Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
bijela

#351 Re: Al Jazeera Balkan

Post by bijela »

correspondent wrote:Radi li vama stream na stranici Al Jazeere?
probaj ovo
http://www.youtube.com/ajbalkans

btw, večeras 19:30 - Gaza, dolazimo
opa22

#352 Re: Al Jazeera Balkan

Post by opa22 »

meni oba strama rade
harač

#353 Re: Al Jazeera Balkan

Post by harač »

meni najsimpatičnija ova što vodi sada...
opa22

#354 Re: Al Jazeera Balkan

Post by opa22 »

jbt sto ovi svijet proputovase danas sarajevo sutra svica, grcka itd

jedina mana sto previse repriziraju, ovaj doku o Jelcinu vise napamet znam
Last edited by opa22 on 13/11/2011 18:55, edited 2 times in total.
shiz

#355 Re: Al Jazeera Balkan

Post by shiz »

Odlična slika, veliki format, sve ok zasad :thumbup:
JohnnyS.

#356 Re: Al Jazeera Balkan

Post by JohnnyS. »

zna li neko da li su na ovoj nesretnoj ask na ilidzi pustili AJB?
mimsy

#357 Re: Al Jazeera Balkan

Post by mimsy »

meni slika nista ne valja,ima "snijega"...kablovska je hs
jednostavno ne mogu da gledam,ne znam u cemu je fol....
iPod

#358 Re: Al Jazeera Balkan

Post by iPod »

Na satelitu je slika isto odlična 720 x 576 rezolucija (16:9 format, ali pravi, nije kao na TV1 samo bezveze razvučeno pa voditelji izgledaju ko burad). I vidim da se bitrate audio zapisa povećao.
StupskaBitanga

#359 Re: Al Jazeera Balkan

Post by StupskaBitanga »

Za početak ovo je odlično
Dugoročno gledano Al-J neće stati na ovome
Predviđam i siguran sam da će uskoro biti pokrenut i Al Jazeera Sport za tržište exYu
harač

#360 Re: Al Jazeera Balkan

Post by harač »

mimsy wrote:meni slika nista ne valja,ima "snijega"...kablovska je hs
isti problem :oops:
harač

#361 Re: Al Jazeera Balkan

Post by harač »

Velika Go-rica :P
Ponosan

#362 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Ponosan »

StupskaBitanga wrote:Za početak ovo je odlično
Predviđam i siguran sam da će uskoro biti pokrenut i Al Jazeera Sport za tržište exYu
danas je u Avazu Foco,bh biznismen koji je doveo ALJ u Sarajevo rekao da ce godisnje ova televizija imati na raspolaganju 30 miliona KM,i u narednih 5 godina je zagarantovano ulaganje od 150 miliona KM u projekat ALJ! s tim sto kako on rece,ako vlasnici iz Dohe budu zadovoljni kako se stvari budu odvijale,prije svega ako ta televizija bude lider po gledanosti da ce te investicije biti daleko vece... do sada je u ALJ Balkans ulozeno 35 miliona KM! sta to znaci,oni ce uskoro sigurno praviti svoj objekat,vjerovatno u Sarajevu,jer su vec rekli da im je prostor u BBI Centru mal,ali za prve 2-3 godine dovoljan..ja predvidjam da ce oni uskoro praviti svoje sjediste u Sarajevu,nadam se da ce to biti neki moderni toranj,to bi bilo bas extra,kako za imidz kompanije tako i za nas glavni grad!
ALJ je definitivno vrh,nesto nevidjeno na ovim prostorima,jako sam ponosan sto im je glavno sjediste bas u Sarajevu,koje je puno toga proslo u zadnjih 20 godina.. novinari su im jako mladi i ambiciozni i sigurno ce ova televizija za godinu-dvije biti ubjeldjivo najjaca televizija na Balkanu!
Kenan-sa

#363 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Kenan-sa »

Početak emitiranja "Al Jazeere Balkans" među uposlenicima ove regionalne informativne TV stanice dočekan je s velikim uzbuđenjem. Snažne emocije su, kako sam priznaje, tresle i Edhema Foču, bh. biznismena najzaslužnijeg za pokretanje ovog multimilionskog medijskog projekta. Razgovor za "Dnevni avaz" otvorio je upravo od samog početka stvaranja "Al Jazeere Balkans", odnosno trenutka kada se sama ideja rodila.

Bolji prijedlog

- Cijela priča počinje u januaru prošle godine, kada sam došao na odmor u Sarajevo iz Malezije, gdje sam živio i radio posljednje dvije decenije. Jedan prijatelj mi je tada rekao da se NTV 99 nalazi u očajnoj situaciji zbog velikih dugova. Tu sam vidio priliku i otišao na razgovor s vlasnikom te stanice Adilom Kulenovićem koji mi je rekao kako nema ništa protiv prodaje.

Nakon toga sam, umjesto u Maleziju, promijenio avionsku kartu i otišao u Dohu te se našao s generalnim direktorom "Al Jazeere", inače mojim prijateljem Vadadom Hanfarom, kako bih ga pitao da li bi mi pružio neku tehničku podršku prilikom stvaranja nove TV stanice u Sarajevu. On je, na moje oduševljenje, iznio bolji prijedlog, da "Al Jazeera" uđe u naš region i otvori centralu u Sarajevu. Siguran sam, da tada nisam čuo za slučaj NTV 99 i iznio ideju Hanfaru, "Al Jazeera" ne bi ovdje došla ni u narednih 10 godina - govori Fočo.

Ovaj biznismen iz Sarajeva ističe da put izgradnje "Al Jazeere Balkans" nije bio lagan, ali je, uz podršku bh. institucija, ipak, prijeđen za relativno kratak period. Danas je Fočo generalni direktor kompanije "Al Jazeera Network d.o.o. Sarajevo" koja je vlasnik "Al Jazeere Balkans."

- Ustvari, najbolja formulacija bi glasila - moja kompanija predstavlja vlasnike "Al Jazeere Balkans", koji su, naravno, čelnici globalne informativne mreže "Al Jazeera". Sve što radimo u Sarajevu i našim studijima u ostalim velikim gradovima regiona, radimo u skladu sa standardima "Al Jazeere" i uz konsultacije s centralom u Kataru. Čak su i sve aplikacije kandidata za posao na "Al Jazeeri Balkans", a bilo ih je na hiljade, procesuirane u Dohi. Mislim da smo na kraju izabrali dobar tim, a čine ga uglavnom hrabri mladi ljudi koji se mogu prilagoditi novim tehnologijama - ističe Fočo.

Urbane sredine

On otkriva da je do sada "Al Jazeera" u regionalni projekt uložila 35 miliona KM te da svake godine namjerava uložiti još po 30 miliona KM.

- Dakle, govorimo, recimo, o cifri od 150 miliona KM za pet godina, ali možda bude i više. Sve zavisi koliko investitori iz Dohe budu zadovoljni razvojem "Al Jazeere Balkans". Međutim, ovdje ne govorim o ekonomskoj opravdanosti projekta; njima je mnogo važnije da pojačavamo dobar imidž "Al Jazeere" u ovom dijelu svijeta. Nećemo se zamarati ni statistikama o gledanosti u smislu da imamo pred sobom preciznu cifru koju moramo dosegnuti, ali nam je bitno da nas gledaju ljudi željni informacija i oni koji mogu utjecati na situaciju u regionu. Dakle, naš "target" nije baš svako, prioritet su urbane sredine - zaključuje Fočo.

Primjer drugima

Edhem Fočo smatra da će "Al-Jazeera Balkans" značajno poboljšati "krvnu sliku" ostalih televizijskih stanica na prostoru bivše Jugoslavije.

- Siguran sam da će se mnoge druge televizije u regionu ugledati na "Al Jazeeru" i probati implementirati naše standarde. Ne kažem da bi doslovno trebali imitirati stil "Al Jazeere", ali mislim da mogu dosta naučiti o pristupu informaciji. Smatram da će mnogi na našem primjeru vidjeti kako nema potrebe tražiti skandale i senzacije da bi imali uspješnu i gledanu televiziju - ističe prvi čovjek "Al Jazeere Balkans".
astrid

#364 Re: Al Jazeera Balkan

Post by astrid »

...ista kablovska,slika odlična :thumbup:
Magarece_godine

#365 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Magarece_godine »

Ako sam dobro čuo: Prilog o puštanju u promet mosta Gazela u Beogradu ... Novinarka govori i u jednom momentu kaže nešto kao "preko mosta ide autoput, a traka prema Zagrebu ..." Zanimljivo, lokalni saobraćajni problem se "regionalizira" ... Pozdravljam i po ovome što vidim za sada samo riječi pohvale ...
staza

#366 Re: Al Jazeera Balkan

Post by staza »

Ponosan wrote:
StupskaBitanga wrote:Za početak ovo je odlično
danas je u Avazu Foco,bh biznismen koji je doveo ALJ u Sarajevo rekao da ce godisnje ova televizija imati na raspolaganju 30 miliona KM,i u narednih 5 godina je zagarantovano ulaganje od 150 miliona KM u projekat ALJ! s tim sto kako on rece,ako vlasnici iz Dohe budu zadovoljni kako se stvari budu odvijale,prije svega ako ta televizija bude lider po gledanosti da ce te investicije biti daleko vece... do sada je u ALJ Balkans ulozeno 35 miliona KM! sta to znaci,oni ce uskoro sigurno praviti svoj objekat,vjerovatno u Sarajevu,jer su vec rekli da im je prostor u BBI Centru mal,ali za prve 2-3 godine dovoljan..ja predvidjam da ce oni uskoro praviti svoje sjediste u Sarajevu,nadam se da ce to biti neki moderni toranj,to bi bilo bas extra,kako za imidz kompanije tako i za nas glavni grad!
ALJ je definitivno vrh,nesto nevidjeno na ovim prostorima,jako sam ponosan sto im je glavno sjediste bas u Sarajevu,koje je puno toga proslo u zadnjih 20 godina.. novinari su im jako mladi i ambiciozni i sigurno ce ova televizija za godinu-dvije biti ubjeldjivo najjaca televizija na Balkanu!
:thumbup:
I došlo je konačno vrijeme da Al Jazeera Balkan potuši sve ove televizijice i konačno im pokaže šta je kvalitet.
staza

#367 Re: Al Jazeera Balkan

Post by staza »

Magarece_godine wrote:Ako sam dobro čuo: Prilog o puštanju u promet mosta Gazela u Beogradu ... Novinarka govori i u jednom momentu kaže nešto kao "preko mosta ide autoput, a traka prema Zagrebu ..." Zanimljivo, lokalni saobraćajni problem se "regionalizira" ... Pozdravljam i po ovome što vidim za sada samo riječi pohvale ...
Sve je to dobro rečeno.
Saobraćajni problem dobija regionalni kontekst da bi se mogao što uspješnije riješiti. :D
brazzo19

#368 Re: Al Jazeera Balkan

Post by brazzo19 »

Jel se moze njihov program pratit' preko satelita i ako moze molim za frekvenciju i na kojem satelitu posto mi koji imamo ovaj kanal na analognoj telemacha slika je katastrofa posto je i prije bila dok je bio ntv 99 tako da je totalno losa pa gledao bih malo ako ima na satalitu negdje dok ovi ne neprave bolju sliku za nas sa analognom telemacha .
Bosanac21

#369 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Bosanac21 »

harač wrote:
Isti problem ali na telemachu, samo ja imam i neki piskutav ton :d
Bosanac21

#370 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Bosanac21 »

brazzo19 wrote:Jel se moze njihov program pratit' preko satelita i ako moze molim za frekvenciju i na kojem satelitu posto mi koji imamo ovaj kanal na analognoj telemacha slika je katastrofa posto je i prije bila dok je bio ntv 99 tako da je totalno losa pa gledao bih malo ako ima na satalitu negdje dok ovi ne neprave bolju sliku za nas sa analognom telemacha .
Isti problem imam sa Telemahom, i kako stvari stoje oni ne kontaju ovo rjesavati.. Frekvencija 12676 GHz, Horizontalna polarizacija,Symbol rate 2800, FEC 3/4. Kanal se poslije skeniranja navedene frekvencije identifikuje kao ALJAZEERA-TEST. http://teve.ba/article/5289/al-jazeera-balkans-test
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#371 Re: Al Jazeera Balkan

Post by -LIBERO- »

Odgledah veci dio ovog danasnjeg programa i mogu reci da je ovo sve jako dobro.
Od estetike do novinarsta i kolaznosti emisija. :thumbup:

Neko zamjera sto nema vise detaljinij informacija sa BH politicke scene. Pa ovo je regionalni projekat ,a i svakako ova TV kuca nije bazirana na principima ostalih,usko interesnih,tv kanala koji ce u stopu pratiti politicke interese pojedinaca i grupa.

Ako ste ocekivali da ce biti prilozi o Dodiku koj otvara neki vodovod u okolini Foce,ili Zlatku i Tihicu koji imaju nesto "jako bitno " da izjave...e onda ste ze zeznuli. Politicki EPP i stranacki panfleti su na nekim drugim frekvencijama.

Ovdje se radi o opstem informativnom uvezivanju regiona sa poveznicom i osvrstom na makro aktuelne politicke momente.

Ja sam jako zadovoljan,mada ocekujem da ubuduce,dok se malo sve to uhoda ,bude manje repriza i recimo neki kvalitetni talk show barem od sat ipo ,sa suceljenjima i diskusijma :thumbup:
supervizor

#372 Re: Al Jazeera Balkan

Post by supervizor »

Bosanac21 wrote:
harač wrote:
Isti problem ali na telemachu, samo ja imam i neki piskutav ton :d

:sad: meni je odlicna slika i ton ali me nervira sto sve vijesti ponavljaju iz sata u sat i dosadi gleedati uvijek isto :lol: ja sam vise ocekivao dobrih prica sve mi je ovo ispano i ispricano ,sramota me bilo gledati o malom bosancu koji kuka kako mu Ujednjenje nacije nisu dale stipendiju jer je proglasen 6 milid djete na planeti ,i to nam je neka prica iz bosne ,sramota :lol: :lol:
supervizor

#373 Re: Al Jazeera Balkan

Post by supervizor »

HenryKinasky wrote:Ko su sive eminencije AJB?

i PTICE NA GRANI ZNAJU :lol: hasan cengic ,husein zivalj ,amir bukvic ,tarik djodjic, :D :D
dowydyenya

#374 Re: Al Jazeera Balkan

Post by dowydyenya »

JohnnyS. wrote:zna li neko da li su na ovoj nesretnoj ask na ilidzi pustili AJB?
da samo skeniraj
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#375 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Toto »

cestitke za dobar pocetak
sama cinjenica da je AJB u Sarajevu ce jako mnogo afirmisati Sarajevo, BiH i Balkan ...
Locked