Satori, camac, sve sto mozes ponijeti sa sobom i lijepo na otok, niko ne zna ni kad dodjes ni kad odes. Camcem ides na kopno samo po neophodne namirnice i gorivo... Daje mi pola svoje ceske pive, kao da me pocasti
Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
- HomeSweetHome
#351 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Mislim da bismo trebali kao neki cesi sto sam slucajno nabasala na njih na nekom nenaseljenom otoku kod Vodica...
Satori, camac, sve sto mozes ponijeti sa sobom i lijepo na otok, niko ne zna ni kad dodjes ni kad odes. Camcem ides na kopno samo po neophodne namirnice i gorivo... Daje mi pola svoje ceske pive, kao da me pocasti
I tako mjesec dana, vec 20 godina 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#352 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
proradio Jopet Kamp u Uvali Borova
....Sjjooooo KoKe, PlaŽa, More, Lopta

- amrica
#353 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
promjena strukture stanovnistva, tacnije vlasnika kuca na moru poslije rata je isla u korist hercegovaca. Pokupovali su 'srpske" kuce, i b-h i srbijanske, i jedan dio muslimanskih, za sitnu lovu (da ne ulazim u pricu odakle skutorima lova 96.
).
A to su vecinom bile porodicne kuce, godisnje prodju 3 dijela porodice, plus neki prijatelji. Nikad niko nije izdavao, nije imao potrebe, znalo se da domaci izdaju sobe. I od tih kuca ercegovci su napravili sardinarnice. U 10 m2 apartman za 4 sa kupatilom i tusem i kuhinjicu... u jednoj kuci prosjecno napravljeno 5-6 apartmana i umjesto 4-5 ljudi bude 20-ak.
Osim toga, nikad siroki brijeg i okolina nije dolazila na more. Sad su dole domaci, prvi u pljuvanju "stranaca"
A to su vecinom bile porodicne kuce, godisnje prodju 3 dijela porodice, plus neki prijatelji. Nikad niko nije izdavao, nije imao potrebe, znalo se da domaci izdaju sobe. I od tih kuca ercegovci su napravili sardinarnice. U 10 m2 apartman za 4 sa kupatilom i tusem i kuhinjicu... u jednoj kuci prosjecno napravljeno 5-6 apartmana i umjesto 4-5 ljudi bude 20-ak.
Osim toga, nikad siroki brijeg i okolina nije dolazila na more. Sad su dole domaci, prvi u pljuvanju "stranaca"
-
Una ragazza
#354 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Vjeruj mi ni tamo nije nista specijalno, samo napucano...yellow cat wrote:pa ne može sebi svako priuštiti francusku rivijeru...Una ragazza wrote:Ja nikad necu shvatit ljude koji idu na Makarsku rivijeru na odmor...ono nije odmor, samo umorsa istim se ljudima sreces, neko ti vristi iznad glave babo babo, onaj tamo vadi citavu kuhinju po sred plaze, seljakluk po kaficima..nidje veze..
Pa ima jos jadrana osim makarske rivejere zuta macko
-
Una ragazza
#355 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Neka hvala, posto sam obisla jadran uzduz i poprijeko valjda znam sta najbolje meni odgovara...te javne plaze tipa makarska rivijera nigdje vise nisam vidjela...a tamo sam bila samo 2-3 vikenda u zivotu jer nisam imala pravo na godisnji te godine, pa najblize bilo..uglavnom nikad vise..dobacuje ti neko iz vode dok ti normalno hodas...GOLFER wrote:Hajde sada i ti pretjerujes, sta trebaju ljudi sjedit na plazi ko da su u pozoristu... daje ne s....e vise... Zna se kako je na javnim plazama koje su masovne, trka-igra-frka-vriska-veselje itd... to je tako gdje god je normalan i opusten svijet...Una ragazza wrote:Ja nikad necu shvatit ljude koji idu na Makarsku rivijeru na odmor...ono nije odmor, samo umorsa istim se ljudima sreces, neko ti vristi iznad glave babo babo, onaj tamo vadi citavu kuhinju po sred plaze, seljakluk po kaficima..nidje veze..
Ja radi toga dok sam na moru na te ''masovne plaze'' odem 1-2 puta max jednostavno da budem medju ljudima, ostalo vrijeme trazim sebi malo mira, ali ne kukam kako se neko dere i zove babu, jer to su gluposti, pa nisam otisao u pozoriste nego na plazu medju ljude, gdje su svi dosli da se zabavljaju...
Sto se tice kuhinja na sred plaze, evo vec 10 godina idem na more u HR, a obisao sam i neke gradove u Crnoj Gori... mozda sasm 2-3 puta vidio neke pretjerivanje koje bi se moglo opisati ''imaju citavu kuhinju na plazi'' najblize tom opisu je bila plaza u Ulcinju, al to nije tema... Uglavnom iz nekih azloga pretjerujemo i podcjenjujemo sami sebe, jesul to kompleksi, osjecaj manje vrijednosti ili nesto trece pitanje je sad...
Ne znam, mozda sam se odvikla tog mentaliteta dole al zaobilazim u sirokom luku...za mene sve sjevernije od Splita i juznije od Neuma dolazi u obzir.
- BiH-x
#356 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
cuske wrote:Sutra uzimamo puške u ruke i napdamo "lijepu vašu" i biće onda "još lijepša naša" i nećete imati razloga za brigu što smo tu samo vikendaši!![]()
Smanjite cijene ako hoćete da vam kupuju![]()
Podigli ste vrijednost svega 50X puta više nego što vrijedi i očekujete da vam to neko plati.
Možda su stranci budale, al ne i Bosanci i Hercegovci!![]()
Razumljivoje da je skuplje, al baš toliko je bezobrazno skupo!
Iduće godine nećemo ni spavati kod vas nosimo šatore i još više ćemo da zagađujemo more, plažu i trošimo svu vašu vodu!
Ne može nam niko odrediti koliko ćemo mi gdje trošiti, a da nepričam što je to za neke godišnja zarada koliko oni očekuu da se troši za dan.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#357 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Da prostite, fali nam iskrenosti kao i Makaranima i inim dalmošima kojima idemo na qlinac. To je tako bilo oduvijek, posebno poslije rata.
Kratko i jasno, po bosanski, sa gospodom gospodski, sa fukarom -preko ušiju.
Tako mi svega, znam to govno od čovjeka, in to slučajno ga čuh i vidjeh- nije me briga što pljuje otrov koji su nakupile naše seljačine i papci na odmoru, a nakupile su ga i nakupljaju redovito- briga me je što nam je opalio pečat k'o ustaša židovima 1939-e. Ako on ima muda da kao zvanični predstavnik mišljenja lokalnog HDZ-a kaže to što je rekao, imaću i ja da mu kažem da je đubre ustaško, kao što i jeste đubre ustaško, on i njegova redakcija od 4-5 budžetskih pacova, i sva sila onih "soba x eura" koji bi nas zatrli da mogu, čim nam isprazne novčanike. Gadovi dvolični.
Godinama im smeta to što je Makarska avgustom Alipašino Polje, ali đubre je tek sad progovorilo ono što ih većina misli.
A sad idite u "Makarsku" i dajite im pare i dalje...a ako vas opet uzme "sarajevski duh kosmopolitizma" ponesite jednu od brojnih Josipović_Mesić EPP ispričnica, kada vas idući put neko proglasi za šljam na plažama.
Tako mi svega, znam to govno od čovjeka, in to slučajno ga čuh i vidjeh- nije me briga što pljuje otrov koji su nakupile naše seljačine i papci na odmoru, a nakupile su ga i nakupljaju redovito- briga me je što nam je opalio pečat k'o ustaša židovima 1939-e. Ako on ima muda da kao zvanični predstavnik mišljenja lokalnog HDZ-a kaže to što je rekao, imaću i ja da mu kažem da je đubre ustaško, kao što i jeste đubre ustaško, on i njegova redakcija od 4-5 budžetskih pacova, i sva sila onih "soba x eura" koji bi nas zatrli da mogu, čim nam isprazne novčanike. Gadovi dvolični.
Godinama im smeta to što je Makarska avgustom Alipašino Polje, ali đubre je tek sad progovorilo ono što ih većina misli.
A sad idite u "Makarsku" i dajite im pare i dalje...a ako vas opet uzme "sarajevski duh kosmopolitizma" ponesite jednu od brojnih Josipović_Mesić EPP ispričnica, kada vas idući put neko proglasi za šljam na plažama.
- daors
- Sezam
#359 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
tako je careGOLFER wrote:Hajde sada i ti pretjerujes, sta trebaju ljudi sjedit na plazi ko da su u pozoristu... daje ne s....e vise... Zna se kako je na javnim plazama koje su masovne, trka-igra-frka-vriska-veselje itd... to je tako gdje god je normalan i opusten svijet...Una ragazza wrote:Ja nikad necu shvatit ljude koji idu na Makarsku rivijeru na odmor...ono nije odmor, samo umorsa istim se ljudima sreces, neko ti vristi iznad glave babo babo, onaj tamo vadi citavu kuhinju po sred plaze, seljakluk po kaficima..nidje veze..
Ja radi toga dok sam na moru na te ''masovne plaze'' odem 1-2 puta max jednostavno da budem medju ljudima, ostalo vrijeme trazim sebi malo mira, ali ne kukam kako se neko dere i zove babu, jer to su gluposti, pa nisam otisao u pozoriste nego na plazu medju ljude, gdje su svi dosli da se zabavljaju...
Sto se tice kuhinja na sred plaze, evo vec 10 godina idem na more u HR, a obisao sam i neke gradove u Crnoj Gori... mozda sasm 2-3 puta vidio neke pretjerivanje koje bi se moglo opisati ''imaju citavu kuhinju na plazi'' najblize tom opisu je bila plaza u Ulcinju, al to nije tema... Uglavnom iz nekih azloga pretjerujemo i podcjenjujemo sami sebe, jesul to kompleksi, osjecaj manje vrijednosti ili nesto trece pitanje je sad...
Naravno da je kompleks manje vrijednosti u pitanju. Mene samo sokira kad vidim koliko Bosanaca pati od toga.
- Bratov brat
#360 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
amrica wrote:promjena strukture stanovnistva, tacnije vlasnika kuca na moru poslije rata je isla u korist hercegovaca. Pokupovali su 'srpske" kuce, i b-h i srbijanske, i jedan dio muslimanskih, za sitnu lovu (da ne ulazim u pricu odakle skutorima lova 96.).
-
Una ragazza
#361 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
O kakvim kompleksima vi govorite? Sto covjek hoce da se odmori normalno bez krkanluka u blizini je kompleks?? E svasta...prije bi se to za vas moglo reci cim opravdavate taj primitizam...
-
crn,visok
#362 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ja lijepo upozoravao da ne idete kad im smetamo, pa kad na kraju sve saberu, neka skontaju koliko su izgubili. Ima Turska, i jeftinija i bolja. Ali jok, vi šupci idite i dojite njihov rasizam, takjo da mogu i zaradit i pljuvat, a vi još trpite njihovu neljubaznost, nekulturu i šovinizam.
- Sezam
#363 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Doci ce vrijeme pa ces molit boga da ti neko dobacuje iz vode dok ti normalno hodasUna ragazza wrote:te javne plaze tipa makarska rivijera nigdje vise nisam vidjela...a tamo sam bila samo 2-3 vikenda u zivotu jer nisam imala pravo na godisnji te godine, pa najblize bilo..uglavnom nikad vise..dobacuje ti neko iz vode dok ti normalno hodas...
.
- Doda37
#364 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Spasi Curkovic MC Donalds od napada, prebacena loptica 
-
Una ragazza
#365 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Vidis neko ne voli dobacivanje srecoSezam wrote:Doci ce vrijeme pa ces molit boga da ti neko dobacuje iz vode dok ti normalno hodasUna ragazza wrote:te javne plaze tipa makarska rivijera nigdje vise nisam vidjela...a tamo sam bila samo 2-3 vikenda u zivotu jer nisam imala pravo na godisnji te godine, pa najblize bilo..uglavnom nikad vise..dobacuje ti neko iz vode dok ti normalno hodas...
.
- madner
#366 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Mislim da je to stvarno uzas. Neko ti dobacuje a ti jasno obukla bikini koji ukazuje na tvoju konzervativnost. 
- valterbranisarajevo
#367 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Doprlo im je do ušiju.. Iz članka na Indexu: Zbog takvih rasističkih izlijeva, naši susjedi po internetskim forumima već debelo spominju Crnu Goru i Tursku kao svoje alternativne ljetne destinacije. Ovaj put su se debelo zaj... "Muje i Sulje" kako nas oni gledaju ipak imaju svoj ponos i dostojanstvo, a oni će to osjetiti na svom džepu...
Bivši ministar policije Šime Lučin traži istragu državnog odvjetništva protiv ovog smrada.......
Bivši ministar policije Šime Lučin traži istragu državnog odvjetništva protiv ovog smrada.......
-
zonbirile
#368 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
tek u toplesu,kako se ženiraju i stide,ako im gledaš u grudi.
-
Una ragazza
#369 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Zamisli nisam obukla bikini vec hodala normalno obucena iznad obale..a neka 3 debila iz vode dobacivala i meni i drugaricama..nije bilo u Makarskoj al jest na rivijeri...toliko o tvom pogadjanju 
- 1mala
#370 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
madner wrote:Mislim da je to stvarno uzas. Neko ti dobacuje a ti jasno obukla bikini koji ukazuje na tvoju konzervativnost.
- madner
#371 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Stvarno uzasno. Jesi obavjestila policiju? 
- Šef
#372 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
dr.gog wrote:Da prostite, fali nam iskrenosti kao i Makaranima i inim dalmošima kojima idemo na qlinac. To je tako bilo oduvijek, posebno poslije rata.
Čovjek je rekao da mu se ne sviđaju oni koji dolaze na jednodnevni izlet, to se prije može odnositi na hercergovce (btw. većinom Hrvate) nego na "stanovnike Alipašina" (kako patetično ovo zvuči).
I stvarno ne znam odakle taj poriv da se tako lako potežu uvrede tipa "ustaško djubre", to znači čuči u ljudima i samo se čeka adekvatna prilika da se zalijepi etiketa.
-
Una ragazza
#373 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Jos jedan predstavnik makarske rivijere 
- Šef
#374 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Još jedna etiketuša.Una ragazza wrote:Jos jedan predstavnik makarske rivijere
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#375 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
znači ti misliš da je on ustvari mislio na bosanske Hrvate?Šef wrote:"Bolji je jedan gost koji će dnevno ostaviti 500 eura nego njih deset koji će ostaviti po 30 eura ili njih nekoliko stotina ili tisuća koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlete… Turizam je na ovaj način u problemima. Radi se o kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminirati..."
Čovjek je rekao da mu se ne sviđaju oni koji dolaze na jednodnevni izlet, to se prije može odnositi na hercergovce (btw. većinom Hrvate) nego na "stanovnike Alipašina" (kako patetično ovo zvuči).
I stvarno ne znam odakle taj poriv da se tako lako potežu uvrede tipa "ustaško djubre", to znači čuči u ljudima i samo se čeka adekvatna prilika da se zalijepi etiketa.