ti, prijatelju, imaš problem. ne glumim ja njenog advokata, nego pokušavam proniknuti u tvoje bolesno rezonovanje: ako ne voliš Sarajevo - četnik si.GOLFER wrote: Pa ne voljenje Sarajeva na ovim prostorima i kod nasih naroda je uglavnom povezano sa istim onim razlozima kojim su se vodili agresori sa brda... Tako je da je jako tesko naci osobu koja ne voli Sarajevo a da ne pljuje po njemu... Ali sve ovo nema nikakve veze sa forumasicom kojoj ti glumis advokata...
Ali zasto ne ukazati na SUPLJU pricu ''objektivnih'' koji su za 10 minuta vidjeli sve sta ima![]()
![]()
(al i opet to nje sve stvar njenog licnog ukusa i dozivljaja)... Ali ono sto je smijesno, je to da se sva ta dobronamjernost (u kojoj svakako vec ima mnogo supljina) opravdava LAZIMA da ovdje neko prica da je sve SAVRSENO, a nijedan forumas nije napisao da je sve SAVRSENO, nego bas suprotno, ali nisu valjda bili OBJEKTIVNI pa su napricali i lijepih stvari o Sa...
Ako je objektivan neko ko kaze da se u Sarajevu sve sto vrijedi obidje za 10 minuta, onda OK, necu se vise javljati...
Opsada turista
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#351 Re: Opsada turista
- zateznistub
#352 Re: Opsada turista
Najbolje kobasice univerzumastrong69 wrote:Potpuno si u pravu. IzvinjaJem sezateznistub wrote:
Baksuze, đe ćeš Aeroplan izostavit! Najbolja klopa.Kad smo vec kod klope moram dodati i slasticarne. Meni licno jos iz djetinjstva nekako najdrazi Egipat...
A ni restoran sarajevske pivare (HS) nije za odbaciti, posebno zbog odlicnog ambijenta koji je kazu originalna i vjerna kopija jednog puba u Southamptonu u Engleskoj (ako me lagao direktor pivare lazem i ja vas). Pub u sred starog grada a jos do njega predivna zgrada franjevacke teologije.
A egipat je prica za sebe, nenadjebivo indjaneri najbolji
-
GOLFER
#353 Re: Opsada turista
Ocito da ti imas problema, jer meni ko ne voli sarajevo nije cetnik...Druga je stvar ako ti ne mozes razumjeti da ''kritike'' koje se pisu po portalima, forumima na racun Sarajeva uglavnom dolaze od cetnika i ostalih fasista, al ja znam da ti to razumijes, nego eto volis malo da ''pemtujes meni''...Chmoljo wrote:ti, prijatelju, imaš problem. ne glumim ja njenog advokata, nego pokušavam proniknuti u tvoje bolesno rezonovanje: ako ne voliš Sarajevo - četnik si.GOLFER wrote: Pa ne voljenje Sarajeva na ovim prostorima i kod nasih naroda je uglavnom povezano sa istim onim razlozima kojim su se vodili agresori sa brda... Tako je da je jako tesko naci osobu koja ne voli Sarajevo a da ne pljuje po njemu... Ali sve ovo nema nikakve veze sa forumasicom kojoj ti glumis advokata...
Ali zasto ne ukazati na SUPLJU pricu ''objektivnih'' koji su za 10 minuta vidjeli sve sta ima![]()
![]()
(al i opet to nje sve stvar njenog licnog ukusa i dozivljaja)... Ali ono sto je smijesno, je to da se sva ta dobronamjernost (u kojoj svakako vec ima mnogo supljina) opravdava LAZIMA da ovdje neko prica da je sve SAVRSENO, a nijedan forumas nije napisao da je sve SAVRSENO, nego bas suprotno, ali nisu valjda bili OBJEKTIVNI pa su napricali i lijepih stvari o Sa...
Ako je objektivan neko ko kaze da se u Sarajevu sve sto vrijedi obidje za 10 minuta, onda OK, necu se vise javljati...
Zato drug ne sikiraj se nije meni svako ko ne voli sarajevo cetnik, lahko je cetnika prepoznat...
- Chmoljo
#354 Re: Opsada turista
GOLFER wrote:
Ocito da ti imas problema, jer meni ko ne voli sarajevo nije cetnik...Druga je stvar ako ti ne mozes razumjeti da ''kritike'' koje se pisu po portalima, forumima na racun Sarajeva uglavnom dolaze od cetnika i ostalih fasista, al ja znam da ti to razumijes, nego eto volis malo da ''pemtujes meni''...
Zato drug ne sikiraj se nije meni svako ko ne voli sarajevo cetnik, lahko je cetnika prepoznat...
ako nije tako, ne znam onda otkud potežeš ovu priču.Pa ne voljenje Sarajeva na ovim prostorima i kod nasih naroda je uglavnom povezano sa istim onim razlozima kojim su se vodili agresori sa brda... Tako je da je jako tesko naci osobu koja ne voli Sarajevo a da ne pljuje po njemu... Ali sve ovo nema nikakve veze sa forumasicom kojoj ti glumis advokata...
ili ono, četnik je, ali nije puno?
- strong69
#355 Re: Opsada turista
Ja imam nekoliko konkretnih prijedloga sto se tice Sarajeva i turizma u Sarajevu.
Prvo, otvoriti turist info kancelarije ili postaviti touch screen panele na aerodromu, bus stanici (nju tek treba hitno rekonstruisati), zeljeznickoj stanici, na tram stanicama i drugim mjestima u gradu.
Tu dati turistima informaciju gdje dolaze, sta je i koliko je da prostite Sarajevo i neke osnovne informacije.
Drugo, zadrzavati turiste sto duze u gradu i dati im mogucnost da biraju sta zele vidjeti pa npr:
- Historija grada, tradicija i arhitektura
- Narodi i religije u Sa i njihova obiljezja
- Kultura i umjetnost u Sa
- Zabava (kafane, diskoteke itd)
- Priroda i setalista (Vilsonovo, Bentbasa, Aleja na Vrelu Bosne i OLIMPIJSKE planine naravno)
- Sportske aktivnosti (turisticka zajednica trebala bi da se uveze sa klubovima brdskog biciklizma, paraglajding klubovima, kuglana, bazeni).
Sve ovo MORAJU raditi certificirani turisticki vodici koji ce dati info gostima gdje mogu spavati i po kojim cijenama...
Eto, nista novo nisam rekao. Volio bih kao gradanin vidjeti ovo jednoga dana na ulicama Sarajeva...
Prvo, otvoriti turist info kancelarije ili postaviti touch screen panele na aerodromu, bus stanici (nju tek treba hitno rekonstruisati), zeljeznickoj stanici, na tram stanicama i drugim mjestima u gradu.
Tu dati turistima informaciju gdje dolaze, sta je i koliko je da prostite Sarajevo i neke osnovne informacije.
Drugo, zadrzavati turiste sto duze u gradu i dati im mogucnost da biraju sta zele vidjeti pa npr:
- Priroda i setalista (Vilsonovo, Bentbasa, Aleja na Vrelu Bosne i OLIMPIJSKE planine naravno)
- Sportske aktivnosti (turisticka zajednica trebala bi da se uveze sa klubovima brdskog biciklizma, paraglajding klubovima, kuglana, bazeni).
Sve ovo MORAJU raditi certificirani turisticki vodici koji ce dati info gostima gdje mogu spavati i po kojim cijenama...
Eto, nista novo nisam rekao. Volio bih kao gradanin vidjeti ovo jednoga dana na ulicama Sarajeva...
- BiH-x
#356 Re: Opsada turista
strong69 wrote:Ja imam nekoliko konkretnih prijedloga sto se tice Sarajeva i turizma u Sarajevu.
- zateznistub
#357 Re: Opsada turista
Sve tacno od A do Z, samo ti touch screen nebi izdrz'o ni dva sata a vec bi bio out of order (ako bi ga ikako bilo na mjestu).strong69 wrote:Ja imam nekoliko konkretnih prijedloga sto se tice Sarajeva i turizma u Sarajevu.
-
GOLFER
#358 Re: Opsada turista
A ti si trazio post nekoga ko NE VOLI Sarajevo a da ne pljucka i ne uvija u lazi...Chmoljo wrote:GOLFER wrote:
Ocito da ti imas problema, jer meni ko ne voli sarajevo nije cetnik...Druga je stvar ako ti ne mozes razumjeti da ''kritike'' koje se pisu po portalima, forumima na racun Sarajeva uglavnom dolaze od cetnika i ostalih fasista, al ja znam da ti to razumijes, nego eto volis malo da ''pemtujes meni''...
Zato drug ne sikiraj se nije meni svako ko ne voli sarajevo cetnik, lahko je cetnika prepoznat...ako nije tako, ne znam onda otkud potežeš ovu priču.Pa ne voljenje Sarajeva na ovim prostorima i kod nasih naroda je uglavnom povezano sa istim onim razlozima kojim su se vodili agresori sa brda... Tako je da je jako tesko naci osobu koja ne voli Sarajevo a da ne pljuje po njemu... Ali sve ovo nema nikakve veze sa forumasicom kojoj ti glumis advokata...
ili ono, četnik je, ali nije puno?
Ja sam ti rekao sta mislim, a to je da oni koji po internetu pisu postove kako ne vole Sarajevo, vecinom (velikom vecinom) nastavljaju sa fasistickim stavovima i sovinistickim pricama tipicnim onim agresorskim...
Procitaj samo komentare na bilo koji clanak na bilo kojem portalu koji afirmiraju Sarajevo... Svi oni koji ne vole grad u 99% slucajeva ga i pljuju, a ti sto ga pljuju rade to iz istih razloga iz kojih su agresori rusili grad... Jel ti mislis da nije tako?
Zato bi bilo tesko prihvatiti da neko jednostavno NE VOLI neki grad (u ovom slucaju Sarajevo), meni nije tesko.
Ispadose svi moji dragi Zenicani ( koji mi u facu rekose da mrze Sarajevo) cetnici...
- strong69
#359 Re: Opsada turista
Sarajevo
Izet Sarajlic
Sad nek spavaju svi nasi i besmrtni.
Pod mostom, kraj "Druge Zenske" nabujala Miljacka tece.
Sutra je nedelja. Uzmite prvi tramvaj za Ilidzu.
Naravno pod predpostavkom da ne pada kisa.
Dosadna duga sarajevska kisa.
Kako li je bilo Cabrinovicu bez nje u tamnici!
Mi je preklinjemo, psujemo, a ipak dok pada
zakazujemo ljubavne sastanke kao da smo u najmajskijem maju.
Mi je proklinjemo, psujemo, svjesni da od nje nikad
Miljacka nece postati ni Gvadalkivir ni Sena.
Pa sta? Zbog toga zar manje ce te voljeti
i muciti manje kroz stradanja?
Zbog toga zar manja bice moja glad
za tobom i manje moje gorko pravo
da ne spavam kad svijetu prete kuga ili rat
i kad jedine rijeci postaju "ne zaboravi" i "zbogom"?
Uostalom, mozda ovo i nije grad u kome cu umrijeti,
ali u svakom slucaju on je zasluzio jednog neuporedivo vedrijeg
mene,
ovaj grad u kome mozda i nisam bio najsrecniji,
ali u kome je sve moje i u kome uvijek mogu
naci barem nekog od vas koje volim
i reci vam da sam tuzan do ocajanja.
U Moskvi to bih isto mogao, ali Jesenjin je mrtav
a Jevtusenko siguno negde u Gruziji.
U Parizu kako da zovem hitnu pomoc
kad se ona nije odazvala ni na pozive Vijona?
Ovde zovnem li i tople svoje sugradjanke,
i one cak znace sta je to sto me boli.
Jer ovo je grad u kome mozda i nisam bio najsrecniji,
ali u kome i kisa kad pada nije prosto kisa.

Izet Sarajlic
mene,
-
GOLFER
#360 Re: Opsada turista
strong69 wrote:Sarajevo
Izet Sarajlic
mene,
![]()
![]()
Inace mnogi opjevase Sarajevo kao ni jedan drugi grad u regionu... Cuo sam i od stranih muzicara (osim U2) nekoliko pjesama o Sarajevu, nije ni to mala stvar za ovako mal grad
- amrica
#361 Re: Opsada turista
polemika je
danasnji turist je facebook turist. Ako ne stavi na fb slike gdje je bio, kao da i nije bio nigdje... A to na slikama mora biti prepoznatljivo, a ne da se cita objasnjenje ispod gdje je to i sta je.
Malo off, poslije bombe u Oslu masa turista je navalila na taj dio grada gdje pukla bomba i oko Gradske skupstine, gdje su se skupljali Norvezani i ostavljali cvijece danima poslije napada. To je sad udarni turisticki cilj. Slikaju se, prave krugove drzeci se za ruke...
Postoji u ljudima ta neka morbidna crta znatizelje da se vidi mjesto nekog uzasa. I jos morbidnija potreba da se to prisustvo obznani znanim i neznanim.
Sarajevo ima svojih uzasa dovoljno, i previse, ali nijedno mjesto nije adekvatno obiljezeno. U Ferhadiji mala spomen ploca, na Markalama pijaca k'o pijaca... sarajevske ruze nestale iz asfalta...
Turizam je biznis, kao i svaki drugi, koji zahtjeva vise psihologije u marketingu nego prodaja auta ili kompjutera. Treba napraviti analizu-anketiranje turista, godine, status, razlog zasto su dosli, koliko su dana bili, pluseve i minuse ... pa naci udarne tacke. I uraditi nesto po tom pitanju. Postoji TZ na nivou grada, Pipi zna, i oni imaju sredstva. A za sta se ta sredstva trose,
Za poboljsanje tursticke usluge sigurno ne.
Ovako ispade Turcci napravili Carsiju, Austrougari centar, Gavrilo uradio to sto je uradio, bivsa YU donijela olimpijadu, pa rat
nekad prije cevapi i pita postali zastitni znak grad..
i danasnji stanovnici misle da nista vise ne trebaju uraditi
aa turisti ce nagrtati u talasima.
danasnji turist je facebook turist. Ako ne stavi na fb slike gdje je bio, kao da i nije bio nigdje... A to na slikama mora biti prepoznatljivo, a ne da se cita objasnjenje ispod gdje je to i sta je.
Malo off, poslije bombe u Oslu masa turista je navalila na taj dio grada gdje pukla bomba i oko Gradske skupstine, gdje su se skupljali Norvezani i ostavljali cvijece danima poslije napada. To je sad udarni turisticki cilj. Slikaju se, prave krugove drzeci se za ruke...
Postoji u ljudima ta neka morbidna crta znatizelje da se vidi mjesto nekog uzasa. I jos morbidnija potreba da se to prisustvo obznani znanim i neznanim.
Sarajevo ima svojih uzasa dovoljno, i previse, ali nijedno mjesto nije adekvatno obiljezeno. U Ferhadiji mala spomen ploca, na Markalama pijaca k'o pijaca... sarajevske ruze nestale iz asfalta...
Turizam je biznis, kao i svaki drugi, koji zahtjeva vise psihologije u marketingu nego prodaja auta ili kompjutera. Treba napraviti analizu-anketiranje turista, godine, status, razlog zasto su dosli, koliko su dana bili, pluseve i minuse ... pa naci udarne tacke. I uraditi nesto po tom pitanju. Postoji TZ na nivou grada, Pipi zna, i oni imaju sredstva. A za sta se ta sredstva trose,
Ovako ispade Turcci napravili Carsiju, Austrougari centar, Gavrilo uradio to sto je uradio, bivsa YU donijela olimpijadu, pa rat
i danasnji stanovnici misle da nista vise ne trebaju uraditi
- Chmoljo
#362 Re: Opsada turista
ne čitam komentare na protalima, niti ih ikad uzimam zaozbiljnoGOLFER wrote: A ti si trazio post nekoga ko NE VOLI Sarajevo a da ne pljucka i ne uvija u lazi...
Ja sam ti rekao sta mislim, a to je da oni koji po internetu pisu postove kako ne vole Sarajevo, vecinom (velikom vecinom) nastavljaju sa fasistickim stavovima i sovinistickim pricama tipicnim onim agresorskim...
Procitaj samo komentare na bilo koji clanak na bilo kojem portalu koji afirmiraju Sarajevo... Svi oni koji ne vole grad u 99% slucajeva ga i pljuju, a ti sto ga pljuju rade to iz istih razloga iz kojih su agresori rusili grad... Jel ti mislis da nije tako?
Zato bi bilo tesko prihvatiti da neko jednostavno NE VOLI neki grad (u ovom slucaju Sarajevo), meni nije tesko.
Ispadose svi moji dragi Zenicani ( koji mi u facu rekose da mrze Sarajevo) cetnici...pa ne ide to tako
ovo nije portal nego forum. ovo nije krstarica nego sarajevo-x, tako da... opet pitam, otkud priča o četnicima?
da sam ja sad napiso: ne sviđa mi se to, to i to. ne sviđa mi se što je malo, ne sviđa mi se što je skučeno... ja bih im'o istu priču ko oni s brda, jel' de? dobro možda ne ja... ali eto, ako bi se još dvoje, troje složili sa mnom onda bi sigurno neko od nas imao skrivene motive
- Chmoljo
#363 Re: Opsada turista
neprestano se u ovoj raspravi poturao onaj članak o unikatnosti Sarajeva. a u objašnjenju zašto je Sarajevo unikatno, stajala je i 4-godišnja opsada. pa eto... ko hoće shvatiće, ko neće...amrica wrote:polemika je![]()
![]()
Turizam je biznis, kao i svaki drugi, koji zahtjeva vise psihologije u marketingu nego prodaja auta ili kompjutera. Treba napraviti analizu-anketiranje turista, godine, status, razlog zasto su dosli, koliko su dana bili, pluseve i minuse ... pa naci udarne tacke. I uraditi nesto po tom pitanju. Postoji TZ na nivou grada, Pipi zna, i oni imaju sredstva. A za sta se ta sredstva trose,![]()
Za poboljsanje tursticke usluge sigurno ne.
Ovako ispade Turcci napravili Carsiju, Austrougari centar, Gavrilo uradio to sto je uradio, bivsa YU donijela olimpijadu, pa rat![]()
i danasnji stanovnici misle da nista vise ne trebaju uraditiaa turisti ce nagrtati u talasima.
- HAVANA
#364 Re: Opsada turista
Što ste ba nervozni
Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da mi ispriča vic. Ima Kožo taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.
Elem, došao američki turist u Sarajevo, prošetao gradom, pa naišao na pijacu. Zanimljivo to njemu, kako se voće i povrće prodaje bez nutricionističke deklaracije, a svaki krumpir drugačiji, pa obilazi tržnicu i čudi se. Došao tako do Mujinog štanda, gleda naslagano voće i sve se smijulji i snebiva, pa najzad uperio prst u hrpicu jagoda.
"Whats this?", upitao on znatiželjno. "Jagode", odgovorio Mujo, "strouberiz." "Strawberries?!?", iznenadio se Amer, pa se široko nasmijao, "in the United States strawberries are much, much bigger!" Gleda Amerikanac dalje, pa pita: "And this?" "Jabuke, eplz", odgovorio mu Mujo. "Ha ha ha", nasmijao se Amer, "in the United Stated apples are much, much bigger!" Muji sad već opasno skače živac, ali Amerikanac se ne gasi, već pokazuje na lubenice: "And whats this?" A Mujo gleda u lubenice, pa u Amera: "Ribizl, pičkatimaterna!"
Boris Dežulović
Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da mi ispriča vic. Ima Kožo taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.
Elem, došao američki turist u Sarajevo, prošetao gradom, pa naišao na pijacu. Zanimljivo to njemu, kako se voće i povrće prodaje bez nutricionističke deklaracije, a svaki krumpir drugačiji, pa obilazi tržnicu i čudi se. Došao tako do Mujinog štanda, gleda naslagano voće i sve se smijulji i snebiva, pa najzad uperio prst u hrpicu jagoda.
"Whats this?", upitao on znatiželjno. "Jagode", odgovorio Mujo, "strouberiz." "Strawberries?!?", iznenadio se Amer, pa se široko nasmijao, "in the United States strawberries are much, much bigger!" Gleda Amerikanac dalje, pa pita: "And this?" "Jabuke, eplz", odgovorio mu Mujo. "Ha ha ha", nasmijao se Amer, "in the United Stated apples are much, much bigger!" Muji sad već opasno skače živac, ali Amerikanac se ne gasi, već pokazuje na lubenice: "And whats this?" A Mujo gleda u lubenice, pa u Amera: "Ribizl, pičkatimaterna!"
Boris Dežulović
-
pemanapemani
#365 Re: Opsada turista
Ako neko progovori o problemima u gradu, odmah je bolesnik i zlonamjerni gad. Priča se o nekim ogromnim financijskim sredstvima koja su potrebna da bi se nešto promijenilo. Zar je baš toliko novaca potrebno da se osigura pet policajaca koji će 24 sata patrolirati Vilsonovim šetalištem i spriječiti trganje klupa i kanti za otpad? Da li je potrebna enormna cifra da se Eko policajcima daju ovlasti da za svaki bačeni čik cigarete naplaćuju 50KM? Pušim dvije kutije dnevno i nikad mi nije palo na pamet da zafrljacim ispušenu cigaretu na ulicu.
Koliko treba sredstava da se jednom sedmično, recimo, na nekom parkingu napravi bazar, a da se tim potezom sklone štandovi iz Ferhadije? Koliko novaca treba da se unajmi stolar koji će dovesti u red kućice i klupe na Vrelu Bosne, te dva policajca koja će svakodnevno boraviti pod Igmanom?
Jedna sadnica cvijeća je oko 0,50KM, a stabla oko 3 KM (na veliko je sigurno jeftinije). Zar nema volje da se u gradu koji je siromašan zelenilom, na malo slobodnog prostora, zasadi biljka i tako isti znatno uljepša.
Jedan sat korištenja bagera je oko 100KM, pa daj neka sruši ono ruglo od Doma penzionera na ulazu u grad, kad ga već ne žele obnoviti.
Ima još puno toga, pored navedenog, što bi se moglo uraditi adekvatnim zakonskim regulativama (opali po džepu zagađivače) i sa minimalnim financijskim izdatcima. Za dva mjeseca bi Sarajevo moglo postati grad ugodnog življenja, eko oaza okružena planinama, istinska metropola i primjer drugim gradovima. Tada bi mirne duše mogli začepiti labrnju zlonamjernim pojedincima. Ovako, ljude koji upute konstruktivnu kritiku istog trenutka razapinjemo i etiketiramo kao mrzitelje Sarajeva.
Za kraj, spreman sam volontirati koliko treba, ako se pokrene inicijativa da od glavnog grada svih građana BiH pokušamo zaista napraviti grad na koji ćemo svi biti ponosni i kojem će se diviti turisti.
Koliko treba sredstava da se jednom sedmično, recimo, na nekom parkingu napravi bazar, a da se tim potezom sklone štandovi iz Ferhadije? Koliko novaca treba da se unajmi stolar koji će dovesti u red kućice i klupe na Vrelu Bosne, te dva policajca koja će svakodnevno boraviti pod Igmanom?
Jedna sadnica cvijeća je oko 0,50KM, a stabla oko 3 KM (na veliko je sigurno jeftinije). Zar nema volje da se u gradu koji je siromašan zelenilom, na malo slobodnog prostora, zasadi biljka i tako isti znatno uljepša.
Jedan sat korištenja bagera je oko 100KM, pa daj neka sruši ono ruglo od Doma penzionera na ulazu u grad, kad ga već ne žele obnoviti.
Ima još puno toga, pored navedenog, što bi se moglo uraditi adekvatnim zakonskim regulativama (opali po džepu zagađivače) i sa minimalnim financijskim izdatcima. Za dva mjeseca bi Sarajevo moglo postati grad ugodnog življenja, eko oaza okružena planinama, istinska metropola i primjer drugim gradovima. Tada bi mirne duše mogli začepiti labrnju zlonamjernim pojedincima. Ovako, ljude koji upute konstruktivnu kritiku istog trenutka razapinjemo i etiketiramo kao mrzitelje Sarajeva.
Za kraj, spreman sam volontirati koliko treba, ako se pokrene inicijativa da od glavnog grada svih građana BiH pokušamo zaista napraviti grad na koji ćemo svi biti ponosni i kojem će se diviti turisti.
- strong69
#366 Re: Opsada turista
Sta se ima shvatiti tu? Sarajevo je unikatno po Bascarsiji, po Marijin Dvoru, po sefardskim Jevrejima, po Gavrilu Principu, po Olimpijadi, po najduzoj opsadi u istoriji modernog ratovanja ali NIJE SAMO PO TOME.Chmoljo wrote: neprestano se u ovoj raspravi poturao onaj članak o unikatnosti Sarajeva. a u objašnjenju zašto je Sarajevo unikatno, stajala je i 4-godišnja opsada. pa eto... ko hoće shvatiće, ko neće...
Je li hocete da kazete da ljudi dolaze ovamo samo zbog toga sto je Sarajevo bilo pod opsadom duge 3,5 godine? I da jeste trebamo biti ponosni na to sto smo se odbranili goloruki i sto svima mozemo pokazati i pravoslavne i katolicke bogomolje nedirnute!
Po vama i vasoj teoriji Srebrenica bi trebala biti turisticka top destinacija, New York bi trebao biti poznat po 11. septembru jer prije toga niko nije cuo za njega, u London ce turisti sada navaliti da vide gdje su to huligani razvaljivali grad. Paris neka zahvali arapskim doseljenicima i neredima u kojima su ucestvovali sto je svjetska destinacija broj 1... I cudim se sto turisti ne idu toliko u Beograd jer su bili bombardovani od strane NATO-a...
- zateznistub
#367 Re: Opsada turista
Upravo gledam na zone reality kako iz kombija tajo snimaju ko sta baca na ulici onda ga javno preko razglasa prozovu,pridje mu drot i priprijeti da ce mu ako ne skloni cik koji je bacio naplatiti kaznu od 75 funti, ekad to kod nas bude mozemo se nadati necemu.pemanapemani wrote:Ako neko progovori o problemima u gradu, odmah je bolesnik i zlonamjerni gad. Priča se o nekim ogromnim financijskim sredstvima koja su potrebna da bi se nešto promijenilo. Zar je baš toliko novaca potrebno da se osigura pet policajaca koji će 24 sata patrolirati Vilsonovim šetalištem i spriječiti trganje klupa i kanti za otpad? Da li je potrebna enormna cifra da se Eko policajcima daju ovlasti da za svaki bačeni čik cigarete naplaćuju 50KM? Pušim dvije kutije dnevno i nikad mi nije palo na pamet da zafrljacim ispušenu cigaretu na ulicu.
- strong69
#368 Re: Opsada turista
Uglavnom, Sarajevo je takvo kakvo jeste. Bas kao u pjesmi Kike Sarajlica... Ima mnogo problema, nedostataka i stvari koje se moraju popraviti. Da bi u tome uspjeli svi moramo dati podrsku, vlasti Kantona, grada i gradani Sarajeva.
Ne dolaze ti ljudi bezveze, Sarajevo je uz Dubrovnik medu jedinim balkanskim top destinacijama.
Ne dolaze ti ljudi bezveze, Sarajevo je uz Dubrovnik medu jedinim balkanskim top destinacijama.
-
udrch
#369 Re: Opsada turista
Bitno je da dolaze, da ćevapi idu kao halva..
- alica.k
#370 Re: Opsada turista
GOLFER wrote: Inace mnogi opjevase Sarajevo kao ni jedan drugi grad u regionu... Cuo sam i od stranih muzicara (osim U2) nekoliko pjesama o Sarajevu, nije ni to mala stvar za ovako mal grad
- strong69
- HAVANA
#374 Re: Opsada turista
Što reče haver neki dan...
Jebo grad gdje Angelina i Brad ne dodju bar 2-3 puta godisnje!!! Volim MOJE SARAJEVO!!!
Jebo grad gdje Angelina i Brad ne dodju bar 2-3 puta godisnje!!! Volim MOJE SARAJEVO!!!