Salmir Kaplan
- Bosanac sa dna kace
#351 Re: Salmir Kaplan
dobro je on ovo...dobroooo!
ima'l ko interviju iz Dana????
- Ridjobrki
#352 Re: Salmir Kaplan
Ima on i poena za Team Bakir unutar SDA, no sikirikikamen spoticanja wrote:ma jok...do neki dan su mu skidali brnjicu kad je trebalo lajat na sefika dzaferovica,safeta softica i zeleniju ekipu...sad tihi vise ne dolazi na glavni odbor,bezbeli trazi novog gospodaraRidjobrki wrote:Poklopila je njega Bakirova struja otkako je imenovan ministrom.kamen spoticanja wrote:kaplan je najvjerniji tihicev potrcko...dakle nema s bakirom nikakve veze...bar nije imao dok je tihi bio vitalan
a o hizmetu mozes naci vise na temi o protestima u turskoj
Da se poslužim mišlju Duška Dugouška / Zekoslava Mrkve: "Prosto je nevjerojatno što sve slon neće napraviti za šaku kikirikija."
- kamen spoticanja
#353 Re: Salmir Kaplan
cudo nije kazao da stavljaju nesto u maklubeBosanac sa dna kace wrote:dobro je on ovo...dobroooo!
- Klavikula
#354 Re: Salmir Kaplan
Hizmet je transnacionalni religijski pokret. Pod svojom kontrolom imaju poslovna carstva, obrazovne institucije, klinike, medije i sta sve ne diljem svijeta. Islamisti su, ali ne tako iskljucivi tipa vehabija, vec se zalazu sa medjureligijsku saradnju. izmedju ostalog imaju dosta ljudi u AKP i rekao bih da su vise prozapadno orijentisani nego sam Erdogan. sto se Turske tice, problem je nastao kad se Erdogan lagano poceo okretati Istoku (Sangajska organizacija, kupovina kineskih PVO). Tada su se ovi aktivirali, vjerovatno po nalogu SAD-a. U sustini, nemaju veliku podrsku medju narodom, ali imaju ljude na bitnim pozicijama (drzavni organi, sigurnosni(policija i obavjestajne sluzbe) i pravosudni sistem).karanana wrote:aha znaci mi smo kljuc politicke krize i borbe za vlast u turskoj?dormeo wrote:koji vam je qrac ljudi?! covjek je iznio informacije, i svaka cast mu na tome. normalno je da se preko nasih ledja na ovom podrucju lome svakakvi interesi kao sto su se lomila koplja i na jugoslaviji dok nije razjebana a neki su govorili ta to ti znas. nemojte bit papci pa odmah u startu srat. svaka informacija je dobrodosla, covjek nije imao nikakav interes da sebi navlaci probleme a opet je odlucio da nesto kaze sto smatra da je bitno i u interesu ljudi. zato malo respekta.
ovdje se bije bitka za tursku?
posto meni apsolutno nista nije jasno o cemu je pricao ja bih postavio mnogo pitanja pa ko moze da odgovori neka ili sva.
sta je hizmet i zasto je los, odnosno zasto je losiji, gori, opasniji od bilo koje druge stranke, struje ili sekte pa tako i erdoganove koju ovi bakirovci brane? da li je to neka teroristicka skupina? da li je zabranjena u svijetu?
kakve sve ovo ima veze sa nama? zasto bi nas trebalo da brine ko ce doci na vlast u turskoj (naravno znam da to brine bakira, kaplana i druge dupeljupce turaka, tacnije erdogana)? na koji nacin taj hizmet moze uticati na ljude ovdje preko turskih koledza, putnickih agencija i drugih organizacija koje je onaj naveo?
ja sam uvijek i mislio da je ovaj mali bakirov. ne izlazi mi iz glave njegovo dupeuvlakastvo kada je 2010. proglasavao bakira pobjednikom za predsjednistvo.
sto se BiH tice drze Tursko-bosanski koledz i jos neke firme, ovaj je u emisiji naveo neke od njih. kakvu prijetnju po BiH predstavljaju (i da li su uopste prijetnja) ne znam ti reci, mogu samo pretpostavljati.
- smasma
#355 Re: Salmir Kaplan
ne gotivim ovog lika, al' vjerujem u ovo sto prica.
-
dezurni_ucenik
#356 Re: Salmir Kaplan
Ako su zapadno orjentisani,kakvu mogu prijetnju po nama predstavljati ?
- kamen spoticanja
#357 Re: Salmir Kaplan
skoluju nam djecu i daju im stipendije,a poznato je da su nama najveca prijetnja skolovana djecadezurni_ucenik wrote:Ako su zapadno orjentisani,kakvu mogu prijetnju po nama predstavljati ?
- Bosanac sa dna kace
#358 Re: Salmir Kaplan
cek nijesam sve odslushokamen spoticanja wrote:cudo nije kazao da stavljaju nesto u maklubeBosanac sa dna kace wrote:dobro je on ovo...dobroooo!
al fakat turaju ono da ti se ne dizhe (ta turskom se rece şap, ne umijem na nashkom)
- kamen spoticanja
#359 Re: Salmir Kaplan
ma to turaju u svakoj javnoj kantini i yemekhani dole,nevezano samo za hizmet...i haman je to i dobroBosanac sa dna kace wrote:cek nijesam sve odslushokamen spoticanja wrote:cudo nije kazao da stavljaju nesto u maklubeBosanac sa dna kace wrote:dobro je on ovo...dobroooo!
al fakat turaju ono da ti se ne dizhe (ta turskom se rece şap, ne umijem na nashkom)
zamisli na sta bi licili one horde hanzo i agir abi tipova bez malo kochnice
- Bosanac sa dna kace
#360 Re: Salmir Kaplan
cojk u egzilu, ne smije da se vrati u Tursku, i otiso u vilu 2 miliona dolara vrijednu u Pensilvaniji, nije otis'o u Njemacku dje zivi 2.5 miliona Turaka, nije otis'o u Skandinaviju....vec bas u Ameriku, jesu se upalile lampice???dezurni_ucenik wrote:Ako su zapadno orjentisani,kakvu mogu prijetnju po nama predstavljati ?
- Bosanac sa dna kace
#361 Re: Salmir Kaplan
ne skoluju ih dzabe.....kamen spoticanja wrote:skoluju nam djecu i daju im stipendije,a poznato je da su nama najveca prijetnja skolovana djecadezurni_ucenik wrote:Ako su zapadno orjentisani,kakvu mogu prijetnju po nama predstavljati ?
-
dezurni_ucenik
#362 Re: Salmir Kaplan
Pa da.kamen spoticanja wrote:skoluju nam djecu i daju im stipendije,a poznato je da su nama najveca prijetnja skolovana djecadezurni_ucenik wrote:Ako su zapadno orjentisani,kakvu mogu prijetnju po nama predstavljati ?
- Bosanac sa dna kace
#363 Re: Salmir Kaplan
ne turaju svudjekamen spoticanja wrote: zamisli na sta bi licili one horde hanzo i agir abi tipova bez malo kochnice
-
dezurni_ucenik
#364 Re: Salmir Kaplan
Ako je neko u egzilu ne mora znaciti da je los.Edward SNowden se skriva u tudjoj drzavi,pa jel ga mozemo smatrati losim covjekom?Bosanac sa dna kace wrote:cojk u egzilu, ne smije da se vrati u Tursku, i otiso u vilu 2 miliona dolara vrijednu u Pensilvaniji, nije otis'o u Njemacku dje zivi 2.5 miliona Turaka, nije otis'o u Skandinaviju....vec bas u Ameriku, jesu se upalile lampice???dezurni_ucenik wrote:Ako su zapadno orjentisani,kakvu mogu prijetnju po nama predstavljati ?![]()
![]()
- kamen spoticanja
#365 Re: Salmir Kaplan
ne znam jesi li cuo dio kad kaze kako je dosao jedno jutro na dorucak u hizmet i sjeo na pod na novine da jede i vidio da su to sve iste novine zamanBosanac sa dna kace wrote:ne skoluju ih dzabe.....kamen spoticanja wrote:skoluju nam djecu i daju im stipendije,a poznato je da su nama najveca prijetnja skolovana djecadezurni_ucenik wrote:Ako su zapadno orjentisani,kakvu mogu prijetnju po nama predstavljati ?
znaci oplako sam
- Bosanac sa dna kace
#366 Re: Salmir Kaplan
Dje se ono Edward Snowdown krije??? Po cenifama, po aerodromima....dezurni_ucenik wrote:Ako je neko u egzilu ne mora znaciti da je los.Edward SNowden se skriva u tudjoj drzavi,pa jel ga mozemo smatrati losim covjekom?Bosanac sa dna kace wrote:cojk u egzilu, ne smije da se vrati u Tursku, i otiso u vilu 2 miliona dolara vrijednu u Pensilvaniji, nije otis'o u Njemacku dje zivi 2.5 miliona Turaka, nije otis'o u Skandinaviju....vec bas u Ameriku, jesu se upalile lampice???dezurni_ucenik wrote:Ako su zapadno orjentisani,kakvu mogu prijetnju po nama predstavljati ?![]()
![]()
A Fethullah Gülen da izvines ''hop'' i u vilu od 2 miliona dolara, ni manje ni vise, i to mozes mislit u Ameriki.......
- kamen spoticanja
#367 Re: Salmir Kaplan
cuo si da kaze da vila nije njegova...on samo koristi jednu malu sobicuBosanac sa dna kace wrote: Dje se ono Edward Snowdown krije??? Po cenifama, po aerodromima....
A Fethullah Gülen da izvines ''hop'' i u vilu od 2 miliona dolara, ni manje ni vise, i to mozes mislit u Ameriki.......
- Bosanac sa dna kace
#368 Re: Salmir Kaplan
koja minuta?kamen spoticanja wrote: ne znam jesi li cuo dio kad kaze kako je dosao jedno jutro na dorucak u hizmet i sjeo na pod na novine da jede i vidio da su to sve iste novine zaman![]()
znaci oplako sam
znaci da oplachesh, al 100% istina, i ja kad sam dosh'o i ja se par jutara podviriv'o da vidim ima'l koja novina osim Zamana, plaho mi betli bilo novine za dzabe, a ono samo na Zamanu sofra....
- Bosanac sa dna kace
#369 Re: Salmir Kaplan
ko i dje kaze?kamen spoticanja wrote:cuo si da kaze da vila nije njegova...on samo koristi jednu malu sobicuBosanac sa dna kace wrote: Dje se ono Edward Snowdown krije??? Po cenifama, po aerodromima....
a sto nije u egzilu u Njemackoj? U Svedskoj?
-
dezurni_ucenik
#370 Re: Salmir Kaplan
kamen spoticanja wrote:cuo si da kaze da vila nije njegova...on samo koristi jednu malu sobicuBosanac sa dna kace wrote: Dje se ono Edward Snowdown krije??? Po cenifama, po aerodromima....
Snowden radi trenutno ,kako kazu,u jednoj informatickoj firmi u Moskvi i ima kucu na nepoznatoj lokaciji.Pod zastitom Putina je,tako da sigurno ne zivi u nekoj garsonjeri.
- Klavikula
#371 Re: Salmir Kaplan
i Erdogan je bio zapadno orijentisan pa....dezurni_ucenik wrote:Ako su zapadno orjentisani,kakvu mogu prijetnju po nama predstavljati ?
helem, ne znam kakvu bi nama prijetnju mogli predstavljati. mozda kojim slucajem dobijemo za zapad nepodobnu vlast (gotovo nemoguce) pa se ovi budu morali angazovati. sta je znam, pitaj Kaplana
- kamen spoticanja
#372 Re: Salmir Kaplan
al da ti kaem,malo me uhvatila nostalgijaBosanac sa dna kace wrote:koja minuta?kamen spoticanja wrote: ne znam jesi li cuo dio kad kaze kako je dosao jedno jutro na dorucak u hizmet i sjeo na pod na novine da jede i vidio da su to sve iste novine zaman![]()
znaci oplako sam
znaci da oplachesh, al 100% istina, i ja kad sam dosh'o i ja se par jutara podviriv'o da vidim ima'l koja novina osim Zamana, plaho mi betli bilo novine za dzabe, a ono samo na Zamanu sofra....![]()
![]()
![]()
btw znas koje je kodno ime bilo onog famoznog dorucka s krompirom i jajima?
Fetulah
kazu da su ove neke nase neki abiji provalili da tako zovu jelo...i nije im bilo pravo
-
dezurni_ucenik
#373 Re: Salmir Kaplan
Klavikula wrote:i Erdogan je bio zapadno orijentisan pa....dezurni_ucenik wrote:Ako su zapadno orjentisani,kakvu mogu prijetnju po nama predstavljati ?
helem, ne znam kakvu bi nama prijetnju mogli predstavljati. mozda kojim slucajem dobijemo za zapad nepodobnu vlast (gotovo nemoguce) pa se ovi budu morali angazovati. sta je znam, pitaj Kaplana
Mrsko mi sve citat za Kaplana na ovoj temi,tako da me zanima kako dodjoste od njega do Gullena?
- kamen spoticanja
#374 Re: Salmir Kaplan
ma bilo je nedavno u zamanuBosanac sa dna kace wrote:ko i dje kaze?kamen spoticanja wrote:cuo si da kaze da vila nije njegova...on samo koristi jednu malu sobicuBosanac sa dna kace wrote: Dje se ono Edward Snowdown krije??? Po cenifama, po aerodromima....
a sto nije u egzilu u Njemackoj? U Svedskoj?![]()
![]()
![]()
sta ja znam...valjda nije bilo karata na letovima za stokholm i minhen kad je bjezao iz turske
- Bosanac sa dna kace
#375 Re: Salmir Kaplan
Aha, ali on ne vazi da je patriota, nije prvo reko'o da je otis'o na lijecenje, pa onda da ''popravi iman'' tamo dje otis'o....dezurni_ucenik wrote:kamen spoticanja wrote:cuo si da kaze da vila nije njegova...on samo koristi jednu malu sobicuBosanac sa dna kace wrote: Dje se ono Edward Snowdown krije??? Po cenifama, po aerodromima....
Snowden radi trenutno ,kako kazu,u jednoj informatickoj firmi u Moskvi i ima kucu na nepoznatoj lokaciji.Pod zastitom Putina je,tako da sigurno ne zivi u nekoj garsonjeri.
ne sjecam se da se ovaj idje krio po kakvim cenifama i aerodromima....nikako se ne mogu sjetit...i ope nikako ne shvacam zasto nije otis'o u Njemacku dje zivi vise od 2 miliona Turaka....