To kakav je zlocin izvrsen zna pola Dobrinje a sigurno i par njih sa ove diskusije!!!svjezi_ustipak wrote:reci i nama kakav je zlocin nad njima izvrsen?karamazov wrote: dobro znam kakav gnusni zlocin je nad njima izvrsen... znam i ko je bio egzekutor ... A tvoj odgovor na sve to je gromoglasan smijeh...bolesno tj. zrelo za Jagomir...
Vezano za Legiju stranaca na aerodromu, pa imali smo i mi sa njima dosta raznih situacija... Bilo ih je nekoliko sa nasih prostora i poprilicno su nam pomogli... Malo je zajebano bilo kad su nas bombardovali pa morali da ih hvatamo i vezamo.. al kurac Legionar se ne predaje, oni Ukrajinci u Energoinvestu posle par samara odmah pobacali oruzije...od Legije bio ostao transporter na punktu kod Kasindolske, mi ga okruzili minama razvukli zolje a niko da izadje...bili tako u njemu 4-5 dana,posle se sazalili i pustili ih...
A znali smo da vam se dosta toga dovlaci avionima preko UN, uglavnom po dojavi presretali bi konvoje a u njima nema sta nema, oruzija, pancira,.. svega...Jednom cak na opste odusevljenje nasi izvukose iz transportera i Jozu Andjica tada nekog komandircica u Lastama prijeratni zajebani drot, misli da ga dosta forumasa ovdje zna... gdje li je sad misa mu njegovog...
nego, sta ste to od oruzja i pancira zarobljavali? ili samo malo lagis, onako da ispadnes vazan?
mislim da ne govoris istinu, da napuhujes i preuvelicavas i da nisi nikad vidio nikakvo zarobljeno oruzje i pancire u konvojima UN isto kao sto nisi nikad vidio Jozu Andzica zarobljenog jer je covjek zarobljen kao pratilac kardinala Puljica na totalno drukcijem mjestu.
btw, to cime se hvalis, kako ste hvatali i zarobljavali vojnike UN se zove krsenje zakona i obicaja ratovanja, ratni je zlocin i dio je optuznica protiv R&R u Hagu. ako si bio dio te ekipe koja je to radila u nekoj fazi tvog zivota ces vjerovatno vidjeti policajce drzave u kojoj zivis kako ti dolaze na vrata i odvode te sa lisicama da popricas malo sa tuziocem. dotada se nadam da ces vratiti sve kredite, cisto da ti porodica ne bude na ledini ako budes zavrsio iza resetaka.
Legionari su uradili upravo ono sto se i radi u talackoj situaciji, spuste oruzje i slijede naredbe otmicara. to sto ste vi zamisljali nesto drugo najbolje govori o tome koliko ste zreli bili i sa kakvom pamecu. inace, malo drukciju pricu ste pricali kad su legionari vratili na grbavici onaj pokolj u bunkeru blizu mosta ili kad su krajisnika poveli u 'Ag ili kad je Djeneralstab redom helikopterima NATO-a otisao u 'Ag. nije se niko od velikih Srba pretjerano upeo da se opire i brani sem nekolicine.
na ovoj temi ste svi konspirativni sa tim inicijalima Z.K i S.A. jbt, ljude zna cijela Dobrinja i vi o imenima isto da su vanzemaljci i supertajni agenti CIA. nidje veze.
Bio prisutan na punktu kod aerodroma mart "94 kada smo po dojavi sacekali dva vozila "zabe" , pokusali da bjeze preko jezava ... u njima 70-80 glanc novih pancira kao sto su ih nosili legionari...mozes ih vidjeti posle na snimcima nasih boraca ... taj pancir cuvam kao suvenir...
Ne citas dobro sta sam napisao...nisam ja uhvatio Jozu vec momci iz specijalne mislim negdje kod Rajlovca.. odmah sproveden na Pale..da sam bio tu sigurno bih se "pohvalio" da sam mu vratio onu samarcinu od prije rata..tacno on u pratnji tada uzoritog biskupa, valjda bio nakratko presao u svecenike...
I ako nisi znao u vojnom kodeksu kod Legionara nema predaje...nijednog nismo ni zarobili, a jos jedna manja grupa njih bila ostala zabarakirana u Sumarskoj skoli...Pa i nismo bili toliko glupi da i jos sa njima ulazimo u sukobe za razliku od onih nasih na Grbavici koje su dobro naguzili...
Ukrajinci skroz druga prica, citav rat samo svercovali, prava talasika...a to da ce mi neko zakucat na vrata sto sam nekog od njih odalamio mogu me samo povuci za kurac...