Koliko ja znam, osnovna razlika je u tome sto s Amino 130 mo's pratit' HD kanale, dok s ovim drugim ne m'res...coolkid wrote:Na njihovoj stranici uopste ne pise razlika izmedu STB 110 i STB 130 ,zbog toga sam i postavio pitanje onima koji imaju Amino 130 pa znaju razliku
Logosoft
Moderator: Benq
- semirsar
#351 Re: Logosoft ALL ABOUT
- novi.dan.nova.nafaka
#352 Re: Logosoft ALL ABOUT
A jel se doplaćuje za taj Amino 130 prilikom prve prijave za LOL usluge ?semirsar wrote:Koliko ja znam, osnovna razlika je u tome sto s Amino 130 mo's pratit' HD kanale, dok s ovim drugim ne m'res...coolkid wrote:Na njihovoj stranici uopste ne pise razlika izmedu STB 110 i STB 130 ,zbog toga sam i postavio pitanje onima koji imaju Amino 130 pa znaju razliku
Ima li iko ideju koliko stanova u Sarajevu je pokrio LOL ? Puno se priča o tome da su još uvijek mali - e pa ja sam dobio informacije od ljudi koji rade u LOL-u, i nisam mogao vjerovati koliko je velika cifra. Dakle, ne koliko imaju korisnika, već kolika je pokrivenost...
- semirsar
#353 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zavisi od paketa koji uzimas. Uz Trio+ paket ga dobijes besplatno, dok u slucaju da si na nizem paketu moras doplatiti 90 KM, "miscini" nisam 100% sigurannovi.dan.nova.nafaka wrote:A jel se doplaćuje za taj Amino 130 prilikom prve prijave za LOL usluge ?
- moa
#354 Re: Logosoft ALL ABOUT
Amino 130 dolazi kao osnovni uredjaj samo u Trio+ paketu, u svim ostalim paketima doplacuje se 90 KM jednokratno da bi dobio Amino 130 umjesto 110. Amino 130 podrzava HD kanale dok Amino 110 ne. Obzirom koliko trenutno ima HD kanala ne bih doplacivao za Amino 130, naravno govorim u svoje ime.semirsar wrote:Zavisi od paketa koji uzimas. Uz Trio+ paket ga dobijes besplatno, dok u slucaju da si na nizem paketu moras doplatiti 90 KM, "miscini" nisam 100% sigurannovi.dan.nova.nafaka wrote:A jel se doplaćuje za taj Amino 130 prilikom prve prijave za LOL usluge ?
-
lider
#355 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kad tacno pocinje obracunski period za novi mjesec, konkretno za telefon me zanima?
- karanana
#356 Re: Logosoft ALL ABOUT
sad ti je od 1. do 1.
pretpostavljam od ponoci.
-
lider
#357 Re: Logosoft ALL ABOUT
Znam da bi trebalo od 1. do 1. ali vec sinoc su mi prestali obracunavati telefonske pozive(nema ih na onoj listi), pa kontam da se to nece prebaciti u novi mjeseckaranana wrote:sad ti je od 1. do 1.
-
Thug...
#358 Re: Logosoft ALL ABOUT
@Ljuska
Imas li mozda neki info hoce li se na Ilidzi ista raditi u buducnosti???(osim wirelesa) Znam da ste dovukli optiku do ASK za njihove potrebe pa kontam mozda ce biti nesto i za nas obicne smrtnike u nekoj bliskoj buducnosti godina-dvije-tri
Ima li ikakav plan jesi li ista cula da ce se nesto desavati?
Imas li mozda neki info hoce li se na Ilidzi ista raditi u buducnosti???(osim wirelesa) Znam da ste dovukli optiku do ASK za njihove potrebe pa kontam mozda ce biti nesto i za nas obicne smrtnike u nekoj bliskoj buducnosti godina-dvije-tri
- Ljuska_u_BaklaFi
#359 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ruzno vrijeme za prognoziranje, gradjevinska sezona pri kraju...Thug... wrote:@Ljuska
Imas li mozda neki info hoce li se na Ilidzi ista raditi u buducnosti???(osim wirelesa) Znam da ste dovukli optiku do ASK za njihove potrebe pa kontam mozda ce biti nesto i za nas obicne smrtnike u nekoj bliskoj buducnosti godina-dvije-triIma li ikakav plan jesi li ista cula da ce se nesto desavati?
Novo proljece, nova nafaka
-
Šandor
#360 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mislim da su pokrili skoro sva stambena naselja u Novom Sarajevu i Novom gradu. Pod tim mislim da su prošli s optikom ispred skoro svake zgrade. A da bi priključili haustor neko od stanara mora iskazati interes i dobiti saglasnost kućepazitelja.novi.dan.nova.nafaka wrote:Ima li iko ideju koliko stanova u Sarajevu je pokrio LOL ? Puno se priča o tome da su još uvijek mali - e pa ja sam dobio informacije od ljudi koji rade u LOL-u, i nisam mogao vjerovati koliko je velika cifra. Dakle, ne koliko imaju korisnika, već kolika je pokrivenost...
A koliko stanova su "pokrili", odnosno, koliko pojedinačnih korisnika imaju...je vjerovatno poslovna tajna.
-
lider
#361 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kad su peak/off-peak periodi za telefoniju kod logosofta, ne mogu da nadjem
- Ljuska_u_BaklaFi
#362 Re: Logosoft ALL ABOUT
PEAK od 7:00-19:00lider wrote:Kad su peak/off-peak periodi za telefoniju kod logosofta, ne mogu da nadjem
OFF PEAK 19:00-7:00
- chuchumbamayumbe
#363 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo ja prikopčan na LoL.
Za sada sve, manje-više, OK.
Došli tehničari 5 min prije zakazanog termina, odradili posao, ni kafu ne htjedoše popiti.
Brzina interneta za sada za 10! Ide malko preko 6Mb/s (kod Telekoma nikada nije došlo do 2Mb/s).
STB Amino 110 je fina igračkica, daljinski MNOGO intuitivniji i lakši za korištenje nego kod Telemach Cisco-a. SuperTV ima mnogo više opcija i mnogo je kulturnije i profesionalnije urađena nego D3 (iako mi nedostaju neki kanali za koje sam se već prije raspitivao). Dešava mi se da Amino ponekad kaska za naredbama sa daljinskog, možda dok se ušteli?
Također, snimalica je odlična, ali imam problem...snima mi na češkom ili već kojem jeziku, pa moram da mijenjam audio prilikom pregledavanja snimljenog sadržaja. I, iako zadam da ide po rasporedu onako kako je u programu, pretpostavljam da nešto nije "upucano", pa mi počne ranije snimati, i onda snimi, recimo, 1h sadržaja i prekine. Npr, snimao sam Bones, automatski nariktano da snima, on počeo snimati 15-20 min prije početka, snimao...i završio sa snimanjem prije kraja epizode (pored toga nedostaju subtitles). Hmm, valjda ću dohakati tome, pretpostavljam da je krivica obostrana.
Još nešto - Klasik TV - zašto nema slike?! Ima tona, ima raspored, ali nema slike. Mnogo domaćih filmova, bilo bi lijepo da mi kažete da li da se nadam slici ili ne?!
Ima li link na uputstvo kako koristiti daljinski od Amino 110 kao univerzalni (i za STB i za TV), to bi bila korisna stvar.
Ljuska, lijep pozz i hvala na podršci!

Došli tehničari 5 min prije zakazanog termina, odradili posao, ni kafu ne htjedoše popiti.
Brzina interneta za sada za 10! Ide malko preko 6Mb/s (kod Telekoma nikada nije došlo do 2Mb/s).
STB Amino 110 je fina igračkica, daljinski MNOGO intuitivniji i lakši za korištenje nego kod Telemach Cisco-a. SuperTV ima mnogo više opcija i mnogo je kulturnije i profesionalnije urađena nego D3 (iako mi nedostaju neki kanali za koje sam se već prije raspitivao). Dešava mi se da Amino ponekad kaska za naredbama sa daljinskog, možda dok se ušteli?
Također, snimalica je odlična, ali imam problem...snima mi na češkom ili već kojem jeziku, pa moram da mijenjam audio prilikom pregledavanja snimljenog sadržaja. I, iako zadam da ide po rasporedu onako kako je u programu, pretpostavljam da nešto nije "upucano", pa mi počne ranije snimati, i onda snimi, recimo, 1h sadržaja i prekine. Npr, snimao sam Bones, automatski nariktano da snima, on počeo snimati 15-20 min prije početka, snimao...i završio sa snimanjem prije kraja epizode (pored toga nedostaju subtitles). Hmm, valjda ću dohakati tome, pretpostavljam da je krivica obostrana.
Još nešto - Klasik TV - zašto nema slike?! Ima tona, ima raspored, ali nema slike. Mnogo domaćih filmova, bilo bi lijepo da mi kažete da li da se nadam slici ili ne?!
Ima li link na uputstvo kako koristiti daljinski od Amino 110 kao univerzalni (i za STB i za TV), to bi bila korisna stvar.
- karanana
#364 Re: Logosoft ALL ABOUT
za klasik tv, za hd kanale, k1 i jos neke, moras imati amino130.
a i meni je problem to sto snimalica nekad ne snima tacno. ja mislim da je to do tv kuce i njihovog kasnjenja odnosno netacnog davanja vremena kad sta pocinje.
a i meni je problem to sto snimalica nekad ne snima tacno. ja mislim da je to do tv kuce i njihovog kasnjenja odnosno netacnog davanja vremena kad sta pocinje.
-
leeloo
#365 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovo je uputstvo za korištenje Super TV-a. Uz Amino dodje i knjizica sa siframa za daljinski.chuchumbamayumbe wrote:Evo ja prikopčan na LoL.![]()
https://www.lol.ba/v4/userfiles/SUPER%2 ... 10-125.pdf
Za Klasik TV je potreban HD STB, a Amino 110 je SD STB.
Sretno!
- chuchumbamayumbe
#366 Re: Logosoft ALL ABOUT
leeloo, karanana, HVALA!
Manje-više sam provalio kako se koristi SuperTV i opcije (skinuo sam uputstvo), ali knjižicu sa uputstvom za daljinski nisam dobio, sve sam pretražio.
Ovo mi je bezze da za Klasik TV treba Amino 130. Ja sam mislio da je to samo za ove HD (sada tek upratih da je Klasik TV HD).

Manje-više sam provalio kako se koristi SuperTV i opcije (skinuo sam uputstvo), ali knjižicu sa uputstvom za daljinski nisam dobio, sve sam pretražio.
Ovo mi je bezze da za Klasik TV treba Amino 130. Ja sam mislio da je to samo za ove HD (sada tek upratih da je Klasik TV HD).
-
leeloo
#367 Re: Logosoft ALL ABOUT
Trebao si dobiti. Kodove imas u Helpu na Super TV-u. Glavni meni, pa Pomoc...chuchumbamayumbe wrote:leeloo, karanana, HVALA!
-
lider
#368 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala.Ljuska_u_BaklaFi wrote:PEAK od 7:00-19:00lider wrote:Kad su peak/off-peak periodi za telefoniju kod logosofta, ne mogu da nadjem
OFF PEAK 19:00-7:00
I mene cudi zasto ne ubace i KlasikTV koji se moze gledati na 110ci kad vec ima dugih kanala koji su i u HD i SDchuchumbamayumbe wrote:leeloo, karanana, HVALA!
Ovo mi je bezze da za Klasik TV treba Amino 130. Ja sam mislio da je to samo za ove HD (sada tek upratih da je Klasik TV HD).![]()
![]()
- novi.dan.nova.nafaka
#369 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo ga stari, prvi link na pretraživanju...chuchumbamayumbe wrote:leeloo, karanana, HVALA!
Ovo mi je bezze da za Klasik TV treba Amino 130. Ja sam mislio da je to samo za ove HD (sada tek upratih da je Klasik TV HD).![]()
![]()
http://www.google.com/search?client=ubu ... 8&oe=utf-8
- semirsar
#370 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo i za one koji sa engleskim nisu na tinovi.dan.nova.nafaka wrote:Evo ga stari, prvi link na pretraživanju...chuchumbamayumbe wrote:leeloo, karanana, HVALA!
![]()
![]()
https://www.lol.ba/v4/userfiles/SUPER%2 ... 10-125.pdf
- ultima_palabra
#371 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dešava mi se da nemam slike a imam tona na HRT1 i PTPC... jel nešto do mene ili...?
-
StupskaBitanga
#372 Re: Logosoft ALL ABOUT
pa kada ćete završiti rade u mojoj ukiciLjuska_u_BaklaFi wrote:Ruzno vrijeme za prognoziranje, gradjevinska sezona pri kraju...Thug... wrote:@Ljuska
Imas li mozda neki info hoce li se na Ilidzi ista raditi u buducnosti???(osim wirelesa) Znam da ste dovukli optiku do ASK za njihove potrebe pa kontam mozda ce biti nesto i za nas obicne smrtnike u nekoj bliskoj buducnosti godina-dvije-triIma li ikakav plan jesi li ista cula da ce se nesto desavati?
Novo proljece, nova nafakaKada budem znala vise, obavijestit cu Vas.
Raskopani aa priključenja ni na vidiku
- false
#373 Re: Logosoft ALL ABOUT
chuchumbamayumbe wrote:Evo ja prikopčan na LoL.![]()
STB Amino 110 je fina igračkica, daljinski MNOGO intuitivniji i lakši za korištenje nego kod Telemach Cisco-a. SuperTV ima mnogo više opcija i mnogo je kulturnije i profesionalnije urađena nego D3 (iako mi nedostaju neki kanali za koje sam se već prije raspitivao). Dešava mi se da Amino ponekad kaska za naredbama sa daljinskog, možda dok se ušteli?![]()
Kod snimalice, ukoliko odaberes automatsko snimanje iz pregleda programa, na to vrijeme dodat ce se 10 min. prije i nakon zavrsetka emisije. Ukoliko pise da emisija pocinje u 13:00h i traje sat vremena, snimit ce ti sadrzaj od 12:50h pa sve do 14:10h. Koliko sam shvatio to je zato sto pregled programa nije najtacniji na nekim kanalima pa ukoliko emisija pocne ranije ili zavrsi nakon onog vremena koje pise, da ne propustis. Naravno, nekada se moze desiti da emisija pocne ranije pola sata ili slicno, tj. da pregled programa debelo fula, ali mislim da se to pravo rijetko desava a i nacuo sam da rade na tome da i to rijese.
Subtitle i audio promjene rade na kanalima na kojima je oznaceno da to ima, a isto ih mozes prebacivati i kada gledas snimak neke emisije. Nemoj da te zbuni to sto recimo na discovery channel-u pise da ima subtitle na pet jezika, a kada pocne emisija ti shvatis da ima samo na jednom recimo. To varira od emisije do emisije koliko sam uspio upratiti, te naravno ne ocekuj subtitle dok gledas reklame i sl.
... to be continued....
- chuchumbamayumbe
#374 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imate li vi problem kod snimalice (konkretno Viasat History)?
Svaki put kada snimim nešto, snimi se na češkom!
Moram svaki put da mijenjam audio i subtitles. Ako slučajno pritisnem pauzu u toku reprodukcije, opet me prebaci drito na češki.

p.s. SInoć je bio i prvi restart STB-a.
Uglavnom, sve blokiralo, ne daje znake života. Daljinski uredno radi prema TV-u, prema STB ni glasa. Sve sam probao. Na kraju mu isključio napajanje, pa uključio, proradio.
Amino110 mnogo bolji od Cisco-a po opcijama, ali mu očito ima nekih bug-ova ili već čega ne.
Sporo prebacuje, nekada ide kanal za kanalom bez problema, a nekada pritisnem 3 puta da prebacim kanal, ne desi se ništa, i onda poslije 3-4 sec najednom mi prešalta sva 3 kanala odjednom. Koji mu je?!

Svaki put kada snimim nešto, snimi se na češkom!
Moram svaki put da mijenjam audio i subtitles. Ako slučajno pritisnem pauzu u toku reprodukcije, opet me prebaci drito na češki.
p.s. SInoć je bio i prvi restart STB-a.
Amino110 mnogo bolji od Cisco-a po opcijama, ali mu očito ima nekih bug-ova ili već čega ne.
Sporo prebacuje, nekada ide kanal za kanalom bez problema, a nekada pritisnem 3 puta da prebacim kanal, ne desi se ništa, i onda poslije 3-4 sec najednom mi prešalta sva 3 kanala odjednom. Koji mu je?!
Last edited by chuchumbamayumbe on 03/11/2011 07:29, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
#375 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hahaha, hvala puno!novi.dan.nova.nafaka wrote:Evo ga stari, prvi link na pretraživanju...chuchumbamayumbe wrote:leeloo, karanana, HVALA!
![]()
![]()
Obzirom da sam imao Cisco STB ot Telemacha ( o njemu je na internetu bilo vrlo malo, skoro pa ništa), nešto se plaho nisam ni trudio oko ovog Amino 110. Kad, ne lezi vraže!
Hvala ti još jednom!