ne slazem se sa ovim.avenged_sevenfil wrote:Ok, pa zasto vas je strah pokusati za nesto se izborit. Et zivite u vasoj takozvanoj demorkatiji. Imate pravo na sve pa ajde izadjite na ulicu izborite se za ono sto zasluzujete.Izborima se nista ne mjenja. Maske se mjenajaju, al ostaju isti mozgovi. i malo pobune nece nista lose donjet, nego moze samo prepasti one na vlasti da ispune koji zahtjev.. Drzava ja mislim ima mogucnost i pravo da regulise ,malo poslovanje tih banaka i firmi. One ce izrabljivat kolko mogui dokle mogu. Ali treba tome stati na kraj. Ispada da drzava je tu da stiti interese vladajuce klase i onih sa kapitalom. A nas male ko jebe, Radnik ce radit za 400 km, on ce sjedit za 3000 na klupi i svako malo povecavati si prihode. Penzioner ce zivjet od 290 KM, a on ce piti kafu i sipat gorivo na racun drzave. i uvjeren sam da se to ne moze promjeniti izborima, neg sa malo sile.....
Izbori donose promjene..jedna je godina prosla, ja znam za koga sam glasao i znam vec kako cu glasati na lokalnim izborima. Ima dosta i do metaliteta, ono kada cujes da los poslodavac ipak prihvatis posao jer nece prema tebi biti los...a drzava je tu da stiti interes radnika i poslodavaca. Svidjalo se nekom ili ne poslodavac ulaze svoj kapital koji moze umnoziti i zaraditi ali isto tako i izgubiti. To je rizik.
Vjeruj mi mirim demonstracijama od 30-40.000 hiljada ljudi je moguce sve postici bez da se kanta za smece unisti!!!
P.Ssamo kod nas ima jedam problem, nema samse da izadje 30-40.000 hiljda na ulice...
ZE-DO i SA kanton zajedno imaju ca. 136 000 nezapolsnih po statistici iz 2010. godine oni imaju sve razloge ovog svjeta da iazdju na ulicu, al ocigledno da nece i ne zele...znaci kada bi samo svaki treci na ulicu izasao imao bi 40 000 + svaki treci koji je zaposlen (zbog malih placa i loseg polozaja radnika) imao bi bez problema 100 000 na ulici. Al nece, nece i nece a zasto to jos nisam shvatio