BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Corola

#351 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Corola »

Mogli bi oni prosuti koji bod i protiv sljadoljeljdzija.
A onda Pandzu i Mravca u tandem i rijesen problem. :D
Baudelaire

#352 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

trcicu trceci wrote:znaci da ja napomenem, posto ce mene trema opaliti ovih slijedecih pet dana pa i poslije do francuza, ja cu ovdje od nervoze povremeno pisati postove koji nemaju veze sa vezom...ali posto ja moram izlijeciti tu neku euforiju i tremu, molim da mi oprostite :D :bih: :bih: :bih:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
U toku utakmice je najbolje ne pratiti forum. Ja kad ga ne pratim, manje sam nervozan. Kad pratim, forumski stručnjaci mi dovedu u pitanje moje ionako krhko znanje pa se bojim Bjelorusije iako vodimo 2-0 itd. A definitivno neću nikad više post napisati u toku utakmice, ljepše je doći kao general poslije bitke i napisati, gledajte levati šta ste pisali i kome ste psovali, nego se i sam izofirati kao sto puta dosad :D
Frankyee

#353 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Frankyee »

Dajte ljudi malo taktike, da forumasi predvide najbolju postavu, mozda i Pape cita :-D

Pored nekoliko povreda pijetlovi su i dalje favoriti , ali ako ne bude Benzeme i Riberija, .. ipak je za nas bolje. Pitanje je dakle da li duel Benzema - Mravac je mnogo drugaciji nego Gomes - Mravac ?

Dajte ljudi taktike malo:

Sta bi Ciro izveo protiv Francuza?
slusaj vamo

#354 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

U vrhu napada puno izbora nemamo, Dzeko sam, mada mu neko treba pruzati podrsku kao poluspic jer on sam jos uvijek ne zna/moze. Tu bih stavio Misketa, svakako mu se previse ne trci. Iza je vec manje-vise standardna garnitura pojacana, za nadati se, Papcem. Asmir na golu.

Sta je sa Salihovicem, ima li kakvih novih (pozitivnih) informacija? Bez njega ce biti puno teze...
Eborg

#355 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Eborg »

Povrijedio se i Sagna tako da su Francuzi oslabljeni na desnom beku, pozvan je Debuchy iz Lillea.

Čuo sam da je Benzema povrijeđen, šta je sa Riberyem?
Corola

#356 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Corola »

Frankyee wrote:Dajte ljudi malo taktike, da forumasi predvide najbolju postavu, mozda i Pape cita :-D

Pored nekoliko povreda pijetlovi su i dalje favoriti , ali ako ne bude Benzeme i Riberija, .. ipak je za nas bolje. Pitanje je dakle da li duel Benzema - Mravac je mnogo drugaciji nego Gomes - Mravac ?

Dajte ljudi taktike malo:

Isto ono sto je izvodio igrajuci sa Rijekom ili sa Spanijom 3-5-2 i u dobrom i u zlu. :-) :-)
Bilal ima zategnuce misica,znaci bude li se zahebavao moglo bi i puci.
Last edited by Corola on 03/10/2011 02:33, edited 2 times in total.
slusaj vamo

#357 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Ribery simulira, zna i on sta je ummet. :D
quasar

#358 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Frankyee wrote:
Šou, sine, šou...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#359 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by JoseMujica »

quasar wrote:
Frankyee wrote:
Šou, sine, šou...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol: oplakah

Francuzi imaju jake igrače ali kao tim su u žešćoj krizi tako da sa njima more biti svašta :? Mislim da treba pogledati 7. Francuska-Albanija da se vidi u kakvom su stanju, a znajte da će, ako bude stani pani, Francuze vazda pogurati sudije
Tomahawk11
Globalni moderator

#360 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Tomahawk11 »

Benzema out...bar bi tako trebalo biti.
just principe

#361 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by just principe »

Name Club

Goalkeepers:
Hugo Lloris Lyon
Steve Mandanda Marseille
Cedric Carrasso Bordeaux

Defenders:

Eric Abidal Barcelona
Patrice Evra Manchester United
Younes Kaboul Tottenham
Adil Rami Valencia
Anthony Reveillere Lyon
Bacary Sagna Arsenal
Laurent Koscielny Arsenal

Midfielders:

Alou Diarra Marseille
Yohan Cabaye Newcastle
Yann M'Vila Rennes
Blaise Matuidi Paris Saint-Germain
Samir Nasri Manchester City
Mathieu Valbuena Marseille
Florent Malouda Chelsea
Marvin Martin Sochaux

Attackers:

Franck Ribery Bayern Munich
Karim Benzema Real Madrid
Kevin Gameiro Paris Saint-Germain
Bafetimbi Gomis Lyon
Loic Remy Marseille
Jeremy Menez Paris Saint-Germain

sa spiska najvjerovatnije otpadaju Abidal, Benzema i definitivno Sagna..Ne znam zasto na spisku nema Clichy-a, Gourcuffa, Mexesa, Hoarau, Lassane Diara..
Ovi nasi mediji nista ne objasnjavaju niti objavljuju, moras po francuskim kopati da bi dosao do odgovora...ZIVA KATASTRoFA..Nisu cak ni spisak francuza objavili od prije 4-5 dana :x bagra ziva...Sve cekaju totalsport da im objavi :roll:

Umjesto Sagne najvjerovatnije ce biti pozvan Mathieu Debuchy
ultima_palabra

#362 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ultima_palabra »

Stoperske pozicije su im upitne... Rami je odličan igrač, ali Kaboul i Koscielny su skloni velikim kiksevima. Reveillere na desnom beku je solidan i defanzivno orijentisan, za Evru svi znamo.

U vezi imaju premalo kreacije, jedino ako Nasri počne sa centralne pozicije ali njega Blanc nešto ne gotivi... po krilima su beton, čak i kad ne igra Bilal tu su Valbuena, Malouda i Nasri. U napadu je ovaj Gameiro vrlo dobar, ali ne znam koliko je igrao za repku... Gomis je klocko 8-)

Uglavnom, kockice nam se slažu... nekreativan vezni red i nesigurna odbrana (eno i Lloris sinoć primi gol na prvu stativu) su tačno ono što nam treba. Ako uspijemo zaustaviti njihova krila, imamo solidne šanse.
Eborg

#363 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Eborg »

Znači Mujdža i Papac moraju biti na visini zadatka. Papac će padati na brzini a Mujdža ostajati previše naprijed, tu smo tanki.
Riddle

#364 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Riddle »

Joj kad bi jos Benzema i Ribery odsustvovali... :D Svaka cast ostalima na toj listi napadaca, ali brate razlika je tako ocita. Mnogo bih mirniji bio. Istina je da bi se rezerve mozda vise trudile, ali ja ipak vise volim kad nema onih glavnih faca.
vernes81

#365 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by vernes81 »

Eborg wrote:Znači Mujdža i Papac moraju biti na visini zadatka. Papac će padati na brzini a Mujdža ostajati previše naprijed, tu smo tanki.
Papac moze na iskustvo to odigrati, a Mujdza pozrtvovanoscu pa tako da ti to i ne pije vode bas :mrgreen: :bih:
vernes81

#366 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by vernes81 »

Sreca je velika ako se Benzeme rijesimo fakat je coek zvijer (bar po meni) i Bilala naravno jer su to oni igraci koji ce stvoriti jednim dobrim potezom tremu i haos u nasoj odbrani i onda obicno bude ... :mrgreen:
Eborg

#367 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Eborg »

@vernes81: Nadajmo se. :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#368 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by JoseMujica »

Alou Diarra Marseille
Yohan Cabaye Newcastle
Yann M'Vila Rennes
ovaj defanzivni vezni red nas je ubio prošli put...ostatak ekipe im je statirao....mislim da niti jednog duela na sredini terena nismo dobili :( ...mogli su komotno igrati i bez odbrane :(
žuti

#369 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by žuti »

Diarra nas je unistio prosli put. A Benzema je zvijer on je pola ekipe (i čitav napad). :D
ultima_palabra

#370 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:
Alou Diarra Marseille
Yohan Cabaye Newcastle
Yann M'Vila Rennes
ovaj defanzivni vezni red nas je ubio prošli put...ostatak ekipe im je statirao....mislim da niti jednog duela na sredini terena nismo dobili :( ...mogli su komotno igrati i bez odbrane :(
Pa kad smo krenuli sa pet ofanzivnih igrača :-) To se ni Španija ne bi usudila protiv Francuske... vrlo naivno od Papeta, ali on je čovjek koji uči na greškama, tako da ćemo vidjeti.
necu

#371 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by necu »

Svaka druga reprezentacija bi znala iskoristiti ovu malo slabiju postavu Francuske.Kako sam ja vidio fali im par kvalitetnih igrača protiv nas.Al' Bošnje će izgubiti.Uništiće nas neki amateri iz druge lige francuske,igrači iz drugog' plana :-)
ultrarajvoSA

#372 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ultrarajvoSA »

necu wrote:Svaka druga reprezentacija bi znala iskoristiti ovu malo slabiju postavu Francuske.Kako sam ja vidio fali im par kvalitetnih igrača protiv nas.Al' Bošnje će izgubiti.Uništiće nas neki amateri iz druge lige francuske,igrači iz drugog' plana :-)

Ova "nova" ekipa Francuske nije nimalo losa.
Mislim da im nece biti veliki problem (ne)igranje Sagne i Benzeme.

Igraci koje Blanc navise koristi :

Lloris ili Mandanda na golu (oba SUPER kvalitetna golmana).

Evra i Abidal bekovi ( Oba iskusni i dosta sigurni igraci)

Rami i Kaboul odbrana ( Kaboul je mozda slaba tacka ali ovaj Rami je odlican stoper).

Imaju po krilima Riberija i Maloudu koji mogu da budu veliki problem. ( Oba igraca super brzi )

Sredinu ce vjerovatno ciniti M vila,Martin i Nasri
(M vila bio na meti velikih engleskih klubova i to dovoljno govori o njegovom kvalitetu. )
(Martin eksplodirao ove sezone, ima samo 5 nastupa za A selekciju)
(Nasri zvijer)

Napad Remy ili Gamiero
(Remy ce vjerovatno poceti utakmicu, strasno je brz i ima dobar sut.)
(Gamiero presao u PSG i opravdao je ocekivanja, ima solidnu minutazu ali je Remy dosta bolji)
Na klup imaju jos Meneza i Gomisa
Infaze Studio

#373 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Infaze Studio »

quasar wrote:Kao da je problem Francuskoj naci po dvije kvalitetne zamjene za svaku poziciju. Kad bi izasli sa B selekcijom protiv nas, mi ih opet ne bi pobijedili u Parizu.
Jednostavno, ljudi imaju siri izbor, veca su imena, i imace protekciju svaku, a nece biti protiv pravila kao sto smo i mi imali protekciju u oba sa Bjelorusijom.
Nikakvu protekciju nismo imali protiv Bjelorusije. Izgleda da smo toliko navikli da nas stete, da i kada nam sviraju postojece penale, zute i druge zute, mi mislimo da su na nasoj strani.
Tomahawk11
Globalni moderator

#374 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Tomahawk11 »

Kakva god da je, Francuska je favorit protiv nas. Nismo mi Brazil pa da se zanosimo. Ako ih shvatimo kao favorite (tj. ozbiljno), onda imamo i sanse da ih dobijemo. Naravno da su prednosti ako ne igra Benzema, Sagna, Ribery...ali Blanc ce sigurno naci kvalitetne zamjene.
quasar

#375 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Infaze Studio wrote:
quasar wrote:Kao da je problem Francuskoj naci po dvije kvalitetne zamjene za svaku poziciju. Kad bi izasli sa B selekcijom protiv nas, mi ih opet ne bi pobijedili u Parizu.
Jednostavno, ljudi imaju siri izbor, veca su imena, i imace protekciju svaku, a nece biti protiv pravila kao sto smo i mi imali protekciju u oba sa Bjelorusijom.
Nikakvu protekciju nismo imali protiv Bjelorusije. Izgleda da smo toliko navikli da nas stete, da i kada nam sviraju postojece penale, zute i druge zute, mi mislimo da su na nasoj strani.
Mislim da se vecina ne bi slozila. Minsk i nekako, penal jeste bio, ali su crveni kartoni u Zenici ipak malo isforsirani. U oba susreta je taman toliko svirano za nas da nema grube kradje, niti se iko moze i na sta zaliti. Svirano je sve sto se moglo regularno svirati za nas. Gledas fudbal i znas da rijetko kad sudija svira bas sve. Dakle dobili smo taj rejting pozeljne reprezentacije.

E, pa sad u Parizu ce biti isto. Samo za francuze. Nece biti ni jede grube kradje kao protiv Irske, ali mi necemo pobjediti.
Kad npr Nasri padne u sesnaestercu u 93. minuti jer ga je Papac ruzno pogledao, sudija ce da svira penal kod rezultata 0:1. Ako mislis da nece, onda si naivan.
Locked