Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

ReD aka Socijalista

#351 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ReD aka Socijalista »

redred wrote:Ja sam Sarajlija ali mi nije jasno sta je ovim sto nesto "vuku na svoju stranu"?

Bilino Polje

Samo ime i lokacija i historijsko znacenje tog mjesta i imena je MRAK. A Grbavica sta je to? Jedno ime koje je nastalo u komunistickom rezimu. Pa da mi pjevate "Druze Tito mi ti se kunemo" i slicne Yugo fazone. Yebo to.

Na Bilinom Polju je se 1203. skupilo na destine hiljada Bosanaca iz citave Bosne da zajedno sa Kulin Banom (nasim prvim totalno neovisnim Bosanskim vladarom) i svecanicima Bosanske Crkve, pod prisilom Pape prihvate katolicanstvo!

Ta simbolika je MRAK. kO TO NE RAZUMIJE JE DEBIL!

To je dakle vrhunac inata. Tu je Bosna prosla kroz oko od igle! Neka stadiona na Bilinom Polju. Neka tog imena. Samo ne zelim da vidim vehabije kada idem na utakmicu. :D

I naravno stadion da uredimo. Ja sam za rusenje starog i pravljenje novog na istoj lokaciji. Skroz Jovo na novo.
Ovo mi se jako svidja.
BHF_Manijak

#352 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

sinuhe wrote:BP nije improvizacija, svojevremeno je planski gradjen. A nije ni Kosevo.
Jebo ja plansko Kosevo, ili bolje reci onaj stadion za sletove! Inace oduvijek imam averziju spram stadiona kojim imaju atletske staze, to za mene nisu fudbalski stadioni gotovo, a druga stvar sto mi je mrsko jeste jer je onaj klasicni sablon socijalistickih stadiona kojih ima jos jedno najmanje 20 po Evropi, a takvi stadioni su mi fakat ono fuj! Ili napravit na BP sve tribine ala zapad, ili novi stadion, sve ostalo je ubleha!
sinuhe

#353 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Ostaje Zenica/Grbavica s nekim kozmetickim promjenama tek toliko da se ispune osnovni uslovi
A svasta. Ma otkud Grbavica u ovoj prici?
legionar2010

#354 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by legionar2010 »

lajkujMe wrote:Realno gledajuci nijedan jedini stadion u BIH nije isplativ dugorocno za rekonstrukciju, ako se gleda dugorocno 30-40 godina najbolje bi bilo jednostavno novi stadion izgraditi.
Danas sam gledao prilog u BHT meni se cini kako bi novi stadion kostao izmedzu 250-500 mln eura sto je meni probudilo ljutnju na kretena koji je taj prilog postavio on bi da mi gradimo wembley u pckm.

nama treba jedan pristojan stadion s 25.000 do 30.000 gledalaca taj stadion mora imati krov na svim tribinama i bezprijekorno ispunjavati svaki zahtjev uefe i fife, također taj stadion mora biti malo elegantan nasi stadioni s vanjske strane izgledaju gore nego s unutrasnje a i izgledali su tako lose kad su stadioni tek napravljeni, grbavica, kosevo, bilino polje sve je to ruzno i ne zna se sta je ruznije.
250 miliona su slovenci izgradili ovo sportski centar (dvorana, stadiona i poslovni dio)... kod nas bi kostalo manje jer je radnici jeftiniji... obratite paznju na velicinu projekta (slike u donjem dijelu)

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=702030

Zenica je srce ove repke, fudbalski centar je tamo fali samo da se izgradi novi Stadion za 30-40 hiljada ljudi na istom mjestu... Ako bi bio imao funkciju da se zatvori bilo bi rentabilno i sve to bi kostalo u vrh glave 60-70 milijona. Evropa puno daje za takve projekte imas vise razpisa na koje se mora prijaviti opstina u javno-privatnom partnerstvu i mislim da cca 30% bi se dalo dobiti nepovratnih sredstava ako ne i vise od Evropske skladova.
samo_ti

#355 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

@ultima ...

Sta ko je obnavljao Bilino ? Nije niko iz Sarajeva uglavnom :) ... sve je Opstina Zenica obezbjedila...pun racku stvari, pa evo i za ovu utakmicu ... postavljene su kamere na ulazima, razne "sitnice" u i oko stadiona i td ...opet ni Savez ni drzava, parlament i te p. m. nego samo Opstinska sredstva ...

i da, nisam ni ja samo za BP, neka se igra i u Sa neka tekma, ili bilo gdje ako uslovi zadovoljavaju ... ali ova prica, dosta Zenice, daj sada nama ( posto nas krenulo, rejting ovo ono ), obnovi nama da mi imamo i td ....jasta :D ...
BHF_Manijak

#356 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

sinuhe wrote:
Ostaje Zenica/Grbavica s nekim kozmetickim promjenama tek toliko da se ispune osnovni uslovi
Zato sto bi Grbavica uradjena sva kao sjevrna tribina bila nas najjaci stadion ,eto sto, ali ti si ba ogranicen ko balkon, ne kontas ti neke stvari!

A kad se pitaju "sta treba, da zakrce tri kvarta kad gira repka", pa kako funkcionise liverpoolski derbi majketi, oba stadiona u centru grada, sta pricate gluposti.. :roll: :zzzz:
Mr. Brightside

#357 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Mr. Brightside »

BHF_Manijak wrote:
sinuhe wrote:
Zato sto bi Grbavica uradjena sva kao sjevrna tribina bila nas najjaci stadion ,eto sto, ali ti si ba ogranicen ko balkon, ne kontas ti neke stvari!

A kad se pitaju "sta treba, da zakrce tri kvarta kad gira repka", pa kako funkcionise liverpoolski derbi majketi, oba stadiona u centru grada, sta pricate gluposti.. :roll: :zzzz:
i Engleska igra na Anfieldu? :sleep: :razz:
edit: i kako uopste mozes poredit navijacke skupine, sa ljudima koji dođu iz raznih dijelova zemlje da bi pratili repku :roll:
Last edited by Mr. Brightside on 12/11/2011 23:17, edited 1 time in total.
motorola01

#358 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

Sta je ovo,Bilino polje od 16 000 stolica spade na 11 000.Sutra ce biti 10,prekosutra 9000.Dajte neka neko javi policiji da neko cupa stolice na stadionu...Srusise nam stadion :run:
ReD aka Socijalista

#359 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Prije osamstotina ljeta...

Na početku svijeta, Osvanuo divan dan.

Dobro jutro Kulin Bane...viče narod na sve strane.

Dobro jutro, Dobar dan...odgovara Kulin Ban.

Kao da je Sudnji dan.

Reci nama Kulin Bane...kakve Bosna čeka dane.

Zamisli se Kulin Ban...kao da je Sudnji dan.

Kada dođu teški dani - nikom neće teže biti,

A kad dođu dani sreće - nikom bolje biti neće,

Reče mudri Kulin Ban...kao da je Sudnji dan.
Od Kulina Bana... ...pa do današnjeg dana.
:bih:
sinuhe

#360 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

BHF_Manijak wrote:
sinuhe wrote:

To jedino ako bi neko htio investirati u Zeljeznicar. U novinske naslove o ambicioznim Slovencima ne vjerujem...
Ali ako bi drzava izdvojila novac ne znam kako bi Grbavica isla ispred Koseva i Bilinog Polja.

Ali kako je u BiH sve naopako i to je moguce.
BHF_Manijak

#361 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Pa nisam ni prico o ovoj sadasnjoj Grbavici, nimsa lud ba! :roll:

@Motorola, jucer na izvjestajima pise da je bilo 12.000 gledalaca a dupke pun stadion bio, bilo nekih 200-300 stolica prazno! :wink:
motorola01

#362 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

BHF_Manijak wrote:Pa nisam ni prico o ovoj sadasnjoj Grbavici, nimsa lud ba! :roll:

@Motorola, jucer na izvjestajima pise da je bilo 12.000 gledalaca a dupke pun stadion bio, bilo nekih 200-300 stolica prazno! :wink:
Ma to oni zato sto su rekli da je pusteno toliko ulaznica,ali neka neko od Robijasa ovdje kaze koliki je kapacitet stadiona(koliko ima stolica na stadionu).Tome mozes dodati i sve one stepenice jer znas da je to sve puno...Mislim da je kapacitet nekih 16 000 stolica..Neka me neko ispravi ako grijesim(naravno neko iz Zenice,jer smao oni znaju tacnu cifru)..
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#363 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by los merengues »

@motorola01 plan rekonstruisanog BP sa 30 000 mjesta
http://www.youtube.com/watch?v=PgRc8-EJ ... r_embedded
Stvarno me interesuje cijena ovog projekta u najjeftinijoj varijanti
Last edited by los merengues on 12/11/2011 23:31, edited 1 time in total.
motorola01

#364 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

Klikni na IMG pa ubaci link ;-)
samo_ti

#365 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Kapacitet BP je bio 16 400 ... ali na Istoku sada imaju one loze, press i to, pa je umanjen malo, sta ja znam, procijenite sami ... :D
Mr. Brightside

#366 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Mr. Brightside »

los merengues wrote:@motorola01 plan rekonstruisanog BP sa 30 000 mjesta

motorola01

#367 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

samo_ti wrote:Kapacitet BP je bio 16 400 ... ali na Istoku sada imaju one loze, press i to, pa je umanjen malo, sta ja znam, procijenite sami ... :D
Eto i mislim da nema sanse da su tu izgubili 1000 mjesta,ali i da jesu,ima znaci preko 15 500 stolica.Tome dodati svu onu guzvi na svim mogucim i nemogucim stepenicama i dobijete pravu posjecenost na stadionu.
motorola01

#368 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

armin.i.am wrote:
los merengues wrote:@motorola01 plan rekonstruisanog BP sa 30 000 mjesta

Kad je ovaj plan izasao,govorilo se o cifri od 30 miliona(cega,veze nemam).Ali to je tad bilo.Sad dok se ugradi ovaj,onaj i ode to.Od ovoga nema nista niti ce kad biti.Osim ako Zenica kao grad ne stane bas na noge,a to tesko da ce se desiti u skorijoj buducnosti...
ultima_palabra

#369 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

samo_ti wrote:@ultima ...

Sta ko je obnavljao Bilino ? Nije niko iz Sarajeva uglavnom :) ... sve je Opstina Zenica obezbjedila...pun racku stvari, pa evo i za ovu utakmicu ... postavljene su kamere na ulazima, razne "sitnice" u i oko stadiona i td ...opet ni Savez ni drzava, parlament i te p. m. nego samo Opstinska sredstva ...

i da, nisam ni ja samo za BP, neka se igra i u Sa neka tekma, ili bilo gdje ako uslovi zadovoljavaju ... ali ova prica, dosta Zenice, daj sada nama ( posto nas krenulo, rejting ovo ono ), obnovi nama da mi imamo i td ....jasta :D ...
Pa zar nisu savez i država finansirali ovo šminkanje prije par godina?

Ma meni vala ni iz džepa ni u džep... više mi odgovara da nema teferiča po gradu kad repka igra :D Ali ako ćemo gledati interese reprezentacije... vidjelo se i protiv Rumunije i Bjelorusije da to više nije to, samo su golovi pred kraj spasili stvar.

Ali ok, vjerovatno postoje i pametniji i relevantniji ljudi od mene koji su uvidjeli problem :)
quasar

#370 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

Ovo bi stvarno bilo nesto.
Last edited by quasar on 12/11/2011 23:52, edited 1 time in total.
quasar

#371 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

.dupli
pirmin

#372 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by pirmin »

Konobar, daj 4 pive za mene i trojicu kolega koji svoje glasove dodjelise prijedlogu da repka igra u najljepsem i nekad glavnom gradu Bose i Hercegovine. Image

:D
dingosp0

#373 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by dingosp0 »

Bgt jel ko zna od prilike koliko kosta da s napravi najmoderni travnjak...znaci s odvodima, grijanjem, i ostalim zajebancijama? od prilike.....p :D :D :bih:

po mom misljenju najbolje je napraviti novi stadion, nema veze u kojem gradu BH....ali SA, ZE, TZ, MO bili bi prvi na spisku...najbolje bi bilo napraviti novi stadion u SA nedje tamo kod Ilidze gdje ima najvise prostora, iz vise razloga... najbitnije zbog parkinga... rekonstrukcija grbavice je super ideja, ali budimo realni...igra repka ...doce bar 8000 navijaca izvan SA ... racunaj da dodje 3000 auta to je haos za grad... jer gdje s parkirat...guzve, belaji...najbolje smjestiti tamo nedje na Ilidzi kao sto sam rekao...ima prostora, i fino sve spojiti sa novim putevima...a napraviti podz. parking za 1000 auta...i ispred da bude jos 3000..... tokom tekme da s naplacuje 3KM za podz. parking...i 2KM za parking ispred stadiona to je 9.000KM za jednu tekmu... nek rep. igra 15 puta godisnje tu to je 135.000KM samo od parkinga za godinu dana.... a da ne racunas jos koncerte koje bi mogao odrzati na stadionu, itd itd itd .... znaci para bi s mogli zaraditi.... a da svi klubovi u BH imaju dobar stadion... i sama premier liga bi bila vise interesantna... bio bi prvi koji bi otisao... al kad imas shit uslove od trave pa do stadiona onda ti s i ne ide .....

ovako nesto kao novi stadion Mainza idealan za repku
34.000 mjesta, VIP loze, Press Loze, predobar stadion...
Image
Image
Image

kostao 120 miliona KM....
udrch

#374 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by udrch »

Odkud nama tolike pare, daleko je to..
Ja koliko znam stadion u Tuzli bi trebao koštati oko 40 miliona, a plan je dobar, još kad bi se izbacila atletska staza koštao bi i manje..
studeni76

#375 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by studeni76 »

U Havazu kažu da se cijeli travnjak BPa mijenja na proljeće!
Locked