Ne znam ko proizvodi,jel domaća firma il neka iz regiona,ali znam da ima juneći parizer,pojeftin,često ga ima u većim tržnim centrima,zeleno pakovanje,najgori parizer što sam ikad probao.
O'zone
Globalni moderator

#354 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by O'zone »

SkyLimit wrote:Ne znam ko proizvodi,jel domaća firma il neka iz regiona,ali znam da ima juneći parizer,pojeftin,često ga ima u većim tržnim centrima,zeleno pakovanje,najgori parizer što sam ikad probao.
Ovako :mrgreen:
ruud

#355 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ruud »

talić wrote:ImageJučer kupim sladoled u Konzumu i donesem kući, rok trajanja 24.01.2014.
Sinoć izvadim kutiju iz komore i otvorim. Iznenađenje...... Sladoled se skupio, jednostavno rečeno ne izgleda ispravan. Kao da se otopio negdje u transportu ali mi je nejasno zašto je onda toliko prazanog prostora u kutiji.
S obzirom da sam vozio samo 5 minuta do kuće do mene sigurno nije.
Pošaljem sinoć mail ledu i prikačim fotografiju i danas ništa,..... nema odgovora.
Kao i obično račun je jučer završio u smeću i nije mi se dalo da ga tražim.
Nije mi za 7 maraka ali ne volim kad mi se podvaljuje.
Po ambalaži se vidi da nije u redu, čim piše TWICE, a tri okusa unutra Čokolada-Vanilija-Jagoda :mrgreen:
Edit: A gdje si u Konzumu uzeo?
imao sam slicno iskustvo, doduse ne sa sladoledom, nego vocnim jogurtom...
Last edited by ruud on 05/01/2013 14:35, edited 2 times in total.
ruud

#356 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ruud »

edit: dupli ! :-)
ruud

#357 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ruud »

:shock: a ja bukvalaca :run:
talić

#358 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by talić »

talić wrote:ImageJučer kupim sladoled u Konzumu i donesem kući, rok trajanja 24.01.2014.
Sinoć izvadim kutiju iz komore i otvorim. Iznenađenje...... Sladoled se skupio, jednostavno rečeno ne izgleda ispravan. Kao da se otopio negdje u transportu ali mi je nejasno zašto je onda toliko prazanog prostora u kutiji.
S obzirom da sam vozio samo 5 minuta do kuće do mene sigurno nije.
Pošaljem sinoć mail ledu i prikačim fotografiju i danas ništa,..... nema odgovora.
Kao i obično račun je jučer završio u smeću i nije mi se dalo da ga tražim.
Nije mi za 7 maraka ali ne volim kad mi se podvaljuje.
Kad sam ih kritikovao moram ipak prikačiti i mail koji sam jutros dobio.

Poštovani,

zahvaljujemo se na upućenoj informaciji.
Iz fotografije koju ste nam poslali (dio proizvoda smanjenog volumena s prisutnim kristalima leda), pretpostavljamo da je ovdje došlo do poremećaja hladnog lanca, tj. do otapanja i ponovnog smrzavanja proizvoda na prodajnom mjestu, što je dovelo do smanjenja volumena i promjene senzorskih svojstava proizvoda.

Uobičajena praksa svih proizvoiđača sladoleda je da se u njega dodaje zrak kako bi bio kremastiji, bolje strukture, bolje topivosti u ustima, te da bi bio prihvaljiviji potrošačima za konzumaciju. Na ovaj način (dodatkom zraka) sladoled postaje dosta lakši od deklariranog volumena.

Ovim putem, ističemo da su sve naše sirovine, poluproizvodi i proizvodi su pod stalnim nadzorom naših i vanjskih neovisnih laboratorija kao i pod veterinarsko zdravstvenim nadzorom.
Naš hladni lanac od ulaza gotovog proizvoda u skladište do isporuke kupcu (prodajnom mjestu) se također konstantno nadzire, a potom su kupci odgovorni za stanje rashladne opreme i proizvoda u njoj.

Djelatnici Leda provjerit će stanje rashladne opreme te proizvoda u njoj u navedenoj trgovini.
Ovim putem Vas molimo da nam proslijedite svoje kontakt podatke (adresu i tel. broj) kako bi Vam netko od naših djelatnika uručio zamjenski proizvod.

Srdačan pozdrav

Vaš Ledo
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#359 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Slo Burner »

Svaka čast na reakciji
ruud

#360 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ruud »

:thumbup:
quarterback

#361 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by quarterback »

pisanje mailova (bar stranim firmama) je zakonm, prije godinu dana u lokalnoj vindija prodavnici nije nikako bilo odredjenih tipova proizvoda koje pravi vindija, ipak, 100m dalje u drvoprometu se sve to moglo naci, a oni proizvodi koji su se mogli naci u vindiji u drvoprometu su bili svjeziji

jedan mail vindiji u hrvatskoj i sljedeci put kada sam usao u prodavnicu sve je prstalo od izvinite, oprostite (skontali su ko je napisao mail posto ocito da nisu svi stalno pitali zasto nemate to i to), nabavili smo, tek stiglo i tako to...
T-Rexx

#362 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by T-Rexx »

"triglav" kondomi. Pucaju ko luci :-?
The 51st State

#363 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by The 51st State »

sto opalise suplju, cuj kremastiji, prozracniji i za konzumirati laksi :D , svejedno dobar pr...
talić

#364 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by talić »

The 51st State wrote:sto opalise suplju, cuj kremastiji, prozracniji i za konzumirati laksi :D , svejedno dobar pr...
šta god rekli iznenađen sam njihovom reakcijom.
Za razliku o većine BH proizvođača koji bi krivicu svalili na mene prije pola sata mi je isporučen paket u kojem su četiri kutije sladoleda.
Svaka im čast ! :thumbup:
quarterback

#365 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by quarterback »

T-Rexx wrote:"triglav" kondomi. Pucaju ko luci :-?
igranje sa isprobavanjem razlicitih proizvodjaca kondoma je otprilike kao da se igras sa isprobavanjem razlicitih proizvodjaca poluosovina za auto...
VjecitiStudent

#366 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by VjecitiStudent »

Bajra, zdraaaaaaaaavo. :x
Nekoliko stotina metara ispod magistralnog puta M-5, na prevoju Komar, a nadomak naselja Goleš, već treći mjesec mesna industrija Bajra, na nelegalnoj deponiji odlaže klaonički otpad. Prvo su to radili pod okriljem noći, a onda su se potpuno osokolili.

"U zadnje vrijeme u po bijela dana dovlače, znači otprilike oko 150 kamiona klaoničkog otpada je ovdje postavljeno," kaže Nedžad Peco, član Savjeta Mjesne zajednice Goleš.
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/5418 ... pada-u-sbk
ultima_palabra

#367 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ultima_palabra »

Bajra je trovač samo takav... smrznuto meso iz Turske, Argentine staro po 10-20 godina.
Warashii

#368 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Warashii »

ultima_palabra wrote:Bajra je trovač samo takav... smrznuto meso iz Turske, Argentine staro po 10-20 godina.
Nikad mi to nije bila najomiljenija mesnica ali brate proizvodi im nisu losi.
Ja imam poprilicno osjetljiv zeludac ali sa njihovim proizvodima nisam imao nekih problema a ukus mi je sasvim ok.
Izgleda mi malo nestvarno da takvo meso moze da prodje do BiH cak iz Argentine.
Mada sejcam se nakd poslije rata kad se kupovalo neko meso iz Novog Zelanda, janjetina, svaki skoro komad imao pecat na sebi. Uhhhh sto je to meso bilo dobro.
lajk

#369 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by lajk »

ultima_palabra wrote:Bajra je trovač samo takav... smrznuto meso iz Turske, Argentine staro po 10-20 godina.
nema sanse :lol: licno sam bila u njihovim postrojenjima sve ide svjeze meso i ne provaljuj se :-)
ultima_palabra

#370 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ultima_palabra »

Svježe, dakako... kengurovina iz Australije, 1,80 KM po kg :D

Da se razumijemo, nisu ni ostali ništa bolji.
talić

#371 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by talić »

Kaže mi mesar kod kojeg redovno kupujem meso kako on ne jede salame, kobasice, paštete,... i ostale prerađevine od mesa jer je vidio kako se proizvode. :x
ultima_palabra

#372 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ultima_palabra »

talić wrote:Kaže mi mesar kod kojeg redovno kupujem meso kako on ne jede salame, kobasice, paštete,... i ostale prerađevine od mesa jer je vidio kako se proizvode. :x
To mi je rekao svako ko je ušao u pogon bilo koje mesne industrije.
Warashii

#373 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Warashii »

ultima_palabra wrote:Svježe, dakako... kengurovina iz Australije, 1,80 KM po kg :D

Da se razumijemo, nisu ni ostali ništa bolji.
E vala tog ti mesa nema po tu cijenu :D.
Kengurovo meso je daleko skuplje.
Qler

#374 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Qler »

ultima_palabra wrote:
talić wrote:Kaže mi mesar kod kojeg redovno kupujem meso kako on ne jede salame, kobasice, paštete,... i ostale prerađevine od mesa jer je vidio kako se proizvode. :x
To mi je rekao svako ko je ušao u pogon bilo koje mesne industrije.

Vecg smrada od mesne industrije nema, bio sam u par vecih mesnica, i ko je gadljiv ne preporucujem mu da ide generalno u prehrambenu industriju. Svega ce se nagledati i naglo ce izgubiti na kilazi :D
Scopio

#375 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Scopio »

quarterback wrote:pisanje mailova (bar stranim firmama) je zakonm, prije godinu dana u lokalnoj vindija prodavnici nije nikako bilo odredjenih tipova proizvoda koje pravi vindija, ipak, 100m dalje u drvoprometu se sve to moglo naci, a oni proizvodi koji su se mogli naci u vindiji u drvoprometu su bili svjeziji

jedan mail vindiji u hrvatskoj i sljedeci put kada sam usao u prodavnicu sve je prstalo od izvinite, oprostite (skontali su ko je napisao mail posto ocito da nisu svi stalno pitali zasto nemate to i to), nabavili smo, tek stiglo i tako to...
Inace, kad sam počeo studirati znao sam nekad raditi u Ledu u hladnjaci i oni jednostavni prave 3 razlicite vrste sladoleda, jedan za EU, jedan za Hrvatsku a jedan za BiH, Makedoniju, Kosovo i ostale žnj zemlje

Sto se tiče reklamacija, hrvatske tvrtke su se bar po meni u tom smislu europeizirale.
Redovito odgovore na mail i ponude ti zamjenu ako doneseš račun, Kraš mi je jednom dao cijeli paket griota za duševne boli jer sam im poslao mail da je pola cokoladica u jednoj vrsti ambalaze a druga polovica u nekoj bezze ambalaži :D :D
Post Reply