Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sanaman

#351 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by sanaman »

avenged_sevenfil wrote:Ok, pa zasto vas je strah pokusati za nesto se izborit. Et zivite u vasoj takozvanoj demorkatiji. Imate pravo na sve pa ajde izadjite na ulicu izborite se za ono sto zasluzujete.Izborima se nista ne mjenja. Maske se mjenajaju, al ostaju isti mozgovi. i malo pobune nece nista lose donjet, nego moze samo prepasti one na vlasti da ispune koji zahtjev.. Drzava ja mislim ima mogucnost i pravo da regulise ,malo poslovanje tih banaka i firmi. One ce izrabljivat kolko mogui dokle mogu. Ali treba tome stati na kraj. Ispada da drzava je tu da stiti interese vladajuce klase i onih sa kapitalom. A nas male ko jebe, Radnik ce radit za 400 km, on ce sjedit za 3000 na klupi i svako malo povecavati si prihode. Penzioner ce zivjet od 290 KM, a on ce piti kafu i sipat gorivo na racun drzave. i uvjeren sam da se to ne moze promjeniti izborima, neg sa malo sile.....
ne slazem se sa ovim.

Izbori donose promjene..jedna je godina prosla, ja znam za koga sam glasao i znam vec kako cu glasati na lokalnim izborima. Ima dosta i do metaliteta, ono kada cujes da los poslodavac ipak prihvatis posao jer nece prema tebi biti los...a drzava je tu da stiti interes radnika i poslodavaca. Svidjalo se nekom ili ne poslodavac ulaze svoj kapital koji moze umnoziti i zaraditi ali isto tako i izgubiti. To je rizik.

Vjeruj mi mirim demonstracijama od 30-40.000 hiljada ljudi je moguce sve postici bez da se kanta za smece unisti!!!

P.Ssamo kod nas ima jedam problem, nema samse da izadje 30-40.000 hiljda na ulice...

ZE-DO i SA kanton zajedno imaju ca. 136 000 nezapolsnih po statistici iz 2010. godine oni imaju sve razloge ovog svjeta da iazdju na ulicu, al ocigledno da nece i ne zele...znaci kada bi samo svaki treci na ulicu izasao imao bi 40 000 + svaki treci koji je zaposlen (zbog malih placa i loseg polozaja radnika) imao bi bez problema 100 000 na ulici. Al nece, nece i nece a zasto to jos nisam shvatio :D :D
sanaman

#352 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by sanaman »

dupli
avenged_sevenfil

#353 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by avenged_sevenfil »

sanaman wrote:
avenged_sevenfil wrote:Ok, pa zasto vas je strah pokusati za nesto se izborit. Et zivite u vasoj takozvanoj demorkatiji. Imate pravo na sve pa ajde izadjite na ulicu izborite se za ono sto zasluzujete.Izborima se nista ne mjenja. Maske se mjenajaju, al ostaju isti mozgovi. i malo pobune nece nista lose donjet, nego moze samo prepasti one na vlasti da ispune koji zahtjev.. Drzava ja mislim ima mogucnost i pravo da regulise ,malo poslovanje tih banaka i firmi. One ce izrabljivat kolko mogui dokle mogu. Ali treba tome stati na kraj. Ispada da drzava je tu da stiti interese vladajuce klase i onih sa kapitalom. A nas male ko jebe, Radnik ce radit za 400 km, on ce sjedit za 3000 na klupi i svako malo povecavati si prihode. Penzioner ce zivjet od 290 KM, a on ce piti kafu i sipat gorivo na racun drzave. i uvjeren sam da se to ne moze promjeniti izborima, neg sa malo sile.....
ne slazem se sa ovim.

Izbori donose promjene..jedna je godina prosla, ja znam za koga sam glasao i znam vec kako cu glasati na lokalnim izborima. Ima dosta i do metaliteta, ono kada cujes da los poslodavac ipak prihvatis posao jer nece prema tebi biti los...a drzava je tu da stiti interes radnika i poslodavaca. Svidjalo se nekom ili ne poslodavac ulaze svoj kapital koji moze umnoziti i zaraditi ali isto tako i izgubiti. To je rizik.

Vjeruj mi mirim demonstracijama od 30-40.000 hiljada ljudi je moguce sve postici bez da se kanta za smece unisti!!!

P.Ssamo kod nas ima jedam problem, nema samse da izadje 30-40.000 hiljda na ulice...

ZE-DO i SA kanton zajedno imaju ca. 136 000 nezapolsnih po statistici iz 2010. godine oni imaju sve razloge ovog svjeta da iazdju na ulicu, al ocigledno da nece i ne zele...znaci kada bi samo svaki treci na ulicu izasao imao bi 40 000 + svaki treci koji je zaposlen (zbog malih placa i loseg polozaja radnika) imao bi bez problema 100 000 na ulici. Al nece, nece i nece a zasto to jos nisam shvatio :D :D
Ok, koja se promjena desila, poslije izbora i na koji nacin drzav stiti interese?

Radnik sam vec 5-6 godina ni u jednom pogledu me nije stitila, sta vise otezavala mi je
sanaman

#354 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by sanaman »

avenged_sevenfil wrote:
sanaman wrote:
ne slazem se sa ovim.

Ok, koja se promjena desila, i na koji nacin stiti interese?
Na primjer da inspekcije pocnu provjeravati poslodavce zbog zaposljavanja na crno, koliko sati radnik radi itd. Ono od cega i radnik IMA KORISTI, a ne kaznjavati firme zbog istaknute reklame ili pozarnog aparata a to sto radnik kod istog radi 12sati nije bitno. Provjeravati uplate doprinosa za radnika itd. Al zamisli slabo rade, samo se bojim da nije do bankara.

Promjene sigurno idu sporo i moraju se ubrzati, pomoglo bi onih 100 000 nezaposlenih da ukazu ali ih nema na ulici, nije da im valjda bankari brane.

Poenta sve sto hocu reci jeste, da se postojeci sitem treba bolje urediti ali ne iz korjena mijenjati!!!
avenged_sevenfil

#355 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Drug, ja to sve shvatam, al od toga nema nista barem za sada. Ok Za pocetak je dosta i malo uredjivanja. Al je pitanje vremena kad ce se ta promjena sistema desiti. kapitalizam sam sebe urusava i to je evidentno
avenged_sevenfil

#356 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Nisu banke i bankari najveci i jedini problem, Nego su samo problem u moru tih problema
naja22

#357 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by naja22 »

avenged_sevenfil wrote:Drug, ja to sve shvatam, al od toga nema nista barem za sada. Ok Za pocetak je dosta i malo uredjivanja. Al je pitanje vremena kad ce se ta promjena sistema desiti. kapitalizam sam sebe urusava i to je evidentno
Slazem se sa tvojim postom gore, nista ne moze bez sile nazalost.. A ovi nek i dalje prave parole i 'zvizde' dzaba gubljenje vremena..
Urban B.

#358 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Urban B. »

avenged_sevenfil wrote:ko kaze da se ista moze promjenit jednim izlaskom na ulicu, al cu izlazit i ustrajat u tome. A ti zivi svoj jadni zivot iz svoje udobne fotelje,i pravi se najpametniji u BiH. Radi za 500 km i uzivaj :run:

:thumbup: :thumbup:

Ti radis za koliko?imal za drine?
avenged_sevenfil

#359 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

naja22 wrote:
avenged_sevenfil wrote:Drug, ja to sve shvatam, al od toga nema nista barem za sada. Ok Za pocetak je dosta i malo uredjivanja. Al je pitanje vremena kad ce se ta promjena sistema desiti. kapitalizam sam sebe urusava i to je evidentno
Slazem se sa tvojim postom gore, nista ne moze bez sile nazalost.. A ovi nek i dalje prave parole i 'zvizde' dzaba gubljenje vremena..
Ja mislim da nije gubljenje vremena. Nemoze odma krenut nista na silu. Nezadovoljstvo raste, ovo je bilo odlicno probijanje leda,. I mislim da se mogu ocekivati veci prosvjedi, to je sve lancana reakcija.Bitno je istrajat u borbi
avenged_sevenfil

#360 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Urban B. wrote:
avenged_sevenfil wrote:ko kaze da se ista moze promjenit jednim izlaskom na ulicu, al cu izlazit i ustrajat u tome. A ti zivi svoj jadni zivot iz svoje udobne fotelje,i pravi se najpametniji u BiH. Radi za 500 km i uzivaj :run:

Pa da mi je dobro, uzivao bi ko i ti i pricao gluposti, Dobro nam je moze i gore. Mucnina mi je vise od sjedenja i kukanja
Urban B.

#361 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Urban B. »

avenged_sevenfil wrote:
Urban B. wrote:

Pa da mi je dobro, uzivao bi ko i ti i pricao gluposti, Dobro nam je moze i gore. Mucnina mi je vise od sjedenja i kukanja

Sretno u daljnim aktivnostima :mrgreen:
avenged_sevenfil

#362 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Hvala uzivaj :D
MUNAFIK

#363 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by MUNAFIK »

antimobbing wrote:Želio bih dati komentar vezano za tekst koji se nalazi stranici JOSD-a a koji glasi:
http://www.josd.org/?p=157

JOSD reagovao na skrnavljenje Vječne vatre

Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokratiju preuzima odgovornost za postavljanje transparenta sa tekstom „Sarajevo su oslobodili partizani, a ne Allah!“. Članovi naše organizacije su postavili transparent sa istim tekstom i na most Skenderija.

JOSD je reagovao na skrnavljenje spomenika borcima NOB-a svih narodnosti od strane besprizornih vandala mozga ispranog islamizom. Radi se o odgovoru na vandalski grafit “Samo je allah vječan”, na sarajevskoj “Vječnoj vatri”, spomeniku antifašističkim oslobodiocima Sarajeva 1945.

Takav odnos prema NOB-u posljedica je višedecenijske izloženosti stanovništva BiH iracionalizmu klerikanih manipulacija. Iste organizacije koje uvode vjeronauku u državna obdaništa, osnovne i srednje škole, te od fakulteta pokušavaju napraviti tvornice vjerskih fanatika i nacionalista snose punu odgovornost za kreiranje atmosfere klerikalnog ludila, u kojoj se svaki ulični bandit može drznuti da oskrnavi antifašistički spomenik. Naša poruka je jednostavna i precizna. Po uzoru na oslobodioce Sarajeva 1945., za svoju slobodu se ne kanimo moliti nikome i ničemu, već je ostvariti sopstvenim snagama, sopstvenim zalaganjem i sopstvenom beskopromisnom borbom za prava radničke klase.

JOSD će se i ubuduće svim raspoloživim sredstvima reagovati na skrnavljenje spomena na najprogresivniji pokret koji je ikada postojao na tlu BiH.

Smrt fašizmu! Smrt klerikalizmu! Smrt nacional-šovinizmu!
Ne bih želio da ulazim u porive onoga ko je prvi pisao po spomeniku mrtvim borcima NOB-a svih narodnosti, smatrajući neumjesnim.

Međutim, lično kao čovjeka koji je preživio najdužu opsadu u povijesti 20 stoljeća, duboko me je potreslo stavljanje u sjenu od strane JOSD-a jedne mega-herojske borbe ''Davida sa Golijatom'' bošnjačkog naroda iz prošlog rata u periodu 1992-1995, a isticanje i veličanje borbe partizana što je po težini i važnosti prvenstveno za bošnjački narod neusporedivo!

Pogotovo što je ta borba i period od 1992-1995 vezan za GOLI FIZIČKI OPSTANAK bošnjačkog naroda kojem je prijetio potpuni nestanak sa ovih prostora!

Primjera radi, partizani su samo jednom prešli preko Igmana i snimili su film o tom famoznom prelasku koji smo gledali 40 godina.

Sa druge strane, Sarajlije su od 1992 do 1995 prešli preko Igmana jedno 1.000 puta gdje su svakodnevno gubili svoje živote i nema niti jednog filma koji govori o tom mega-herojstvu!?

Kakve bi tek mi onda trebali da snimamo filmove?

Stoga, smatram kao uvredu svako stavljanje u sjenu mega-herojske borbe bošnjačkog naroda i isticanje bilo koga ili čega poslije onakvog rata u periodu 1992-1995, genocida i svega onoga što su bošnjaci preživjeli na ovim prostorima.

Toliko …
Dobro me napomenu... Iskreno sam protiv kapitalizma i ove demokratije koja porobljava sve narode i drzave... Protest protiv toga je izrazito opravdan i potreban, odavno... Ali sam isto tako protiv ovih ljudi kao sto su ovi iz navedene organizacije JOSD, koji imaju svoju ideologiju koju bi nametnuli drugima prvom prilikom samo da mogu... Oni ce koristiti sve i svasta da bi dobili tu priliku cista borba za status, moc i vlast... Da li bi oni bili bolji ili gori je upitno ali je jedno sigurno, poceo bi lov na vjestice...

Kada sam ranije citao ovo njihovo ''reagovanje'' na grafit neke budale (a desetine raznoraznih grafita se ispise sveke noci po Sarajevu) koja je napisala to sto je napisala na Vjecnoj vatri, nisam mogao a da ne osjetim zaista jednu mrznju i predrasudu prema svim muslimanima prikrivajuci je iza fraza poput ''klerikalnog ludila'' ''vandali sa mozgom ispranim islamizmom'' ''fakulteti kao tvornice vjerskih fanatika'' itd... :-) :-) :-)

Krenulo se sa vandalom koji je skrnavio spomenik ali se zavrsilo generaliziranjem i prikazivanjem rada jedne cjelokupne zajednice kao necim vrlo opasnim, losim opisanim kao klerikalizam gdje se na kraju zakljucuje rijecima SMRT KLERIKALIZMU... E ja se iskreno bojim takvih ljudi, evo ja podrzavam vjeronauku u skolama, jel to znaci SMRT I MENI??? Ako to znaci Smrt i meni odmah mi recite da se dobro pripremim gospodo iz JOSD-a...
avenged_sevenfil

#364 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Pa mislim da se ne govori o tom tipu klerikarizma. mislim da sve bukvalno shvacas :P
MUNAFIK

#365 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by MUNAFIK »

avenged_sevenfil wrote:Pa mislim da se ne govori o tom tipu klerikarizma. mislim da sve bukvalno shvacas :P
Ove stvari su izrazito opasne... Volio bih da mi odgovore, posto sama koncepcija svega ovoga ukazuje na to da ti nisi upravu...

Prvo reagovali su na grafit neke BUDALE, a neko ko se nadurava sa budalama meni je jos veca budala... Da ne kazem d aje sama reakcijazaista bila ako ne gora onda jednako losa kao i sam grafit, jer grafit je uradio pojedinac, moez biti i pjan, nadrogiran, lud itd... A odgovor je uradila organizovana grupa, koja izjavljeje SMRT necemu sto je vrlo nedefinisano a usko vezano sa klericima i vjeronaukom u skolama, onda spominju nekakve faklutete kao tvornice vjerskih fanatika (ta god to znacilo :? ) pa kako onda da ovo ne skontam ozbiljno... kada neko pise ovakve stvari... Koji je to fakltet tvornica vjerskih fanatika? na osnovu cega to JOSD mjeri i odredjuje? Jel na osnovu broja pokrivenih djevojaka koji idu na taj fakltet ili nesto drugo?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#366 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by pape »

MUNAFIK wrote: Krenulo se sa vandalom koji je skrnavio spomenik ali se zavrsilo generaliziranjem i prikazivanjem rada jedne cjelokupne zajednice kao necim vrlo opasnim, losim opisanim kao klerikalizam gdje se na kraju zakljucuje rijecima SMRT KLERIKALIZMU... E ja se iskreno bojim takvih ljudi, evo ja podrzavam vjeronauku u skolama, jel to znaci SMRT I MENI??? Ako to znaci Smrt i meni odmah mi recite da se dobro pripremim gospodo iz JOSD-a...
@MUNAFIK, ..... kazi ti meni, ... bojis li se ovakvih, ... pripremas li se protiv njih?

Sa teme: "Kako bi izgledala vasa idealna BiH"
sa 99% bosnjaka i 1% ostalih.
avenged_sevenfil

#367 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

MUNAFIK wrote:
avenged_sevenfil wrote:Pa mislim da se ne govori o tom tipu klerikarizma. mislim da sve bukvalno shvacas :P
Ove stvari su izrazito opasne... Volio bih da mi odgovore, posto sama koncepcija svega ovoga ukazuje na to da ti nisi upravu...

Prvo reagovali su na grafit neke BUDALE, a neko ko se nadurava sa budalama meni je jos veca budala... Da ne kazem d aje sama reakcijazaista bila ako ne gora onda jednako losa kao i sam grafit, jer grafit je uradio pojedinac, moez biti i pjan, nadrogiran, lud itd... A odgovor je uradila organizovana grupa, koja izjavljeje SMRT necemu sto je vrlo nedefinisano a usko vezano sa klericima i vjeronaukom u skolama, onda spominju nekakve faklutete kao tvornice vjerskih fanatika (ta god to znacilo :? ) pa kako onda da ovo ne skontam ozbiljno... kada neko pise ovakve stvari... Koji je to fakltet tvornica vjerskih fanatika? na osnovu cega to JOSD mjeri i odredjuje? Jel na osnovu broja pokrivenih djevojaka koji idu na taj fakltet ili nesto drugo?
Pa reci da nije tako, Jednostavno pored sve mrznje, koju sad imamo (nazalost) , ona se nastavlja stvarat. pa imas profesore koji nedaju prolaznu ocjenu nekome zato sto se zove Jovan ili Ivan, To ti nije opasno, a kada neko sasvim logican odgovor na grafit da to je opasno
Imamopobjednika

#368 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Imamopobjednika »

Naravno, okupljanje ove grupe parazita, budzetskih korisnika, kvaziintelektualaca, salonske ljevice i napaljenih pubertetlija je propalo. Iskoristavaju globalnu recesiju kako bi na mala vrata propagirali svoju, vec dva desetljeca zaboravljenu ideologiju koja nikada nigdje nije mogla da se sprovede u praksi (sto znaci da je u pitanju bolesna utopija i da je samim time ideologija kao takva osudjena na propast). Pokusavaju na mala vrata propagirati ideologiju koja je direktni krivac za smrt mnogostruko vise nevinih ljudi nego nacizam i fasizam zajedno (a sve tri ideologije su plodovi umova mraka). Ako tu jos dodamo lokalnu dozu islamofobije - ne znam sta se drugo moglo i ocekivati.
Cuj progresivno oporezivanje. Pa znaci uspjesan covjek (revizija privatizacije i sudovi su druga stvar) treba da bude kaznjavan zbog svog odricanja, ambicije i uspjeha da bi mogao finansirati parazite poput Srdjana Dizdarevica. Normalno je da su predstavnici Nase Stranke poletili da daju podrsku ovim diletantima. Kada bi se pola godine zamrznule isplate plata budzetskim korisnicima kompletan glavni odbor te parazitske stranke bi zavrsio u Narodnoj kuhinji. Paraziti od karijere.
MUNAFIK

#369 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by MUNAFIK »

pape wrote:
MUNAFIK wrote: Krenulo se sa vandalom koji je skrnavio spomenik ali se zavrsilo generaliziranjem i prikazivanjem rada jedne cjelokupne zajednice kao necim vrlo opasnim, losim opisanim kao klerikalizam gdje se na kraju zakljucuje rijecima SMRT KLERIKALIZMU... E ja se iskreno bojim takvih ljudi, evo ja podrzavam vjeronauku u skolama, jel to znaci SMRT I MENI??? Ako to znaci Smrt i meni odmah mi recite da se dobro pripremim gospodo iz JOSD-a...
@MUNAFIK, ..... kazi ti meni, ... bojis li se ovakvih, ... pripremas li se protiv njih?

zaista nisam pratio tu temu i nemam pojma o cemu se radi, tako da ne zelim ni da komentarisem. Ali ne podrzavam nasilje a posebno ne podrzavam SMRT... A ovi iz JOSD-a rekose SMRT klerikalizmu a kako sam skontao iz njihovog razmisljanja pod to ide mnogo stvari pa i vjeronauka u skolama, pa spominju i nekakve fakltete tvornice vjerskih fanatika, pa i nekakve mozgove isprane islamizmom... Sve vrlo siroko, pa se pitam kome tacno oni smrt zele.

Evo licno se pitam za sebe, podrzavam vjeronauku u skolama, kao i izgradnju dzamije i na Dobrinji i na Ciglanama, drago mi je kada se organizuju koncerti ilahija u Skenderiji ili Zetri, volim cuti ezan sa munara, volim se i poselamiti sa prijateljima gdje god da ih sretnem (u skoli, na fakultetu, na poslu u nekoj instituciji, na ulici itd...) drago mi je vidjeti pokrivenu zenu kada radi u obrazovanju ili u nekoj drzavnoj instituciji ili bilo na kojem mjestu. Ne podrzavam islamofobicne napade na muslimane i predstavnike muslimana i zajednice... Podrzavam razvoj halal poslovanja itd... pa me bas interesuje je li ovo njihovo SMRT znaci i meni...
avenged_sevenfil

#370 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

MUNAFIK wrote:
pape wrote:

zaista nisam pratio tu temu i nemam pojma o cemu se radi, tako da ne zelim ni da komentarisem. Ali ne podrzavam nasilje a posebno ne podrzavam SMRT... A ovi iz JOSD-a rekose SMRT klerikalizmu a kako sam skontao iz njihovog razmisljanja pod to ide mnogo stvari pa i vjeronauka u skolama, pa spominju i nekakve fakltete tvornice vjerskih fanatika, pa i nekakve mozgove isprane islamizmom... Sve vrlo siroko, pa se pitam kome tacno oni smrt zele.

Evo licno se pitam za sebe, podrzavam vjeronauku u skolama, kao i izgradnju dzamije i na Dobrinji i na Ciglanama, drago mi je kada se organizuju koncerti ilahija u Skenderiji ili Zetri, volim cuti ezan sa munara, volim se i poselamiti sa prijateljima gdje god da ih sretnem (u skoli, na fakultetu, na poslu u nekoj instituciji, na ulici itd...) drago mi je vidjeti pokrivenu zenu kada radi u obrazovanju ili u nekoj drzavnoj instituciji ili bilo na kojem mjestu. Ne podrzavam islamofobicne napade na muslimane i predstavnike muslimana i zajednice... Podrzavam razvoj halal poslovanja itd... pa me bas interesuje je li ovo njihovo SMRT znaci i meni...
Zasto je neko Islamofob ako proziva radikalne muslimane ?
MUNAFIK

#371 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by MUNAFIK »

avenged_sevenfil wrote:
Ko su radikalni muslimani? sta to tacno jedan musliman mora biti i raditi da bi ga neko proglasio radikalnim? Izvini ali sam jako pazljiv kod ovih stvari, svojim ocima sam gledao i usima slusao kako neko za sasvim normalnog covjeka hadziju govori da je 'pomalo' radikalan jer eto ide dzamiju i javno je protiv alkohola i nemorala...

Jesam li ja radikalni musliman, evo gore navedoh sta sve podrzavam i mislim?
avenged_sevenfil

#372 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

MUNAFIK wrote:
avenged_sevenfil wrote:
Ko su radikalni muslimani? sta to tacno jedan musliman mora biti i raditi da bi ga neko proglasio radikalnim? Izvini ali sam jako pazljiv kod ovih stvari, svojim ocima sam gledao i usima slusao kako neko za sasvim normalnog covjeka hadziju govori da je 'pomalo' radikalan jer eto ide dzamiju i javno je protiv alkohola i nemorala...

Jesam li ja radikalni musliman, evo gore navedoh sta sve podrzavam i mislim?
za mene su radikalni muslimani oni koji druge ocjenjuju prema njegovom imenu, a sam si svjestan da takvih ima, radikalni muslimani su oni koji su ganjali parove po jezeru i tukli ih. Radikalni muslimani su oni koji danas nasu djecu uce takvim vrijednostima vjere, a ne onim koje kojim bi trebali. Nisam vjernik, al sam svjestan i pozitivnih strana. u svemu onome sto si nabrojao su pozitivne, al si svjestan da dan danas su najcesci oni koji druge kroz ime ili porijeko gledaju, i meni su oni isti kao cetnici ustase i neonacisti
elSaik

#373 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

Postojeći globalni sistem je takav da ukoliko u nekim zemljama treba biti "Zapadna Europa" onda u brojnim drugim mora biti "Afrika." Čak i kada bi kod nas uredili sistem na način da poteče med i mlijeko to će biti jedino moguće zbog toga što u Kini dijete piša krv radeći 24/7. Zbog toga je kapitalizam globalni problem i nešto protiv čega treba čitav svijet da se bori, a vi možete i dalje o muslimanima i šaranju Vječne vatre.
MUNAFIK

#374 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by MUNAFIK »

elSaik wrote:Postojeći globalni sistem je takav da ukoliko u nekim zemljama treba biti "Zapadna Europa" onda u brojnim drugim mora biti "Afrika." Čak i kada bi kod nas uredili sistem na način da poteče med i mlijeko to će biti jedino moguće zbog toga što u Kini dijete piša krv radeći 24/7. Zbog toga je kapitalizam globalni problem i nešto zbog čega treba čitav svijet da se bori, a vi možete i dalje o muslimanima i šaranju Vječne vatre.
Potpuno se slazem, ali sori ne pratim ideologiju koju forsira JOSD... Izmanipulisan sam vec jednom u Sarajevu na protestima za SIGURNOST, i to sve fino iskoristi SDP i popunise se fotelje, cak i neki od organizatora protesta dobise nova radna mjesta a sigurnost postala jos gora i niko nista... Tako da sto se mene tice necete vise iskoristiti...
Spejs

#375 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Spejs »

simpozijum delirijum wrote:
Spejs wrote:
donBeton wrote:Evo vam odgovor na jučerašnje prosvjede. Isti dan.
http://www.sarajevo-x.com/showtime/show ... /111016074

Nisam vam ideološki blizak, da jesam, ovo bi mi bila meta. Al eto, jel...
Studenti su danas obična bezlična masa.

Kafa, cigare, 6-ica u indexsu i da se ne daj boze nekome ne zamjere - to su danas studenti!

A nekad su upravo oni bili glavni pokretač svih promjena u društvu.

Dosta sam čitao na temu studentskih protesta 1968. godine i o raznim načinima na koji su studenti tražili svoja prava. To je bila omladina željna svoje slobode i koja nije prezala ni od čega u obračunu protiv kapitalista.

Na takve proteste bih i ja došao, da kapitalisti razbijem glavu, prozor na kancelariji i šoferšajbu na mercedesu!

Jbeš proteste bez Black Blocka, ovo danas je obično pederisanje!
1968 policija i vojno -sigurnosni aparat nije imao na hiljade "specijalaca" sa najmodernijom tehnikom ubijanja i suzbijanja pobuna , te tehnologiju prisluskivanja i ubacivanja provokatora i slicno
da vidis USA ili Njemacku policiju kada oklopljeni kao robocopi krenu ti istrenirani batinasi
u direktnome sukobu sa takvom krvolocnom mashinerijom nema sanse
oni to jedva i cekaju , koliko su sinoc policajci provocirali po USA jedva su cekali da neko kamen baci na njih .. nisu Amerikanci glupi , zadrzali su prisebnost
jedina taktika da ih ne zgaze kao bube je bas ovo sto rade i u Berlinu i Londonu i u USA !
mudro , udaraj kapitalisticko-korporacijsku gamad gdje najvise boli , po dzepu
1968. godine je bilo duplo teže i nesigurnije se hrvati sa vlašću nego što je to danas. Potraži slike na netu kako policija gazi prosvjednike i kako je likvidiran vođa tih protesta Rudi Dučke. Nekad u to vrijeme su ubijeni i studenti na koledžu u Ohaju koji su protestvovali protiv rata u Vijetnamu(pjesma Nil Janga).
Ne sporim da je i danas veoma teško boriti se sa sistemom ali je sigurno mnogo lakše nego iz ove perspektive daleke 1968.

Taktikom mirnih prosvjeda,pisanjem parola i spavanjem po ulicama se ništa neće postići. Ako misliš da će se sa ovom bagrom dijalogom i mirnim rješenjima izaći na kraj grdno se varaš.

Ono što je sigurno je da zapadna demokratija ostavlja sve manje prostora za otvoreno protivljenje protiv globalizma i agresivnog kapitalizma. To je ujedno i znak da se ovom usmrdjelom sistemu lagano primakao kraj!
Post Reply